• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

הנשגבים סקירה "הנשגבים" המהדורה העברית

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא נוקס
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
אני לא חושב שאף אחד אמר שהאיכות שלו ירודה בגלל שהוא בעברית.
עובדה, שכולם קנו אותה בעברית, כדי לתמוך בעברית. הביעו אכזבה מהאיכות שלו בעברית. ואני חושב שאף אחד מהם לא הביע אכזבה בגלל העובדה שהוא בעברית - אחרת לא היו קונים אותו מלכתחילה.

וכהערה לגבי מה שאני אמרתי בהודעה הקודמת, אישית משיחות עם מוכרים בשוק, הבנתי שמעדיפים לדחוף את מו"ד מאשר לדחוף את אקזלטד - C'est la vie - בדיוק בגלל השיקולים שציינתי - שבמו"ד יש יותר ספרים בעברית. אתה יכול להתעלם מזה, אבל זה משיחות מהשטח. מבחינת סטימצקי, בתור אימפריה, גם אם היו עוד 18 משחקים מתורגמים לעברית, או שלא היה אחד מתורגם לעברית, לא מזיז להם את הצ'ופציק - נישת משחקי-התפקידים לא משפיעה עליהם על ה Bottom line.

בכל מקרה, פלאפי, כמו שנאמר להעליב משתמשים זה לא מקובל ולכן אנא ערוך את ההודעה שלך.
ובכנות, לא צריך להתחיל להתרגש, להעלב, להתעצבן או כל דבר אחר שאנשים עושים כל-כך בקלות בגלל מה שנכתב בפורום - יש חיים מחוץ לו. וכל מה שאנחנו כותבים כאן, בין אם זה לשבח או לקלס, לא ישפיע בכהוא זה כמעט על ההצלחה (או חוסר ההצלחה) של משחק זה או אחר - רק פרומיל מהמשתמשים גולשים באינטרנט.

חח לא נהוג להעליב בפונדק. מצחיק אותי.
(צודק, אבל יש הבדל בין סתם לקטול לבין לקרוא בשמות, דניאל)

אני לא אומר שהם לא אוהבים את הספר כי הוא בעברית, אני אומר שאנשים רואים באיכות שלו כירודה בגלל שהוא בעברית ולא באנגלית, כתוצאה מכך שקיימת המחשבה הזאת שבאנגלית הכל טוב יותר. זו לפחות דעתי.

אני תמיד מעדיף לקרוא ספר בשפת המקור שלו במידת האפשר. את רוב הסיפורת שלי אני קורא בשפת המקור (וזה אומר בעיקר אנגלית).
אני לא יכול שלא לתפוס את עצמי פעם אחר פעם מוצא מונחים שיש להם משמעויות מסוימות באנגלית שאין בעיברית וגם להיפך- והרבה להפך, לא סתם מקרים בודדים. אני אפילו לא מסוגל לקרוא לעצמי soldier כי יש הבדל של שמים וארץ בין "חייל" בעברית (לפחות בתור מישהו שמשרת בצה"ל) לבין המילה באנגלית (במקום זה אני כותב serviceman, אם זה משנה למישהו).
ועדין, אני חושב שעדיף לקרוא את הכתוב בשפת המקור רק כי סביר להניח שיש הרבה מטא-טקסט שלט עובר את התרגום. לא קראתי את הנשגבים ספציפית אבל בתרגום של סיפורת, זה נכון. בתור אחד שקרא את כל הארי פוטר הן בעברית והן בגרסה האנגלית-בריטית, אני יכול להעיד כמה מהאופי של הסיפור אובד בתרגום (ואי אפשר להגיד שהמתרגמת של הארי פוטר עשתה עבודה רעה).

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה