• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

עולם השמש השחורה

lumyus darkunjel

פונדקאי פעיל
תוכלו לומר לי את העקרונות הבסיסים של עולם המערכה השמש השחורה
האם אתם ממליצים על הספר ומה אתם אוהבים בעולם המערכה הזה ואם אתם לא מחבבים אותו בבקשה ציינו את הסיבות

דארק סאן :mrgreen: עולם המערכה האהוב עלי :mrgreen:

בעולם המערכה דארק סאן מאגיה שואבת את כוחה מהאדמה, מכוח החיים של צמחים ודברים כאלה. בעבר הייתה מלחמת קוסמים ענקית שהותירה את העולם מדבר צחיח. הקוסמים שנותרו השתנו לדרקוניים והפכו למלכים המכשפים של הערים.
לפני זמן לא רב, המלך של העיר טיר נהרג ועל העיר השתלט המלך טית'יאן והביא לשחרור העבדים והגלדיאטורים. טיר היא העיר היחידה שאין בה עבדות.

אז רצית את העקרונות:
  • העולם הוא מדבר פראי וצחיח.
    מתכת היא דבר נדיר.
    קסם מאגי מחריב את העולם.
    מלכים-מכשפים שולטים בערים (ערי מדינה).
    האלים שקטים, אולי אפילו אין אלים בכלל.
    גזעי הפנטזיה שונים מהרגיל.
(עמ' 4-5 בספר dark sun campign setting)

האם אני ממליץ על הספר?
כן, אני ממליץ עליו, הוא עוזר מאוד להשתמש בעולם המערכה ומצורפת אליו גם מפה נחמדה. ,

מה אני אוהב?
את האכזריות בעולם, זה נותן אווירה הרבה יותר טובה מאשר עולם שהכל טוב בו.
את הקטע שהקסם לוקח אנרגיה מהטבע, זה מגניב ונותן קונספט מגניב למכשפים וכו'.
את הרעיון של האלים- האלים לא קיימים, או לפחות שקטים. כאתאיסט, זה נחמד למדי, וגם נותן יותר חופש להמציא אלים שלא צריך לתת להם מקום בפנטאון.
את חומר הגלם של הנשקים, אם יוצא לך 1 טבעי הנשק נשבר כי הוא עשוי מאבן/עצם/משהו אחר? מגניב :orccooldark:
את ההיסטוריה המגניבה של העולם:
פעם היה איזה נזיר שגילה מחדש את האומנות האבודה של הקסם המאגי.
הוא לימד כמה מהתלמידים שלו את האומנות החדשה והם רצו להרוג אותו.
התחוללה מלחמה בינו לבין תלמידיו ואז גם בין תלמידיו לבין עצמם.- העולם הפך למדבר
התלמידים הפכו לדרקוניים.
התלמידים הפכו למלכים-מכשפים והשתלטו על העולם החדש.

מה אני לא אוהב?
את הפירוט על המקומות והערים, אני מעדיף להשתמש בזה כתבנית וליצור מה שאני רוצה בהסתמך על התבנית או הקונספט.

היי,
תרגמתי את העקרונות הבסיסיים לעולם בשביל הרפתקה שהרצתי פה פעם,
תהנה:

Gandalf אמר/ה:
פלאף
עולם המערכה של השמש השחורה הוא ייחודי בכמה דרכים. הרבה מהדברים שמאפיינים עולם מערכה סטנדרטי של מבוכים ודרקונים פשוט לא קיימים פה או שהשתנו כליל. את'אס הוא לא מקום לאבירים בשריון נוצץ או לקוסמים עם גלימות ארוכות, ליערות עד או לפנתיאונים גדולים.
לחקור את העולם של את'אס הוא לחקור עולם פראי שלוקח השראה מכמה מסורות של פנטזיה וסיפור סיפורים. הישרדות פשוטה מתחת לשמש יכולה להיות הרפתקה בעצמה.
לאלו שמעולם לא חקרו וגילו את את'אס יש הרבה מה ללמוד על העולם, תושביו ויצורים השוכנים בו, אבל שמונת הערכים למטה כוללים ומאגדים את הפרטים החשובים ביותר של עולם השמש השחורה.

למטה יש פלאף לעולם השמש השחורה - שבעה מאפיינים קצרים ועיקריים של את'אס. מי שרוצה להשתתף מחויב לקרוא את ההקדמה הזו.

1. העולם הוא מדבר

את'אס הוא עולם חם, שמכוסה באין-סוף דיונות של חול, מישורי אבן חסרי חיים ושממות סלעיות.
מהשחר הראשון, השמש הארגמנית-שחורה זורחת משמיים ללא עננים. הטמפרטורות לרוב מגיעות ל100 באמצע הבוקר ולפעמים ל130 בצהריים. הרוח היא כמו צליפות משוט רותח שלא נותנות מנוחה מהחום הבלתי אפשרי. אבק וחול שנאספים עם הרוח מותירים את האופק בצבע מתמיד של חום-צהוב-כתום.
בעולם המסוכן הזה, ערים וכפרים מתקיימים רק במקומות כמו נווה מדבר. רוב המקומות לא רואים גשם למשך עשורים. אפילו במקומות שופעים, הגשם הוא ברכה קצרה שאחריה מגיעה החום הבלתי נגמר והבצורת. החיים מחוץ לאיי הציליביזציה האלו הם מקומות שבהם גנבים, נוודים , ומפלצות קטלניות משוטטים בלי מטרה.
את'אס לא היה כך תמיד. גשרים ממוטטים וחורבות שוקעות בחול מספרים סיפור על עולם שהיה ולא יהיה עוד.

2. העולם פראי

החיים באת'אס הם אכזריים וקצרים. שודדים צמאים לדם, אדוני עבדים חמדנים ועדרים של פראים וברברים נמצאים תמידית בחולות ובשממות. הערים לא בטוחות הרבה יותר, וכל אחת מהן נחנקת בידי אגרוף ברזל של עריץ אכזר.
עבדות היא דבר נפוץ באת'אס. והמון רב של אנשים מבלים את חייהם בשרשראות או בשירות תחת אדון אכזר. כל שנה, מאות, או אולי אלפים נשלחים לזירה בה הם נלחמים אחד בשני עד למוות.
אדיבות, חמלה, הזדהות – הרגשות האלו קיימים, אך הם נדירים כמו נווה מדבר בשממה.

3 . מתכת היא יקרת מציאות

רוב הנשקים מיוצרים מעצמות, אבנים, עצים וחומרים דומים. שריונות שרשראות או קשקשים נמצאים רק בתיבות האוצר של האנשים הכי חזקים בערי המדינה או קבורים תחת המון חול. להבים ממתכת הם חסרי מחיר – רוב הגיבורים לא רואים דבר שכזה במשך כל ימי חייהם.

4 . קסם מאגי משחית את העולם

שימוש חסר זהירות בקסם במלחמות בראשתיות הותיר את העולם במצבו כיום – שממה.
כדי להטיל קסם הקוסם שואב כוח חיים מהעולם החי סביבו. צמחים קרובים נהפכים לאפר, כאב בלתי נגמר אוחז באנשים ובחיות עד שכל כוח החיים שלהם נשאב מהם והאדמה נחרכת לעד. זה אפשרי להטיל קסם בזהירות, ובכך לא לגרום עוד נזק לעולם , אך להשחית ולהרוס זה יותר מהיר וקל מלשמר. כתוצאה מכך, מכשפים, קוסמים ושאר מאגים נלעגים ומקוללים בידי שאר הגזעים, בין אם הם הורסים ובין אם הם משמרים. רק הקוסמים החזקים בתבל מסוגלים להשתמש במלוא כוחם בלי לחלל את סביבתם.

5. האלים שקטים

לפני זמן רב, עוד כשהעולם היה ירוק, אימתם העצומה של הקדמונים הביסה את האלים. כיום, את'אס הוא עולם בלי אלים. לא כוהנים, לא אבירי קודש, לא מטיפים ולא נביאים חיים על את'אס, ומסדרים קדושים מיוחסים רק אל המלכים המכשפים שמתיימרים להיות אלים. כיום, כל מה שנותר מהם הוא מקדשים חבויים בין הדיונות ולחישות שרק החול שמע לפני עידנים שלמים.
בהיעדר הדרכה אלוהית , כוחות אחרים תפסו את מקומו. הכוח הפסיוני מוכר היטב באת'אס ואפילו יצורים לא תבוניים כמו מפלצות מדבר מסוגלות להשתמש בכוחות שכאלו. בו בזמן, שאמאנים ודרואידים קוראים לכוחות הטבעיים שבעולם שלרוב תופסים את צורתם בתור כוחות יסודניים.

6. מפלצות פראיות חיות בעולם

לעולם המדברי של את'אס יש את האקולוגיה הטקלנית שלו. רבים מהיצורים שמוכרים בעולמות אחרים באת'אס נכחדו מהעולם ממזמן. בעולם אין חיות בקר, חזירים או סוסים. במקום זאת, האנשים רועים עדרים של ארדלוס, רוכבים על קאנקים וקרודלוס ובעלי שיירות מלאות באיניקסים או מקילוטים. יצורים פראיים כמו אריות, זאבים או דובים נכחדו זה מכבר. המדבריות מלאות בכל מיני סוגים של חיות פרא קטלניות, ואף אחד לא יהיה מספיק טיפש בשביל לנדוד בדיונות הרותחות האלו לבד.

7. הגזעים המוכרים הם לא מה שאתה מצפה שיהיו

סטריאוטיפים מוכרים בעולם הפנטזיה פשוט לא קיימים בעולם של את'אס. בהרבה ממערכות מו''ד, אלפים הם חכמים, ומגנים על יישוביהם המיוערים בחירוף נפש. באת'אס האלפים הם נוודים,רוכלים, גנבים ושודדים.
בני המחצית הם לא יושבי נהר חביבים, הם ציידי ראשים שונאי זרים וקניבלים שצדים והורגים מסיגי גבול בצוקיהם הסלעיים.
הגמדים הם לא תושבי ההר העתיקים בממלכותיהם התת קרקעיות – אלא חרשי נשק ושריון שמיומנים לעיצוב ושיוף עצמות ועור לנשקים ושריונות במחיר רב , קמצנים וחשדנים.

הקוסמים הם יחסית הדירים או שיש הרבה כאלה והם רק דחויים?
ובעצם המכשפים והקוסמים לוקחים את כוחם מכוח החיות של האדמה והצמחים?
מאיפה מגיע הprimal power אם המכשפים והקוסמים כבר לוקחים את כוחם מהאדמה ומהצמחים ?

השגתי את הספר בPDF איןזה עמודים אתם ממליצים לקרוא
אולי מאוחר יותר יהיה לי ספר פיזי כרגע אני מסתפק בזה

אם הם קוברים את עצמם במקום חושך לחלוטין במשך הזמן הזה, ומעיזים לצאת רק בלילה.
לא מאמין לי? סע לחודשיים בנגב עם הבדאוים המקומיים, או יותר טוב-לסהרה ותחיה עם הילידים שמה כמה חודשים, ותקבל את האישוש לטענתי.

אם אני לא טועה הגוף האנושי לא יכול לסבול יותר מ40 מעלות סלציוס
אבל כאן מדובר בדמויי אנוש אז אני לא יודע אם זה תקף גם לגביהם
וגם יכול להיות שהם עברו אבולוציה ככה שהם עמידים יותר לחום ושוב הם לא אנשים הם דמויי אנוש (כנראה)

מרתוס אמר/ה:
הם לא דיברו על מעלות צלזיוס אלא על מעלות פרנהייט.
130 פרנהייט זה קצת פחות מ60 צלזיוס

אוקיי עכשיו זה יותר הגיוני D:
קשה לי לדמיין את אנשי העיר הגדולה של דארק סאן מתחבאים בבית כל היום אלא יותר מוכרים את הסחורות שלהם בשוק בצהריים.
ובכללי נראה אחלה עולם.

