• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

עדכון בתעשיה הגובלינית!

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא Ferenheit
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
אז מה הכנו עבורכם בעדכון הנוכחי? פרוייקט הגובליניזציה נוסק עם השאער ועם השאמאן, בשיתוף פעולה עם אביב מנוח ורן ניומן, בהתאמה. השאער הן פיות שכנראה שלא תרצו לפגוש בסימטה חשוכה, והשאמאן הוא מקצוע בסיס מורכב יחסית, עם שפע של רקע, אפשרויות וטקסים מופרעים עם חיות, שלא תרצו לספר עליהם לסבתא או למס הכנסה, לדוגמה. עוד בתחום המו"ד\ק20 תמצאו עמוד המוקדש לכשרונות חברתיים ועמוד העוסק במיומנויות חברתיות, הכולל את המיומנויות החדשות מסחר ופיתוי ושימוש חדש למיומנות איסוף המידע. בעדכון תמצאו גם לחשים חדשים, ולהטים חדשים (לחשים מדרג 0) ולחשים חדשים לשימוש המנחה בעמודים נפרדים. תוכלו לקרוא אגדת פיות (מומלץ שרק באישורו המוקדם של המנחה שלכם, אבל אל תדאגו, מס הכנסה לא יכולים לעשות לכם שום דבר אם תציצו). יש לנו גם עמוד שעוסק במעיינות של אנרגיה קסומה, נתיבי קסם טבעיים ודבורי בדולח ושני כשרונות חדשים. רגע, לא סיימתי! יש גם שני חפצי קסם חדשים וסקירה של מקצועות הבסיס של Arcana Unearthed (במדור המוקדש לגירסה החלופית של מבוכים ודרקונים מאת מונטה קוק).לא תמצאו בעדכון התייחסות למערכת המיסוי של האימפריה הרודולארית, אבל תוכלו למצוא התייחסות למים ברוג'-אמאר. עדכנו את עמוד הפעילויות, ואחרון אחרון חביב, עדכון לפינת ההשראה.

התעשיה הגובלינית כותבת מאמרים לפאה החמישית, מגזין משחקי התפקידים החדש של העמותה לקידום משחקי תפקידים. קיראו את המאמר הראשון שלנו, הקרב ודמותך.

http://www.goblinindustry.co.il

שאער - מעניין מאוד, בהחלט לא סטנדרטי... מזכיר לי את ה fairfolk של אקזלטד בכמה מובנים - הייתי משלב דווקא במערכה של CoC או Grimm ופחות במו"ד רגיל :) שווה.

השאמאן - אני אפתח ואגיד שאני לא אוהב מקצועות בסיס נוספים - למה? ככה :) פשוט כי זה מסרבל לטעמי. אני מעדיף מבחר קטן יחסית של מקצועות בסיס ואז מקצועות יוקרה/כישרונות להתמחות. השאמאן הוא מקצוע בסיס משלב כוהן/דרואיד עד כמה שאני רואה - אבל בלי עולם מערכה שמשלב אותו, הוא לוקה בחסר. פשוט כי ניתן כבר לייצג שאמאן (מטיל לחשים שבטי) באמצעות כוהן/דרואיד/adept.
אהבתי את הטקסים - אחלה דבר, הייתי מציץ ב scarred lands: ghelspad - במקצועות היוקרה שם הם עשו משהו דומה. גם הרוח המלווה זה מגניב. בעצם כל המסביב אחלה :) העניין של השתנות לפי חיה, כמו animal lord, מוסיף הרבה - במערכה אני יכול לראות שבטים שונים נאבקים אחד בשני לפי החיה :)
בקיצור ,יש לו הרבה פוטנציאל - אבל הייתי מעדיף לראות אותו כמקצוע יוקרה ולא כבסיס.

א. תודה
ב. במקור הוא בהחלט תוכנן כמקצוע יוקרה המותאם לאורקים בלבד (התחשק לי להפוך את הטלת הלחשים אצל האורקים לדבר שגם הוא קיים, מכיוון שמהכניקה לא מועדדת זאת), אבל הסתבר שהוא התפתח יותר מדי אל מעבר עשר הדרגות. אין לי את הספרים של ארצות נשכחות, רעיון הטקסים דווקא נלקח מ'אמן הידע' שבמל"ש. ראוי לציין שבן כתב את הטקסים, אך בגלל כוח הרצון החלש שלי והרצון לתשומת לב - אזכיר כי הרעיון היה שלי.

שאער - מעניין מאוד, בהחלט לא סטנדרטי... מזכיר לי את ה fairfolk של אקזלטד בכמה מובנים - הייתי משלב דווקא במערכה של CoC או Grimm ופחות במו"ד רגיל שווה.
רוב תודות :lol:.
השאער נכתבו במקור למיני-מערכה שלי בה באמת היה דגש על סיפורי פיות מיתיים ברמת הרקע של העולם. לאחר מכן השאער עברו כמה גלגולים למה שהם היום- ואני מרוצה מכך מאד.

The oldman אמר/ה:
הייתי מנסה לפתח גרסה של השאמאן כמקצוע יוקרה :) לחתוך בבשר לפעמים זה לא הכי נעים, אבל הוא הרבה יותר שימושי בתור מקצוע יוקרה.

אני בספק בקשר לכך. השאמאן הוא מקצוע די עוצמתי מבחינה מכנית, אם תיקח בו מעט דרגות גם בדרגות גבוהות יותר זה ישאר מאוזן מספיק.

ננסק אמר/ה:
למה הוא הרבה יותר שימושי בתור מקצוע יוקרה? "שימושי" זה תואר מוזר בהקשר הזה..

שימושי בכוונה של יכולת השילוב של אנשים את המקצוע בעולם שלהם.
כמובן שזאת דעתי האישית, אבל הנחת היסוד שלי שמקצוע בסיס כשמו כן הוא - בסיסי ויש לא מעט אנשים שעוסקים בו. לכן להכניס מקצוע יוקרה שכזה דורש שינויים למערכה לעומת מקצוע יוקרה שאפשר בד"כ לזרוק פנימה.

מאוד התרשמתי מהשאמן, לפי דעתי הוא דוקא מעולה בתור מקצוע יוקרה.
לשאמן יש המון אפשרויות, ולמעשה אפשר להתפתח איתו להמון כיוונים, ובמיוחד הוא נראה לי "יעיל" במולטיקלס (איך אומרים בעברית?) שאמן צב ונוכל יכול להיות יצוג מעולה לאציל שבטי. שאמן של נחש ונוכל (עוד פעם :) ) יכול להיות מעולה בתור נינג'ה, וכו'
בקיצור: אהבתי, נראה איפה אני ידחוף את זה במערכה המוזרה שלי...

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה