אני מאוד לא ממליץ לך לקנות את CC1, אפילו את המהדורה המחודשת שלו. ודרך אגב, כדאי שתרשום על איזה מהם אתה מדבר, כי יצאו לו עד עכשיו שלושה ספרים- המקורי ושניים "מחודשים". אני אישית לא מצאתי בספר הזה שום דבר שיכול באמת לעזור לי במשחק, ורוב היצורים לא בדיוק המקוריים ביותר. בסופו של דבר, אין לספר מספיק תוכן איכותי לתרום למשחק שלך, מלבד אולי 3-4 יצורים באמת גאוניים.
מהצד השני, אם כבר חשבת על הארצות המצולקות וספרי מפלצות שלהן, אני חייב להמליץ בכל ליבי את הספר הנהדר CC2. הוא אוליה לא ממש למהדורה ה-3.5, אלא למהדורה ה-3, אבל אין ספר אחד שאוכל לציין(כלומר אחד כזה שעדיין מוציאים אותו

rccooldark: ) ששווה את הכסף שהוא דורש. המפלצות עצמן והיצורים מקוריים במיוחד, ורבים מהם משמשים בקלות לגרימת אימה לשחקנים והדמויות בצורות חדשות ונפלאות(העכברים שאוכלים את טרפם הלא מודע בעוד שהוא בחיים, ביחד עם התמונה המזעזעת שלהם בפעולה, מייד עולים בראשי), וברבות מהן מוצגים חוקים חדשים לכל מיני יכולות שמעולם לא נראו בספרים אחרים, דבר שגם עוזר לשה"מ להחליט לגבי יכולות שעליהן הוא חשב להוסיף למפלצות מיוחדות משלו, אבל לא ידע כיצד להתאימן לחוקים. אבל החשוב מכל- על כל מפלצת ויצור בספר הזה תוכל למצוא מספיק מידע, מספיק פלייבור טקסט, בשביל לבנות עליו לפחות כמה הרפתקות קצרות(ומצמררות ברובן) שלא דבר על מערכות שונות. באמת היתרון הגדול ביותר בספר הזה הוא המידע העצום(והמקורי, לשם שינוי) שמופיע בו על כל מפלצת, מידע שבו מסתתרים אלפי רעיונות להרפתקאות.