• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

הנשגבים סגנון השליפה המהירה- אמנות לחימה או קפא"פ?

אני חושב שהראייה שלך לא תואמת את בסיס החוקים. אומנות לחימה היא התעלות רוחנית בדיוק כמו קפא"פ. המילה אומנות באומנות לחימה לא מתאימה למהות של הדבר בנשגבים. כמו שאמרתי קודם, ואמשיך לומר עד שמישהו ישכנע אותי אחרת, החלוקה בנשגבים היא לפי כלי נשק, ולא לפי גישות שמאחורי הנשקים.

אומן לחימה עם 2 חרבות מעוקלות לא עושה שום דבר, כי בד"כ חרבות מעוקלות הן לא כלי נשק מותר לאומנות לחימה.
לעומת זאת, תחשוב איזה מגניב יהיה כשאחד הצדדים נלחם עם 2 דייקלהבים, אחד בכל יד ומשתמש בקפא"פ כדי לחסום ולתקוף בו זמנית, בזמן שהוא עושה תרגילים אקרובטיים ועושה פיצוצי מהות כל פעם שהוא פוגש בחרב של השני.

או בקיצור, כל דבר שאתה רוצה לעשות באומנות לחימה עם כלי נשק של קפא"פ, פשוט תכין כעץ קפא"פ וסגרנו עניין. אתה לא מוריד מערכו של העץ ככה והופך אותו ללא רוחני, כי אומנות הלחימה של הנשגבים רוחנית ומגניבה כמו הקפא"פ. ההבדל הוא כולו בעובדה שקפא"פ משתמש בנשקים 'צבאיים' ואומנות לחימה לא.
חוץ מזה, זה יוצר איזון, כי אם כולם יגידו "אבל אני רוצה שהעץ שלי יהיה רוחני וכזה" וישימו באומנות לחימה אז לא תהיה שום סיבה לקחת שום דבר חוץ מאומנות לחימה בקרבות.

אני רוצה רק לתקן אותך, מה שאמרתי הוא שאומנויות הלחימה לא מתבטאות בלחימה עם נשקים שבלי ידיים רק הופך את זה למגניב יותר, אלא שימוש בידיים מלכתחילה(ידיים רגלים וכל שאר האברים המכאיבים), ואני חושב שקפא"פ הוא לא דווקא התעלות רוחנית, הרעיון באומנות לחימה הוא גם לאפשר לך להילחם בלי נשק באופן מרהיב בדיוק כמו עם נשק, כך שההתעלות הרוחנית היא בעצם להשתמש במהות בשביל לתעל את הגוף שאיתו נולדת ליכולות הרבה יותר גדולות מהממוצע גם עם נשק. הרעיון בעצי קפא"פ הוא למשלם(סורי על הפועל העלוב) את היכולות שלך בנשק בעזרת התקפות מהותיות\עוצמתיות בעזרת מהות או סתם אימונים, אומנויות לחימה עושות את זה רק בלי נשק.

אני חולק על דעתך. אני חושב שללחימה עם נשק יש את אותם יתרונות כמו ללחימה בלעדיו ולדעתי חייב להיות גורם מאזן בין העובדה שנשק דורש משאבים או עתק ואומנות לחימה לא. לכן אני חושב שלחימה עם כלי נשק היא לא רק יפה באותה המידה, והופכת לאומנות אמיתית(כמו סרטון שראיתי ביוטיוב מתישהו. של פיינל פנטזי, אני חושב) אלא גם בעלת יתרונות משמעותיים.

הגורם המאזן שאני ראיתי הוא שאומנות לחימה יכולה לחסום רק עם שימוש במהות או חמיקה. אולי יש עוד.

נ.ב, ואני לא חושב שצריך לשנות את זה.

קודם כל, הרעיון בנשגבים הוא שהמנחה יכול לשנות כמעט הכול, ושתיים, הסרטון של פיינל פנטזי זה שילוב של פפ וLOD,
אז ככה, השימוש באומנות לחימה בלי הדרישות של כוח\ווטאבר אומנם קצת ממעיט מהקושי הטכני, אך יש תמיד צורך באימונים נק"נ ועוד איזה שלושה דברים שאני לא זוכר, אני חשוב שאי אפשר להשוות, כי בעיקרון, שתי הדרכים לא מתבססות על אותו בסיס חוץ מאשר לחימה באופן מרהיב.

אולי אני מפספס משהו בוויכוח הזה אבל כמו שנראה לי :

טכניקה שכל מהותה מסתכמת בשליפה מהירה של נשק צריכה להיות תחת קפא"פ
אם אי אפשר לבצע אותה ללא נשק למה היא תהיה תחת "אומנות הלחימה" בעצם?

נראה לי שיש פה איזה וויכוח האם שימוש בנשק וההארה המתקבלת מכך יכולים להיות תחת קפא"פ , לדעתי כן.
הנשגבים הם אלו שלוקחים את הכשרון ומעלים אותו לדרגה מעבר לאומנות, מעבר לגבולות האמיתיים ולעיתים מעבר
לגבולות הנשק עצמו ואם זה לא סוג של התעלות או איזו הארה אז אני כנראה לא הבנתי משהו.

Icedrum אמר/ה:
הגורם המאזן שאני ראיתי הוא שאומנות לחימה יכולה לחסום רק עם שימוש במהות או חמיקה. אולי יש עוד.

הנה עוד נקודות שמאזנות ומבדילות בין הקפא"פ לא. הלחימה:
הגמישות - א. לחימה יכול לבחור אם הוא רוצה להשתמש בנשק בשילוב האומנות שלו או לא ,בקפא"פ אין בחירה
הנזק - לרוב לוחם הקפא"פ יעשה יותר נזק (וזה מגיע על חשבון עלות הנשק במשאבים או בעתק)
הוורסטיליות - בקפא"פ אתה די מוגבל בחשיבה שלך שהיא קרב בלבד לעומת א. לחימה שבה ישנם צ'ארמים שעוזרים
במקרים שונים מעבר לקרב עצמו.
הגבלות - א. לחימה לרוב יהיה מוגבל לנשקים ספציפים או לשריון , הקפא"פיסט לא מוגבל למעט הבחירה של מה שמתאים לדמות שלו.

TaleOfSorrow אמר/ה:
אולי אני מפספס משהו בוויכוח הזה אבל כמו שנראה לי :

טכניקה שכל מהותה מסתכמת בשליפה מהירה של נשק צריכה להיות תחת קפא"פ
אם אי אפשר לבצע אותה ללא נשק למה היא תהיה תחת "אומנות הלחימה" בעצם?

נראה לי שיש פה איזה וויכוח האם שימוש בנשק וההארה המתקבלת מכך יכולים להיות תחת קפא"פ , לדעתי כן.
הנשגבים הם אלו שלוקחים את הכשרון ומעלים אותו לדרגה מעבר לאומנות, מעבר לגבולות האמיתיים ולעיתים מעבר
לגבולות הנשק עצמו ואם זה לא סוג של התעלות או איזו הארה אז אני כנראה לא הבנתי משהו.

Icedrum אמר/ה:

הנה עוד נקודות שמאזנות ומבדילות בין הקפא"פ לא. הלחימה:
הגמישות - א. לחימה יכול לבחור אם הוא רוצה להשתמש בנשק בשילוב האומנות שלו או לא ,בקפא"פ אין בחירה
הנזק - לרוב לוחם הקפא"פ יעשה יותר נזק (וזה מגיע על חשבון עלות הנשק במשאבים או בעתק)
הוורסטיליות - בקפא"פ אתה די מוגבל בחשיבה שלך שהיא קרב בלבד לעומת א. לחימה שבה ישנם צ'ארמים שעוזרים
במקרים שונים מעבר לקרב עצמו.
הגבלות - א. לחימה לרוב יהיה מוגבל לנשקים ספציפים או לשריון , הקפא"פיסט לא מוגבל למעט הבחירה של מה שמתאים לדמות שלו.

מה שאני מאמין שהיה בסיס הדיון, שהאם התעלות מעל גבולות הממוצע ומעל הממוצע נחשב הארה לעומת היכולת לבצע נזקים חמורים וקטלניים בעזרת ידיך ורגליך בלבד, בכל סוג של קרב, אתה מוגבל רק על ידי הכישרון והדמיון שלך, וכמובן דירוג המהות^^ הרעיון הבסיסי בלחימה היא היכולת להילחם כמו גדול בלי נשק, אז זה כלל לא מוגבל לנשק כלשהו או שריון.

וזה בא על חשבון העובדה שעם נשק ומיקוד בו אתה מסוגל להפוך לתותח מהות מבקע הרים שרק עטיית השריון שלו יכולה להדהים ערים. בכל זאת, עטיית שריון אוריכלקום כבד במיוחד מתוך אל-מקום שנוצר מסביב לגוף והוא בנוי להדגיש יופי בדמות יכול להיות חתיכת תיאור מגניב.

לגבי ההערה שאומנות לחימה עושה עוד דברים חוץ מקרב, אני חושב שזה לא בסדר. למה שאומנות לחימה תאפשר לך להופיע מול אנשים או לחקור אותם או כל דבר אחר שאינו בבסיסו קרב? בשביל זה יש יכולות אחרות שיש להם צ'ארמים משלהם. אני נגד לערבב ככה, ואני חושב שהערבוב נוצר מלכתחילה בגלל חוסר הבנה של משמעות אומנות הלחימה בנשגבים(שהיא פשוט צורת לחימה) לבין אומנות לחימה במציאות ואולי מתוך העובדה שמישהו בא ואמר "אבל יש לי הרבה באומנות לחימה, אז למה שאני לא אוכל לעשות הכול עם המאגר הזה וזהו?" במקרה קיצוני.

נה, זה בדרך כלל לא כזה דראסטי. רוב א"ל שנותנות צ'ארמים לא לקרב נותנות דברים דמויי אתלטיקה או התגנבות, בדרך כלל ביחס עלות-תועלת גרוע יותר מצ'ארם יעודי. במקרים יוצאים מהכלל יש נגיעה גם בתורת הנסתר.

אהם. אני אומנם חושב שלא קוראים לאומנויות לחימה אומנויות לחימה סתם ככה, רוב הסיכויים שפעולות האתלטיקה של הא"ל לא משפיע במאגרים של פעולות אחרות, אבל למשל בהגנה או בביצוע של סיבוב מדהים עם חרב מעוקלת יש אפשרות טובה להכניס את המאגר של נקודות הא"ל?

אבל(מדגיש אבל), אפשר לעשות, שבשימוש בנשקים מותרים של אומנות לחימה כלשהי, אפשר להשתמש גם בתעצומות הקפא"פ וגם בתעצומות הא"ל, ובשימוש במאגרי הקוביות שמגיעים מהשימוש בא"ל? בנוסף לקפא"פ?

(ידיים חופשיות? אה? מה הקשר?)

בגלל שתגבור יכול לתגבר רק פעולה שמתבצעת עם מאגר קוביות של מיומנות הזהה לזו שתחתיה נמצא הצ'ארם.
צ'ארם תגבור של קפא"פ יכול לתגבר רק פעולות המתבצעות עם מאגר קפא"פ , וצ'ארם תגבור של א"ל יכול לתגבר רק פעולות עם מאגר א"ל, ופעולה לא יכולה להשתמש בשני מאגרים בו זמנית.

ככה שאתה צריך לבחור אם מתקיף עם מאגר קפא"פ או מאגר א"ל, וזה ישפיע על איזה צ'ארמים אתה יכול להשתמש כדי לתגבר את ההתקפה.

אהמ... צודק, גם שאני לא כל כך מתחבר לרעיון מאגר הקוביות בכלל, הייתי מעדיף שרשרת גלגולים שמתקשרת לשרשרת מעשים במקום לחבר לכל מעשה מסובך עשרות גלגולי קוביה.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
אגב "הצד האפל של הירח" - בעוד שבוע בערך אמורה להשתגר "ארטמיס 2", משימה מאוישת שתקיף את הירח...
חזרה