• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /
  • עליית שרי הרונות מתחילה בעברית!

תמכו עכשיו בפרויקט החדש של הפונדק עם שלוש הרפתקאות בערכה אחת, הדפסה שנייה של ספר הבסיס ואוגדן המפלצות, והמון משחקי תפקידים, קסם, והרפתקאות

עלמה במצוקה

עלמה במצוקה!
עכשיו כשמשכתי את תשומת לבכם אשמח לעזרה :D
אני חובבת מדע בדיוני ופנטזיה מגיל צעיר אבל בחיים לא השתתפתי במשחק תפקידים בסגנון מבוכים ודרקונים (לא לקטול אותי עדיין).
אני שוקלת לחפש קבוצת משחק אבל מבולבלת מכמות המידע שיש באינטרנט 🫣
וכאן אתם נכנסים לתמונה!
איפה הייתם ממליצים להתחיל? קריאת כתבות וחוקי משחק באינטרנט? ספרי חוקים (אופציה מאוד יקרה ופחות רלוונטית עבורי)? להיזרק ישר למים?
רק בשביל יישור קו - מעולם לא פתחתי ספר שקשור לחוקי המשחק ככה שאני באמת בורה בנושא אך עם המון רצון ללמוד!
אשמח לשמוע מה אתם הייתם עושים 😺🙏

הדרך הכי פשוטה היא כנראה מבקש היכרות באחד הכנסים או אחת החנויות או אפילו אונליין, אולי אפילו יותר מאחד כדי להתנסות בשיטות בסגנון משחק קצת שונה ולדעת איזה שיטה מתאימה לך יותר.

מאחר ואני לא מכיר כנסים בזמן הקרוב ופחות מכיר את לוחות הזמנים של המפגשים בחנויות או אונליין (רגע, אני זוכר SandChicken SandChicken עשה כמה מפגשי היכרות כאלה), כנראה כדאי גם לחפש קבוצה ידידותית למתחילים.

רק אחרי שמוצאים משהו מתאים לברר מה השיטה הספציפית בשולחן המשחק ולדאוג בקשר לחוקים, כתבות וכל השאר.

אחת הדרכים יכולה להיות לראות/לשמוע איך מתנהלים משחקים. בעברית יש את גלגול גורלי או מביכים ודרקונים ואולי כמה פרקים לשמיעה בפודקאסטים שונים (מלסטרה, לא קריטי ומדגדג לי עוד אחד שאני כרגע לא זוכר). באנגלית הם הרבה יותר נפוצים, critical roll נחשב כמפורסם במיוחד (יש סדרת אנימציה על אחת ההרפתקאות), Dimension 20 ו-The Adventure Zone הבאים בתור.
כהערה אני אכתוב שבאנגלית יותר קל למצוא שיטות שונות ממבוכים ודרקונים.

אני אכן מנסה להרים עוד משחק היכרות מקוון אבל זה לא ממריא. את מוזמנת כמובן להצטרף לקבוצה ולראות מתי אנחנו מצליחים לתאם מפגש (אולי בזכותך נצליח!) משחק היכרות
מלבד זאת, אין ממש מה להכין שיעורי בית לפני המשחק הראשון - חפשי קבוצת משחק שפתוחה לשחקנים חדשים פה בפורום ובפייסבוק ואם תראי שמתאים לך - תבררי מה שיעורי הבית הנדרשים ממך.
שימי לב שיש סגנונות משחק שונים אפילו באותה שיטה אז אני בכל מקרה ממליץ לנסות יותר מפעם אחת.

אם את חובבת פנטזיה ומד"ב אז סיכוי טוב שתהני עם הקבוצה המתאימה לך.

ל-Critical Role יש ביוטיוב פלייליסט שנקרא Handbooker Helper שמסביר בפשטות את המשחק, זה לבד אמור להספיק כדי שתביני את הבסיס של החוקים.
תמצאי קבוצה נחמדה שמקבלת מתחילים ופשוט תתחילי לשחק :)
את יכולה לחפש כאן, או בקבוצה של מבוכים ודרקונים בפייסבוק

לא צריך לקנות שום ספר, וגם אם מתישהו תרצי להסתכל קצת, אז ה-Basic Rules זה בחינם ומכיל את כל מה שתצטרכי:

אם הייתי צריך לתת טיפ אחד זה היה לנסות למצוא קבוצת משחק מכילה ופתוחה לחדשים, יש לא מעט כאלו ופורום הפונדק (כאן), הוא מקום טוב להתחיל לחפש קבוצה כזו.
אני בעד לקפוץ למים כי רק לקרוא יכול אולי להרתיע או לתת תחושה שאף פעם לא מוכנים ושום סרטון לא יעביר עד הסוף את הקסם של התחביב הטוב בעולם.

אבל מזל שאני לא צריך לתת רק טיפ אחד ואולי משהו שכתבתי בעבר יסייע:

בהצלחה!

מעבר להמלצה החוזרת להצטרף למשחק ניסיון שגם ידרוש יחסית מעט עד בכלל לא שיעורי בית, והעלות הכספית שלו היא רק כמה שעולה לך ליסוע למקום המפגש, אני רוצה לחדד עוד נקודה –

מאחר שאת חובבת פנטזיה ומדע בדיוני מגיל צעיר, אני משער שיש לך עוד חברות/חברים חובבי פנטזיה ומדע בדיוני, וחלקם אולי משחקים משחקי תפקידים.

נוח יותר לקבוע להיפגש אצל מישהו/מישהי שאת מכירה כבר ולשחק איתם.
לכן לפני שאת מחפשת קבוצה להצטרף אליה באינטרנט הרחב (ולמרות שאני ממש ממליץ על SandChicken SandChicken שהוא שחקן זהב), אני מציע שתגשי לרשת החברתית הקרובה לביתך או לקבוצת הוואטסאפ הזו של 20 חברים שמתכתבים הרבה אבל מתראים רק בחתונות או בריתות (לכולם יש כזו קבוצה...) – ופשוט תכתבי בה שראית כמה סרטונים של מבוכים ודרקונים ומי זורם איתך לחפש קבוצת ניסיון או מוכן להריץ לך משחק.

(נ.ב. – בתחביב שלנו נפוץ יותר שהעלמות חמושות והדרקונים במצוקה :D)

ברוכה הבאה 🤩
בפורום השכן יש חיפוש שחקנים / קבוצות, מוזמנת לבדוק אם יש משהו רלוונטי קרוב לביתך

כמו בכל מפגש עם אנשים זרים, שווה לוודא שמדובר באנשים נחמדים שאת מתחברת אליהם.
באופן כללי, שיטה וסגנון קצת פחות חשוב - להיפך מציע להתנסות בכמה שיטות וסגנונות, יש הרבה שמקובעים רק על שיטה אחת וזה הפסד שלהם.

בנוסף עוד שלוש התלבטויות-
א) משחק פיזי או וירטואלי, אישית ממליץ על משחק פיזי בתור משחק ראשון אלא אם אין זמין. פשוט כי בוירטואלי יותר קל ללכת לאיבוד.
ב) משחק בתשלום, אם את לא מוצאת משחק חינמי, לאחרונה גם יש מנחים בתשלום. זה אופציה לא רעה עם יתרון בכך שהמנחה לרוב משקיע הרבה יותר (כי זו העבודה שלו ולא תחביב בין העבודה למשפחה) אבל מצד שני אני בעד משחק תפקידים כמפגש בין חברים.
ג) האם זה אופציה מבחינתך לאסוף כמה חברים.ות וללמד אותם לשחק?

עלמה במצוקה!
עכשיו כשמשכתי את תשומת לבכם אשמח לעזרה :D
אני חובבת מדע בדיוני ופנטזיה מגיל צעיר אבל בחיים לא השתתפתי במשחק תפקידים בסגנון מבוכים ודרקונים (לא לקטול אותי עדיין).
אני שוקלת לחפש קבוצת משחק אבל מבולבלת מכמות המידע שיש באינטרנט 🫣
וכאן אתם נכנסים לתמונה!
איפה הייתם ממליצים להתחיל? קריאת כתבות וחוקי משחק באינטרנט? ספרי חוקים (אופציה מאוד יקרה ופחות רלוונטית עבורי)? להיזרק ישר למים?
רק בשביל יישור קו - מעולם לא פתחתי ספר שקשור לחוקי המשחק ככה שאני באמת בורה בנושא אך עם המון רצון ללמוד!
אשמח לשמוע מה אתם הייתם עושים 😺🙏
היי מיקה, אנחנו משחקים ביחד בקמפיין- אני משחק את ויניסיוס הפלאדין שלא מצליח לפגוע בהתקפות.

דבר ראשון... את עושה רולפליי וההטרלות של הדמויות האחרות לא גרמו לך לברוח, וזה כבר בונוס די טוב.

דבר שני, עדיף שתעברי קצת על חוקי המשחק- יש אחלה סרטונים ביוטיוב על PF2E for newbies. גם באתר שהשה"ם שלח לך, שמופיעים בו כל הלחשים והfeats שאת מסוגלת לקחת.

הדמות שלך (אוראקל) מאוד מגניבה ומיוחדת, אבל כמטילת לחשים יש לך הרבה ללמוד על ה"כלכלה" של הפעולות במשחק.

זה בסדר לשאול שאלות, אפילו אני והשה"ם היינו מתחילים פעם ואפילו אני לא זוכר את החוקים מדי פעם.

עריכה אחרונה:
נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
חזרה