• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

על אקראיות ויד המקרה

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא Ogmios
  • תאריך התחלה תאריך התחלה

Ogmios

פונדקאי ותיק
כולנו מכירים את קוביות המשחק השונות והמשונות.
מישהו ניסה להשתמש פעם בדרך אחרת לחולל אירועים ראנדומיים במשחק? הטלת מטבע (לא שזה שונה במיוחד מגלגול קוביה)? שליפת קלפים? משהו שונה מוזר ומעניין?

חשבתי על שיטה שאתה אומר מה אתה רוצה לעשות (דקירהף מכה) ובאיזה אזור לתת אותה (ראש, חזה), ועל מנת לפגוע אתה מבזבז "נקודות מאמץ" מתוך מכסה מסויימת שיש לך, עד גבול מסויים של "נקודות מאמץ" שאתה יכול להשקיע בתור. לעמות זאת לאוייב יש גם "נקודות מאמץ" שהוא יכול להשקיע בפעולה הגנתית. ככה זה בערך עובד - עניין של השקעה ודרך פעולה.

אך הרעיון עוד בחיתוליו...

XV8_Crisis אמר/ה:
חשבתי על שיטה שאתה אומר מה אתה רוצה לעשות (דקירהף מכה) ובאיזה אזור לתת אותה (ראש, חזה), ועל מנת לפגוע אתה מבזבז "נקודות מאמץ" מתוך מכסה מסויימת שיש לך, עד גבול מסויים של "נקודות מאמץ" שאתה יכול להשקיע בתור. לעמות זאת לאוייב יש גם "נקודות מאמץ" שהוא יכול להשקיע בפעולה הגנתית. ככה זה בערך עובד - עניין של השקעה ודרך פעולה.

אך הרעיון עוד בחיתוליו...

שיטות שמתבססות על Dice Pool-ים נגדיים קיימות כבר לא מעט זמן (Shadowrun, ורוב השיטות של של White Wolf עובדות כך, לדוגמה). אבל אני מדבר פה על משהו אחר לגמרי - בשיטה שלך אני קובע שאני משקיע X נקודות מאמץ על מנת לפגוע, והיריב שלי משקיע Y נקודות מאמץ על מנת להתגונן. סבבה. אבל הכל מודע ומתוכנן.
אני שאלתי על דרכים שונות מהקובויות שכולנו מכירים להכניס אלמנט של אקראיות למשחק.

כן,פעם.

היה לי שה"מ מטורף (חבר שלי עד היום :wink: ) שקבע לפי תיאור - אם התיאור שלך מצא חן בעיניו - הלך לך, אם לא - לא. אם הוא לא הבין מהתיאור שלך מה אתה עושה - נדפקת. אם כן - הצלחת.

לא שיטה מדעית, אבל בהחלט קשה!

כן, שיטה קצת לא מאורגנת שחבר שלי ניסה לעשות פעם - (אבל אם יעשו את זה כמו שצריך אולי יהיה להיט?)

הרעיון מאוד פשוט, כיוון שזה היה קמפיין של גיבורי-על (ורוב גיבורי העל מצליחים לעשות מה שהם רוצים) כל עוד שאף אחד לא התערב בדברים שלך הצלחת. אם משהו יוצא נגדך (למשל אתה והרע נלחמים זה בזה),
אז היינו מכניסים פתקים לשק (שנגנב ממשחק קופסה שאני כבר לא זוכר איזה)
ופשוט מוציאים בעיניים עצומות. אם כתוב את השם שלך אז אתה הצלחת, אם כתוב את של הרע אז הוא הצליח. אם כתוב משהו אחר שהשה"מ הכניס אז זה יקרה.
כמות הפעמים שאתה מכניס את השם שלך/של הרע קובעת את האחוז שיש לך להצליח.
ההבדל בין זה לבין "סתם" לזרוק קוביה הוא העובדה שיותר נוח לראות תוצאות שונות/חלקיות בלי לעשות זריקה נוספת וכמו כן זה נותן גם אפשרות לדברים שלא חשבת שיקרו לקרות.

קצת ביזרי אבל משעשע בטירוף לפעמים.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה