• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /
  • עליית שרי הרונות מתחילה!

תמכו עכשיו בפרויקט החדש של הפונדק עם שלוש הרפתקאות בערכה אחת, הדפסה שנייה של ספר הבסיס ואוגדן המפלצות, והמון משחקי תפקידים, קסם, והרפתקאות

עידן המתכת-המשחק נגמר, תודה לשחקנים ולכולם!

רותם מסולק בגלל שהוא לא הגיב שבועיים, יש מקום עם הניאנדרטלים!

ניצן
''הרבה אבן, מתכות שונות ובהן כספית, עזי הרים ומוצרי חלב, טכניקה ליצירת חרבות מעוקלות שמעולות בחדירת שריון, עץ רב, דבש, יין, שמן זית, מלח ומעט צבע ארגמן.''
---
אוקי... אילו מבנים יש בה? ומה שמה?
---
מנהיג השבט שפנית אליו, ניאנדרטל זקן וגבוה עטוי עורות דוב, ניגש לספנים. ''במה תרצו לסחור? יש לנו עזים וכבשים, צמר, גבינה, בשר ועור, וכן יש באיזור שיחי קפה שאנו משתמשים בהם''.

Out
יפה ששמת לב, בערך חמש משחקים בפורום שאני משתמש בשם הזה.
בכיתה ד אני כתבתי סיפור (מחריד, בקריאה כיום אני מזדעזע מכמה שזה גרוע) עם גזע של יצורים מוזרים שנורא אהבתי, וקראתי לגזע הזה ארנוקים, ארנוק=יחיד, ומאז השם הזה נשאר איתי

עמוק מידי לספינות? אין דבר כזה, אם ספינה היא לים הפתוח אין עומק גדול מידי, יש קטן מידי, ויש שהעוגן לא ארוך מספיק

כמה חזקים היסודנים שקיבלתי? אם אפשר גם תיאור, בבקשה

אני יוצא מנקודת הנחה שאני יודע שמים מתאדים (לדעתי גם תיארתי את הגילוי מתישהו)
In
"אמונה היא יותר מזה שהמנהיג אומר לך לסגוד למישהו ואתה מציית, היא חלק ממך. אתה צריך לעשות ניסים ועוד דברים כדי שיסגדו לך באמת, מכל הלב"

אני חושב שאני מתאים להיות הניאנדרטלים
שם העיר מדינה: טוביען
גזע: ניאנדרטלים
רקע: יורגן היה נווד עד שיום אחד אחרי קרב קשה שבו נלחם בגבורה אבל אז מת אחרי מותו הוא ראה את שלושת המלאכים עומדים מולו והם אמרו לו שאסור לו למות הוא לחם בגבורה ועליו לאמן עוד אנשים כדי שברגע הקרב הסופי יהיו יותר לוחמים והטוב ינצח, אז לכן לפעם הזאתי הם מאשרים לו חזור לחיים בתנאי שיאמן אומה של לוחמים כדי שבסוף הטוב יצליח, אחרי זה הוא אסף את חבריו הטובים ואת נשותיהם וביחד יצאו לאסוף עוד אנשים ולהקים את האומה
דת: הם מאמינים במאלכים המלאך הראשון גורדל האחראי על כל היצורים החיים, השני זה המלאך טברך המלאך של המלחמה הגנה והצבא , המלאך השלישי הוא המלאך של יוגרע הוא המלאך של החלומות והקסם. ביחד הם יצרו את העולם כדי לבחון האם בני האדם רואים לעזור להם במלחמה החורצת עולמות מול השטנים-
גווראל השטן של המוות ללא כבוד
דארק השטן של השקר
עיוואר השטן של השנאה
מקום מחייה-ים תיכוני, קרוב לים המראדוק,
אוכלוסייה- 808 איש
חיית בית- 30 ביזונים
ממשל- השולטים הם הלוחמים הכי חזקים והכי וותיקים כולל נשים
משאבים -
נחושת-25
בדיל-25
אוכל- 36
זהב- 10
עץ- 10
אבן-13
טיט-15
צבא:100 נושאי חנית 82 נושאי גרזן 10 קוסמים
נקן: 0
ברית - כפר הדייגים האנושי הארתסטון, 3+ אוכל ליום (נרקב אם לא אוכלים אותו הוא נרקב)

שלום לורד דרגון וברוך הבא לפורום(יאי, כמה זמן אני מחכה להגיד את זה).
זה ממש יפה שכל השחקנים החדשים מצטרפים למשחק הזה, כל הכבוד לח'אן!

חאן
הח׳אן הטטרי אמר/ה:
[post]682653[/post] 25+ זאבי אימים (אוכלוסיה, לא חיות רכיבה).
זה בדיוק מה שאני רוצה שאתה תגיב למוסכם שלי, ושאלה, למה חיות, גם אם הן תבוניות, הן אוכלוסיה, זאת אומרת שאני יכול להביא להן חרב ולהוסיף אותן לצבא? והן מתרבות כל שנה כמו אורקים רגילים?
IN
אני מעדיף לתקוף שבטים אנושיים בגלל שלניאנדרטלים יש בונוס עצום להתקפה ולאלפים יש בונוס לקשתות, לעומת זאת, בני האדם הם רכרוכיים וחלשים, אבל עם יש להם צבא עם גודל כפול משלי אני מעדיף לא לתקוף אותם.
עיר אלפים כמעט חסרת לוחמים זאת אומרת 300-400 או 50-100? ואיזה ביצורים יש לה?
עיר הגמדים ודמי הדרקון מעניינות, אבל אני מעדיף שעדיין לא.
עוד 10 שדות נשתלים, הוורגים מורבים והפרווה של הדובים והוורגים נגזזת.
משלחת יוצאת בכדי לצוד וללקט מזון.
[dice seed=21768 secure=9807ca40_0]2D6[/dice]
ועוד אחת כדי לחפש משאבים
[dice seed=60706 secure=010439b1_1]2D6[/dice]
נבנים מגדלי שמירה על החומה ומאומנים 20 קשתים שייאישו אותם בקביעות(עם החלפת משמרות וכ''ו, כמובן)
עוד 10 קוסמי אש מאומנים וגם 5 קוסמי זימון, ו20 פרשים אשר רוכבים אל הוורגים ונושאים 2 חרבות מאומנים.
הוורגים מורבים(אפשר לעשות שכמו עם הדובים והאיילים הם יורבו בקביעות?)
יצירת קטפולטות[dice seed=9564 secure=6a7f9bd0_2]2D6[/dice]
ועכשיו אני מגוון, יצירת בליסטראות![dice seed=32118 secure=43c44ac0_3]2D6[/dice]

ח'אן
כשאין לי מספיק לוחמים,אז כן.אבל לא נורא,נסתער בכל מקרה.אין מה להפסיד.למרות שככל הנראה אני אפסיד,כי אין לי מספיק לוחמים.
In
הלוחמים מסתערים קדימה,דוחפים גמדים מהחומות,בזמן שנושאי הרומח יוצרים חומת רמחים שתרחיק אויבים.בזמן הזה השאר עולים למעלה,מוכנים להילחם על החומות.החיילים שבואדי נסוגים משם,ואילי הניגוח מתחילים לנגוח בשער.מגדל המצור מתקרב,ומטילי הכידונים שעליו יורים במהירות על החיילים,מפריעים להם להתרכז בהגנה נגד חיילינו.
הקוסמות מכוונות את האויב שינחית את מכותיו מעט ליד חיילינו,וכך הם יהיו חשופים.
כיוון(+2 בגלל המטות)-[dice seed=53602 secure=5d2aeb94_0]2d6+2[/dice]
כידונים(+1 בגלל היין)-[dice seed=26952 secure=e0921ee3_1]2d6+1[/dice]
אילי ניגוח-[dice seed=53602 secure=5d2aeb94_0]2d6[/dice]
קפא"פ(+1 לחיל רגלים,+1 מהיין,+1 להסתערות,+2 לגזע)-[dice seed=41270 secure=ec5fbeb9_2]2d6+5[/dice]
-----
"ובגלל זה אנחנו מציעים סיוע ימי כרגע.גם אנחנו במלחמה,ואם תעזרו לנו נוכל לעזור לכם יותר מהר".
-----
5 זהב?! לאחד?! ממש לא,זה הרבה יותר מידי יקר.
נוכל לשלם עליהם גם בביזונים,אם תרצו.

(מזכיר שיחידת זהב היא כמה מטילים...)
-----
עוד 30 סקורפיונים חדשים מיוצרים,ועוד 77 קוסמים עם מטות מוכשרים.חדי הקרן מורבים.
-----
מחפשים עוד שכירי חרב בכל האזורים המוכרים לנו,כולל ההמשך של הנהר מהעיר של שודדי הים(שעזרתי להם לכבוש).

8 לספירת עה''ם קיץ

בוך הבא לפורום, לורד דרגון! אני מקווה שתיהנה פה ותישאר הרבה זמן! אני כבר רואה איך משמות משתמש של שלושה שחקנים פה אפשר לעשות שם אחד ארוך במיוחד...

דרגון
הקיץ עולה, והשמש משליטה חום עז ולחות בארצך. אל אסיפת הלוחמים מתפרץ כוהן המלאכים. ''המלאכים נותנים לנו משימה'', הוא אומר, ''לכבוש עיר ולנצח בקרב ניצחון מפואר''; פרס 15 נק''ן מובטח.
ניצן
בהוד והדר, נחנכת קרנואה, המושבה הראשונה של רונאקה. 10+ נק''ן, 200- אוכלוסיה ברונאקה, 200+ אוכלוסיה בקרנואה, 60- עץ, 40- זהב, 50- אבן, 25- בדיל, 25- נחושת, 30- טיט, שביעות רצון בקרנואה: 2.
Out
הח׳אן הטטרי אמר/ה:
[post]682656[/post] ''הרבה אבן, מתכות שונות ובהן כספית, עזי הרים ומוצרי חלב, טכניקה ליצירת חרבות מעוקלות שמעולות בחדירת שריון, עץ רב, דבש, יין, שמן זית, מלח ומעט צבע ארגמן.''
---
מנהיג השבט שפנית אליו, ניאנדרטל זקן וגבוה עטוי עורות דוב, ניגש לספנים. ''במה תרצו לסחור? יש לנו עזים וכבשים, צמר, גבינה, בשר ועור, וכן יש באיזור שיחי קפה שאנו משתמשים בהם''.
מה עם זה?...
הל
יש. הספינה שלך מותאמת לנהרות ומים רדודים, לא לים העמוק. אבל בשביל מה אתה מבקש עזרה מיצורי ים?...
In
האדומים מתכנסים, מטילים לחשי כישוף, כשלפתע מופיעים נסיך המים ועוד 4 יסודנים שנראים חולניים. ''תודה'', הוא אומר בערמומיות, וגורר את העור אל עולמו.
היסודנים הם בהחלט לא המובחרים ביותר, ונראה שהנסיך החליט להרוויח פעמיים, או להפסיד פחות. הם מסוגלים ליצור גלים גדולים (אך לא צונאמי), להקפיא 5 ליטר לקרח ולתקשר עם חיות ים.
---
''דרשתי סגידה, לא אמונה. אני דורש שתעלו לי קורבנות, כמה שיותר יותר טוב. לא דרשתי אמונה מכל הלב. ותמיד תוכלו להנחיל לצעירים את האמונה שטמטואה הוא אל הים.''
חובב
לא, אתה ממש לא יכול לתת להם חרב, בעיקר כי הם לא יכולים לאחוז בה. כן, הם מתרבים. אתה לא יכול להרבות אותם, והם תבוניים, כך שהם לא סתם חיות.
אהה... בני אדם ממשש לא רכרוכיים וחלשים-הם מתקדמים טכנולוגית ויש להם מספרים עצומים-הם מתרבים כמו שפנים. לכן כמעט תמיד יהיה להם יותר לוחמים ממך...
50-100 לוחמים.
סתם הערה-להילחם בשתי חרבות זה קשה מאוד וגם גוזל ממך את המגן. אתה בטוח?...
ולא הוספת לגלגולי ההמצאה מינוס, אז אני אשים בעצמי. ונכשלת.
In
השדות נחרשים ונשתלים (2+ אוכל ליום)
10%+ וארגים, 5+ פרווה.
---
משלחת הציידים חוזרת לעיר לאחר שבוע, בידיים כמעט ריקות-כמה איילים וארנבים; 2+ אוכל.
משלחת המשאבים מצליחה בהרבה, ומוצאת מכרה טיט ליד הנהר (3+ ליום).
---
4 מגדלי שמירה מעץ, גבוהים ושרואים עד לקצה השדות, קבועים בחומת העץ. 30- עץ, 15- טיט, 15- אבן, 15- זהב, 10- נחושת, 5- בדיל.
הקוסמים והקשתים מאומנים (10- זהב, 10- עץ, 5- נחושת, 4- בדיל, 2- טיט).
10%+ וארגים, 5+ כל יום.
מגדל
בהתקפה צריך פי 3 יותר מלמגן (אני לא זוכר מי אמר).
In
הקוסמות נתקלות בקושי-בניגוד לקרב הקודם, האויבים הם לא אורקים רפי שכל שבאו כדי לבזוז אלא גמדים אינטליגנטים למדי שמגנים על ביתם ומשפחתם. הפלנקס מתקשה ליצור מערך על החומה.
---
הגנה מקפא''פ:
[dice seed=40242 secure=fbbe7d8d_0]2d6[/dice]
הגנה מכידונים:
[dice seed=9496 secure=eac04716_1]2d6[/dice]
---
''שבט החבארה פולש אלינו מהיבשה, ועם המלך המכשף שלהם גם ככה אין לנו הרבה סיכויים. אומרים עליהם שהם הטביעו צבאות שלמים בארצות הרחוקות''.
---
המסחר בעבדים לא חשוב לנו כל כך. הם ישארו לנו, תודה ושלום.
---
300- עץ, 150- בדיל, 150- נחושת, 30- חדי קרן, 1500- דפאט, 5000- דארקן.
---
המשלחת מסיירת בערבות הגדולות, כשלפתע היא מוצאת שבט נוודים. מנהיג המשלחת מובא אל המנהיג, אלף מלוכסן ושחור שיער, שבשבטו יש גם בני אדם (?) מלוכסנים רבים. הוא מביט בספק זלזול, ספק התנשאות, וספק שנאת זרים על משלחת. ''דברו במהרה ולעניין, בלי מריחות של דבש וחנופה. אנשיי ראויים ליותר מזה''.

Out
בשביל עזרה?
זה פשוט מיותר לכתוב את זה עם יותר מידי מלל, אז אני רושם את זה באווט: אני מזמן את שאר נסיכי היסודות של שאר היסודות ומציע להם את אותה העסקה, רק לגבי 6 יסודנים ולא 4, ואני מוודא שהם טובים, ולא עלובים כמו שנתן לי נסיך המים
In
"נקריב לך 50 אוכל ו50 זהב? האם זה יספק אותך?"
---
"שלחו את יסודני המים, שידברו עם חיות הים הטורפות והגדולות, שיעזרו לנו"
---
ארנוק עומד בראש אחד האדירים הגבוהים ביותר, בוחן את הארצות מסביב ליער.
"שמעתי פעם על חומר, בעל ריח של ביצים רקובות וצבע צהבהב ומגעיל בשם גופרית, שיכול לעזור למטרותינו... צאו וחפשו אותו, הוא צריך להמצא בעיקר במקומות בעלי הרי געש, ובמקומות עם פעילויות טקטוניות, ולכן צאו לחפש בחוף הים מכרות של החומר הזה, כמו גם צאו לחפש הרי געש מהם ניתן יהיה לכרות את החומר הזה"

ח'אן
ראשית אני מכין שדות בשביל אוכל, בנוסף אני מקימים מחצבה של אבנים, ובונה מקום להכנת הנשקים ושולח 2 סיירים לכיוון צפון ומזרח (הים נמצא בדרום)
לסיירים
[dice seed=36535 secure=19cead2e_0]2d6[/dice]
[dice seed=13981 secure=490a83f3_1]2d6[/dice]

ח'אן
זה ממש לא נכון.ממש לא.ואם על פי זה אתה עומד לפעול,אז הפסדתי.
In
מה הקשר? השיקול שלך בקרב לא נפגע בזה,רק ההטייה שלך,משהו אינסטנקטיבי.
הפלנקס יכול ליצור מערך צר,אבל נושאי הקרדום ימשיכו להילחם.
המגדל מגיע לחומה ופורק את הלוחמים שבתוכו.
ומה עם אילי הניגוח?
הסקורפיונים החדשים יורים מטחים על האויב בחומות,מערערים את שיווי משקלם ומפילים אותם.
הלוחמים מתקיפים:
כידונים-[dice seed=43609 secure=a56f9198_0]2d6[/dice]
סקורפיונים-[dice seed=53602 secure=5d2aeb94_0]2d6+2[/dice]
קפא"פ-[dice seed=55821 secure=c1bc9af5_2]2d6+4[/dice]
אני מתחיל מהפעם הבאה להטיל לבעלי הברית שלי,כי אתה פשוט לא עושה את זה.
-----
"אם אנחנו לא יכולים לעזור אחד לשני,ורק אנחנו נעזור לכם,אין לנו מה לכרות איתכם ברית.נאלץ לבטל אותה,אם כך" אומרים הגמדים בצער ופונים ללכת מהפגישה.
-----
300 עץ?! לא הגזמת? רק 30 סקורפיונים...
בכללי המחיר הזה די מוגזם...
כמו גם המחיר במטבעות.
-----
"אנחנו מעוניינים לכרות איתכם ברית,כי אנחנו צריכים עזרה צבאית.מה אתם רוצים בתמורה?".

ח'אן
"קפה?" אומרים השליחים. "לא שמענו על כך."
---
"אנו נעזור לכם," אנו אומרים לגמדים, "ובתמורה נספח את הכפר שלכם ככפר נוסף, תחת שליטתכם אבל רוב משאביו הולכים אלינו. מוסכם?"

חאן
אבל אני יכול זצרף אותם לצבא נכון? אני מניח שכן, לכן 10 מהם מצטרפים לצבא, אני אפילו לא בטוח שהם צריכים אימון, כי הם כבר יודעים להילחם.
-------------------------
זה נותן תוספים אם אני מאמן את הצבא שלי כך שהם היו לוחמים יותר טובים? אם כן, הם מאומנים להיות לוחמים יותר טובים.
-------------------------
מה הביצורים של עיר האלפים? והאם היא על הקרקע או על העצים?
---------------------------
קוסמי הזימון מזמנים חיות רכיבה מעופפות כדי שישלימו את הצבא והיו "חייל האוויר" החזק של האורקים.
[dice seed=31619 secure=47537d1e_0]2D6[/dice]
במספנה שוקדים על בניתן של שתי ספינות: "דם הגיבורים" ספינת המלחמה ו"צולחת האוקיינוסים, עוד סירת דיג".
---------
אני נלחם בעזרת שתי חרבות, חרב ארוכה ומקל לחימה, ולהילחם אם שתי חרבות לא קשה יותר משמעותית, אבל זה כן מאפשר להסיט חרב אויב הצידה בעזרת חרב אחת ולדקור אותו אם החרב האחרת... בכל זאת, אם היו לכך השפעות משחקיות, הם ילחמו אם חרב ארוכה(מהסוג המשונן, ככה שהיא תגרום יותר נזק כשישלפו אותה), אז 15 פרשי וורגים אם חרבות מאומנים.
קטפולטות[dice seed=50089 secure=6ef8f940_1]2D6-2[/dice]
OUT
אין לבני האנוש שום יכולת שנקראת "להתרבות כמו שפנים", הם לא מתרבים בקצב מיוחד, ואם כל הכבוד, כפר נוודים אנושי לא יחזיק אתו כלי מצור, הם כבדים מאוד ולא שווים את הטרחה.

חאן
אני בונה 10 איילי ניגוח(קרדיט לחובב על הרעיון, למרות שאני לא מאמין שלא חשבתי על זה בעצמי.)
---------
אני מרחיב את התכנית באקדמיה הצבאית ומלמד את הגנרלים שלי לחשוב באופן עצמאי ולפתח אסטרטגיות וטקטיקות של מלחמה
---------
אני מפתח מלכודות מכרסמים כמו ב'הפלישה מהמזרח', לוכד כמה חולדות ומתחיל להרביע אותם
---------
אני מתחיל לכרות זכוכית געשית
---------
אני מעודד את הממציאים שלי באקדמיה לחשוב באפן עצמאי ולהמציא המצאות עצמאיות.
Out

חובב
לא הכל מובנה ביכולות, ביחוד לא כשמדובר בדב''שים. ערי בני אדם הן גדולות, ובני אדם הם גם מפותחים. אם מדובר בנוודים אז אין להם כפר או יישוב, אז לא תרוויח הרבה מניצחון עליהם. אם יש להם יישוב יש סיכוי טוב שיהיו להם מכונות.
אין השפעות משחקיות אם יש לך 2 חרבות או אחת דו ידנית על קפא''פ, אלא על פגיעות לחצים. אין לך טכנולוגיה לשריונות אמיתיים, וויתור על מגן יהפוך אותם לפגיעים להחריד לחצים ונשקי הטלה. חוץ מזה, לפרש קשה מאוד להילחם עם חרב דו ידנית, שגם מיועדת לשיסוף וחיתוך ולא לדקירה, כך שהשינון לא מועיל, ואף מפריע.
כן, זה נותן 1+, אבל אה יכול לעשות זאת רק פעם בעידן.
In
10+ זאבי בלהות לוחמים (יש להם מחסר 3 בהגנה נגד חצים, 2 נגד חניתאים ו-1 נגד לוחמי קפא''פ).
---
1+ לכל גלגולי הלוחמים הקיימים כרגע (לא יהיה את זה לחדשים, ציין בדפ''ד למי יש יתרון), 5- זהב.
---
העיר נמצאת על העצים, אך הם גבוהים, עבים, ונראה שמוגנים בקסם כלשהו, כי כשהמשלחת מנסה לחטוב אחד הגרזן מתנפץ.
---
קוסמי הזימון מתכנסים ביער, מזמרים בקולות צרודים וגרוניים את לחש הזימון, כשלבסוף, מופיעים מולם להקת הרפיות... ודרקון.
''מדוע טרדתם את מנוחתו של גוויס הירוק?'', שואל הדרקון.
''מי אתם?'', שואלת הרפיה גדולה בקול קרקרני ומאיים, ''ולמה זימנתם אותי ואת להקתי?''
---
הספינות נחנכות בפאר. זוהי התחלתו של הצי המפואר של רובאגוג.
25- עץ, 10- נחושת, 10- בדיל, 20- זהב, 5- טיט.
---
אתה נכשל...
ניצן
''הוא מעורר, ריחני וטעים. תרצו לסחור?...''
---
''סרמיסגטוסה אינה כפר. היא עיר מבוצרת שחולשת על עוד מספר ערים בהרים. נשמח למסחר, לברית, לשגרירויות ולנישואין פוליטיים-אחרי שתשלחו חיילים לעזור לנו-אך לא נהיה וסאלים שלכם''.
מגדל
''ברית? עם זרים שרק הרגע פגשנו?'', אומר בלעג-מה האלף. ''ומול מי?''
---
צודק... תוריד את המחיר לחצי.
---
לוחמים חמושים חוסמים את דרכם. ''לא תקבלו מידע מקיף על צבאותינו ותפנו ללכת סתם כך'', אומר אחד מהסוחרים. ''כן נשלח כמות של חיילים, אך לא נוכל לשלוח הרבה, אם הבנתם נכון. ואני חושש שהאויב רחוק מאוד. עדיין... נשאיל לכם 100 חניתאים, 100 קלעים, 50 מטילי כידון ו-20 נושאי חרב''.
---
לוקח לסקורפיונים זמן להגיע מדארמין לעיר שלא-כל-כך-קרובה אליה כמו שאתה מדמיין...
In
הלוחמים המסתערים קוטלים 13 גמדים, אך הכידונים לא עושים הרבה. אילי הניגוח מתחילים ללכת באטיות לעבר השער, אך הם עוד לא קרובים מספיק.

הגנה מקפא''פ:
[dice seed=4872 secure=a27f7a70_0]2d6+2[/dice]
הגנה מכידונים:
[dice seed=43810 secure=dbb6c2e6_1]2d6[/dice]
קפא''פ אויב:
[dice seed=25436 secure=03045559_2]2d6+2[/dice]
הגנה:
[dice seed=15222 secure=f6430f17_3]2d6+4[/dice]
חצי אויב:
[dice seed=62368 secure=bb2bd8f6_4]2d6[/dice]
הגנה:
[dice seed=35802 secure=e5a3841f_5]2d6+2[/dice]

