• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

הטבעת האחת סשן הכרות ראשון עם "הטבעת האחת" - The one ring

גם הטענה הזו נכונה במובן מסוים. כאשר הרצתי משחק מקוון (בערך פעמיים), השתמשתי במפה יותר ערטילאית – לקחתי איור רוחב של נוף, והצבתי "עמדות" כאשר הגנתי זה איפה ששער האבן העתיק שנותן לך צוואר בקבוק, הפתוח זה על הסלע הגבוה וכו'.

אבל המפה החדשה ממוריה/ערכת ההתחלה ממש חמודה וגם אהבתי שכל 90° מעוצבות כאזור מעט אחר (יער/חורבות/גבעות שכזה) כך שאפשר להציג את צד המפה המייצג יותר.

יאללה, ממתינים לכם לסשן השלישי (האחרון?) ושאחד מכם יכתוב ביקורת לפונדק ;)
בשאיפה שהערב זה יקרה.

מה חשוב לנו לפונדק? ביקורת לערכת ההתחלה? לשיטה? להרפתקה? לחוויה? כל התשובות נכונות? :)

בשאיפה שהערב זה יקרה.

מה חשוב לנו לפונדק? ביקורת לערכת ההתחלה? לשיטה? להרפתקה? לחוויה? כל התשובות נכונות? :)
אני לא בטוח אם אפשר לבקר שיטה ע"ס 3 סשנים, אבל אשמח בהחלט לרשמים ראשוניים, מה בלט לחיוב ולשלילה ועד כמה ההרפתקה מייצגת לדעתך את החוויה של השיטה/ עוזרת "למכור" אותה לשחקנים

אוקיי זו עדיין לא סקירה, אבל סיימנו את הרפתקת ההכרות "Over hill and Underhill" שמגיעה עם ערכת ההתחלה של הטבעת האחת.
החבורה הגיעה אל מאורתה של גראף הוורוגית העצומה, הביסה גובלינים ואורקים בדרך וניסתה לא לאבד את התקווה (תרתי משמע, תקווה ביא משאב של הדמויות :) ) - בקרב הסופי החבורה פצעה את הוורוגית קשה והייתה על סף להרוג אותה! אבל גראף לא טיפשה וכשראתה שהסיכויים לרעתה, נסוגה אל תוך הצללים עמוק במערכת המערות.

יש דברים מרעננים בשיטה, עכשיו זה לא שהחוקים מסובכים, אבל כשמתחילים להכנס למצבים ספציפיים, או לחשוב מחוץ לקופסה בשדה הקרב זה מגיע למקומות קצת מסורבלים.
הפגיעות החודרות קורות לעיתים תכופות מדי לטעמי וכל ההגבלות האדוקות על מספר קשתים בrear כתלות במספר הengaged בפרונט, קצת מעצבן...

אבל עדיין, זו הייתה הרפתקה חביבה, ברוח טולקינאית, אני כן אוהב את המסע ואת ההתדרדרות האיטית אל הshadow.

1764578234511.webp

1764578514315.webp

נמרוד ינאי נמרוד ינאי כן תודה, השתמשנו למעשה בדיוק בזו שקישרת :)
אני חייב לומר שעדיין כל הקפיצות באמצע קרב בין כל הBattle Stances והמיקומים (קרב דינאמי) יכולים להיות מאד מבלבלים.

זה טרייד-אוף. בערכה הראשונה יש את הכרטיסים, ואז כל שחקן יכול לסמן לעצמו באיזו עמדה הוא (רק צריך לשים לב מה סדר הפעולות, כי הוא נקבע לפי העמדות). מצד שני בערכה השניה/במוריה קל יותר לצייר איך זה נראה בשטח שמישהו בעמדה חזיתית.

לגבי מגבלת כ"א – ההגיון הוא שאם אין מספיק דמויות בקרב פנים אל פנים, אז אויבים פשוט יסתערו מסביב ויגיעו אל מי שמנסה להישאר בעמדה עורפית.
אז על כל דמות בעמדה עורפית חייבים כמה חבר'ה שמקיפים אותו ומונעים גישה.

מצד שני בערכה השניה/במוריה קל יותר לצייר איך זה נראה בשטח שמישהו בעמדה חזיתית.
כן, אבל המפה שלהם מטעה, כי ה-stance לא באמת קשור למי נמצא איפה על המפה. כל שלושת ה-stances נמצאים בחזית.

כן, היא קצת מטעה, אבל זה בהחלט מסייע לשחקנים.
כאשר הרצתי משחק מקוון (בערך פעמיים), השתמשתי במפה יותר ערטילאית – לקחתי איור רוחב של נוף, והצבתי "עמדות" כאשר הגנתי זה איפה ששער האבן העתיק שנותן לך צוואר בקבוק, הפתוח זה על הסלע הגבוה וכו'.

כל שלושת ה-stances נמצאים בחזית.
חבל שלא הייתה לי התובנה הזו במשחק... התקבעתי על הסדר שהוצג במפה של ערכת ההתחלה, שבברור שם את הStances בטור, אחד אחרי השני.
בנוסף הייתי צריך להקפיד על סיום תור של דמויות+אויבים אחרי כל Stance (בפועל נתתי לכל הדמויות לשחק את תורן ורק אז לאויבים - מה שכמובן שגוי).

לא, דווקא שיחקת נכון. קודם כל הגיבורים פועלים (לפי עמדות) ואז כל האויבים (לפי העמדות של הגיבורים המתגוששים איתם).
אתה בטוח? אבל זה לא נותן יתרון מוגזם לחבורה?
לפי מה שהבנתי בדיעבד, לוקחים Stance ואז כל הגיבורים שנמצאים בו ואז כל האוייבים ואז עוברים לStance הבא וחוזר חלילה.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

על "גרוטו הנודד" שמעתם?
עוד סשן דרמטי בקמפיין "קללתו של סטראהד"
theelf1244 האיש הצעיר theelf1244 כתב/ה על הפרופיל של האיש הצעיר.
לחיי המלך בצפון
בואו להשתתף במשחק הפורום שלי, הלקחנים! משחק עם מכאניקה פשוטה שמבוסס על הספר הלקחנים.
הי זוכרים אותי? הרבה זמן לא התחברתי
חזרה