• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

סקירה למשחק הקלפים Mindbug: First Contact

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא A.L.Z
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
שם
Mindbug: First Contact
מספר שחקנים
2
זמן משחק
15-25 דקות
שפת המשחק
אנגלית
יוצרים.ות
Skaff Elias, Richard Garfield, Marvin Hegen, Christian Kudahl
מחיר מומלץ לצרכן
25 דולר
מוציא לאור
Nerdlab Games
קישור
https://mindbug.me
דירוג
כוכב(ים) 4.00
Mindbug: First Contact הוא משחק קלפים לשני שחקנים שמנסה לקחת את כל מה שכיף בcollectible card games כמו Magic: The Gathering או Yu-Gi-Oh! ולזקק את זה לחוויה אחת פשוטה, חדה ומהירה. אין בו דק־בילדינג, אין קלפים נדירים שצריך לשלם עליהם סכום כסף מגוחך ואין שום אלמנט של ניהול משאבים. יש רק טקטיקה, תחכום, והרבה אינטראקציה בין שני השחקנים. מאחורי המשחק עומד בין היתר ריצ’ארד גארפילד, יוצר מג’יק, ולא קשה להרגיש את הדמיון בין Mindbug למג'יק.

הגימיק המרכזי של המשחק הוא קלפי ה־Mindbug: לכל שחקן יש שניים בלבד, וניתן להשתמש בהם כדי לגנוב יצור מהיריב בדיוק כשהוא משחק אותו. זה לא סתם גימיק לשם הגימיק, זה הלב של המשחק, אלמנט שמשפיע על כמעט כל החלטה ומהלך במשחק.
1751638392152.webp

מבנה המשחק​

כל שחקן מקבל 10 קלפים אקראיים מתוך חפיסה משותפת של 48, חמישה ביד וחמישה שאותם ישלוף בהמשך. בנוסף – 2 קלפי Mindbug ו־3 נקודות חיים. כשהמטרה היא פשוטה, להוריד את היריב ל0 נקודות חיים.

בתורך, אתה עושה פעולה אחת בלבד:

או משחק קלף (אין עלות לקלפים, אפשר לשחק כל קלף שרוצים), או תוקף עם קלף שכבר נמצא על השולחן. אם היריב לא יכול או לא רוצה לחסום, הוא מאבד נקודת חיים. אם הוא חוסם, היצור בעל ערך הכוח הנמוך יותר מבין שני היצורים מובס והולך לערימת הזרוקים. יש במשחק קלפים עם מילות מפתח ויכולות מיוחדות ששוברים את הכללים הבסיסיים האלו (Sneaky, Poisonous, Tough ועוד).

חשוב לציין: אין ערבוב חוזר של הקלפים. ברגע שנגמרים עשרת הקלפים שקיבלתם בתחילת המשחק, נותר רק לתקוף, זה דוחף את המשחק לסיום מהיר ומותח.

החוקים מתאימים גם למי שלא נגעו במשחקים מהסוג הזה. כשלוש דקות של הסבר – ואתם משחקים. בלי סטאפ, בלי דק-בילדינג. זה נגיש, וזה אחד היתרונות הגדולים של המשחק.

Bluffing​

Mindbug הוא קודם כל משחק קלפים, אבל לעיתים מרגיש כמו משחק deduction. בכל תור השחקן צריך לשאול את עצמו: “אם אני אשחק את הקלף הזה – האם הוא יגנוב אותו? ואם כן, מה אני יכול לעשות לגבי זה?”

כמעט כל תור הופך לקרב מוחות קטן – bluffing, baiting, ונסיונות לגרום ליריב לבזבז את ה־Mindbugs שלו על קלפים שיש לך דרך טובה להתמודד איתם.

ממש מהנה לשחק משחקים חוזרים מול אותו יריב, נוצרת שכבה של מעיין mind game מתמשך, והבלופים הופכים להיות כלי אסטרטגי קריטי.

איזון​

חשוב להבין, לא כל הקלפים במשחק חזקים באותה מידה. חלקם חזקים כמעט תמיד, אחרים מאוד תלויי סיטואציה. וזה בסדר גמור, כי האיזון האמיתי הוא לא הכוח של הקלף, אלא היכולת של היריב לגנוב אותו.

זו הסיבה שהמשחק מרגיש כל כך מאוזן. גם אם היריב קיבל קלף חזק, יש לך דרך להתמודד איתו, בתנאי שלא בזבזת אותה קודם. התחושה היא שאתה לא רק משחק את הדק שלך, אלא גם חלק מהדק של היריב, זה מייחד את המשחק מהמתחרים שלו.

עיצוב ואווירה​

הקלפים נראים כמו פוקימונים על סטרואידים – צבעוניים, מוזרים, ועם שמות מטופשים (Gorillion, Snail Thrower, Tiger-Squirrel). זה עיצוב שלא לוקח את עצמו ברצינות.

האיכות הפיזית של הקלפים טובה, הקופסה קטנה ונוחה מאוד לנשיאה, והאסתטיקה הכללית משדרת בדיוק את מה שהמשחק מנסה להיות: קליל, מהיר, ועם הרבה אופי.
1751638426620.webp

יתרונות:​

• לימוד קל וחוקי משחק פשוטים – נכנסים למשחק תוך דקות
  • מהיר וקצבי – כל משחק 15–25 דקות
  • עומק טקטי אמיתי שמתחבא מאחורי חוקים פשוטים
  • מערכת איזון built in
  • ניידות – קופסה קטנה שאפשר לקחת לכל מקום, אפס סט־אפ
  • חוויה מגוונת בזכות קלפים אקראיים ושילובים חדשים

חסרונות:​

• שחקנים שמחפשים עומק מכאני או בניית דק ירגישו מוגבלים
  • אחרי מספר משחקים מכובד, הסט הבסיסי עלול להרגיש רפטטיבי

הרחבות​

כל סט חדש (כמו Beyond Evolution או Future Minds) הוא סט עצמאי לגמרי, לא נדרש שיהיה לך את First Contact או כל סט אחר. First Contact הוא פשוט הסט הראשון והבסיסי ביותר.

אפשר להתחיל מכל סט, לשלב ביניהם בכל דרך, או לשחק בכל אחד כמשחק נפרד. זה שומר על המבנה הנגיש של המשחק, ומרחיב משמעותית את הגיוון. אבל זה לא נותן שום יתרון לא הוגן על היריב, שמקבל גישה לקלפים רנדומליים מאותה החפיסה שאתה מקבל ממנה קלפים רנדומליים.

סיכום​

Mindbug: First Contact הוא משחק שהפתיע אותי. לא רק בכמה שהוא מתוחכם ביחס לפשטות שלו, אלא בעיקר באיזו קלות הוא יוצר חוויה תחרותית, מצחיקה ואינטנסיבית תוך רבע שעה.

אם אתם מחפשים משחק קצר לשניים שקל ללמד, כיף לחזור אליו שוב ושוב, ועם עומק פסיכולוגי מפתיע זה המשחק הכי טוב שיצא לי לנסות.

רוצים לבדוק לפני שקונים?​

יש אפליקציה חינמית ל־iOS ולאנדרואיד עם בוט ומצב אונליין. זו דרך מעולה להכיר את המשחק לפני שרוכשים עותק.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
כמעט 3 שנים שאנחנו משחקים מו"ד על בסיס שבועי, ופעם ראשונה שדמות נהרגה לנו, זו הדמות שלי.. אני מאושר
לפני שנה וארבעה ימים התחלנו את משחק הפורום המצוין של פרגרין השני -הצד האפל של הירח
בבקשה בבקשה לא שוב.
חזרה