אני מחבב מאוד את עולם המערכה של דארק סאן,למרות שהספר של מהדורה 4 מפרט מעט מדי לטעמי על הקטע של שאיבת הכוח מהאדמה (כאילו,הקראנץ' של זה). אני ממליץ לך לקרוא את סדרת 5 הצבעים של מיצוב,שיכניס אותך ל"מוד" של העולם. (הסדרה עצמה לא כל-כך טובה,אבל בתור טעימה מהעולם היא די מגניבה)
לא כל-כך הבנתי אם אתה רוצה היסטוריה מקוצרת של העולם או לא,אז:
בתחילת העולם (שנקרא את'אס) הוא היה כולו אוקיינוס,למעט איים קטנים שבהם שכנו בני-המחצית,הגזע הראשון. אחר כך התפתחה הצמחייה,ובני המחצית בנו אימפריה עצומה במה שנקרא העידן הירוק. בתהליך הם גם גילו את הקסם. הקסם יצר כל מיני מוטציות מוזרות:
האלפים,בני האדם,הגמדים (למרות שכתוב במקום אחר שהגמדים באו מיקום אחר),וכו'.
אחד מהמוטציות האלה היה ראג'אט. ראג'אט חשב עצמו לשיקוץ והתמלא בתיעוב עצמי. הוא חשב שבני-המחצית הם הגזע הטהור היחיד ועליו להרוס את כל המוטציות. למרות כיעורו,ראג'אט היה מבריק,ואחרי שנים רבות של מחקר הוא גילה את הקסם,וכך הפך למכשף הראשון. (כן,אני יודע שכתבתי שבני המחצית גילו את הקסם,אבל גם לי העניין לא ברור) הוא יצר או פיתה 15 אבירים,נתן להם כוחות כישוף עצומים ושלח אותם להרוג את הגזעים. האבירים הם:
סאצ'ה -קללת הקובולדים
קאלאק-אבדון העוגים (קאלאק נהיה לאחר מכן המלך-המכשף של טיר)
דרגות'-הנוקם בענקים
מאנו-שורף הטרולים (שינה את שמו להאמאנו ונהיה השליט של העיר אוריק)
אוינס-מגפת האורקים (שינתה את שמה לאבלאך-רה והפכה לשליטה של ראם)
גאלארד-רועץ הננסים (שינה את שמו לניבניי והפך למלך-המכשף של ניבניי,העיר שקרויה על שמו)
סיאבלה-הורס הפטרנים (לא יודע מה זה)
אלבאורן-קוטל האלפים (שינה את שמו לאנדרופיניס והפך לשליט באליק)
טקטוקטיטליי-מכחיד הוומיקים (אין לי שמץ של מושג מה זה.)
קלטיס-המוציא להורג של אנשי הלטאה (שינה את שמו לאורוניס ושולט כעת על קורן)
איננק-מקור היסורים של אראקורה (שינתה את שמה ללאלאלי פוי)
ויאן-כימשון הפיקסים
בוריס-קצב הגמדים (בוריס הפך לדרקון מסיבה שאני אכתוב מאוחר יותר)
דאסקינור-מוות הגובלינים
קאליד מא-הורגת הטארי.

אבל,האבירים לא ידעו על תוכניתו של ראג'אט,וחשבו שברצונו להשאיר רק את בני האנוש כגזע המקורי,ולא את בני-המחצית,שלא רצו לקחת חלק בטבח של ראג'אט. (שכן האבירים עצמם היו מגזע בני-האנוש)
אז,ברגע שהם גילו זאת הם מיהרו למגדל של ראג'אט והתעמתו מולו. (שכחתי לכתוב שבמהלך כל הקרבות בין האבירים לגזעים ה"לא טהורים" רוב את'אס הפכה למדבר,וכך הפכה את'אס למה שהיא היום) הם נלחמו בראג'אט,הופכים בתהליך את שאר את'אס למדבר,וכלאו אותו במקום שנקרא ה"חלול". אז הם מינו את בוריס איש אבה,קצב הגמדים,לשמור על ראג'אט. הם השקיעו את את כל כוחם בזה,והפכו אותו לדרקון של טיר- http://cdn.obsidianportal.com/assets/69961/13.jpg
אז הם הקימו ערים והפכו למלכים-המכשפים.

לבסוף,אחרי אלף שנה ויותר של שיעבוד,העיר טיר השתחררה מעולו של המלך המכשף קאלאק,וכעת היא נשלטת על ידי המלך טיניאן ומועצת אצילים נאורה.

