• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

ספר בסיס שמשרת כמה עולמות מערכה, או כל עולם בפני עצמו

אכן, הנשגבים זו דוגמה טובה כי ספר הבסיס של מהדורות 1-2 היה בעצם גם ספר הבסיס של נשגבי החמה. זה קצת כמו שספר הבסיס של עולם האפלה יכיל את התוכן לערפדים וכל היתר יהיו ספרי הרחבה שלו, או קצת כמו שספר הבסיס של עולמות פראיים יכלול כבר את אדמות המוות ;-)

לגבי dragonbane אני לא מספיק שולט בחומר כדי לדעת מה היקף השיטה בפועל או כמה תוכן "משוכפל". מהצצה בעמוד המימון של Trudvang (שטרם נפתח ולכן המידע שיש שם עדיין בגדר טיזר) זה באמת נראה קצת מעצבן שיש 3 ספרי "בסיס", אבל אם ספר החוקים המקורי של dragonbane באמת קצר מאוד, ומספיק שהחליפו את רוב המפלצות, את רשימת הגזעים ואת המכאניקה של קסם נניח, אולי יש הצדקה לספר עם חפיפה מסוימת. בכל מקרה אי אפשר לדעת עדיין גם מה אורך כל אחד מהספרים. אולי הם לא מאוד גדולים.
הנשגבים זו דוגמה לטריק שיווקי מלוכלך.

קנה ספר בסיס ענקי. יש בו הכל אבל לא בפירוט. אתה רוצה להריץ קמפיין נשגבים? אתה כנראה תצטרך לפחות ספר נוסף על יריבים פוטנציאלים, אז אתה קונה עוד אחד (נגיד על הסידראלים) אבל גם שם אין מספיק אינפורמציה, אבל אם תקנה אתת הספר על יו-שאן.

עולם מדהים, אבל הקטע הזה עצבן אותי. המשחק מעולם לא הרגיש stand alone.

הנשגבים זו דוגמה לטריק שיווקי מלוכלך.

קנה ספר בסיס ענקי. יש בו הכל אבל לא בפירוט. אתה רוצה להריץ קמפיין נשגבים? אתה כנראה תצטרך לפחות ספר נוסף על יריבים פוטנציאלים, אז אתה קונה עוד אחד (נגיד על הסידראלים) אבל גם שם אין מספיק אינפורמציה, אבל אם תקנה אתת הספר על יו-שאן.

עולם מדהים, אבל הקטע הזה עצבן אותי. המשחק מעולם לא הרגיש stand alone.
זה חצי אוף-טופיק אז אם תרצה להרחיב אפשר לקחת את זה לעץ נפרד. על קצה המזלג, בעיני המצב שאתה מתאר לא שונה משיטות שיש להן ספר בסיס וספר יריבים נפרד.
אבל הדיון פה על כך שספר הבסיס וספר היריבים (והספר למנחה אם יש) הם נטולי עולם וגנריים לגמרי, וכדי לשחק בעולם מערכה נתון צריך גם אותם וגם ספר עולם בנוסף, זה בניגוד למצב שיש כמה ספרי עולמות שונים שכולם משחקים על אותו מנוע אבל לא דורשים ספר גנרי בסיסי.

כדעה אישית לפעמים זה נוח שהכל בספר אחד ולא צריך לחפש, אבל לפעמים (בעיקר כשאני מכיר את השיטה או מכיר טוב אפילו) הייתי מעדיף שבעמודים האלו היו מכניסים חומר חדש. כלומר הדעה שלי קצת חלוקה בנושא ואני מסוגל להבין את שתי האפשרויות.

לגבי מארת הדרקון - בהכרזה המקורית הם אמרו שיצטרכו את ספר הבסיס כדי לשחק בשיטה ובאינטרנט, כמו תמיד, לאנשים אין בעיה לחלוק את הדעות שלהם והיו לא מעט אנשים שביקשו את עולם המערכה כספר שעומד בפני עצמו.
ולכן בהכרזהה נוספת הייתה את הפסקה הבאה:
That's right – we have listened to the community and decided to offer Dragonbane: Trudvang as a stand-alone RPG, not requiring the Dragonbane Core Set or Rulebook – but still 100% compatible with the Dragonbane core rules.

