אני מחבב מאוד את עולם המערכה של דארק סאן,למרות שהספר של מהדורה 4 מפרט מעט מדי לטעמי על הקטע של שאיבת הכוח מהאדמה (כאילו,הקראנץ' של זה). אני ממליץ לך לקרוא את סדרת 5 הצבעים של מיצוב,שיכניס אותך ל"מוד" של העולם. (הסדרה עצמה לא כל-כך טובה,אבל בתור טעימה מהעולם היא די מגניבה)
לא כל-כך הבנתי אם אתה רוצה היסטוריה מקוצרת של העולם או לא,אז:
בתחילת העולם (שנקרא את'אס) הוא היה כולו אוקיינוס,למעט איים קטנים שבהם שכנו בני-המחצית,הגזע הראשון. אחר כך התפתחה הצמחייה,ובני המחצית בנו אימפריה עצומה במה שנקרא העידן הירוק. בתהליך הם גם גילו את הקסם. הקסם יצר כל מיני מוטציות מוזרות:
האלפים,בני האדם,הגמדים (למרות שכתוב במקום אחר שהגמדים באו מיקום אחר),וכו'.
אחד מהמוטציות האלה היה ראג'אט. ראג'אט חשב עצמו לשיקוץ והתמלא בתיעוב עצמי. הוא חשב שבני-המחצית הם הגזע הטהור היחיד ועליו להרוס את כל המוטציות. למרות כיעורו,ראג'אט היה מבריק,ואחרי שנים רבות של מחקר הוא גילה את הקסם,וכך הפך למכשף הראשון. (כן,אני יודע שכתבתי שבני המחצית גילו את הקסם,אבל גם לי העניין לא ברור) הוא יצר או פיתה 15 אבירים,נתן להם כוחות כישוף עצומים ושלח אותם להרוג את הגזעים. האבירים הם:
סאצ'ה -קללת הקובולדים
קאלאק-אבדון העוגים (קאלאק נהיה לאחר מכן המלך-המכשף של טיר)
דרגות'-הנוקם בענקים
מאנו-שורף הטרולים (שינה את שמו להאמאנו ונהיה השליט של העיר אוריק)
אוינס-מגפת האורקים (שינתה את שמה לאבלאך-רה והפכה לשליטה של ראם)
גאלארד-רועץ הננסים (שינה את שמו לניבניי והפך למלך-המכשף של ניבניי,העיר שקרויה על שמו)
סיאבלה-הורס הפטרנים (לא יודע מה זה)
אלבאורן-קוטל האלפים (שינה את שמו לאנדרופיניס והפך לשליט באליק)
טקטוקטיטליי-מכחיד הוומיקים (אין לי שמץ של מושג מה זה.)
קלטיס-המוציא להורג של אנשי הלטאה (שינה את שמו לאורוניס ושולט כעת על קורן)
איננק-מקור היסורים של אראקורה (שינתה את שמה ללאלאלי פוי)
ויאן-כימשון הפיקסים
בוריס-קצב הגמדים (בוריס הפך לדרקון מסיבה שאני אכתוב מאוחר יותר)
דאסקינור-מוות הגובלינים
קאליד מא-הורגת הטארי.
אבל,האבירים לא ידעו על תוכניתו של ראג'אט,וחשבו שברצונו להשאיר רק את בני האנוש כגזע המקורי,ולא את בני-המחצית,שלא רצו לקחת חלק בטבח של ראג'אט. (שכן האבירים עצמם היו מגזע בני-האנוש)
אז,ברגע שהם גילו זאת הם מיהרו למגדל של ראג'אט והתעמתו מולו. (שכחתי לכתוב שבמהלך כל הקרבות בין האבירים לגזעים ה"לא טהורים" רוב את'אס הפכה למדבר,וכך הפכה את'אס למה שהיא היום) הם נלחמו בראג'אט,הופכים בתהליך את שאר את'אס למדבר,וכלאו אותו במקום שנקרא ה"חלול". אז הם מינו את בוריס איש אבה,קצב הגמדים,לשמור על ראג'אט. הם השקיעו את את כל כוחם בזה,והפכו אותו לדרקון של טיר-
http://cdn.obsidianportal.com/assets/69961/13.jpg
אז הם הקימו ערים והפכו למלכים-המכשפים.
לבסוף,אחרי אלף שנה ויותר של שיעבוד,העיר טיר השתחררה מעולו של המלך המכשף קאלאק,וכעת היא נשלטת על ידי המלך טיניאן ומועצת אצילים נאורה.
אם בא לך על עוד פרטים,דבר איתי בפרטי