היי
Blue Beetle , באופן כללי אני אוהב את ההודעות המפורטות שלך עם ניתוח המצב. במקרה הזה אני לא מסכים עם כמעט שום דבר שכתבת.
ד"א ההרפתקה הכי גרועה שיצאה למהדורה 5 עדיין נחשבת הראשונה, ההיא מ-2014 עם מלכת הדרקונים.
כן, חלק מאותן הרפתקאות פח אשפה מודפסות מחדש במסגרת אנתולוגיות כמו "השער המפהק" או "גרם המדרגות האינסופי", אבל זה בשביל המותג שלהן כהרפתקאות מפורסמות שהשחקנים הוותיקים גדלו עליהן, גם אם הן לא היו טובות מעולם. אז זה לא פיחות הדורות.
מבחינת תוכן משחקי, בגדול יש שיפור במובנים רבים לאורך המהדורה הנוכחית וגם בצפי לספרי 5.1 – אני יודע שכולם כועסים שיש "רק" 4 תתי מקצועות לאשף, אבל באמת ש-8 זה מוגזם וסתם גורם לשחקן חדש ללכת לאיבוד. גם כל הקטע של רקעים, כשרונות והשראה היה חצי-אפוי בשנת 2014, בגדר קונספטים עם ביצוע חלקי, ובואו לא נדבר על קוסם פרא ועל מכשף עם ברית הלהב.
יש גם היום נפילות, לא נראה לי שהן גרועות מהנפילות בעבר.
יוצרי צד ג' הגדולים ממשיכים להוציא ספרי הרחבה עם הלוגו של 5, ולא עם לוגו אחר, פשוט כי הם קוראים את השוק ויודעים שגם אחרי כל רעש ה-ogl, לוגו של 5 מוכר בסדרי גודל יותר.
ליוצרים הקטנים הייתה הזדמנות לזרום לשיטה אחרת ולעשות שינוי נראה בטווח הארוך, אבל כל אחד מהם פחד לעשות את הצעד ובסוף הרוב נשארו במקום.
בינתיים ההוצאה של תוכן ל-CC-4.0 ממילא מאיינת את החשש של אותם יוצרים מביטול חד צדדי של הרישיון.
אני לא חושב שהתוכן של מהדורה 5 מדשדש יותר מאשר במהדורות קודמות. כן יש דגש חזק על ספרי מערכה במקום הרפתקאות, וספרי המערכה הללו הם בדרך כלל בינוניים וכמעט תמיד עם "שלב לימוד" גרוע לדרגות 1-3 או 1-5, אבל זה פשוט כי כבר לא יוצאות הרפתקאות קצרות יותר כמו שהיה במהדורות קודמות, ואז היו הרפתקאות מצוינות לצד הרפתקאות פח אשפה.מבחינת איכות הגיימדיזיין והתוכן החברה מדשדשת כבר הרבה שנים והוציאה מוצרים שמקרה הטוב הם בינוניים. בשלב מסוים, אני מודה כבר לא אכפת לי מה הם עושים ומה הם מוציאים. הצוות שם רואה את המשחק בצורה שונה מאד ממני וגם לפי ראיית העולם שלו, הוא מוציא מוצרים בינוניים מאד.
מהדורה 5 הצליחה כי היוצרים המקוריים שלה יצרו מוצר טוב לפני עשור. אבל את אותם יוצרים דחקו החוצה ורואים את התוצאות באיכות התוכן שיוצא.
ד"א ההרפתקה הכי גרועה שיצאה למהדורה 5 עדיין נחשבת הראשונה, ההיא מ-2014 עם מלכת הדרקונים.
כן, חלק מאותן הרפתקאות פח אשפה מודפסות מחדש במסגרת אנתולוגיות כמו "השער המפהק" או "גרם המדרגות האינסופי", אבל זה בשביל המותג שלהן כהרפתקאות מפורסמות שהשחקנים הוותיקים גדלו עליהן, גם אם הן לא היו טובות מעולם. אז זה לא פיחות הדורות.
מבחינת תוכן משחקי, בגדול יש שיפור במובנים רבים לאורך המהדורה הנוכחית וגם בצפי לספרי 5.1 – אני יודע שכולם כועסים שיש "רק" 4 תתי מקצועות לאשף, אבל באמת ש-8 זה מוגזם וסתם גורם לשחקן חדש ללכת לאיבוד. גם כל הקטע של רקעים, כשרונות והשראה היה חצי-אפוי בשנת 2014, בגדר קונספטים עם ביצוע חלקי, ובואו לא נדבר על קוסם פרא ועל מכשף עם ברית הלהב.
יש גם היום נפילות, לא נראה לי שהן גרועות מהנפילות בעבר.
מכשפי החוף, ודיסני, הם דוגמאות טובות לחברות גדולות שמחפשות לפנות למכנה המשותף הנמוך ביותר כך שכולם יהיו מרוצים, ומדי פעם מעמידות פנים שהן עושות לעצמן דה-קונסטרוקציה אבל לא באמת כי הן לא רוצות שאנשים יפסיקו לצרוך אותן. לא משנה כמה אלזה הפכה בטעות למודל להט"בי, יעברו עוד שנים רבות לפני שדיסני באמת יציגו נסיכת דיסני לסבית על המסך וגם זה יקרה בלחץ הקהל ולא בגלל שהדירקטוריון החליט לחנך מישהו. החינוך היחיד שדיסני נותנים לקהל הוא שצריך לקנות עוד בלונים עם ציורים של *פוקהונטס*.מבחינת מסרים - ההרגשה היתה שהחלטות האומנותיות/תוכניות לא מובלות ע"י אינטגרטיות יצירתית או רצון לספק ערך אומנותי לצרכים, אלא "חינוך" לערכים פוליטיים של קבוצה מסוימת. wotc ממש לא היתה שמרנית. הם כמובן לא היו הגרועים ביותר בקטע הזה (דיסני) ואפילו לא בשוק משחקי התפקידים (פאיזו), אבל זה עדיין בולט מאד.
אולי האמון שלך לא יוחזר, אבל בינתיים הפעילות העסקית נראית מצליחה. אנשים שלפני 8 חודשים דיברו ביוטיוב ברצינות על שיטות חלופיות, מקבלים כעת ספר מתנה בתמורה לסרטונים אוהדים ואוהבים של מהדורה 5.1, טיזרים מועברים לעיתונות, ושחקנים חדשים או חוזרים זורמים למשחק דרך באלדורס גייט 3 למרות ששיתוף הפעולה עם לריאן בוטל.מבחינה עסקית - זו התנהלות עסקית לא רק צינית, אלא ממש מטומטמת. סאגת ה- OGL היא שפל באמון של הקהילה בחברה וכל עוד ההנהלה הנוכחית עדיין שם, האמון הזה לא יוחזר. הפעולות שנעשו לתיקון לא נעשו מטוב לב או מראייה עסקית לטווח ארוך אלא מלחץ אינטנסיבי של הקהילה. לחוסר האמון הזה יש מחיר עמוק מאד מבחינה עסקית.
יוצרי צד ג' הגדולים ממשיכים להוציא ספרי הרחבה עם הלוגו של 5, ולא עם לוגו אחר, פשוט כי הם קוראים את השוק ויודעים שגם אחרי כל רעש ה-ogl, לוגו של 5 מוכר בסדרי גודל יותר.
ליוצרים הקטנים הייתה הזדמנות לזרום לשיטה אחרת ולעשות שינוי נראה בטווח הארוך, אבל כל אחד מהם פחד לעשות את הצעד ובסוף הרוב נשארו במקום.
בינתיים ההוצאה של תוכן ל-CC-4.0 ממילא מאיינת את החשש של אותם יוצרים מביטול חד צדדי של הרישיון.