מקור: Dragonbane: Trudvang Coming to Kickstarter February 17 as Stand-Alone RPG

השנקל שלי:
אם מדובר במשחק שמבוסס על מותג/זיכיון קיים (רובוטריקים, כוח המחץ, תיקי דרזדן, קריאתו של קתולו, הפוני הקטן שלי, קונאן הברברי, סולומון קיין) אני מצפה שספר המשחק יכלול גם חוקים מלאים, חלק מקהל היעד שלו הוא חובבי המותג ולאו דווקא חובבי מ"ת.
אם מדובר בעולם מערכה, שהרבה פעמים לא באמת נכתב מתוך התחשבות בחוקי משחק ספציפיים (וטוב שכך) אז עדיף ספר הרחבה לחוקי הבסיס.
ספציפית המקרה של אדמות המוות (לא אוהב את התרגום הזה 😕) הוא קצת יוצא דופן משום שלמרות שאדמות המוות הן לכאורה רק עולם מערכה לעולמות פראיים, הרי שהיסטורית הם האבא של השיטה אז אפשר להבין למה רוצים לשמר את זה כמוצר עצמאי.

היסטורית הם האבא של השיטה
בשיטת הגיבור היה משהו דומה - במקור היא נוצרה כשיטת גיבורי על בשם צ'מפיונס וגם בתקופה שבה שיטת הגיבור הייתה שיטה אוניברסלית רב סגנונית, יכלת לקנות את צ'מפיונס כמוצר שעומד בפני עצמו ומכיל את כל החוקים הדרושים, להבדיל מדברים כמו ההתאמות לפנטזיה, סייברפאנק וכו' שנמכרו כהרחבות לספר הבסיס הגנרי.

כאוסיום בחרה נתיב אחר - קריאתו של קת'ולהו היה כנראה אמור להיות בהתחלה הרחבה למשחק הפנטזיה רונקווסט, שמתרחשת ב"ארצות החלום" (עולם הפנטזיה הממש מוזר של לאבקראפט) אבל בסוף לקחו חלק מהחוקים היותר פשוטים של רונקווסט והשתמשו בהם בספר שעומד בפני עצמו בז'אנר המוכר לנו עד היום - אימה קוסמית מודרנית, בדגש על ארה"ב בשנות העשרים.

באותו סגנון גזרו את החוקים של רונקווסט לעוד כל מיני משחקים שכאוסיום הוציאו בעבר כמו אלפקווסט או סטורמברינגר, אבל נראה לי שלקח די הרבה זמן עד שנתנו לשיטה הזו את השם BRP (נדמה לי שבתקופת רשיון הק20 ניסו למתג את זה כק100) ועוד יותר זמן עד שהשיטה יצאה כספר בסיס גנרי - אם כי המשחקים שהסתמכו עליה המשיכו להימכר כספר כללי מלא עם עולם + שיטה (לא חוכמה, בסוף רק קריאתו של קת'ולהו נשאר מכל רשימת הכותרים המפוארת).

בשיטת הגיבור היה משהו דומה - במקור היא נוצרה כשיטת גיבורי על בשם צ'מפיונס וגם בתקופה שבה שיטת הגיבור הייתה שיטה אוניברסלית רב סגנונית, יכלת לקנות את צ'מפיונס כמוצר שעומד בפני עצמו ומכיל את כל החוקים הדרושים, להבדיל מדברים כמו ההתאמות לפנטזיה, סייברפאנק וכו' שנמכרו כהרחבות לספר הבסיס הגנרי.
יש בלבי פינה חמה להירו סיסטם, פשוט כי הייתי אחד החנונים בניינטיז שקראו את השיטה והזילו ריר על כל האפשרויות (וכמובן – מעולם לא הצליחו להביא את זה לשולחן משחק).

