• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

סערת ה AI ומכשפי החוף חוזרת

"מגיע להם להפסיד את ההשקעה"?!?! בגלל שבן אדם לא הכי גאון בעולם / לא יודע שעדיף לו לסמוך על מישהו שמבין בזה מגיע לו להפסיד את הפנסיה שלו ולחיות בעוני לעת זקנה? אתה שומע מה אתה אומר?
בלי קשר, הנקודה שלי לא הייתה אם מגיע או לא מגיע להם להפסיד את ההשקעה (מגיע זה מילה של סוציאליסטים) אלא בנקודה הפשוטה שעצם קיומם מגדיל את כמות ההשקעות בAI ומנפח את התחום, מה שיכול ליצור בועה.
אנשים פרטיים לא יכולים להשקיע את הפנסיה שלהם בחברות פרטיות.
קרנות פנסיה בארץ במסלולים כלליים למיניהם משקיעים אחוזים בודדים ב-private equity. זה בערך שיעור החשיפה של קרנות פנסיה ממוצעת (וגם את ה-4-5% האלו צריך לכפול בערך ב-0.72). וזה לכל ה-private equity, לא רק לסטארטאפים שטוענים שהם "עושים AI".
(אגב אם כבר, אז "מגיע" על טפשות זה כלל לא סוציאליסטי, אלא לגמרי קפיטליסטי)

אבל זה, וזאת הנקודה החשובה, כבר ניתוח שלך. אתה מנתח שוק ענקי, שאין דרך אמיתית לדעת איזה חלק ממנו זה ההונאות, המשקיעים הגרועים, וכו' וכו' ואיזה חלק זה משהו שבאמת הושקע היטב ועשוי להצליח, ואתה אומר 'לדעתי החלק האמיתי גדול משמעותית עד כדי כך שהחלקים האחרים לא משפיעים על התמונה הגדולה'. מאיפה אתה מביא את זה? אתה יודע לנתח את שוק הבינה המלאכותית (שהומצא אתמול) לפי הריח שלו? קצת צניעות תעזור כאן לכולנו.
זה בכלל לא מה שאמרתי, אין לי מושג איך זה הובן ככה, אבל אינטרנט....
אני לא דיברתי על חלק גדול או חלק קטן, זאת כבר הסקה בלבד.
כשדיברתי על התמונה הגדולה דיברתי על ההשפעה של ה-AI על האנושות (וזה מה שרשמתי בפסקה מתחת), לא על אחוז החברות שיצליחו מול אלו שלא יצליחו (סביר להניח שהאחוז של אלו שיצליחו קטן בהרבה מאלו שכן יצליחו, כמו בכל סטארטאפ. זה אבל ממש לא העניין פה).
זה לא קשור לניתוח שוק, אלא להשפעה של טכנולוגיה על האנושות. מי שיביא לשינויים דרמטיים גם יעשה מזה כסף בסופו של דבר.

עוד נקודה בקשר למה שאמרת קודם על בועת הדוטקום. זאת לא הבועה להשוות אליה את סערת הAI. אתה יודע איזה כן? בועת הנדל"ן של 2006-2007 בארה"ב. הם היו עם יותר מדי עודף של מזומנים בגלל ההשתחררות אחרי ההתאוששות מהדוטקום (קורונה וממשלה שזורקת כסף על האזרחים), ואובר-השקיעו בדירות - דבר שללא ספק יש לו ביקוש. אבל זה הגיע למצב שכמעט כל התעשייה הסתמכה על מנוע הדיור (נשמע מוכר? ההייטק בישראל מתאים לאותו תיאור, ולפי איך שזה נראה - גם בעולם זה עשוי לקרות בתוך כמה שנים) וכשהתברר שאין מספיק ביקוש לכל הסיפור הזה (העסק טיפה יותר מורכב מזה, זה פישוט) הבועה קרסה ומיליונים איבדו את הכסף שלהם.
נכון שזרקו הרבה כסף על כל חברה, בגלל שהכסף היה זול. זה נכון לכל חברות הטכנולוגיה ולא רק לחברות שמתעסקות ב-AI בצורה כזאת או אחרת.
גם אם היתה לך אפליקציה שעושה צליל של פלוצים (סתם דוגמה מופרכת) היית מצליח לגייס מליונים.
היום המצב הוא כבר לא כזה והרבה בלונים מנופחים כאלו התפוצצו.

