ממליץ מאוד על SW5e אם אתם ממש מתחברים למכניקות של D&D 5e אבל רוצים מד"ב. אם אתה מעוניין, אתה מוזמן לקרוא את המשחק (שלא קורה בעולם של סטאר וורס) https://www.pundak.co.il/forums/threads/sw5e-מעופם-של-כוכבים-נופלים-5-5-עץ-משחק.47750/ בו אני משחק.חבר שלי רוצה להריץ קמפיין מדע בדיוני ומחפש שיטה.
הוא שיחק קצת בגרסה 5e ומחפש משהו בעל רמת מורכבות דומה וזה הפעם הראשונה שהוא משה"ם
הוא דובר אנגלית שוטפת אז אין מחסום שפה.
אשמח להמלצות עובר שיטת מד"ב שיתאימו למה שהוא מחפש.
מצטרף לכוכבים אין ספור. משחק מושלם למנחה שרוצה לקבל כלים ברורים ליצירת עולם מעניין, סנדבוקסי ואינטראקטיבי בלי לעבוד קשה מדי, בתוך עטיפה די מו"דית.מצטרף לרשימה של האיש הזקן, וגם מוסיף לה את כוכבים אין-ספור.
הוא רוצה מבוכים ודרקונים בחלל עם קסם? בלי קסם? פסיוניקה? מימדים מקבילים? הגיבורים גדולים מהחיים או שאפשר למות מפגיעה של אקדח לייזר תועה? החלליות עושות פיו פיו למרות שהן יורות בריק של החלל, או שאף אחד לא שומע אותך צועק?
פרסמתי לאחרונה שיטת מד"ב בשם Faster Than Light: Nomad (באנגלית, במחיר סביר). היא מאוד גמישה וורסטילית, אם כי מבחינת רמת כוח הדמויות בה פחות הירואיות מאשר במו"ד 5. יש הרבה אפשרויות להרפתקאות והחוקים פשוטים יחסית. המכניקה שונה מאוד ממו"ד ומבוססת על קוביות "רגילות" (ק6) בלבד.הוא מחפש משהו בסגנון מבוכים ודרקונים בחלל.
כלומר קבוצה של 3 שחקנים שפועלים בתור הרפתקנים/שיכרי חרב/חברי תאגיד/תירוץ אחר לזרוק אותם למקומות מסוכנים
טון פתוח יחסית בדומה למבוכים ודרקונים שמאפשר מגוון רחב של ז'נרים בלי התמקדות בניהול צבא/צי חלליות.
יש אגב גם מקבילת סייברפאנק, ערים אין ספור (cities without number).ממליץ על כוכבים אין ספור, וגם על מקבילת הפנטזיה שלה, עולמות אין ספור (worlds without number). שיטות טובות, פשוטות אבל מהנות.
חוקי הבסיס שלה גם חינמיים?יש אגב גם מקבילת סייברפאנק, ערים אין ספור (cities without number).
קח: DriveThruRPGחוקי הבסיס שלה גם חינמיים?
חוקים ממש מגניבים, בא לי להריץ בהם קמפיין!