• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

סטטיסטיקה מגניבה של כל מוצרי מבוכים ודרקונים לאורך השנים

ב Enworld פרסמו מאמר עם סטטיסטיקה מגניבה על כל מוצרי מבוכים ודרקונים לאורך השנים.
כמה מוצרים יצאו כל שנה, כמה עמודים, באיזה מחיר, ומאיזה סוג.

לגמרי מגניב - מסתבר שעלות הרכישה של כל המוצרים (ללא תיאום אינפלציה) הוא קרוב ל-23 אלף דולר!
מהדורה חמש היא זולה ביחס לקודמותיה, גם ללא תיאום אינפלציה, ובכלל יש המון ספרים ומוצרים!
מי שעשה את זה ממש השקיע
הנה גרף לדוגמא של מוצרים לאורך השנים:
1758374467288.webp
והנה הקישור לכתבה:

בשורה התחתונה, יש בערך אינסוף ספרים של המשחק, ושאפו למי שבאמת אוסף!

ממש רואים שם בנתונים כמותיים את ה"דרגון-בום" של שנות התשעים. די תומך את התחושות הלגמרי-סובייקטיביות שלי מאותן שנים - כשנראה שיש ספרי מו"ד בכל חנות בערך ובכל שכבה בבית הספר יש כמה קבוצות משחק.

קריאה מעניינת.
המספרים נמוכים משציפיתי.
היה מעניין לראות מה היו המספרים אם היו מכניסים ספרים צד גם, אבל עם כמות החברות הקטנות זאת כנראה משימה בלתי אפשרית.

לא רק שזה מאוד קשה, בצד ג׳ יש מתנד רחב של איכות ושל הפצה.
מצד אחד יש ספרים ברמה של מכשפי החוף ומאידך יש כל מיני ספרי חובבים מעפנים. לנסות להעביר את הקו זה קשוח ועל סף הבלתי אפשרי

והמאמר השני בסדרה התפרסם והוא נכתב על עולמות מערכה:
כתבה מרתקת שסוקרת את 12 עולמות המערכה הרשמיים שיצאו להם לפחות תריסר מוצרים. אפשר לראות שלמעט ממלכות נשכחות שזוכה להכי הרבה תמיכה ובענק, ברוב העולמות זה מתרכז בעיקר בשנות השמונים והתשעים. הנה רייבנלופט לדוגמא
1759037687643.webp
בכחול מוצרים רשמיים, באדום מוצרים נוספים, כולל ספרי צד ג׳ לעולם של הזאב הלבן.

אמנם התחלתי לשחק בשלהי הבום הגדול של עולמות מערכה, אז אני לא מכיר את זה מיד ראשונה אבל את הבום של מהדורה שלישית אני מכיר, ואת התקופה היבשה של ה-15 שנה אחרונות אני מכיר היטב.
זה גם די מדהים לראות שחלפו בערך 25 שנה מאז המוצרים המקוריים של פליינסקייפ / ספלג׳מר ועד לחידוש שלהם במהדורה חמש.

ההחלטה להתמקד בעולמות שזכו לתריסר מוצרים או יותר היא מוצדקת, אבל אם מתעלמים מזה אז יש בין 27 ל-42 עולמות מערכה, תלוי איך מסתכלים על מוצרים כמו מצטיקה שהיא לכאורה חלק מממלכות נשכחות אבל זכתה למיתוג משלה.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

שנה חדשה, אבל סטראהד ישן.
עוד חוויות מבארוביה בהנחייתי.
יש קבוצה חדשה! והפעם במהדורה חמש.
אחד ממסעות החלום המופרעים ביותר שהיו לנו בקמפיין קת'ולהו "אימה על האוריינט אקספרס".
למישהו יצא אולי לשחק/להריץ את תרחיש האימה בקת'ולהו "The Derelict"?
סוף סוף הגיעה חרב הלארפ שלי! עכשיו רק צריך למצוא לה שם.

AD_4nXe_IF8Da4PQvoRNQ_4WIKZf2_PfgPKpEMe-nxkdN0mqSVxc3bJNHnEqv5HNoUbEGXvOb7DbvNN022A2chUA8hdzGWtxQyN4QBC6rVXmB8zpVfs9979e_02JBAIOYbhZk7wxTyMGOg
חזרה