אנשים פרטיים לא יכולים להשקיע את הפנסיה שלהם בחברות פרטיות."מגיע להם להפסיד את ההשקעה"?!?! בגלל שבן אדם לא הכי גאון בעולם / לא יודע שעדיף לו לסמוך על מישהו שמבין בזה מגיע לו להפסיד את הפנסיה שלו ולחיות בעוני לעת זקנה? אתה שומע מה אתה אומר?
בלי קשר, הנקודה שלי לא הייתה אם מגיע או לא מגיע להם להפסיד את ההשקעה (מגיע זה מילה של סוציאליסטים) אלא בנקודה הפשוטה שעצם קיומם מגדיל את כמות ההשקעות בAI ומנפח את התחום, מה שיכול ליצור בועה.
קרנות פנסיה בארץ במסלולים כלליים למיניהם משקיעים אחוזים בודדים ב-private equity. זה בערך שיעור החשיפה של קרנות פנסיה ממוצעת (וגם את ה-4-5% האלו צריך לכפול בערך ב-0.72). וזה לכל ה-private equity, לא רק לסטארטאפים שטוענים שהם "עושים AI".
(אגב אם כבר, אז "מגיע" על טפשות זה כלל לא סוציאליסטי, אלא לגמרי קפיטליסטי)
זה בכלל לא מה שאמרתי, אין לי מושג איך זה הובן ככה, אבל אינטרנט....אבל זה, וזאת הנקודה החשובה, כבר ניתוח שלך. אתה מנתח שוק ענקי, שאין דרך אמיתית לדעת איזה חלק ממנו זה ההונאות, המשקיעים הגרועים, וכו' וכו' ואיזה חלק זה משהו שבאמת הושקע היטב ועשוי להצליח, ואתה אומר 'לדעתי החלק האמיתי גדול משמעותית עד כדי כך שהחלקים האחרים לא משפיעים על התמונה הגדולה'. מאיפה אתה מביא את זה? אתה יודע לנתח את שוק הבינה המלאכותית (שהומצא אתמול) לפי הריח שלו? קצת צניעות תעזור כאן לכולנו.
אני לא דיברתי על חלק גדול או חלק קטן, זאת כבר הסקה בלבד.
כשדיברתי על התמונה הגדולה דיברתי על ההשפעה של ה-AI על האנושות (וזה מה שרשמתי בפסקה מתחת), לא על אחוז החברות שיצליחו מול אלו שלא יצליחו (סביר להניח שהאחוז של אלו שיצליחו קטן בהרבה מאלו שכן יצליחו, כמו בכל סטארטאפ. זה אבל ממש לא העניין פה).
זה לא קשור לניתוח שוק, אלא להשפעה של טכנולוגיה על האנושות. מי שיביא לשינויים דרמטיים גם יעשה מזה כסף בסופו של דבר.
נכון שזרקו הרבה כסף על כל חברה, בגלל שהכסף היה זול. זה נכון לכל חברות הטכנולוגיה ולא רק לחברות שמתעסקות ב-AI בצורה כזאת או אחרת.עוד נקודה בקשר למה שאמרת קודם על בועת הדוטקום. זאת לא הבועה להשוות אליה את סערת הAI. אתה יודע איזה כן? בועת הנדל"ן של 2006-2007 בארה"ב. הם היו עם יותר מדי עודף של מזומנים בגלל ההשתחררות אחרי ההתאוששות מהדוטקום (קורונה וממשלה שזורקת כסף על האזרחים), ואובר-השקיעו בדירות - דבר שללא ספק יש לו ביקוש. אבל זה הגיע למצב שכמעט כל התעשייה הסתמכה על מנוע הדיור (נשמע מוכר? ההייטק בישראל מתאים לאותו תיאור, ולפי איך שזה נראה - גם בעולם זה עשוי לקרות בתוך כמה שנים) וכשהתברר שאין מספיק ביקוש לכל הסיפור הזה (העסק טיפה יותר מורכב מזה, זה פישוט) הבועה קרסה ומיליונים איבדו את הכסף שלהם.
גם אם היתה לך אפליקציה שעושה צליל של פלוצים (סתם דוגמה מופרכת) היית מצליח לגייס מליונים.
היום המצב הוא כבר לא כזה והרבה בלונים מנופחים כאלו התפוצצו.
מה שאני אומר ששינויים כמו ש-BMW, Ford, Boeing, General Electric וכו' הביאו לעולם בעקבות המהפכה התעשייתית, יהיו חברות AI שיביאו שינויים גדולים בעתיד, לכן לא מדובר בבועה.
בכל מקרה, בעתיד נראה עוד הרבה דיונים בסגנון. ולא אתפלא אם בהמשך גם נראה לודיטים מודרנים.
עריכה אחרונה: