• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /
  • עליית שרי הרונות מתחילה!

תמכו עכשיו בפרויקט החדש של הפונדק עם שלוש הרפתקאות בערכה אחת, הדפסה שנייה של ספר הבסיס ואוגדן המפלצות, והמון משחקי תפקידים, קסם, והרפתקאות

עידן המתכת-המשחק נגמר, תודה לשחקנים ולכולם!

ניצן
"הוא שקרן.תקפנו בגלל תוקפנותם,ולעולם לא נפגע בכבוד נשות אויבינו.תאמינו למה שאתם רוצים,אבל ראו הוזהרתם.חשבו שנית אם לתקוף את דארמין,כי תיפגעו חזק" אומרים השומרים.
ח'אן
מרהון זועק בכאב,אבל מכה במהירות לעבר פניו של בורביסטה בקרדומו:
התקפה-[dice seed=23028 secure=443ef47b_1]2d6[/dice]
הגנה-[dice seed=34874 secure=a3d139a6_1]2d6[/dice]
-----
"אם כך,לא נרצה את הקפה.
אבל נוכל לסחור בשנהב על הגמלים.
נסכים למסחר של התכלת על הגמלים".
-----
גדודי צבא נוספים מאומנים.דארמין היא עיר גדולה מאוד עכשיו,והיא צריכה צבא שיעמוד בצרכיה.עוד 100 נושאי קרדום משוריינים מאומנים,ועוד 100 פלנגיטים משוריינים.
החיילים נשלחים,חצי חצי,לערי בעלי הברית שלנו,לעזור בשמירה עליהן עד שהחיילים שלהן יחזרו.
-----
אחד המהנדסים בעיר ישב בפתח ביתו,מתבונן בילדיו משחקים עם חבל וכמה גלגלים.הוא ראה אותם תולים את הגלגל על ענף העץ הגדול שבגינה,כשהם מעבירים מעליו את החבל,וצפה בשניים מהם מושכים את השלישי בעזרת החבל,מה ששניהם לא יכלו לעשות בצורה רגילה.ואז עלה לו רעיון.
הוא רץ לחדר העבודה שלו,לקח קלף ודיו והתחיל לשרטט.עד מהרה היו בידו תוכניות של גלגל אבן או מתכת שכזה,שיש בו מקום להעביר את החבל,ושיכול לעזור לשאת משאות כבדים יותר ולעזור בבנייה.הוא רץ אל המועצה,שקיבלה את ההמצאה בשמחה.
הגלגלת הומצאה.
-----
סקר שביעות רצון נערך במושבות ובדארמין,שואל את האזרחים עד כמה הם מאושרים ומה הם היו רוצים שישתפר.
-----
Out
הל אומר שהנהר לא חסום,אבל איך זה במציאות? הרי אמרת שזה חסם הכל...

Out
אהה... לא. לעזוב כפר ועוד לשרוף את כל השדות שלו זו לא עבודה פשוטה או מהירה במיוחד. כשהם אמורים סוף סוף להיות מוכנים לעזוב אז הצבא שלי כבר אמור להיות מסוגל להקיף אותם לחלוטין.
נ.ב: ציינתי די במפורש למה החלפתי מנהיג, כי הוא היה שקרן. ככה או ככה אני אמור לקבל את המכרות והציוד שלהם (ולא, אין סיכוי שגם אם הם עזבו הם מוטטו את המכרות, כי זו חתיכת משימה קשה וארוכה)
In
"הרבו את הפרות ל200"

מג"ן
"אתם טוענים כי הם בוגדים ושקרנים," אני אומר למגדל, "בזמן שאתם," אני פונה לגמדים "טוענים שהם עינו אתכם ושיקרו לכם.
אבל אמרו לי, מדוע המלחמה? מנסיון, קשרי שלום ומסחר מועילים יותר ממלחמות, לשני הצדדים.
"ושאלה נוספת, למי יש צבא גדול יותר?"

ניצן
"זה מה שרצינו לעשות בהתחלה.אבל אם מישהו אחד יבזוז את שיירותינו ונשתוק על כך,כולם יתחילו לעשות זאת.
למה שנגיד לכם את גודל הצבא שלנו? כדי שתוכלו לתכנן טוב יותר את המתקפה שלכם?"

12 לספירת עה''ם, קיץ

מגדל וניצן
''לא אגיד את גודל צבאנו בנוכחותם'', אומר הגמד, ''וגם איני יודע מה הוא. בני רונאקה, אין זו שאלה של רווח וגודל. אנחנו נשבענו לכם אמונים כווסאלים, ומחובתכם כאדונים להגן עלינו. קדימה, ממשו את שבועתכם!''
הל
המשחק עובד בעונות. לא שלחת צבא לשם, אז אף אחד לא מקיף אותם... והיה להם די והותר זמן לנטוש. ציוד אתה לא מקבל, כי הם לקחו אותו או השמידו אותו, אבל מכרות אכן כן.
In
''הפרות הורבו, אדוני''; 60- אבני חן.
---
''מצאנו את המכרות של אנשי הכפר'', אומרים השליחים. ''מכרות דלים למדי, של בדיל, נחושת, זהב וטיט''.
3+ מכל משאב כזה ליום.
מגדל
בורביסטה מתגונן מהמכות בהצלחה, אך הקרדום מבקע את מגן היד שלו, ושובר אותו.
היריב לא נכנע, ומניף את חרבו לעבר גופו של מרהון, ביודעו שסיכוי גבוה שיפגע בחזה, בבטן או באזור חיוני אחר.

התקפה:
[dice seed=9283 secure=538d769d_0]2d6[/dice]
הגנה:
[dice seed=40041 secure=05d8b2a3_1]2d6[/dice]
---
''מעולה''.
---
25- נחושת, 25- בדיל, 30- עץ, 30,000- דפאט.
---
הסקר מגלה כמה דברים:
1) רבים מאוד לא ענו על הסקר. לא פלא, הם לא יודעים קרוא וכתוב.
2) מי שכן ענו, בעיקר מעמד בינוני ומעלה, טוענים שהעיר-מדינה אוגרת יותר מדי סחורות לעצמה, בהן גם המטבעות, במקום לפזר אותן בשוק.

ח'אן
מרהון מכה שוב לעבר אויבו,שחשוף יותר כרגע בגלל שאין לו מגן יד והוא לא יכול להגן על ידיו,שנושאות את חרבו הדו ידנית:
התקפה-[dice seed=31321 secure=bfd4d457_1]2d6[/dice]
הגנה-[dice seed=49779 secure=8a7ef7fa_0]2d6[/dice]
-----
בתי ספר מוקמים במושבות ובדארמין,שם מלמדים את הילדים חשבון,קריאה וכתיבה,הנדסה ומקצועות לחיים(עבודות וכו').
כל האנשים זכאים ללמידת הכתב של דארמין,על חשבון המדינה.
הסחורות הבאות מפוזרות בשוק:
כלי השנהב והשריונות
הצמר
הגבינה
המלח
הדבש
הענבר
הטיט
וכל סוחר,חקלאי ובעל מלאכה מקבל מענק של דארקנים שלצידו כתוב:"השתמש בזה כדי להגדיל את עסקיך ונכסיך.מועצת דארמין".
הסכום הכולל של המענקים הוא 400000 דארקנים.
-----
איך הלוחמים מתקבלים בערים של בני בריתנו?
מרגל(מבני האדם שבעיר) נשלח לעיר בני האדם,לראות מה מצב ההגנות והחיילים שם(אל תשכח ששכרתי 150 לוחמים לקרב):
[dice seed=31321 secure=bfd4d457_1]2d6[/dice]
עוד 50 פרשים מאומנים,אבל עם ציוד שונה משל השאר:הם משוריינים בשריון שרשראות,מצויידים ברומח ובקסדה קורינתית,ובמגן קטן יחסית שמוצמד לזרועם.גם הסוסים משוריינים קלות במלבושי צמר,שיעצרו חצים אבל לא יותר מכך.

Out
אתה מגזים בכמה זה פשוט לנטוש את הכפר שלך עם כל הדברים שלך עליך, לשרוף את השדות שלך וכל זה כשיש משמר שמונע ממך לעשות כל אחד מהדברמם האלה, שלא לדבר על זה שזה קשה מנטלית, ושהצבא שלי יכול לרדוף אחריהם (יש לי עיטים שיכולים לאתר אותם במהירות רבה)
In
"אמנו את הצבא שלנו כדי שיהפוך למעין צבא עילית כולו, מאומן במיטב שיטות הלחימה והאסטרטגיות" (כמו כן, זה שבבית הספר גם מלמדים לחימה לא משפיע?)

אחד הלוחמים בשם עזאר מעלה את מוראל הלוחמים הגרזניאים ומנהיג 50 מהם להסתערות
[dice seed=2121 secure=bb07ab6c_0]2d6+5[/dice]
70 החניתאים שלי יוצאים להסתערות
[dice seed=45155 secure=56a97623_1]2d6+5[/dice]
הכוהנים עושים תפילה למלאכים כדי שהלוחמים יצליחו בקרב

ח'אן
אני חושב שאני צריך להזכיר לך שגריפונים הם חיות טרף, אבל עם הם מסרבים זו לגמרי החלטה שלך.
IN
טוב, גם אם אני לא יכול לרכב עליהם עדיין אפשר להפיק מהגריפונים תועלת, הם מאומנים ללחימה(זה מאוד כואב ומפחיד כשגריפון משוריין בשריון קרב נוחת אליך מלמעלה ומנקר לך את העיניים) ומורבים בצורת ה+ ליום.
8 משלחות יוצאות לכל 8 הכיוונים לחיפוש ערים, מכרות, עלילות ושאר ירקות(לא, אני מתכוון ברצינות, צמחים וירקות ומזון ודברים כאלה).
[dice seed=33752 secure=3e6736ce_0]2D6[/dice]
[dice seed=15346 secure=506e9826_1]2D6[/dice]
[dice seed=62348 secure=4ff58b68_2]2D6[/dice]
[dice seed=43942 secure=25ed992b_3]2D6[/dice]
[dice seed=25456 secure=81315102_4]2D6[/dice]
[dice seed=6922 secure=b34ddd2b_5]2D6[/dice]
[dice seed=54052 secure=b4c25fc0_6]2D6[/dice]

מכרות אבני חן[dice seed=35582 secure=05c49f1a_7]2D6[/dice]
בליסטרה[dice seed=17032 secure=2e12e8a7_8]2D6-2[/dice]

12 לספירת עה''ם, סתיו

חובב
10+ גריפונים ליום, 10- נחושת ליום, 10- בדיל ליום.
---
חייליך שנמצאים לייד הקרב של מגדל רואים שני גמדים נאבקים על החומה, מוקפים חומה קסומה. ועל הקרקע, לייד חיילי בורביסטה (האויב של מגדל), נמצאים לוחמים בני אנוש... עם דגלי רונאקה.
---
המשלחות מגלות כמה דברים, בסדר עולה של חשיבות.
מכרות של טיט, זהב ואבן (4+ ליום).
המשלחות מגלות ביער פטריות רעל ומאכל.
מעבר להרים בגדה המערבית של הנהר נמצאת ארץ גבעות, ובה חיים שבטים בעלי עור חום-בהיר (קצת כמו אתיופים) המכונים ''קאי''.
---
לא... ולא.
דרגון
Out
נהרגו לך מההתקפה הקודמת 13 איש.
דרגון-בבקשה, בבקשה תשקיע יותר. איך הוא מעלה?... וזרוק להם להגנה.
הל
אבל לא שלחת צבא, לא הצבת משמר ולא הבאת עיטים. אז זה כבר לא רלוונטי, מה יכולת לעשות...

יא חתיכת מנצ'קין!... סתם... :)
In
ארנוק צופה בלוחמים המאומנים בפרך בדרך לשלמות, ובילדים הרבים מכות עם מקלות עץ (באישור ופיקוח המורה, כמובן).
40- אבני חן, 20- ענבר, 20- ירקן, מינוס חצי מהכמות הנ''ל ליום, 2+ לכל היחידות (למעט מכונות).
מגדל
בורביסטה שואג בכאב כשידו השמאלית מתגלגלת על החומה. זועם, הוא מתקיף את מרהון, מתעלם בזעמו ובקהות החושים שלו מהכאב ומידו האחת.
זעמו של בורביסטה נותן לו כוח (סית' :) ), והוא מנחית מכה על זרועו השמאלית של מרהון, מנפץ את המגן, יחד עם עצם היד. שני הלוחמים פצועים, עייפים ומדממים, אך איש לא מתכוון להיכנע.

התקפה:
[dice seed=43383 secure=78ff12c9_0]2d6[/dice]
הגנה:
[dice seed=4445 secure=627150c1_1]2d6[/dice]
---
בתי הספר מוקמים, והילדים האומללים (יא רשע אחד!) לומדים בו היטב, הרי מקל בטוסיק מצפה להם אם יתחצפו או ייכשלו.
1+ להמצאה (יא מנצ'קין :) ), 60- אבן, 60- עץ, 30-נחושת, 30- בדיל, 60000- דפאט, 30000- דפאט ליום.
---
ייצור הסחורות וכמותן מצטמצמות ב-3 רבעים, 30000+ דפאט ליום, 30000+ דארקן ליום.
כמו כן, שכחתי לציין דבר נוסף: השוק מביא 2- סניטריה (מתחיל מ-0, 10- הוא פרוץ מגיפה).
---
הלוחמים מוכנסים לערים הבצורות, כתושבי הערים מארחים אותם, נוהגים בהם בכבוד אך לא יותר משראוי להם.
---
המרגל מסתנן בהצלחה ולא נתפס-למזלו, כי זה היה יוצר תקרית מאוד לא נעימה. הוא מגלה שהיא בוצרה בחומות עץ, ויש בה 200 חיילים כולל מילואים.
---
הפרשים הכבדים הראשונים בתולדות דארמין מאומנים (50- סוסים, 50- נחושת, 50- בדיל, 30- עץ, 60000 דארקן, 10- טיט, 50- צמר).

Out
אבל זה כן פשוט לשלוח את הצבא והנחת יסוד ממש הגיונית היא שכן יש משמר ובהנחה שהתחום שלטון שלי הוא בגודל של ישראל (מה שהוא ממש לא) אז כן צריך לקחת לעיטים בדיוק יום כדי לאתר אותם

כמה עשיר לעזאזל אתה חושב שאני? אלה כמויות מוגזמות לחלוטין של משאבים...
In
"הכפילו בארבע את איסוף אבני החן" (אבני חן זה כל הסוגים)

ח'אן
מרהון נאנק בכאב,אבל מחייך חיוך קלוש.אולי גם היד שלו שבורה,אבל הוא יכול להתקיף עם הקרדום שלו ביד אחת.בניגוד לחרב הדו ידנית של בורביסטה,שדורשת שתי ידיים בשביל הנפה נורמלית,הקרדום שלו בנוי ככה שהוא יכול להיות מונף בעזרת יד אחת,אם כי שתיים יביאו יותר עוצמה.
הוא מכה בקרדומו על פניו של בורביסטה,שלא יכול לעשות הרבה חוץ מלנסות להתחמק בגמלוניות.
התקפה-[dice seed=35365 secure=c74f748f_1]2d6[/dice]
הגנה-[dice seed=12815 secure=27a3b206_0]2d6[/dice]
-----
אני מכניס כל כך הרבה כסף,שאני כמעט לא יודע מה לעשות איתו ;)
In
מטמנת אשפה מוקמת,רחוקה מדארמין.כל האשפה שאנשים מייצרים תילקח לשם,ולא תזהם את הרחובות.
כמו כן,ביוב תת קרקעי מוקם,מאפשר לכל הצואה והשתן לזרום אל המטמנה,במקום להסריח את האוויר.
מאגרי מי גשמים מוקמים,כדי שלא להיות תלויים מדי בנהר.מי יודע,אולי משהו יזהם אותו בהמשך?
-----
ייצור הסחורות מוגבר(כל הסחורות,חוץ מצמר וגבינה).
איך מקבלים התושבים את המענק?
-----
כרגע הוא צופה בשקט בחיילים,בוחן את ציודם וכלי נשקם.
-----
עוד שתי תלת חתריות נבנות,מצויידות בציוד הלחימה ונקראות בשמות "סא" ו"אל".

13 לספירת עה''ם, חורף

כל השאר?... הלו?... מישהו?... (הד)(צרצרים)(גלגל עשב יבש מתגלגל)

הל
Out
היער קטן מעט מישראל, אבל רובו המכריע לא מיושב ומלא בחיות פרא. המרחק בין טרוקמר, הצ'יאניץ' וגבולות היער הוא כמו חצי ישראל בערך. היער רחוק מהיער בישראל פעמיים.
לא הל, כי לא הצבת משמר, לא שלחת עיטים ולא שלחת חיילים. כמה שזה הגיוני, אם זה לא מתבצע זה לא רלוונטי.

אתה עשיר למדי, אבל צודק... הכמות מורדת בחצי.
מגדל
ובורביסטה אכן מתחמק בגמלוניות, מצליח להדוף-בערך את המכה עם חרבו-הוא חוטף מכה שראית כואבת למדי בכתפו, אך בלהט הקרב (והכאב של ידו) לא שם לכך לב. שני הלוחמים הולכים ונחלשים.
בורביסטה משליך את החרב מידו, ושולף נשק משני-גרזן קטן, באורך של כאמה, ומסתער על מרהון.
הגרזן מחטיא, וגורם למרהון חתך קל אך מדמם בזרועו.

התקפה:
[dice seed=29270 secure=c89adb00_0]2d6[/dice]
הגנה:
[dice seed=51836 secure=14142c4c_1]2d6[/dice]
---
המטמנה אכן מוקמת, אך הרגלים רעים קשה להפסיק, ועדיין רבים מאנשי דארמין מתעלמים מבור האשפה החדש. איש מאנשי דארמין לא רואה סיבה לזיהום הנהר, אך רבים אכן מודעים לחוסר הגישה לנהר במקרה של מצור.
50,000- דפאט, 50,000- דארקן, 1+ סניטריה.
Out
אין לך טכנולוגיה לביוב תת קרקעי, מקסימום תעלות על קרקעיות, שעדיפות על רחוב שכולו מלא בצואה ושתן.
אגב, אני חייב לציין שמטבעות הדפאט שלך הם... שווים כמו שטר-הם שווים כסף כי ככה קבע החוק, אבל כשלעצמם הם חסרי ערך.
In
10%+ ייצור.
התושבים מקבלים אותו בשמחה רבה (2+ שביעות רצון).
---
בעיקר גרזינאים, חניתאים, קשתים וקלעים.
---
נגמרו לך השמות הטובים?... סתם, בצחוק :)
In
הטרירמות נבנות. הן עוד ישרתו נאמנה את ארצן.
50- עץ, 25- נחושת, 25- בדיל, 40,000- דפאט, 40,000- דארקן, 10- טיט.

חאן
רגע, אז גם ניצן מעורב בזה? החיילים של ניצן בצד של מגדל או בורביסטה?
IN
"שלום לכם בני הקאי" אומר בורגר, בראש משלחת אורקים חלקם חמושים."אנחנו רואים שאתם שבט גדול וחזק, לכן אנו מציעים לכם קשרי מסחר, וברית צבאית. יש לנו צמר, פרווה, חדי קרן, פטריות, עצם וזהב בשפע. ונוכל להציע לכם אותו", "בתמורה נאותה, כמובן."
-----
החיילים מאומנים כמה שאפשר. כך שהם היו החיילים הטובים ביותר ומהמאומנים ביותר. בדגש על אימוני הגנה. למרות שגם התקפה לא תזיק..
-----
בליסטראות:[dice seed=11333 secure=4e4448cb_0]2D6-2[/dice]
א''ח:[dice seed=37999 secure=720ed28e_1]2D6[/dice]

OUT
אז אני מכפיל את איסוף אבני החן ב2.5.

ההגיון הבסיסי דורש שיהיה שם משמר, אין שום הגיון בזה שבעיר שבבירור מתכוונת להתנגד לי אין יהיה משמר, ועם כל הכבוד, זה ברור מאליו שיהיה שם, ולא צריך לציין את זה, כמו גם שאני יודע שלא שלחתי אותם, לכן ציינתי שאני שולח.

אני בשטח יותר גדול מישראל? תזכור שלמרות שישראל מדינה יחסית קטנה, כמה מאות קילומטרים זה עדיין שטח גדול...

ח'אן
מרהון נסוג לאחור,שולח את ידו אל גבו ולוקח משם את הכידון.הוא מטיל אותו על בורביסטה ושולף שוב את הקרדום,נעמד בעמדת מגננה.
התקפה-[dice seed=48771 secure=49bdc4a1_0]2d6[/dice]
הגנה-[dice seed=1705 secure=92774f33_1]2d6[/dice]
-----
אז תעלות על קרקעיות מחופות באבן,כדי שזה לא יסריח יותר מדי.
-----
שלושה מגדלי מצור,עטופים בצמר חדי קרן,מוקמים ביחד עם שני אילי ניגוח ממוגנים.
עוד 50 נושאי קרדום משוריינים מאומנים ועוד 50 מטילי כידון משוריינים.

מג"ן
"אז אולי תסלחו זה לזה, תחליטו לא לריב יותר, אתם תחזירו אחד לשני את העלויות שהמלחמה הזו גבתה ולא תעשו עוד פעולות אחד נגד השני?" אני מציע. "זה יהיה יעיל יותר ממלחמה, ואף צד לא יסבול."

13 לספירת עה''ם, אביב

מגדל
בורביסטה מצליח להתחמק בגמלוניות מהכידון, בקושי. הוא מתער בזעם על מרהון, שבקושי יכול להדוף את הקרדום.
המכה לא פוגעת במרהן, אך הקרדום פוגע בקסדה, חורץ בה שקע עמוק וגורם לכאב עז בראשו של מרהון.

התקפה:
[dice seed=9546 secure=6ce0967f_0]2d6[/dice]
הגנה:
[dice seed=40288 secure=a92d5326_1]2d6[/dice]
---
20,000- דפאט, 1+ סניטריה.
80- עץ, 30- צמר חדי קרן, 80- נחושת, 80- בדיל, 80,000- דפאט.
הל
היית אמור להציב משמר בעצמך... תושבי העיר לא יקימו משמר נגד עצמם... והם כנראה מזמן ברחו בעוד אנחנו מתווכחים...
לא ציינת את זה...

כן, אבל 80% מהשטח לא מיושב כמעט... רק שטחי בר ופרא.
חובב
בורביסטה נשבע לו אמונים בתמורה להגנה.
In
מלך הקאי, גבר בעל עור חום אדמדם ככולם, שעוטה טורבן-מדברי לבן ועורות נמר, מביט באורקים במעט הסתיגות מהגזע הזר והמכוער. ''יש לנו צמר, ופרוות גם כן-ויפות יותור מפרוות הדוב, עורות נמרים ואריות. גם עצם וזהב יש לנו... אנו נשמח למסחר בחדי הקרן ובפטריות, ונוכל להציע לכם תמורתם פרוות אקזוטיות, תבלינים, עבדים וכן ידע מיוחד שלנו, הכתב...'', הוא שולף קלף עם כתובות מוזרות בשפה מוזרה.
---
1+ לכל גלגולי החיילים, 20- זהב.
---
המשלחות מוצאות מכרה קטן של אבני חן (3+ ליום); ספיר, ומעט מאוד אודם ויהלום, ירקן ואזמרגד.

Out
אבל בדיוק בגלל זה אני לא עוזב את הנושא, כי אין הגיון בזה שאני לא אשים על כפר מורדני משמר, ואני לא רוצה שטעויות מפגרות ולא הגיוניות כמו אלה יהיו.
In
ארנוק מביט בגאווה בחומת המגנים שלו, בלתי חדירה, ובמוחו מתחילים להתערבל רעיונות.
הוא ניגש לנפחייה, והולך אל נפח שעוסק בדיוק ביצירת מגן, ואז לוקח ממנו את כל החישול ועיצוב המתכת.
בתוך כמה דקות, המגן מושלם, ואז ארנוק מוסיף לו משהו, הוא לוקח שתי חתיכות מתכת, ומחבר אותן לצד שמאל באמצע וצד ימין באמצע, ואז מעקם את המתכת למעין 2 קרסים.
ארנוק חוזר על התהליך מספר פעמים, ואז מזמן לוחמי מגינים ונותן להם את המגינים החדשים, והם מחברים את המגינים זה לזה עם הקרסים, ואז, בלי שהם מוכנים לזה, משלח נגדם מגלניה זועמת, וכך, אפילו מול זעמה של מגלניה, חומת המגינים מחזיקה ואינה מתפרקת, כשהכוח שמופעל על המינים מתחלק וכך האחד שמולו מופעל הלחץ אינו נופל מהכוח שמופעל עליו.
---
ארנוק לא מסתפק בזה. לפני כמה ימים הוא ראה בכפר אנשים משחקים עם קרניים חלולות, נושפים דרכן ומפיקים צלילים חזקים.
לאחר כיומיים הוא מגיח מהבית שלו, אוחז בערימה של קרניים, אותן הוא נותן לראש כל קבוצה, שיוכל לנשוף בהן וכך לעביר מסרים במהירות ויעילות.
בנוסף לכך ארנוק מצווה על הכנת שרשראות שיני מגלניה לכל לוחמי המגינים, מאמן אותם קשה וחזק יותר, גם על שינוי ה"צורה" של החומה בשעת קרב במהירות (עם הקרניים), וקורא להם 'שיני הרוחות', לוחמי העילית של השבט

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

פוסטי פרופיל אחרונים

בדיוק כשאנחנו חושבים שראינו הכל באימה, מגיע סשן קת'ולהו מס' 70 - אימה באוריינט אקספרס.
מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
חזרה