אם בא לך על עוד פרטים,דבר איתי בפרטי

פטראים הם פטרנודונים אנושיים (יענו, הזוחל הפרהיסטורי המעופף) והם נכחדו מהשמש השחורה. הסיבה היחידה לקיומם בהיסטוריה של העולם, זה שהם כן קיימים בממלכות הנשכחות, וגם שם התפקיד שלהם משני ומיותר.

וומיק זה בתכלס קנטאור, אבל פלג הגוף התחתון הוא לא סוס אלא אריה. גם הגזע הזה קיים בממלכות הנשכחות.
בתקופה של מוד"מ כולם העתיקו מהממלכות הנשכחות :o

בנוגע להודעה המקורית: עולם השמש השחורה הוא אחלה עולם והעדכון שלו למהדורה 4 לא רע בכלל (חוץ מהדרך בה טיפלו בקסם). מומלץ מאוד, אבל בהחלט כדאי גם לקרוא את ספרי "חמישיית הצבעים" כדי לקבל מושג על העולם מעבר למה שרשום בספר המערכה.

הקוסמים הם יחסית הדירים או שיש הרבה כאלה והם רק דחויים?
ובעצם המכשפים והקוסמים לוקחים את כוחם מכוח החיות של האדמה והצמחים?
מאיפה מגיע הprimal power אם המכשפים והקוסמים כבר לוקחים את כוחם מהאדמה ומהצמחים ?
הקוסמים די נדירים, הקסם לא חוקי באתאס.
הקוסמים שואבים את מקור הכוח דרך הצמחים ואגב כך הורסים אותם (בדר"כ), מקצועות ה-PRIMAL מקבלים את הכוחות דרך "רוחות אתאס".

בתחילת העולם (שנקרא את'אס) הוא היה כולו אוקיינוס,למעט איים קטנים שבהם שכנו בני-המחצית,הגזע הראשון. אחר כך התפתחה הצמחייה,ובני המחצית בנו אימפריה עצומה במה שנקרא העידן הירוק. בתהליך הם גם גילו את הקסם. הקסם יצר כל מיני מוטציות מוזרות:
האלפים,בני האדם,הגמדים (למרות שכתוב במקום אחר שהגמדים באו מיקום אחר),וכו'.
זה לא היה קסם, הזוטונים בעידן הכחול היו אשפי ביוטכנולוגיה, לקראת סיום העידן הם יצרו עתק בעל עוצמה אדירה - המגדל הקדום - ששינה את השמש ואת פני הכוכב כולו. השינוי הזה הוא מקור המוטציות.

פטראים הם פטרנודונים אנושיים (יענו, הזוחל הפרהיסטורי המעופף) והם נכחדו מהשמש השחורה.
הם לא נכחדו מהשמש השחורה, למעשה במהדורה השנייה המורחבת ניתן היה לשחק בהם כגזע שחקן. http://www.lomion.de/cmm/pterran.php

דמונלורד- זה מוד"מ לא מה' 4. הוא דיבר על מה' 4, במה' 4 זה שונה והרבה יותר הגיוני. פעם היה העולם הרגיל (~הכנס כאן עולם מערכה ג'נרי~) אבל הקסם הרס אותו והפך אותו למדבר.
לא הייתי ממהר להצהיר את זה. עובדה שגם כאן הגזעים קצת שונים מעולם רגיל, זה שלא פירסמו את כל ההיסטוריה בספר המערכה לא אומר כלום (למעשה במהדורה הראשונה של מוד"מ לא פרסמו בכלל היסטוריה של אתאס).

הגישה האנימיסטית הרגילה... לכל דבר יש רוח שאחראית עליו וכו'. אפשר לדבר איתן ולהגיע איתן להבנה על מנת להחזיק ביתרון על פני הדבר שהן שולטות בו. כמו אצל מקצוע השאמאן.

אה, הפטראים לא נכחדו? הייתי בטוח שהאראקורה מכסים את הטיפוס של "גזע מעופף" בשמש השחורה.

הפטרנים לא נכחדו, אאל"ט הם לא נחשבו כגזע תבוני במגדיר המפלצות הראשון של אתאס, עם יציאת המהדורה המורחבת חלקם עוצבו מחדש כגזע תבוני. חוץ מזה הם לא מעופפים בניגוד לאארקוקרה.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיית הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
חזרה