צריך לומר שבשנים האחרונות הם עשו גם פרסום של גרסת פנטזיה ארוזה יחד עם השיטה. אבל היות שהשנים של הירו סיסטם כמשהו עם חשיבות שאינה היסטורית כבר רחוקות, לא בטוח אם צריך להתייחס למשהו שהם עשו בשני העשורים האחרונים כחלק ממגמה רחבה.

רונקווסט עדיין קיימת ויוצאים לה עוד ועוד ספרים, יצא לאחרונה ספר חדש לנהרות לונדון, ופנדרגון, עוד אחד מהקלאסיים, גם יוצא בהרחבות חדשות כמו גם חומר רקע ארתוראי מתאים. אני חושב שיש להם גם שיטת ויקינגים. אלריק\סטורמברינגר טרם חזרו.

רונקווסט עדיין קיימת ויוצאים לה עוד ועוד ספרים, יצא לאחרונה ספר חדש לנהרות לונדון, ופנדרגון, עוד אחד מהקלאסיים, גם יוצא בהרחבות חדשות כמו גם חומר רקע ארתוראי מתאים. אני חושב שיש להם גם שיטת ויקינגים. אלריק\סטורמברינגר טרם חזרו.
פנדרגון לא שיטה משלה? (בניגוד לרונקווסט/נהרות לונדון/קריאתו של קתולהו/הגרסה הישנה של המכבסה)?

לפנדרגון יש שיטה משלה (עם ק20 וRoll-Under וקוביות 6 לעוד כמה דברים כמו נזק) שלא ממש תואמת לשיטת האחוזים של רונקווסט, קת'ולהו ושאר משחקי BRP.

אכן עכשיו רונקווסט ופנדרגון שוב יוצאים תחת כאסיום, אבל בעבר היו להם מו"לים אחרים. היחיד שתמיד נשאר של כאוסיום היה קריאתו של קת'ולהו.

יצא לי להיתקל פה ושם בהרחבות ומשחקים מבוססי BRP של חברות אחרות, שהיו בנויים כמו ספר הרחבה ולא כמו משחק שעומד בפני עצמו - אבל גם אם לא היה לך את ספר הבסיס הגנרי של BRP שיצא רק ב2008, אם שיחקת ברונקווסט, קריאתו של קת'ולהו או סטורמברינגר, היה לך מספיק מושג איך להשתמש בהם.

דוגמאות להרחבות כאלה היו הספרים Stupor Mundi שהיה אמור להפוך את משחק הרונקווסט שלך למשחק פנטזיה-היסטורי בתקופת הקיסר פרידריך השני במאה ה-13, או ספר להרפתקאות וחיי יום יום ברפובליקה הרומית.

גישה דומה הייתה פעם גם ברולמאסטר - השיטה עצמה הייתה שיטת פנטזיה כבדת-חוקים ומורכבת, שהתבססה מאוד על טבלאות - היו שיטות-תאומות שהשתמשו באותם חוקים רק עם טבלאות אחרות לגמרי עבור סייברפאנק ועבור משחק חלל עתידני, אבל גם היו ספרי הרחבה שהיית אמור להשתמש בהם עם משחק הרולמאסטר הבסיסי שלך, כמו למשל Dark Space שהפך את משחק הפנטזיה רולמאסטר למשחק פנטזיה-אימה-עתידני, או החוברת shades of darkness שקניתי פעם באיזה דוכן משומשים בכנס, שהלביש על משחק הרולמאסטר עולם מערכה שמתרחש בכדור ארץ עתידני בו הקסם חזר, שדים פלשו למציאות שלנו בעקבות ניסויים מדעיים מוזרים והיחידים שבלמו אותם הם ערפדים, שבתמורה שולטים במין האנושי באכזריות, בעולם פוסט-אפוקליפטי הרוס.

1769772927372.webp

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

לפני שנה וארבעה ימים התחלנו את משחק הפורום המצוין של פרגרין השני -הצד האפל של הירח
בבקשה בבקשה לא שוב.
בדיוק כשאנחנו חושבים שראינו הכל באימה, מגיע סשן קת'ולהו מס' 70 - אימה באוריינט אקספרס.
מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
חזרה