• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

הנשגבים עד כמה נשגבים נשענים על ארטיפקטים?

כיצד אתם מרגישים שהעוצמה של הנשגב הבודד תלויה בארטיפקטים שיש ברשותו ?
כלומר, האם נשגב בעל essence 3, ו20 צ'ארמים ובעל מבחר נאה של ארטיפקטים (כולל 1 או 2 של עוצמה 5),
יותר חזק מלדוגמא
נשגב בעל essence 4, ו30 צ'ארמים עם מיעוט ארטיפקטים?

וכמובן, איזו גישה למשחק אתם מעדיפים? (נשגב צריך לעמוד בזכות עצמו, או בזכות ה warstrider שלו?)

מההרגשה האישית שאני מקבל, רוח המשחק היא להשען פחות על חפצי-קסם אבל עקב הביקורת (המפוקפקת) של הזאב-הלבן על חוקי המשחק המופיעים בספרים (אם אני זוכר נכון בספר למנחה לא כל הצ'ארמים תואמים לספרי בסיס של מה' 2...), בין הספרים השונים מפוזרים מספר לא קטן של ארטיפקטים חזקים יתר על העוצמה, או כאלו בעלי קומובאים עצבניים.... שיכולים להפוך נשגב חלש יחסית, לנשגב בעוצמה מטורפת.

נזיל. מאוד נזיל.
ספציפית: תלוי מאוד במה הכוונה ב"חזק". לכל "בניה" אפשר למצוא "בניה" אחרת שתסתור אותה, אבל לא תעשה שום דבר אחר.
ארטיפקטים הם כלי עבודה. הם לא מאפשרים (או לפחות לא צריכים לאפשר) לנשגב לעשות משהו שהוא לא היה יכול לעשות קודם, אבל הם בהחלט עושים לו את החיים יותר קלים.

אני ספציפית מעדיף את הכוח של הדמות שלי "פנימי" ולא "חיצוני"/"תלוי בחפצים" (וזה נכון לכל משחק, לא רק לנשגבים).

הנשגבים הוא משחק אפי, ומה לעשות גם חפצי הקסם צריכים להיות אפים, יש אנשים שמעדיפים להיות הנשגב אשר משתמש בכוחו שלו ללא ארטיפקטים ,ויש את אלו (כמוני) שאוהבים לשחק נשגבים אשר מסתובבים עם תותח מהות ענקי על גבם, ומפציצים את כול הנצביות של דמי הדרקונים. בעיקרון ישנם גם ארטיפקטים בעלי היסטוריה של הנשגב ,אני אישית הייתי מעדיף להסתובב אם חרב ענקית שעברה איתי הרבה מסעות בעידן הראשון, ולא אם סתם חרב שקניתי בזול (או אפילו ביוקר) .
אבל כמובן בכול דבר טוב אסור להגזים, כי עלות כיוונון תהיה יותר ויותר משמעותית, אם יש לך יותר מדי ארטיפקטים, ויהיה לך פחות מהות להשקיע בצ'ארמים ,לכן אני ממליץ להסתובב אם 2-3 ארטיפקטים חזקים או 4-5 ארטיפקטים חלשים .

באופן עקרוני, אני מעדיף שהדמויות שלי יצטיינו בזכות עצמן, ולא רק בגלל איזה חפץ עוצמתי. בנשגבים זה עוד יותר קיצוני- מרבית הארטיפקטים פותחו כי לנשגב יש מוגבלות בתחום מסוים (זה נכון לרוב החפצים. חרבות, לדוגמה, פותחו כי הידיים של אנישם לא חותכות..), ואנחנו הרי שואפים לשלמות (או שזו סטייה פרטית שלי).

מצד שני, אם הדמות שלך נושאת חרב שאגדות מסופרות עליה עוד מהעידן הראשון, שציורים שלה מופיעים על קירות מערות קבורה, ודם יריבים אינספור התייבש על הלהב שלה... טוב, זה מגניב :D
אני חושב שזה מאוד קשור בדמות. באופן כללי, אני אומר "אם כבר, אז מעט". ארטיפקט אחד-שנים זה מספיק.

אני רואה בארטיפקטים סוג של כיוון לדמות, כמו כישוף.
כישוף הרבה יותר עוצמתי מצ'ארמים אחרים, אבל נשגב מחשף לא תמיד יהיה חזק יותר מנשגב שאינו יודע כישוף.
ארטיפקטים מצד שני מעצבים את הדמות מכיוון נוסף, הם לא רק כלים וכוחות נוספים הם יכולים להוות תוספת מוחשית לדמות עצמה. לדוגמה את הנשגב אותו אני משחק כרגע אני לא מוסגל לדמיין בלי הreaver dakelave שלו, היא הרבה יותר מרחוש בשבילו ואם הוא יעבד אותה הוא יתחיל לראות בעצמו נכה.

קודם כל אני לא מסכים לחלוטין עם זה שנשגבים נשענים על ארטיפקטים, הם בהחלט עושים אותם חזקים הרבה יותר אבל אני חושב שאם תסתכלו על רוב הדמויות שאתם משחקים תראו שרוב הארטיפקטים הם נשקים ושריונות ומעטים האנשים שבאמת חושבים על משהו מיוחד יותר או בוחרים כזה.

אם תקחו נשגב שהוא לא עם אורינטציה קרבית בלבד ותנסו לבדוק כמה הוא משתמש בארטיפקטים לשאר הדברים תראו שזה מעט מאוד, גם בגלל שרובם המכריע נבנו לקרב וגם בגלל שאולי אין הרבה צורך בהם.
נשגב עם הצ'ארמים המתאימים לא יצטרך ארטיפקטים בשביל להתגנב, להופיע, לקרוא עשרות ספרים בדקות או "להצית" את רוח הקרב בחייליו.

בסיכומו של דבר, הרבה תלוי בשחקנים ובאיך הם בונים את הדמויות שלהם.
ארטיפקטים הם כלי בידי הנשגב ולא להפך, מי שמוצא את הנשגב שלו חסר ערך ללא ארטיפקטים שיבדוק שוב את הנשגב.

וanathema מי אמר שנשגבים לא יכולים לחתוך אנשים עם היידים? אני חושב שאם תקח כמה מאומנויות הלחימה אתה תראה שנשגבים לא רק חותכים אנשים אלא חותכים רק פלדה.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
אגב "הצד האפל של הירח" - בעוד שבוע בערך אמורה להשתגר "ארטמיס 2", משימה מאוישת שתקיף את הירח...
חזרה