מה שאני אומר ששינויים כמו ש-BMW, Ford, Boeing, General Electric וכו' הביאו לעולם בעקבות המהפכה התעשייתית, יהיו חברות AI שיביאו שינויים גדולים בעתיד, לכן לא מדובר בבועה.

בכל מקרה, בעתיד נראה עוד הרבה דיונים בסגנון. ולא אתפלא אם בהמשך גם נראה לודיטים מודרנים.

עריכה אחרונה:
(אגב אם כבר, אז "מגיע" על טפשות זה כלל לא סוציאליסטי, אלא לגמרי קפיטליסטי)
זה חוסר הבנה של קפיטליזם... הרעיון של השיטה הוא שכל אחד עושה מה שהוא רוצה וככה נהיה יותר טוב לכולם. הקונספט של 'מגיע' למישהו להפסיד, להרוויח, או כל דבר אחר הוא רעיון סוציאליסטי - רק בשיטה הסוציאליסטית קיים הרעיון שהכלל צריך לדאוג שהפרט יקבל את מה ש'מגיע' לו.
אנשים פרטיים לא יכולים להשקיע את הפנסיה שלהם בחברות פרטיות.
קרנות פנסיה בארץ במסלולים כלליים למיניהם משקיעים אחוזים בודדים ב-private equity. זה בערך שיעור החשיפה של קרנות פנסיה ממוצעת (וגם את ה-4-5% האלו צריך לכפול בערך ב-0.72). וזה לכל ה-private equity, לא רק לסטארטאפים שטוענים שהם "עושים AI".
דיברתי על אנשים בחו"ל. רוב ההשקעות בAI הן בחו"ל, כמו כל תחום אחר.
זה בכלל לא מה שאמרתי, אין לי מושג איך זה הובן ככה, אבל אינטרנט....
אני לא דיברתי על חלק גדול או חלק קטן, זאת כבר הסקה בלבד.
כשדיברתי על התמונה הגדולה דיברתי על ההשפעה של ה-AI על האנושות (וזה מה שרשמתי בפסקה מתחת), לא על אחוז החברות שיצליחו מול אלו שלא יצליחו (סביר להניח שהאחוז של אלו שיצליחו קטן בהרבה מאלו שכן יצליחו, כמו בכל סטארטאפ. זה אבל ממש לא העניין פה).
זה לא קשור לניתוח שוק, אלא להשפעה של טכנולוגיה על האנושות. מי שיביא לשינויים דרמטיים גם יעשה מזה כסף בסופו של דבר.
אם רוב ההשקעה תיכשל, אז זה בועה. זה פחות או יותר ההגדרה של בועה... אני חושד שהדיון כאן הוא לא על האם יש בועה אלא על מהי בועה, שזה שאלה אחרת לגמרי.
נכון שזרקו הרבה כסף על כל חברה, בגלל שהכסף היה זול. זה נכון לכל חברות הטכנולוגיה ולא רק לחברות שמתעסקות ב-AI בצורה כזאת או אחרת.
גם אם היתה לך אפליקציה שעושה צליל של פלוצים (סתם דוגמה מופרכת) היית מצליח לגייס מליונים.
היום המצב הוא כבר לא כזה והרבה בלונים מנופחים כאלו התפוצצו.
אני לא בטוח אם אתה מדבר על הדוטקום או על בועת הנדל"ן. אם אתה מדבר על הדוטקום, אז הנקודה שלי הייתה שזה השוואה גרועה. אם אתה מדבר על בועת הנדל"ן, אתה פשוט טועה.

כסף שסתם מושקע סתם בגלל גחמות מבלי לעשות בדיקות מעמיקות נקרא כסף טיפש.

.דיברתי על אנשים בחו"ל. רוב ההשקעות בAI הן בחו"ל, כמו כל תחום אחר.
גם בחו"ל אנשים לא משקיעים את הפנסיה בחברות פרטיות. אם אנשים פרטיים משקיעים אז זה או דרך קרן הון סיכון, והקרן אחראית על ההשקעות. או אנג'לים.
אם יש אנג'לים (או קרנות) שמשקיעים כסף טיפש, אז..... 🤷

אם רוב ההשקעה תיכשל, אז זה בועה. זה פחות או יותר ההגדרה של בועה... אני חושד שהדיון כאן הוא לא על האם יש בועה אלא על מהי בועה, שזה שאלה אחרת לגמרי.
בסטארטפים יש בערך 98% כשלון. זה שהרבה נכשלים לא הופך את זה לבועה.

אני לא בטוח אם אתה מדבר על הדוטקום או על בועת הנדל"ן. אם אתה מדבר על הדוטקום, אז הנקודה שלי הייתה שזה השוואה גרועה. אם אתה מדבר על בועת הנדל"ן, אתה פשוט טועה.
לא על אף אחת מהן. אלא על השנים האחרונות שניפחו שוויים (אגב של נכסים באופן כללי) בגלל כסף זול

בכל מקרה, במקום להתווכח סתם, פשוט נקבע שיחה לעוד שנתיים, עוד חמש שנים, ועוד עשר שנים.
בכל פעם נחשוב מה היה, ולאן נראה שדברים הולכים, איזה הנחות נראות בינתיים כנכונות ואיזה לא.

עריכה אחרונה:
כסף שסתם מושקע סתם בגלל גחמות מבלי לעשות בדיקות מעמיקות נקרא כסף טיפש.

גם בחו"ל אנשים לא משקיעים את הפנסיה בחברות פרטיות. אם אנשים פרטיים משקיעים אז זה או דרך קרן הון סיכון, והקרן אחראית על ההשקעות. או אנג'לים.
אם יש אנג'לים (או קרנות) שמשקיעים כסף טיפש, אז..... 🤷

בסטארטפים יש בערך 98% כשלון. זה שהרבה נכשלים לא הופך את זה לבועה.

לא על אף אחת מהן. אלא על השנים האחרונות שניפחו שוויים (אגב של נכסים באופן כללי) בגלל כסף זול

בכל מקרה, במקום להתווכח סתם, פשוט נקבע שיחה לעוד שנתיים, עוד חמש שנים, ועוד עשר שנים.
בכל פעם נחשוב מה היה, ולאן נראה שדברים הולכים, איזה הנחות נראות בינתיים כנכונות ואיזה לא.
אני ממש אשמח לראות את "שרשור הAI השנתי" כפינה מתמשכת פה.

אני מתעלם ברשותכם מהדיון בעד ונגד שימוש באומנות שהופקה על ידי אלגוריתם, ומזכיר רק את הרקע היחסית טרי לסאגה הזו, ש The oldman The oldman כנראה פספס:

בחודש אוגוסט האחרון (מה שמרגיש כמו לפני נצח...) מכשפי החוף פרסמו טיזר על ענקי קרח מספר ההרחבה "המדריך של ביגבי לענקים". הטיזר כלל שלושה איורים, ששניים מהם נראו להרבה אנשים כאיורים חשודים שעיצב AI – האיברים של הענקים היו עקומים או מאוד לא סימטריים, בעיקר באזור הרגליים, היו להם מעין מריחות צבע בעיצוב ובקווי המתאר וכן הלאה. העניין עלה לדיון ברשתות החברתיות עד שלפתע אחד מהמאיירים בספר אישר בציוץ טוויטר (שנמחק בתוך יממה, אבל כמובן שכבר היו צילומי מסך) שהוא "העצים" את הסקיצות שלו עם AI, ואפילו צירף שתי גרסאות קודמות של אחד האיורים מלפני שהעביר אותן בסינון (בגדול, הוא עשה עד השלב של inking והתוכנה עשתה את היתר...).
תודה, זה בהחלט משהו שמשנה את כל התמונה

עכשיו, שני הסנט שלי מהנקודה הזו ( ותסלחו לי אם דילגתי על השאלה האם זו בועה או לא, זה לא משנה לי) היא כזו :

הראשון הוא - שמוצרי המכשפים הם עם גרפיקה מושקעת מה שמאפשר לגבות יותר על ספר ( "אנחנו חייבים להדפיס את זה על כרומו, על נייר לבן זה נראה רע") וכרגע הם מצויירים בצורה אנושית. האם הם יעברו למודל מבוסס בינה מלאכותית ? אולי, אבל כמו ההחלטה על האם לצייר נשים כפורנו רך או בצורה סבירה, האם להציג אורקים כצהובי עור או ירוקי עור - זו החלטה של החברה ואולי כדאי שלא תלקח בקלות.

השניה היא שכן - ציירים הם חלק מהקהילה שמייצרת את המוצרים האלו, הם אלו שיקדמו ( כן, גם במרשתת וברשתות החברתיות) את האמנות שלהם כשהיא מוצגת כחלק ממוצר והם אלו שיכעסו מאוד אם יחליפו אותם במשהו שמחשב יצר, ההחלטה הראשונה בהקשר הזה לא יכולה להלקח בקלות, כמו כל החלטה כזו בעצם.

זה חוסר הבנה של קפיטליזם... הרעיון של השיטה הוא שכל אחד עושה מה שהוא רוצה וככה נהיה יותר טוב לכולם. הקונספט של 'מגיע' למישהו להפסיד, להרוויח, או כל דבר אחר הוא רעיון סוציאליסטי - רק בשיטה הסוציאליסטית קיים הרעיון שהכלל צריך לדאוג שהפרט יקבל את מה ש'מגיע' לו.
זה בהנחה שהקפיטליזם זה אדם סמית, אבל הקפיטליזם היום הוא לא אדם סמית והוא אף פעם לא היה אדם סמית, וזו גם הנחה שהסוציאליזם זה סטאלין, שזה היה נכון פעם אבל אני לא חושב שיש הרבה סטאליניסטים היום

עברתי על הכתבה. בועת הדוטקום למשל היתה בועה שלא היה מאחוריה כלום. מה זאת אומרת כלום? לא היתה שום קורולוציה בין שווי שוק לרווחים, אלא קליקים של אנשים על אתרים.
זה מה שידוע היום, גם בתחילת בועת הדוט קום אמרו שזה עסק מבוסס וגם בתחילת בועת הקריפטו

הדיון פה באופן ברור עוסק במדינות המערב ולא בעולם השלישי, כך שהטיעון שלך - גם אם הוא נכון, ואני בטוח לחלוטין שאותן סדנאות יזע לא תופרות כמו לפני המהפכה התעשייתית כך שהוא כנראה לא נכון בהקשר הנוכחי, מעבר לסתם התקטננות מילולית - לא רלבנטי.
אבל כול מה שאנחנו עושים היום הוא על חשבון העולם השלישי, גם המכשירים שאנחנו מקלידים בהם כוללים קובלט שנוצר מעבודת ילדים בקונגו, וזה בגלל שלקפיטליזם זול יותר לשכור עובדים בתנאי עבדות מלשלם על תחזוקת מכונות

הנה עוד נקודה למחשבה - בעבר, הרבה מוצרי מו"ד כללו איורי STOCK לא קשורים או איורים שנעשו לאחר הכתיבה עם או בלי הנחיות הכותב.
אבל במקרה של DARK SUN, במוצרים הראשונים הכותבים (דנינג ושות') עבדו צמוד עם המאייר BROM שלא רק שנתן קו עיצובי אחד לעולם המשחק אלא גם היה לפעמים מצייר כל מיני יצורים, מקומות וכלי נשק פרי דמיונו והכותבים היו פשוט ממציאים להם נתונים ומשלבים אותם במשחק.

1703945976844.webp

בספק אם משהו כזה יכול להתקיים בעולם של איורי בינה מלאכותית.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

רוצים לעזור לי לסיים את התואר?
אשמח אם תמלאו את השאלון הזה, שימו לב שהוא כולל הקשבה להקלטה :)
לפני שנה וארבעה ימים התחלנו את משחק הפורום המצוין של פרגרין השני -הצד האפל של הירח
בבקשה בבקשה לא שוב.
בדיוק כשאנחנו חושבים שראינו הכל באימה, מגיע סשן קת'ולהו מס' 70 - אימה באוריינט אקספרס.
מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
חזרה