• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

סוגרים שנה של משחקי תפקידים

מסכים עם נקסטורל. בנוסף, חייב לומר שבלי קשר לשיטה עצמה, הדרך להצגת מפלצות של מה' 5 היא הטובה ביותר שראיתי. פסקת הפלאף מפסיקה לדבר במאפיינים כלליים ואשכרה מציגה תכונות אופי ואת הייחוד של המפלצות בצורה מודגשת, ולאחר מכן מפרטת עליהן. מסוג הדברים שהם כל כך קלים ומוצלחים שרק נותר לחשוב איך לא עשו את זה לפני כן.

איפה ומה שיחקתם?
שיחקתי קצת בדיסקורד (Play by Post) והרבה ב-Roll20. גם ללא קשר למגיפה הארורה, זה נוח שאפשר לשחק עם עוד אנשים מרחבי הארץ ומחו"ל והתרגלתי לכלים הדיגיטליים האלה, כך שיש סיכוי מאוד גדול שאמשיך להשתמש בהם ככלים עיקריים למשחק שלי.

מעבר לפלייטסט של החומרים שלי, השיטה העיקרית ששיחקתי היא Old School Essentials (שיטת OSE) שהיא שיטה שלוקחת את מו"ד קופסאות ועושה לו עריכה ועימוד מושלמים (באמת מושלמים). זה אולד-סקול וקטלני אבל אני נהנה מאוד מהאתגר. לפני הקורונה, שיחקתי קצת עולמות פראיים אבל זה נגמר במרץ 2020.

כמה שיחקתם?
דיסקורד עובד כל הזמן אבל Play by Post עובד לאט. ב-Roll20 אני משחק 3 שעות כל שבוע, בשישי בלילה.

במה התחדשתם?
הוצאתי שיטה חדשה משלי :-) למעשה שתיים:
The Sword of Cepheus - חרב-וכשפים; מכאניקת 2ק6 פשוטה בסגנון Traveller (מבוסס על ה-SRD של Traveller), קרבות קטלניים, קסם מסוכן.
Cepheus Atom - פוסט-אפוקליפסה "פנטסטית" עם מוטנטים וסופר-טגנולוגיה. שיטה קלילה יחסית. מבוסס במידת מה עם ה-SRD של Traveller אבל שונה משמעותית. השיטה היא בהשראת "עת המוטנטים" (שיטה שזמינה כאן באתר גם בעברית) ובתמיכת היוצר המקורי של "עת המוטנטים".

ממש מגניב לשמוע שאתה מוציא שיטות משלך עכשיו, כל הכבוד
Awesome Sam Didier GIF by Jerology

איכפת לך לפרט עליהם ? (נראה לי עדיף בנושא ייעודי)

ממש מגניב לשמוע שאתה מוציא שיטות משלך עכשיו, כל הכבוד

איכפת לך לפרט עליהם ? (נראה לי עדיף בנושא ייעודי)
אפרט. מה היית רוצה לשמוע על השיטות?

ואגב יש עוד שיטה (גרסה של שיטה קיימת וישנה יותר שלי) שאני עובד עליה כרגע, Cepheus Light, שזו שיטת מד"ב קלאסית.

(ואם מישהו רוצה לעשות סקירה על מוצרים שלי, שישלח לי מייל בהודעה פרטית ואשלח לו קופונים להורדה חינם של המוצרים).

אפרט. מה היית רוצה לשמוע על השיטות?
ברמת השיטה - על מה השיטה, מה מיוחד בה ולמה היא מיועדת
ברמת עיצוב השיטה, יותר מעניין אותי אישית - מה התהליך שעבר לך בראש כשכתבת את השיטה, איזה דברים שינית / למדת בדרך ואיך בכלל עבד התהליך.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה