• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

סדרת טלויזיה מומלצת

היי,
אני ואשתי מחפשים סדרה חדשה - לאחרונה ראינו את שובר שורות, ולפני זה את משחקי הכס.
צריך סדרה שהיא לא מד"ב פרופר (כי היא לא תראה) ולא סיטקומים, אלא סדרת דרמה, עדיף עם יותר מעונה אחת.
אה, ולא צריך דברים בסגנון Gray, עקרות בית נואשות וכך הלאה :)

אז קדימה, המלצות!

לא יודע אם זה מתאים, בכל מקרה..
דקסטר, דאלאס, אבודים והמנטליסט. לכל אחת יש יותר מעונה 1 לפחות. אני ראיתי רק את המנטליסט, אבל שמעתי המלצות על כולם.
אם בכל זאת מדע בדיוני- אז אפשר לראות המהפכה. סדרה די טובה, אבל רק העונה הראשונה יצאה במלואה.

עוד משהו שנזכרתי בו ויעזור - אני מעדיף סדרות עם עלילה מתמשכת מפרק לפרק, ולא כאלו שכל פרק מכיל עלילה שלמה שתחומה באותו הפרק.
למשל הסמויה זה מעולה, CSI זה לא.

בקשר ל Haven, איזה סוג של מד"ב? משהו עוד 30 שנה, או חייזרים וכאלה?
ועל מה זה המנטליסט?

(דקסטר מכיר, כמויות של דם / אלימות / אכזריות זה גם לא בתמונה)

אני נורא בלהסביר על הסדרה הזאת.
מסופר על אדם שהתחזה שנים רבות למדיום ועבד מידי פעם עם המשטרה.
כאשר המשטרה לא מצליחה לתפוס רוצח אכזרי בשם ׳גון האדום׳ הם מבקשים את עזרתו. בתוכנית פומבית הוא אומר שבעייני רוחו הוא רואה את גון האדום כבן אדם חלש וקטן ובתמורה גון רוצח את אשתו והילדה שלו.
אחרי המקרה הוא פורש מהעסק המדיומי ולאחר כמה שנים הוא מצטרף בתור יועץ למשטרה (לא בדיוק שוטר, אבל עם זכויות רבות).
כל פרק בסדרה עומד בפני עצמו- אבל הסיפור הגדול הוא הרדיפה אחר גון האדום כנקמה אישית ולא מעט פרקים מתמקדים בגון.
הסדרה גאונית.

בכל מקרה, דאלאס היא סדרה ׳בהמשכים׳.
היא די נחמדה- מדובר על משפחה עשירה שיחסיה לא טובים אחד כלפי השני. צד אחד של המשפחה מנסה להרוויח כסף בעוד הצד השני מנסה למנוע ממנו לעשות זאת ומעוניין ביחסי משפחה טובים.
היא יותר טובה מאיך שהיא נשמעת.

סדרת מתח שלא כתבתי (והרבה אנשים יחשיבו אותה לסדרת בנות ומחוץ לתחום- היא אכן סדרת בנות אבל יחסי האהבה שם נותנים הרבה פלפל לסדרה) היא שקרניות קטנות ויפות.

המהפכה- סדרת מדע בדיוני (לא כבד, אבל בכל זאת) בהמשכים. טובה מאוד.

מצטרף לדוקטור הו. זה לא שראיתי הרבה פרקים, אבל מה שראיתי אהבתי. וזה בקושי מד"ב - אלא אם במד"ב אתה מתכוון "חייזרים וחלליות", שזה יש, אבל זה יותר "יש לנו חייזרים וחלליות (ומסע בזמן)! בואו נשתולל!" ופחות "יש לנו חייזרים וחלליות, בואו נבנה עולם קוהרנטי ונחקור אותו".

ויש גם את קאסל. זו עוד סדרת "הוא מישהו מחוץ למשטרה, היא בלשית שנאלצת לסבול אותו, ביחד הם נלחמים בפשע", אבל היא כיפית ושנונה יחסית, אז אני ממליץ. חוץ מזה, פעם בכמה זמן נכנסת איזו עלילת על רצינית עם סיפורי רקע וטראומות עבר, וזה בהחלט מבורך.

הומלנד? באופן אישי ראיתי וזה קצת נמרח בעונה השלישית, אבל העונה השנייה מותחת ומעניינת מאוד. בנוסף לכך, המשחק שם נהדר. יש להם צוות אמין ביותר שמשחק נפלא את הדמויות (שגם הן מעניינות).

דוקטור הו זה מאוד מד"ב.
בקשר לhaven, זה בתכלס יותר על טבעי מאשר מד"ב (זה פשוט משודר בערוץ syfy, אז כתבתי מד"ב). זה מין שילוב של סדרת משטרה, אבל כשהפשעים הם על טבעיים (supernatural). יש אנשים עם כוחות על (שוב פעם, supernatural ולא super heroes) אבל הסדרה מתמקדת יותר בפן החברתי.
שים לב, שלמרות יש מקרה עבור על פרק, יש הרבה דגש על העלילת על שנמשכת בין הפרקים.

אם כבר שלחנו את הזקן לבדוק סדרות מתח, אז חוץ מקאסל יש את המנטליסט ואת Leverage (חובבי מרוצללים יהנו ממנה מאוד למרות שאין סייברפאנק או על טבעי - חבורה של אנשי שוליים עם מומחיות שונות שלוקחים עבודות בצד האפור של החוק).

שתי סדרות שמאוד נהנתי בשנה האחרונה.
sherlock - סידרה בריטית שרלוק הולמוס מעט מאוד פרקים בכול עונה ומאוד מוצלחת בקרוב תתחיל העונה השלישית.
ושחור הוא הכתום החדש - סדרת בית כלא לנשים, מתחילה כקלילה אבל מהר מאוד הופכת לעמוקה, משהו breaking bad. עד כה יצאה רק העונה הראשונה ובה 13 פרקים.

יש סדרה ממש נחמדה שראיתי לא מזמן שנקראת Leverage
http://en.wikipedia.org/wiki/Leverage_(TV_series)

מצאתי אותה מרתקת וקומית אם כי קצת עיצבן אותי שכל חבורת הפושעים הופכת לצדיקים החל מהפרק הרביעי והלאה... אבל זו סדרה אמריקאית שם שומרי החוק הם בבונים חסרי תקנה והפושעים הם החבר'ה הטובים... WHAT CAN U DO?!

פארסק אמר/ה:
שתי סדרות שמאוד נהנתי בשנה האחרונה.
sherlock - סידרה בריטית שרלוק הולמוס מעט מאוד פרקים בכול עונה ומאוד מוצלחת בקרוב תתחיל העונה השלישית.
ושחור הוא הכתום החדש - סדרת בית כלא לנשים, מתחילה כקלילה אבל מהר מאוד הופכת לעמוקה, משהו breaking bad. עד כה יצאה רק העונה הראשונה ובה 13 פרקים.
מסכים לגמרי, בדיוק חשבתי להמליץ על 2 הסדרות האלו...

מצטרף להמלצות על שרלוק - מאוד קצר, ובהחלט יש פגמים, אבל במספר קטעים הסדרה מבריקה.
בהקשר הזה, אם עוד איכשהו לא ראיתם את house, אז חמש העונות הראשונות לא פחות ממדהימות. אומנם הדגש הוא לא כל כך על העלילה (בכל פרק יש מטופל עם סיפור משלו) אבל עלילת על בהחלט קיימת ואף מתקדמת בקצב סביר. האוס הוא לדעתי הביצוע הכי טוב של שרלוק הולמס אי פעם.

אופציות מצוינות אחרות:

1) homeland - לא ראיתי עוד את עונה 3, ושוב, גם בשתי העונות הראשונות לא חסרים פגמים. אבל מדובר בסדרה איכותית ביותר, עם שחקנים מעולים וכתיבה שרוב הזמן היא מצוינת, שיודעת לעבור בין מצבים של מתח למצבים של דרמה בצורה מרשימה מאוד. מאוד נהנתי משתי העונות הראשונות.

2) orphan black - סוף סוך הגענו למשהו שיש בו מד"ב :). אמריקאית צעירה חוזרת לעיר הילדות שלה, כשבתחנת הרכבת היא מבחינה במישהי שנראית *בדיוק* כמוה. לפני שהיא מספיקה לדבר איתה, הזרה המסתורית קופצת בפני רכבת ומתאבדת. משם, הסיפור מתגלגל הלאה. מדובר בסדרה שאני וחברה שלי ממש נהנו לצפות בה יחד, עם קאסט חביב של דמויות, והשחקנית של הדמות הראשית ממש, ממש טובה.

3) כל החברים שלי צועקים עלי לראות את house of cards כל הזמן, אז אני מניח שאני אעביר את ההמלצה הלאה (אני נמנע מזה כי לפי מה שהבנתי זה פשוט סיפור על פוליטיקאי רע לב, וסיפורים על אנשים רעים עושים לי טחורים).

איזה POV בששאו"ק רע? יש המון אנשים רעים -

אצבעון, לפני כולם. אחר כך יש את בולטון והממזר שלו, גרגור קלאגיין, ג'אנוס סליט וכו'....

מלבד החבר'ה הבאמת, באמת רשעים בסיפור, שאר הדמויות משמעותית יותר מורכבות. אולי הדמות היחידה שהיא באמת רעה שקוראים עליה היא

סרסיי, והסיפור על ההדרדרות שלה לטירוף בספר הרביעי, עד כמה שהוא מרתק, באמת עשה לי רע קצת לקריאה.

אני בהחלט מסוגל ואוהב לצפות בסיפורים על דמויות מורכבות, אבל כל אלו שהמליצו לי על בית הקלפים אמרו שהדמות הראשית פשוט בן אדם רע ולא מוסרי, אגואיסט ומניאק אמיתי כל הדרך. כן, מדי פעם הוא בוכה שקשה לו, אבל זה אף פעם לא עוצר אותו מלעשות את "מה שהוא צריך לעשות", ולמיטב הבנתי הוא לא עובר שום תהליך של שינוי ושיפור כבן אדם.

אני חייב להגיב על הספוילר השני (וגם קצת על הראשון) של הגזר הקדוש
אולי סרסיי עשתה דברים נוראיים, אבל המניעים שלה לא היו כל כך מרושעים - לשמור על הילדים שלה ובאיזשהו מקום גם קצת פמיניזם, בניגוד לאצבעון שדואג רק לאצבעון, או לממזר של בולטון שפשוט נהנה לענות אנשים, או לגרגור קלגאן שפשוט אכזרי ללא סיבה וכו'
אם סרסיי הייתה סתם אכזרית ומרשעת בלי סיבה ובלי סיפור מאחורי זה, כנראה לא היו מקדישים לה פרקים

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיית הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
חזרה