לבסוף, המגדל מגיע, פורק 17 לוחמים-השאר נהרגו בהפלת המגדלים.
הסתערות הקפא''פניקים קוטלת 9 גמדים, אך הם ממשיכים להגיע, ונלחמים בלהט כדי להגן על עירם מהפולשים, קוטלים 18 איש.
דרגון
אמרתי לך שאין לך בדיל ונחושת...
בבקשה תשקיע יותר בתגובות שלך...
ועם מה אתה מתכוון לחצוב? אין לך כלי מתכת.
In
השדות נחרשים ונשתלים (2+ אוכל ליום).
---
רחבת ליטוש האבנים מוקמת, ואפשר להכין שם גרזנים, חצים וחניתות-כולם מאבן צור חזקה.
---
במזרח מתגלה שפך של נחל לא-קטן עם מים מתוקים, שלידו חי שבט דייגים אנושי. בצפון נמצא כפר אנושי.
הל
''3 על עור'', אומר נסיך האדמה.
''מה אנחנו צריכים אותו?'', שואל בלעג נסיך האוויר.
''2 על עור, ואם לא אז אני אלך. אל תבזבז את זמני'', אומר נסיך האש.
---
''100 מכל אחד ממשאביכם היקרים''.
---
יסודני המים חוזרים במהרה, עם בן ים וצלופח חשמלי תבוני. ''מה אתם רוצים?'', שואל הצלופח בחוסר סבלנות. ''מי אתם ומה אתם רוצים?'', שואל בן הים, שבמפתיע נושם באוויר.
---
אין קרוב ליער הרי געש, וכן בחופים יש מעט מאוד (1+).
נאוטי
70- עץ, 20- נחושת, 15- בדיל.
---
אוקיי... עדיין אתה מנהל את הקרבות...
---
זרוק.
---
זה לא ייתן לך המצאות, מעבר לדברים אידיוטיים כמו דמוקרטיה וחילונות...

OUT
מה טמטואה נותן לי תמורת התשלום הזה?
מי אמר שאני מחפש רק באזור שלי? אני יוצא למסעות ארוכי טווח...
זה די ברור מאליו למה זה יעיל... במיוחד עבור יצור בן מאות שנים...
עכשיו קלטתי משהו - 5 ליטר קרח זה כלום, זה 2 וחצי בקבוקי עין גדי, כלומר, ממש כלום...
IN
ארנוק משתחווה לפני נסיך האש ואומר "כמובן, אבל לפני זה נרצה לראות את היסודנים שאתה מציע, לא כדי להעליב אותך, חס וחלילה, אלא כי רימו אותנו בעבר ונתנו לנו יסודנים חלשים מכפי שהיו אמורים לתת לנו"
---
"3 על עור? זה עור דרקון... 4 על עור, ויש לנו גם אבני חן יקרות במיוחד לסחור איתן איתך."
---
"צאו לחפש מכרות של הגופרית באזור ליד הים, ואולי בערבות שלצידינו פעם היו הרי געש, ולכן תחפשו גם שם"
---
"חפרו מכרות גדולים של מלח ליד הים, עבור אספקה יפה של מלח..."
---
"אנו באים משבט ניאמר, השבט אשר חי על העצים... ברצונינו לתור את הים, וישנן סכנות רבות בים, כמו גם ממלכות עוינות, ולכן אנחנו רוצים לכרות בריתות עם הכוחות שבאמת שולטים בים - ילידי המים."

חובב מוד אמר/ה:
[post]682864[/post] קוסמי הזימון מזמנים חיות רכיבה מעופפות
ושוב לא ראית את זה... זה מתחיל ממש לעצבן.
----------
אין לי טכנולוגיה לשריונות! זה נורא!(אני מקווה שזה היה יותר קל מלהמציא קטפולטות)[dice seed=33362 secure=93d506d3_0]2D6-2[/dice]
קטפולטות[dice seed=14968 secure=0d863e14_1]2D6-2[/dice]
-------
המוני משלחות יוצאות מהעיר לחיפוש משאבים ומכרות בדחיפות וגם לכריתת עצים. מוקמת מנסרה ביער.
[dice seed=61958 secure=17fbe8c2_2]2D6[/dice]
[dice seed=43564 secure=7f870b5c_3]2D6[/dice]
[dice seed=25338 secure=8f8f4bc5_4]2D6[/dice]
[dice seed=6784 secure=e3a7633d_5]2D6[/dice]
[dice seed=53934 secure=c85ce909_6]2D6[/dice]
[dice seed=35700 secure=95215739_7]2D6[/dice]
[dice seed=17154 secure=18300aba_8]2D6[/dice]
ו10 מרפאים קרביים, (שתפקידם הוא בדיוק כמו שמם) מאומנים(ומצוידים בפגיונות לקפא''פ).
OUT
זאבי האימים לא חלשים מידי? אני ציפיתי ליותר מ"חיילים רגילים שסובלים ממחסר להגנה נגד כל הסוגים של ההתקפות" אם אני צריך להקריב בשבילם שמינית מהשבויים שלי.

