• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

עד כמה אתם מתאימים למו"ד חומרי תוכן חוץ-משחקיים/משיטות אחרות?

כשאני חושב על זה, אז כששיחקתי מו"ד בקופסאות ומוד"מ2 בשנות התשעים, כמעט לא היה זמין לנו תוכן ייעודי למשחק ובטח שבעברית. מעט מאוד הרפתקאות, בלי ספרי הרחבה ובלי עולמות משחק מוכנים. כל מי שרצה קצת יותר ממה שהיה לספרי הבסיס להציע די עמד מול שוקת שבורה. מי שקרא אנגלית (מו"ד הייתה הסיבה העיקרית שהאנגלית שלי קפצה תוך פחות משנה מרמה של הקבצה ב' בכיתה ח' לרמה של חמש יחידות בתיכון) יכל להשיג קצת יותר תוכן, אבל היבוא היה מזדמן ואקראי והזמנות מהאינטרנט לא היו קיימות בכלל.

מצד שני, כשאין לך ספרי הרחבה, כל דבר יכול להיות ספר הרחבה. כל ספר פנטזיה (וההיצע לא היה רב אז) או היסטוריה הפך לתוכן משחק פוטנציאלי, עד כדי כך שבשיעור היסטוריה בכיתה ח' אחד החבר'ה מהקבוצה שלי כתב במבחן "ישו היה כוהן D&D לפחות דרגה 10 כי הוא ידע להטיל הקמת מתים". אנציקלופדיות מאוירות כמו "העולם מראשיתו עד ימינו" (אנציקלופדיה איטלקית מאוירת), "חדוות דעת" (אנציקלופדיה בריטית עם מלא תמונות) או "הסדרה השחורה" של טיים-לייף על התקופות הגדולות בהיסטוריה (שכל כרך בה נפתח במפה של העולם כפי שהוא נתפס אז בעיצוב מתאים לתקופה) היו מקור שופע לדב"שים, חפצי קסם, מפלצות ואוצרות - וכמובן רעיונות.

כשכן היו מוצרי-משחק בחנויות, לפעמים הם לא היו של מו"ד. היה יבוא מצומצם של שיטות אחרות באנגלית וגם נוכחות דלה של ספרי הרחבה והרפתקאות לעולמות משחק (בלי העולמות עצמם) או אפילו תוכן למוד"מ1. אם כבר מצאנו ספר משחקי תפקידים אמיתי, אז לא משנה איזה עולם או מהדורה או שיטה - שיפצרנו אותו לתוך המשחק שלנו.

היום, מידע וידע הרבה יותר נגישים מאשר לפני שלושים שנה. מצד שני - גם תוכן משחקי נגיש לכל דכפין ואפילו לא חייבים לדעת טוב אנגלית כי יש תרגום גוגל שמעביר את עיקרי הדברים. האם אתם או מי שאתם מכירים עדיין עושים את כל העבודה של התאמת תוכן חיצוני לתוך המשחק, או מסתפקים במבחר (הגדול) הקיים של חומר מוכן?

כיום יש כל כך הרבה חומר רשמי, שאני לא ממש מוצא סיבה להתאים דברים משיטות אחרות ל5 כשאני מריץ קמפיינים. ניסיתי אבל להעתיק כמה לחשים מפאתפיינדר 2 למו"ד 5
הכוונה של המפקד האלמוני המפקד האלמוני היא לאו דווקא להמרה של תוכן משיטת משחק אחרת, אלא לאימוץ רעיונות ממקורות אחרים – למשל הרפתקה על בסיס "רובין הוד", או שימוש במפלצת שהייתה בסרט ההוא, או לכתוב מקצוע של Witcher.

והתשובה היא ברור! מאז ומעולם וגם היום. בדיוק בפסח הרצתי משחק שיש בו קריצות ברורות לג'ק והאפון – טירה מעופפת של ענק עננים עם כל מני אוצרות גנובים ותרנגולות ענק שמטילות ביצים עם קליפת זהב.

גם, אני כל הזמן, כבר עשרות שנים - הרבה ממה שאני סופג ממקורות חיצוניים, סרטים, ספרים, סדרות, תמונות ברשתות חברתיות, אפילו תקריות ביום יום, יכולות להפוך מחר לאלמנטים במשחקים שאני מריץ.
בתקופת מו"ד קופסאות התעניינתי מאד בדינוזאורים (ילד נו מה) והוספתי סטטים להמון תתי סוגים שלא היו קיימים בשום ספר/הרחבה אז.

כיום אם אני לקראת הרצה רצינית, אני לוקח את העניין ברצינות ומכין רשימת קריאה+צפייה כדי לספוג אווירה ורעיונות.

בתור אחד שהמשחקים שלו החלו כחופשיטה שהקשר היחיד שלה למו"ד היה השם שלה (קראנו לזה מו"ד, בפועל זה היה ללא כל קשר מלבד העובדה ששניהם היו משחקי תפקידים, לרוב בסגנון פנטזיה) כל פעם שקראתי ספר פנטזיה חדש, הוא הפך באופן מיידי לעולם מערכה. אז זה גם היה ללא תכנון הרפקאות בכלל (לא הכרתי את האפשרות, מה ששיפר מאוד את יכולת האלתור שלי) ולכן ההסתמכות על חומרים מספרי פנטזיה הייתה גדולה יותר מאשר היום, בשילוב עם העובדה שלרוב השחקנים שלי לא היו קוראים את אותם הספרים כך שיכולתי להריץ להם את הסיפור שבספרים, פחות או יותר (לפעמים זה עבד ולפעמים פחות, לרוב כשזה לא עבד הסיבה הייתה שהעלילה לא ממש עניינה אותם. הם היו - לרוב - יותר בקטע של לירות באנשים על גגות של רכבות וכאלה, וזה היה פחות נפוץ בספרי הפנטזיה שקראתי).
גם היום, אני מסתמך הרבה על חומרים שאני קורא (למשל - מריץ כרגע ליגת הרפתקנים ללא הרפתקן אחד לרפואה במשחקי הכס), אבל יודע יותר טוב (אני מקווה) לברור מהם את מה שיהיה מעניין גם בתור משחק תפקידים.

במהדורות ישנות של מו"ד, כמו מוד"מ1, לא ממש היה תוכן עלילתי בספרי הכללים עצמם. אם היית חדש לפנטזיה, אז ספר השחקן ואפילו אסופת המפלצות היו אמנם מסבירים לך ממש טוב באיזה כלי נשק מותר לכוהן להשתמש, מה ערך הכוח המינימלי של גמד ומה הסיכוי באחוזים ששתי קבוצות שונות של אורקים יריבו אחת עם השניה (75%), אבל בשביל כל דבר מעבר לזה - היית צריך לקרוא משהו אחר.

כך, טולקין הפך לרפרנס הדי-בלעדי של השחקנים לגבי מה עושים אורקים, אלפים וזוטונים. אמנם עולם המשחק שלך לא היה הארץ התיכונה, אבל לשם התכוונת כשאמרת "אורק". במקרה כזה, זה לא היה חסר הגיון לגמרי כשניסיתי לשכנע את השה"מ שלי שהקוסם שלי מכיר אישית את גולום ושגולום השאיר לו מפתחות לדירה שלו ומרשה לו להשאיל משם את חפצי הקסם שלו.

הו בהחלט!
אני חושב שהגעתי לרמת שיט כאשר שאבתי השראה לרעיונות בקמפיין שלי מספר בראשית - יסלחו לי המאמינים, אבל לטעמי מי שכתב אותו הוא סופר פנטזיה די מוכשר..
(דרואיד, שוב בעיות - החשבון שלו לא עובד)
אה, כן. נסה מלכים, שופטים, או יהשוע - גם עם ד''שים יהודיים וגם לא. גם התקופה של בני ישראל במדבר טובה (אני פשוט לא בטוח שזה מה שמתואר בספר במדבר, מעולם לא קראתי/למדתי אותו - אני מנחש שכן, אבל לא רוצה להסתכן).

אני פעם כתבתי פה נתונים לגלית הפלישתי:

ליתר דיוק, לג'אלות, גרסת הפאנפיק האסלאמית לגלית הפלשתי, בה הוא רוכב על פיל.
ג'אלות מצוין לקטע של טורניר לחימה, ואני אשים אותו פעם בקמפיין שאני אריץ.

אני אישית מאוד אוהב להשתמש במיתולוגיה היוונית כרעיון לקמפיינים. המסעות של יאסון והארגונאוטים, או אודיסאוס די דומים לקמפיין מו"ד, עם אויב אחר כל איזה שבוע ודמויות עם מטרות שונות שעובדות ביחד.

מצד אחד - מו"ד די ... אררר.... משאילה, או מקבלת השראה מכל דבר אפשרי, אני חושבת שאנחנו יכולים להסכים שרוב מוחלט של המפלצות במדריך מבוססות על משהו אחר. ומצד שני אני לא רואה שום סיבה לעשות שוב מה שאנשים אחרים כבר עשו (ז"א, סביר להניח שאני אעדיף לפחות לחפש ברשת אם מישהו כבר עיבד את מה שאני רוצה לתוך החוקים של מוד)... אז השאלה שלי היא בגדול...
למה ?
ז"א, מישהו כבר עשה ועבר על זה מצד אחד, ומצד שני יש לנו את הרשת העולמית, למה לחזור לשנות התשעים ?

אני אישית מאוד אוהב להשתמש במיתולוגיה היוונית כרעיון לקמפיינים. המסעות של יאסון והארגונאוטים, או אודיסאוס די דומים לקמפיין מו"ד, עם אויב אחר כל איזה שבוע ודמויות עם מטרות שונות שעובדות ביחד.
תיזהר שהדמויות שלך לא יהפכו לגיבורים של טרגדיה יוונית... (להגדרות שהופכות מחזה לטרגדיה יוונית ראה הספר פואטיקה מאת אריסטו).
למה ?
ז"א, מישהו כבר עשה ועבר על זה מצד אחד, ומצד שני יש לנו את הרשת העולמית, למה לחזור לשנות התשעים ?
כי זה כיף ליצור יצירה שמתבססת על משהו שאהבת, והיא לגמרי שלך. ולשחק בה / להנחות בה, זה הרבה יותר כיף מאשר לשחק / להנחות ביצירה שמישהו אחר יצר.

כי זה כיף ליצור יצירה שמתבססת על משהו שאהבת, והיא לגמרי שלך. ולשחק בה / להנחות בה, זה הרבה יותר כיף מאשר לשחק / להנחות ביצירה שמישהו אחר יצר.
כל יצירה שמישהו אחר יצר ונכנסת לקמפיין שלי משונה בכדי להתאים לקמפיין / דמויות שלי, זה כל כך ברור שאני לא רואה סיבה לציין את זה.
אם מישהו יכול לחסוך לי את התענוג המפוקפק של לחפור בספרי חוקים ולמצוא את הדבר הכי קרוב לכוח - למה שאני אעשה את זה ?

לפעמים, חלק מהכיף זה לכתוב את ההתאמה לעצמך בעצמך.

מלבד תוכן, הרבה מאוד שחקנים ומנחים אוהבים לנסות לייבא חוקים משיטות אחרות. הדוגמא הכי קלאסית זה פגיעות קריטיות, שלקח להן אמנם שני עשורים וחצי (וגארי גייגקס היה ממש נגד בזמנו) אבל בסופו של דבר הן נכנסו לקודקס החוקים של מו"ד.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיית הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
חזרה