• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

פאת'פיינדר 1 ספריית לחשים והעתקתם - איזון משחק

אהלן, שאלה של איזון משחק, השחקנים שלי (דרג 13) הגיעו לאחד המקומות עם הקסם הכי עשיר בקמפיין, ואין ספק שאמורה להיות שם ספרייה לקסמים אדירים ונפלאים, השחקנים יכולים להשיג גישה לספרייה - ומכאן מגיעה השאלה שלי:
האם הייתם מגבילים כמה קסמים השחקנים יכולים להעתיק?
האם יש עלות לכל העתקה מעבר לעלות הבסיסית? (למרות שהם יעשו איזשהיא משימה לא פשוטה כדי להיכנס בכלל לספרייה).
האם הייתם מגיבילים את דרג הלחש?
איך אתם מתמודדים עם העתקת לחשים מספר לחשים?
האם העתקת לחשים מקוסם רב עוצמה או מספרייה שלמה לא הופכת את השחקן לOP?

ככל הנראה שאחד השחקנים אצלי ישאר כמה זמן שצריך כדי להעתיק את כל הקסמים שיש שם. שבגדול אין לי בעיה עם זה אבל אני קצת חושש שאם אני יתן להם גישה לספרייה הזו יש מצב שהם שהם יהיו חזקים מדי מצד שני זה רק הגיוני סיפורית שהם יכולו לעשות זאת, יש שם לחשים חזקים וגם כאלה פחות בערך 14 לדרגים שונים, מה אתם חושבים שעליי לעשות?

תודה רבה.

עריכה אחרונה:
אני לא אדבר דווקא על האיזון - כי זה דבר שמשתנה מאוד מחבורה לחבורה, אז אתה בעמדה הרבה יותר טובה לומר כמה הדבר ישפיע על החבורה הספציפית שלך. האם מגוון האפשרויות של מטילי הלחשים יאפיל על דמויות אחרות ויגרום לשחקנים להרגיש פחות טוב? האם אתה חושב שאתה כמנחה תהיה מתוסכל מארגז הכלים הרחב הזה? האם השחקנים יתחילו לעשות מנוחות ארוכות בתדירות גבוהה יותר בשביל לתפור לחשים לסיטואציה ובכך להאט את הקצב?
אישית אני לא מתרגש מכך שלשחקנים יש גישה למגוון לחשים גדול - אם כבר אני נהנה לראות איך הם עושים שימושים יצירתיים במגוון הזה.

מה שכן אני רוצה להדגיש לגבי הסיטואציה עצמה -
ספריה היא לאו דווקא גישה ישירה לספרי לחשים, היא יכולה להיות כמובן אם תרצה, אבל יותר סביר שלא מחזיקים שם ספרי לחשים אלא מחקרים וכתבים תיאורטיים שיסייעו למחקר קסם.
בנוסף, אין סיבה להניח שיש גישה חופשית להכל, אם כבר הייתי מצפה שנושאים מסוכנים כמו קסם יהיו ממודרים לאזור שמור ומוגבל מאוד בספרייה, שהגישה אליו אפשרית רק למעטים.
אתה יכול לקבוע שכסף (תרומה לספריה) אולי יעניק לדמות גישה מוגבלת לחלק מהדברים, אבל בהחלט ייתכן שהדמויות יידרשו להיות חלק מגילדה מקומית / לבצע שירות עבור בעל גישה וכו' בשביל לקבל גישה מלאה יותר.

יש לי 2 שאלות:
1. מהי הגישה המכאנית ללחשים שונים בדרך כלל? האם שחקנים מוגבלים לספר הבסיס, או אליו ולכמה הרחבות, או שבדרך כלל הם פשוט בוחרים מה שבא להם מה-Archives of Nethys ובעצם תמיד יש להם גישה לכלל הלחשים בעליית הדרגה?
2. מהו החשש? האם החשש הוא שהשחקנים ישיגו לחשים שמותאמים לפיתרון בעיות בקמפיין והגישה אליהם מוגבלת? נטו חשש מכמות האפשרויות הרבה שתהיה להם? בעצם שהם יהיו חזקים משחקנים אחרים?

התשובות קצת מחוברות אחת לשנייה, אבל אם המחשבה היא נטו על כמות האפשרויות שיהיו לשחקנים אני לא חושב שתהיה בעיה כזו ענקית. הרי מטילי לחשים עם ספרי לחשים מכינים בתחילת היום את מה שיש להם גישה אליו, זה לא כזה משנה אם בספר שלם יש פי 20 יותר לחשים במהלך היום הגישה שלהם יחסית מוגבלת.
אם זה עניין של לחשים שפותרים קמפיין או גישה ללחשים שאתה מאמין ששבורים. א'- כל לחש ששבור בעיניך כמנחה פשוט שלא יהיה קיים בעולם, ב'- לחשים שאתה מעדיף שכרגע לא תהיה אליהם גישה (נגיד אם לא בא לך שתהיה להם גישה להשתגרות) יכולים להיות בחלקים מוגבלים של הספריה שאם הם רוצים גישה אליהם ידרשו להשלים משימה כלשהי או לפרוץ לספריה הקסומה על כל הגנותיה, אם כך תרצה.

