• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

עזרה במציאת שיטת מד"ב עבור שה"ם חדש.

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא tkhag1
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
חבר שלי רוצה להריץ קמפיין מדע בדיוני ומחפש שיטה.
הוא שיחק קצת בגרסה 5e ומחפש משהו בעל רמת מורכבות דומה וזה הפעם הראשונה שהוא משה"ם
הוא דובר אנגלית שוטפת אז אין מחסום שפה.

אשמח להמלצות עובר שיטת מד"ב שיתאימו למה שהוא מחפש.

הוא מחפש משהו בסגנון מבוכים ודרקונים בחלל.
כלומר קבוצה של 3 שחקנים שפועלים בתור הרפתקנים/שיכרי חרב/חברי תאגיד/תירוץ אחר לזרוק אותם למקומות מסוכנים
טון פתוח יחסית בדומה למבוכים ודרקונים שמאפשר מגוון רחב של ז'נרים בלי התמקדות בניהול צבא/צי חלליות.

מדע בידיוני זו יריעה רחבה.
יש סגנון מסוים שהוא מחפש - מבוכים ודרקונים בחלל, מלחמת הכוכבים, סייברפאנק, מד״ב קשה?
רוב המשחקים מתאימים לתיאור ששלחת, השאלה באיזה יקום זה.
פשוט כי רוב המשחקים צמודים לעולם.

בנוסף, האם יש לו העדפה לשיטה - מבוסס דרגות כמו מו״ד, נקודות, עלייה משמעותית בעוצמה?

כמה המלצות כלליות:
  • Star Trek adventures - לא הסגנון בהכרח אבל משחק מצוין לחובבי הסדרה
  • משחק התפקידים של מלחמת הכוכבים גם אחלה, לחובבי העולם
  • משחקי Traveller וגם קפאוס, משחק מד״ב קלאסי של שכירי חרב בחלל יחסית מד״ב מציאותי.
  • סטארפיינדר, אם רוצים ממש מבוכים ודרקונים בחלל
  • עולמות פראיים גם עושה חלל היטב, אם מחפשים משחק אקשן וסיפור. המדריך הספציפי בקרוב ב pdf.

מצטרף לרשימה של האיש הזקן, וגם מוסיף לה את כוכבים אין-ספור.

הוא רוצה מבוכים ודרקונים בחלל עם קסם? בלי קסם? פסיוניקה? מימדים מקבילים? הגיבורים גדולים מהחיים או שאפשר למות מפגיעה של אקדח לייזר תועה? החלליות עושות פיו פיו למרות שהן יורות בריק של החלל, או שאף אחד לא שומע אותך צועק?

חבר שלי רוצה להריץ קמפיין מדע בדיוני ומחפש שיטה.
הוא שיחק קצת בגרסה 5e ומחפש משהו בעל רמת מורכבות דומה וזה הפעם הראשונה שהוא משה"ם
הוא דובר אנגלית שוטפת אז אין מחסום שפה.

אשמח להמלצות עובר שיטת מד"ב שיתאימו למה שהוא מחפש.
ממליץ מאוד על SW5e אם אתם ממש מתחברים למכניקות של D&D 5e אבל רוצים מד"ב. אם אתה מעוניין, אתה מוזמן לקרוא את המשחק (שלא קורה בעולם של סטאר וורס) https://www.pundak.co.il/forums/threads/sw5e-מעופם-של-כוכבים-נופלים-5-5-עץ-משחק.47750/ בו אני משחק.
די קל לחתוך את גזעי השחקן מסטאר וורס, ולשחק כחוקרי חלל אמיצים, מבריחים בדרמה כוכבית סטייל ג'ון קארטר.

שיטת המד"בה האהובה עלי היא Teens in Space, המבוססת על ילדים על אופניים. היא פשוטה וכיפית, אבל לא מו"דית באופייה.
אם החבר שלך מחפש מו"ד בחלל, אז אני בהחלט חושב שSW5E יהיה הכי פשוט, או סטארפיינדר (או לחכות קצת למהדורה השנייה של סטארפיינדר)

אני לא בהכרח מסכים. העולם של סטארוורז הוא בהחלט עשיר, ואפילו יותר מהעולם של סטארפיינדר. בהחלט יש פחות תוכן מכאני- אבל יש תאימות למו"ד 5, שהחבר כבר מכיר ולכן יות פשוט.
אפשר גם להשתמש בעולם של סטארפיינדר ולהריץ בSW5E- כמו שאני עושה במשחק שנקרומנסר הזכיר למעלה :)

מצטרף לרשימה של האיש הזקן, וגם מוסיף לה את כוכבים אין-ספור.

הוא רוצה מבוכים ודרקונים בחלל עם קסם? בלי קסם? פסיוניקה? מימדים מקבילים? הגיבורים גדולים מהחיים או שאפשר למות מפגיעה של אקדח לייזר תועה? החלליות עושות פיו פיו למרות שהן יורות בריק של החלל, או שאף אחד לא שומע אותך צועק?
מצטרף לכוכבים אין ספור. משחק מושלם למנחה שרוצה לקבל כלים ברורים ליצירת עולם מעניין, סנדבוקסי ואינטראקטיבי בלי לעבוד קשה מדי, בתוך עטיפה די מו"דית.

הוא מחפש משהו בסגנון מבוכים ודרקונים בחלל.
כלומר קבוצה של 3 שחקנים שפועלים בתור הרפתקנים/שיכרי חרב/חברי תאגיד/תירוץ אחר לזרוק אותם למקומות מסוכנים
טון פתוח יחסית בדומה למבוכים ודרקונים שמאפשר מגוון רחב של ז'נרים בלי התמקדות בניהול צבא/צי חלליות.
פרסמתי לאחרונה שיטת מד"ב בשם Faster Than Light: Nomad (באנגלית, במחיר סביר). היא מאוד גמישה וורסטילית, אם כי מבחינת רמת כוח הדמויות בה פחות הירואיות מאשר במו"ד 5. יש הרבה אפשרויות להרפתקאות והחוקים פשוטים יחסית. המכניקה שונה מאוד ממו"ד ומבוססת על קוביות "רגילות" (ק6) בלבד.

לשיטה שיותר דומה מכאנית למו"ד, אני ממליץ על כוכבים אין-ספור של קווין קרופורד המעולה (גם כן באנגלית), שיש לה גרסה חינמית מקיפה, וגרסה עוד יותר מקיפה בתשלום.

ממליץ על כוכבים אין ספור, וגם על מקבילת הפנטזיה שלה, עולמות אין ספור (worlds without number). שיטות טובות, פשוטות אבל מהנות.
יש אגב גם מקבילת סייברפאנק, ערים אין ספור (cities without number).

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיית הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
חזרה