• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

עדכון: אוגדן המפלצות של מלסטרה קורם עור וגידים

כפי שיצא לי להודיע לפני כמה שבועות, מסתמן שהמדריך לשליט המבוך של מלסטרה יאוחד עם אוגדן המפלצות, והתכנון הוא לגמור לכתוב את הספר המאוחד עד סוף השנה, ולהציג אותו ב"עולמות" הבא באפריל 2026.
כרגע, חמישה מתוך שישה פרקים של המדריך לשה"ם כבר מוכנים בגרסה מלאה ראשונה.
אוגדן המפלצות יחולק לפרקים שונים, לפי הסוג הכללי של יצורים: בני אדם ודמויי אדם, חיות, אל-מתים, וכ"ו.
אני שמח להודיע, ששני הפרקים הגדולים ביותר באוגדן - הפרק על בני אדם, והפרק על חיות, כבר הושלמו ונכתבו בגרסה ראשונה מלאה, כולל תמונות. להערכתי, ביחד הם משהו כמו חצי מהאוגדן הבסיסי.

שיניתי קצת גישה יחסית למה שהנחה אותי בכתיבת האוגדן הראשון שנמצא באתר: באוגדן הישן באתר, התמקדתי בעיקר במפלצות מיוחדות, ולא ממש רציתי לבזבז זמן על יצורים שגרתיים יותר שכולם מכירים. בספר החדש, הגישה אחרת - מאחר ושליטי מבוך צריכים קודם כל את היצורים הפשוטים, ולקבל את הנתונים וצורת הפעולה שלהם במלסטרה, באוגדן יש לא מעט יצורים 'שגרתיים' - מנתונים של בריונים ושודדים דרך חיות מסוגים שונים, כמובן לצד יצורים מיוחדים של מלסטרה, שמובאים באורח מסודר, נוח ועדכני יותר מאשר באוגדן.

וגם כמה וכמה יצורים שהתווספו בקמפיינים לקבוצות השונות שלי במלסטרה.

עדכונים וחדשות נוספות - בתקווה בקרוב.

שמח להודיע, שסיימתי כתיבה של פרק נוסף באוגדן המפלצות, שעוסק באל-מתים.
בין היתר יופיעו בפרק בהמות צל (שהיו אחד היריבים הראשונים של הדמויות בהתחלה של ההתחלה של הפודקסט 'אחרי ההתנפצות'), ג'ולים שונים בגרסת מלסטרה, צורת הקיום המיבבת והמזעזעת שהיא גורלו של נקרומנסר שנכשל עם הקסמים שלו, או סתם הרגיז מישהו אפל וחזק מדי, ועוד.
מצרף שני איורים באדיבות ג'פט ודייל, מתוך מה שיופיע בפרק.

הפרק הבא - יעסוק או באנושואידים, או בחרקים ותולעים.

1760897328834.webp1760897375399.webp

הפרק הבא - שעוסק בחרקים ותולעים, מתקדם יפה ומתקרב לסיום כתיבת הגרסה המלאה הראשונה שלו.
והנה גם שתי תמונות מתוכו, סתם בשביל הכיף :-)

קבצים מצורפים

•  קוצניות.webp
    קוצניות.webp
    57.6 KB · צפיות: 1
  •  קברים2.webp
    קברים2.webp
    314.4 KB · צפיות: 1

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

theelf1244 האיש הצעיר theelf1244 כתב/ה על הפרופיל של האיש הצעיר.
לחיי המלך בצפון
בואו להשתתף במשחק הפורום שלי, הלקחנים! משחק עם מכאניקה פשוטה שמבוסס על הספר הלקחנים.
הי זוכרים אותי? הרבה זמן לא התחברתי
סשן רווי אימה מזוויעה מבית היוצר של "אימה על האוריינט אקספרס"
שנה חדשה, אבל סטראהד ישן.
עוד חוויות מבארוביה בהנחייתי.
חזרה