כך או כך, בהעתקה של מלא לחשים יש גם אלמנט מכאני של לשלם על כך כסף, והרבה פעמים כן חפצי קסם נורמליים עדיפים על להעתיק מלא לחשים אם בסוף אתה תכין את אותם לחשים עוד פעם (זה נחמד לכמה לחשים הראשונים מכל דרג, אחר כך זה כבר לא סופר משנה).

HUGU - שאתה מציג את זה ככה דווקא, זה באמת נשמע פחות הרסני ממה שחשבתי, בגדול מה שהפחיד אותי ששחקן יהפוך לOP בגלל המגוון הרחב ותמיד יוכל לפתור גם סיטואציות בלתי אפשריות, אבל עכשיו אחרי איך שהצגת את זה זה באמת מרגיש לי פחות נורא ולהפך לדעתי יעשיר את החוויה של כולם.

אהבתי את הגישה של הספרייה שהצגת ואת חוקי המחקר הללו שלא הכרתי, כי השתמש בחוקים הללו: חוקי העתקת לחשים - אתה לא חושב שהדוגמא של המחקר טיפה סותרת את העתקת הקסמים? זה לא כתוב בספרי הCORE ויש לי תחושה שהשחקן עלול להתעצבן על זה שאני משנה את החוקים לדבר הזה כי הוא העתיק כבר קסמים בעבר ויש לו פתאום עוד תנאים. בנוסף כתוב בהתחלה DOWNTIME אבל זה לא DOWNTIME יש להם שם הרפתקאת מחקר די רצינית בעיר הזאת תוך כדי שהם תחת ניסיונות התנקשות רבים, אז אני תוהה אם זה מתאים.

העוג הברברי - 1.מוגבלים לספרי הבסיס, ושהם מעתיקים לחשים אני מספק רשימה ספציפית ולא נותן להם לבחור מכל מה שקיים.
2.חזקים משחקנים אחרים בצורה כזאת שהם יפרקו הכל בלי בעיה והשחקנים האחרים יצטרכו להתאמץ מאד כדי לעבור אתגרים מסויימים.
כמובן שכל מה ששבור אני לא מכניס, פשוט לפעמים ניתן לפספס לחשים שבורים, אז זה באמת גם חשש.
לגבי השתגרות אני בהחלט הרבה פעמים מגביל השתגרות, וגם יש להם משימה די קשה כדי להיכנס לספרייה.
הכסף לעלות כתיבת הלחשים בPF היא זניחה ולא מורגשת עבורם.

עריכה אחרונה:
אין סתירה בין החוקים - העתקת לחשים מתייחסת למקרים בהם יש לדמות גישה ישירה למגילה או ספר לחשים שמכיל את הלחש הספציפי, מחקר מתייחס לפעילות ממושכת (DOWNTIME) שבה הדמות רוצה ליצור לחש חדש (באישור המנחה) או שהיא רוצה "לגלות" לחש קיים מבלי שיש לה גישה ישירה אליו.

הוא העתיק כבר קסמים בעבר ויש לו פתאום עוד תנאים
מאיפה הוא העתיק? אם מדובר במגילות וספרי לחשים אז אכן חוקי ההעתקה הם המכניקה הנכונה, מה שאני אומר זה שבספריה אין ספרי לחשים - יש מחקרים, תיאוריות קסם וכו' אין שם מה להעתיק אלא צריך לבצע מחקר ו"לגלות" את הקסם בעצמך. אם כבר אמרת לשחקנים מראש שבספריה יש ספרי לחשים אז זה יכול להיות קצת פחות נעים אבל כאמור אין סיבה שתהיה להם גישה לכל החומר.

הבנתי אותך, בגדול לא אמרתי, והקסמים הקודמים שהוא העתיק נלקחו מספר לחשים של אויב שהם חיסלו. אבל איך אתה מסביר את זה משחקית אני עדיין לא מבין. אם יש מחקרים שם וזה החוקרים הכי חכמים בעולם, איך הם לא גילו את הקסם? או למה בעצם הוא לא מוצע כקסם מוכן להעתקה, איך אתה מסביר את זה לשחקנים?

לאשפים יש בדרך כלל אגו גדול והם שומרים את הלחש המוכן שלהם בספר אישי מאחורי צופן ועם הערות שוליים. בספריה תמצא אולי ספרי תיאוריה אבל בדרך כלל לא עבודות מוכנות.

הנרוביאן הקדים אותי =) אשפים הם ככלל אצבע מאוד קנאים לספרי הלחשים שלהם - בחיי שאני זוכר שזה היה רשום באחד מספרי הבסיס של מו"ד אבל אין לי מושג איזו מהדורה.
ותחשוב על זה ככה - אם לך הייתה הנוסחא של קוקה-קולה היית נותן למישהו אחר סתם להעתיק אותה ממך?
יש סיבה שבד"כ אשפים מעתיקים לחשים מספרי לחשים של יריבים מתים - אף אחד לא שש לשתף.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה