• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

הנשגבים סגנון השליפה המהירה- סטייל קפא"פ

לא כל מה שיש בו טיפה ריכוז ורוחניות , או לחילופין תמה מאגדת, הוא אוטומטית אמנות לחימה. אם אין לצארמים בעץ אין משמעות ללא נשק , הם ללא ספק בקפא"פ.

זה בהחלט יכול להיות עץ קפא"פ. אם יש בו או אין בו צארם לסצנה\פעולה , זה כבר עניין של טעם. לרוב זה נחמד שכשעץ מגדיר סגון לחימה, הוא מכיל גם צארם style\stance שפועל ליותר ממכה אחת , ומאגד בתוכו את עקרונות בסטייל (ולרוב הוא גם עולה כוח רצון).

לדוגמא אפשר לראות את steel devil style, שבו יש את הצארם האחרון באותו שם , וגם אם נסתכל על עץ הגנת הקפאפ הסולארי ,זה לא בלתי יעלה על הדעת להתיחס ל fivefold bulwark stance כצארם ה"סטייל" שלו.

אם נסתכל על סרטים , ברובם אין סגנונות חרב. אבל יש אחד מוכר שכן יש בו, גם אם הם מוזכרים בחטף - הנסיכה הקסומה, שבו בקרב הסייף מוזכרים סגנונות כמו Bonetti, Capa Ferro , Thibault ו Agrippa , כשכל אחד מהם בהחלט יכול להחשב סטייל קפא"פ.

אפשר גם להסתכל על משחקים כדוגמת 7th Sea, שמגדירים "סגנונות לחימה" בחרב (Swordsman schools), שלכל אחד מהם כשרונות אחרים ויכולות מיוחדות שונות, ואשר משתמשים בנשקים שונים משמעתית.

פסקי- אני מסכים איתך לגמרי, אבל איאיידו, האומנות שעליה העץ מבוסס, היא אומנות לחימה לכל דבר, אחת מהאומנויות העתיקות ביותר. היא, ביחד עם הקנדו, שימשה את הסמוראים. ההבדל בינה לרוב אומנויות הלחימה האחרות הוא שהיא אומנות לחימה עם נשק, בניגוד לאומנויות לחימה ללא נשק. זה לא אומר שהיא לא אומנות לחימה.

האמת שאומנות לחימה זה בעצם סוג של קפא"פ...
קפא"פ - ר"ת קרב פנים אל פנים.
האומנות לחימה שמדובר עליה בנשגבים היא לא האומנות לחימה הרגילה שחושבים עליה, כי אומנות לחימה כזו נכנסת תחת קפא"פ... כי היא פנים אל פנים.

עלה לי רעיון נחמד לצ'ארם לכל הסצנה: [אבל עדיין לא כ"כ מגובש]
בתחילת הקרב, הנשגב שולף את חרבו בעוצמתיות וכו' [כל הסטייל], בסוף הקרב הוא מחזיר את החרב לנדנה. שתי הפעולות האלו הן פעולות הראויות ביותר, וגם אם השליפה חשובה יותר [ולכן יש לה סטייל שלם], מי שיוע לשלוף טוב לומד גם להחזיר טוב את החרב, ובזמן בין שתי הפעולות האלו יכולים לקרות דברים מעניינים. הרעיון שלי למכאניקה הוא אולי קיצור אורף הזמן של פעולות או משהו כזה.

ישמעאל אמר/ה:
פסקי- אני מסכים איתך לגמרי, אבל איאיידו, האומנות שעליה העץ מבוסס, היא אומנות לחימה לכל דבר, אחת מהאומנויות העתיקות ביותר. היא, ביחד עם הקנדו, שימשה את הסמוראים. ההבדל בינה לרוב אומנויות הלחימה האחרות הוא שהיא אומנות לחימה עם נשק, בניגוד לאומנויות לחימה ללא נשק. זה לא אומר שהיא לא אומנות לחימה.

אין לה משמעות בלי נשק. מבחינתי זה הגבול המפריד בנשגבים בין "קפאפ" לבין "אמנות לחימה".
שים לב, אני מדבר רק על האפליקציה של הכשרונות בנשגבים, לא על ההגדרות ב"עולם האמיתי".

אם נקח עכשיו עץ של "zen archery" ,האם הוא אמנות לחימה? לא. אין לו משמעות בלי הקשת והצארמים שלו לא יעבדו ללא שימוש בקשת, לכן הוא נופל תחת "קשתות" ולא תחת "אמנות לחימה".
סגנון דרקון העץ לעומתו מתמקד בקשת , אבל מלמד גם לפגוע ולנוע גם בלעדיה. הצארמים בעץ עובדים גם ללא נשק - עם ידיים חשופות, לכן זוהי אמנות לחימה.

או, במשפט אחד: אמנות לחימה משתלבת עם הנשק (איקידו) , סגנון קפאפ\קשתות\מושלך נובע מהנשק (איאידו, קנדו).

אז ככה...
כמו שפסקי אמר ואני לא אחזור על זה יש הבדל בין אומנויות הלחימה לבין מה שמוגדר כאן ככשרון הקפא"פ,
אני אישית לא רואה בעייה בזה שמפתחים סגנון מיוחד לשימוש בחרב (אם תסתכלו אחורה אני ופסקי כתבנו כמה)
זה שהסיפור של הסגנון או העובדה שהוא מסתמך על מה שקיים בעולם האמיתי כאומנות לחימה לא הופך אותו ל"אומנות לחימה בנשגבים"

לגבי העץ עצמו, אני אישית מעדיף כמה דברים:
1. שאם כבר יש סטייל מסויים בלחימה אז שיהיה גם משהו שפועל ליותר ממכה אחת אפילו רק בשביל שיהיה מגניב. למרות שאני מקבל את ההשגות שלך לגבי "שליפה מהירה" ועל כך שאין מעבר.
2. שים לב שאם אתה כותב משהו לסולארים אז אולי עדיף שרוב הצ'ארמים יהיו מסוף "תגבור" או "מתווסף" (איך שזה תורגם) ולו מהסיבה הפשוטה שסולארים בניגוד ללטאות לא יכולים להפעיל יותר מרפלקסיבי אחד וכוחם הוא בכמות המהות שיש להם ככה שלתגבר את הפעולות שלהם זה מה שהם עושים, ועושים טוב. (רק אחרי שכתבתי את זה שמתי לב ששינית כמעט הכל :) קחו את זה כטיפ לפעמים הבאות).
3. ההבדל המהותי בין משהו "רפלקסיבי" לבין "מתוגבר" הוא שהראשון פועל כאינסטינקט ללא צורך בפעולה יזומה מצד הנשגב (תחשוב על מצב שמישהו תופס לך את היד ועוד לפני שאתה קולט מה קורה כבר הכנסת לו אגרוף ,קרה לי ,זה היה רפלקסיבי :) ) השני לעומת זאת דורש ממך לבצע פעולה והוא מתווסף אליה מה שאומר שכל עוד אתה לא יוזם פעולה כלשהי אתה לא יכול לחזק אותה.
4.למרות שעדיין Strike First מרגיש לי כקומבו אולי הייתי משנה את הדרישות שיכלול את שני הצ'ארמים הקודמים וכך ההתקדמות לא תהייה "טורית" למרות שתכלס זה לא משנה ממש את ההתקדמות אבל זה נראה לי קצת יותר טוב בעין (נכון, נשמע קטנוני) , ד"א למרות שנכון שצ'ארמים מתקדמים יותר בעץ מציגים בד"כ שיפור פה ההרגשה שפשוט הוא לוקח את שניהם ומחבר בינהם ולכן לא תהיה סיבה לשים קומבו שכולל את כל הצ'ארמים בעץ. אבל אם תבדוק טוב את עצי הקפא"פ אתה תוכל לראות שהשיפור הוא לעיתים על אותו קו מחשבה אבל עם פעולות קצת שונות לדוגמא צ'ארמים של ההגנה בקפא"פ הם הולכים עם אותו קו מחשבה אבל מבטלים מחסרים קצת שונים ככה שלפעמים יש טעם לשים את שניהם בקומבו. פה פשוט אין.
5. לגבי Blazing Gesture , כרגע ההתקפה מגיעה ל40 מטר לאורך ובסופה (אין לי כוח לחשב) בערך 30 מטר? זה יותר מדי בכל רמה, מה גם ששני דברים נוספים מפריעים לי בצ'ארם, הראשון הוא החישוב הזה מסובך והקרב צריך לזרום ,השני הוא שעדיין לא ברור מהי ההתקפה ,כתוב "ערכי התקפתו" ,אני מקווה שאני מבין נכון שזה פשוט ההתקפה הרגילה שלו, גם אם כן זה עדיין חזק מדי בטח שאתה דוחף את זה לקומבו ולכולם חוטפים מכת פתע במקרה הרע , או במקרה הטוב חצי ד"מ, נראה לי שזה צריך להיות "פשוט" ולא מתוגבר ועדיין צריך לעבוד על המכאניקה, יותר מדי נזק ליותר מדי אנשים.
אולי שווה לבדוק את מה שכתבנו בUnconquerd Might לגבי התקפה שפוגעת באזור עם נשק. או לחילופין יש דוגמא נוספת אם כי לא לנשק שכתבנו בQuivering hand method
6. בדקתי עם הווריאצה של Master Zu Rat Te ונראה שהצ'ארם בסדר :) , למעשה הוא זהה למעט מהירות ההתקפה.

למרות כל ההערות אני עדיין חושב שזהו סטייל מעניין מאוד ומושקע אז לא לקחת משהו שאני כותב פה ללב ,סבבה? :D

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
אגב "הצד האפל של הירח" - בעוד שבוע בערך אמורה להשתגר "ארטמיס 2", משימה מאוישת שתקיף את הירח...
חזרה