• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

ספר השה"ם

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא Raynar
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
למעשה, הבאתי את העבודה של סילברסטארס כדוגמה. את המוצרים המקוריים שנוצרו בעברית - להשאיר לעברית. אבל אם רוצים לתרגם לאנגלית, שיתרגמו. שכל אחד יבין.

Exploring Wizard אמר/ה:
למעשה, הבאתי את העבודה של סילברסטארס כדוגמה. את המוצרים המקוריים שנוצרו בעברית - להשאיר לעברית. אבל אם רוצים לתרגם לאנגלית, שיתרגמו. שכל אחד יבין.

אתה צריך לעבוד על ההחלטיות שלך, אתה נגד תרגום או בעד?

אני למשל ילד בן 12 שלמד אנגלית עד כיתה ה' עם מורה מפגרת (סליחה על המילה).
אין מה לעשות אני לא יודע אנגלית.
עכשיו אני במכסיקו וכן השיעורים הרבה יותר קשים ואני מתקדם אבל עדין אני חייב תירגום כי אני לא מצליח להבין כמעט כלום מהספרים.
אני לומד שיעורי עזר באנגלית וזה לא עוזר לי.

(לא עונה תשובה רשמית אלא היגיונית)
הספר יצא אתמול (או היום)
סביר להניח שהוא נשלח היום או יישלח מחר.
כלומר הייתי מהמר שהוא יתחיל להגיע לאנשים בשבוע הבא. (חוץ אם המצאת מכונה של שיעתוק)

בקשר לתירגום,
אי אפשר יהיה להגדיל בצורה משמעותית את הקהל בלי תרגום לעברית. אין מה לעשות, אומנם ניתן לשחק באנגלית, אבל לרוב האנשים יותר נוח להתחיל ללמוד לשחק בעברית.
נכון שאח"כ גם לומדים אנגלית ומשתמשים בספרים באנגלית, אבל ההתחלה היא עברית.

גם היום הייתי ולא היה הספר.
זה לא בסדר- אתם אמרתם שלביגור יהיה הספר לשהם
ואמרו לי היום שמקווים שיגיע מחר ואם לא אז מחרותיים ואם לא...

אני קניתי את ספר השחקן בעברית :cry: אין לי מושג מה עבר במוחי המשוגע באותו רגע אני מניח שפקפקתי ביכולת האנגלית שלי באותו רגע ותאמינו לי אני קורא את הספר באנגלית בקלי קלות אצל חבר שלי יש את הספר באנגלית ואני קורא אותו בקלות חוץ מזה כשה קניתי את הספר בעברית קניתי את ספר המפלצות באנגלית וזו הייתה קניית ספרי המוד הראשונה שלי אחרי זה קראתי בספר המפלצות וזה היה ממש קל לקרוא את זה

flames warrior אמר/ה:
אני קניתי את ספר השחקן בעברית :cry: אין לי מושג מה עבר במוחי המשוגע באותו רגע אני מניח שפקפקתי ביכולת האנגלית שלי באותו רגע ותאמינו לי אני קורא את הספר באנגלית בקלי קלות אצל חבר שלי יש את הספר באנגלית ואני קורא אותו בקלות חוץ מזה כשה קניתי את הספר בעברית קניתי את ספר המפלצות באנגלית וזו הייתה קניית ספרי המוד הראשונה שלי אחרי זה קראתי בספר המפלצות וזה היה ממש קל לקרוא את זה
אני די בטוח שאנחנו מפקפקים ביכולת הבנת הנקרא שלנו.
או לפחות אני...
לקרוא אני יכול לקרוא לך ספרים שלמים בימים ספורים, הבעיה זה- האם אני אבין מהם משהו?
זתומרת, האם אני אזכור אותם?
האם אני אוכל להגיד לך מה בדיוק קרה שם?
אני לא חושב שהייתי מסוגל לזה.
ולעומת זאת, לגבי ספרים בעיברית, אני כן אצליח לזכור את הספר, ולתת לך פרטים לגביו.

הבעיה עם הספרים והדפי דמות והכל באנגלית היא שמשחקים והכל סבבה,
פתאום אחד השחקנים שולף משפט סגנון:
"אני עוקף את העץ הגדול, עושה movesilently, מתקרב לדלת ועושה listen."
במקום מה שהוא היה אומר אם הכל היה בעברית:
"אני עוקף את העץ הגדול בזהירות, מתגנב אל הדלת ומנסה להקשיב לשיחה.."
מה נשמע לכם יותר טוב והגיוני?

זאת רק דעתי, אני יחסית חדשה בזה.....

אבל אין קשר לדפי דמות באנגלית. בן-אדם שיודע אנגלית פחות או יותר (סביר להניח ש"יותר" אם הוא קורה את הספרים באנגלית, ולא את הספרים המתורגמים) יעשה לבדו את התגום הפשוט של "movesilently" ל"תנועה שקטה", ואני בטוח שאם הוא יחשוב שזה מפריע לרצף המשח, הוא יחשוב שניה על איך לומר את זה בעיברית, ואם הוא לא חושב שזה מפריע, כנראה שזה לא...

נ.ב
עוד ראשי-תיבות שלא הבנתי: SOD.

golden-moon אמר/ה:
הבעיה עם הספרים והדפי דמות והכל באנגלית היא שמשחקים והכל סבבה,
פתאום אחד השחקנים שולף משפט סגנון:
"אני עוקף את העץ הגדול, עושה movesilently, מתקרב לדלת ועושה listen."
במקום מה שהוא היה אומר אם הכל היה בעברית:
"אני עוקף את העץ הגדול בזהירות, מתגנב אל הדלת ומנסה להקשיב לשיחה.."
מה נשמע לכם יותר טוב והגיוני?

זאת רק דעתי, אני יחסית חדשה בזה.....

לרוב אנשים לא יגידו ככה, כי אם הם כבר קראו את הספרים, הם יודעים למה הכוונה. אני יודע את זה מניסיון אישי עם האח שלי וחבר שלו (שאני השה"ם שלהם), הם יודעים את השמות באנגלית, אבל יודעים את הכוונה ואומרים בעברית.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
חזרה