מחר אני טס לחו''ל ל-8 ימים לכן אגיב הרבה פחות, אם בכלל.

ח'אן
אני מכין 100 גרזנים, ו50 חניתות להטלה, ומאמן את ה150 לוחמים הכי טובים, הלוחמים עושים תפילה למלאכים ויוצאים לכיוון הכפר של בני האדם, אני מארגן בנוסף משלחת דיפלומטית לשבט הדייגים הכוללת 10 ביזונים, 15 כוהני מלאכים והמנהיג הגדול של המועצה הנקרא אוגנור .

להמצאה[dice seed=33821 secure=4d8871c0_0]2d6+1[/dice]
----------
אני מחמש את איילי הניגוח בקשתים וצועק להם"תתקפו, עכשיו. צריך למוטט את החומות בכל מחיר. קשתים רכובים, תמשיכו לצלוף בהם. לא נפסיק עד שהעיר תיכנע!!!"
לקשתים[dice seed=15783 secure=d78a31c1_1]2d6+3[/dice]
לאילי הניגוח[dice seed=62937 secure=18b36c00_2]2d6[/dice]
---------
חאן, הרעיון של לימודי אסטרוגיה באקדמיה הצבאית הוא שתוכל להעלות רעיונות יצירתיים עם הגנרלים שלי ושחיסול המנהיג לא יחסל את הפלוגה

כבר היה סתיו,אז עכשיו חורף,נכון? מה שאומר גידול אוכלוסין.
ח'אן
"מול גמדים חמדנים,ועשירים מאוד.אתם תקבלו חלק יפה בביזה אם תצטרפו אלינו,וגם תכשיטים וכלי שנהב" אומרים השליחים.
-----
"אם תוסיפו עוד מעט חיילים,נסכים,וכפי שאמרנו,נשלח את ספינותינו לעזור בהגנה על חופיכם" אומרים השליחים,שלא נרתעים מהלוחמים.
-----
OUT
איך נהרגו לי לוחמים? ההגנה שלי הייתה הרבה יותר טובה משלהם...
IN
הלוחמים שעדיין למטה(לוחמי קנולהירנה,שכירי החרב ולורנאן) מטפסים דרך המגדל-מוגנים יותר,ונלחמים.
גם הקשתים האלפים יורים על לוחמי האויב,מתוגברים בקלעים,הקוסמות ובקשתים שודדי הים(בגלל היין יש +1):
[dice seed=52717 secure=95470209_0]2d6+1[/dice]
החניתאים מסתערים יחד עם נושאי החרב מהמגדל והסולמות,מתגברים את נושאי הקרדום והפלנקס:
[dice seed=55821 secure=c1bc9af5_2]2d6+1[/dice]
נושאי הקרדום והפלנקס ממשיכים לדחוף,כשמטילי הכידונים ממשיכים לירות:
קפא"פ-[dice seed=48569 secure=03101bbd_2]2d6+4[/dice]
כידונים-[dice seed=58771 secure=bea3536d_3]2d6+1[/dice]
אילי הניגוח נדחפים בכוח אל השער,ומתחילים להכות בו:
[dice seed=55821 secure=c1bc9af5_2]2d6[/dice]
(כמה לוחמים עוד יש על החומה?)
-----
צבא מאומן בדארמין,גדול וחזק:
100 נושאי קרדום
50 נושאי רומח
50 מטילי כידון
4 מגדלי מצור
2 אילי ניגוח.
רק חצי מהסקורפיונים החדשים נשלחים לסרמיגוסטה,השאר נשארים בדארמין.
ונשלחים מרגלים לאקינק ולחפש עוד ערים של האויב:
[dice seed=21823 secure=a6d9a421_5]2d6[/dice]
-----
כמה המסחר ביני לבין ערי הסוחרים?
עוד קאראוול מצויידת בסקורפיונים נבנית,בשם תיאמת.
וכל המפרשים מוחלפים לצמר,מה שייתן להם יכולת תמרון טובה יותר ומהירות טובה יותר.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

פוסטי פרופיל אחרונים

בדיוק כשאנחנו חושבים שראינו הכל באימה, מגיע סשן קת'ולהו מס' 70 - אימה באוריינט אקספרס.
מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
חזרה