• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

הנשגבים סגנון השליפה המהירה- אמנות לחימה או קפא"פ?

Dexter

פונדקאי ותיק
ישמעאל אמר/ה:
לא לעשות את זה.
אם אתה לא יכול להשתמש באומנות לחימה הזו ללא נשק, היא לא "אומנות לחימה" בהגדרה של אקזלטד, אלא "קפא"פ" בהגדרה של אקזלטד. בעולם האמיתי ובמונחים שלנו, אומנות לחימה היא בעצם שם כולל לרצף של תנועות כאלו ואחרות, שמטרתן לגבור על יריב בעימות פיזי (הגדרה שלי, לא ממילון או משהו). אפשר להגיד שזה כל הדרכים להילחם שיש מאחוריהן חשיבה, כלומר לא לקחת חרב או את האגרופים שלך ולהתחיל להניף אותם בתקווה שיצא מזה משהו. לכן, לחימה בחרב (מכל סוג) היא אכן אומנות לחימה, לפי הגדרתנו בעולם האמיתי. לעומת זאת, באקזלטד, מבחינת הקראנץ' היבש, אומנות לחימה היא שם כולל לכל דרכי הלחימה שאינן חייבות לכלול נשק מסוג כלשהו, אך לפעמים מאפשרות זאת. אומנות לחימה באקזלטד אף כוללת מתן מכות בעזרת הגוף החשוף שלך ללא כל ניסיון קודם. קפא"פ, לעומת זאת, משמעו כל דרכי הלחימה שחייבים להשתמש בהן בכלי לחימה ידני שאינו מושלך אל עבר היריב. ההגדרה של קפא"פ אינה מונעת מאומנויות לחימה של עולמנו, הקושרות בתוכן נשק ידני, להיות כלולות בקבוצה זו. למען האמת, מטרת הקפא"פ היא לאגד את אומנויות לחימה אלו, ורק כלאחר יד לכלול גם את הנפת החרב הסתמית.
כלומר, אם תנסה להפוך את העץ של אנת'מה לא"ל, אתה פשוט לא תצליח לשמור על ההגדרות האלו. (שאגב, אם מישהו חולק עליי שירגיש חופשי, אני לא איש של קראנץ' ממש)
כמובן שאם בא לך לעבור על החוקים בצורה בוטה זה לשיקולך, אבל אתה צריך לדעת שמבחינת החוקים זה לא עיגול פינות או סתם פורמליות, אלא זה לבוא ולשבור את החוקים.

מקווה שההסבר שלי מספק ולא מכיל סתירות פנימיות :P

PeskyTiger אמר/ה:
אז אתה הולך לעשות אומנות לחימה שחייבים נשק כדי להשתמש בה? ...מוזר מאוד, לכל הפחות.
כן, באקזלטד זה מוזר. יש שתי סיבות שאני עושה את זה:
1. אני מתעניין ואוהב מאד אומנויות לחימה, ובגלל זה קשה לי לראות את אחת מהאומנויות הכי עתיקות ומפותחות הופכת לעץ קפא"פ.
2. אני מתכוון להשתמש בה למשחק אקזלטד שעומד לרוץ בפורום, והדמות שאני מתכנן היא ללא ספק אמנית לחימה, לא לוחמת שידועת לשלוף את החרב מהר מאד.

למה אנשים לא קוראים עד הסוף?!
אמרתי מספר פעמים, ואומר שוב: מבחינת הסיפור\עלילה, סגנון השליפה המהירה הוא אמנות לחימה לכל דבר ועניין. הסיבה היחידה שזו אינה אומנות לחימה לפי החוקים היא כי אני חושב שמתבקש שהמאסטר של האומנות הזו ידע להשתמש בחרב כמו שצריך...

ערכנו על זה דיון ארוך למדי בעץ של הסגנון, אני לא מבין מה יש להרחיב פה.

אגב, איפה יהיה משחק בפורום? גם אני רוצה!

כן, אני זוכר שדיברנו על זה, אבל אם משתמשים בהצעה השניה של ישמעאל זה יהפוך את זה לעץ אומנות לחימה (או יותר נכון, עץ קפא"פ המשתמש בחוקי הלמידה של סגנונות אומנויות לחימה- לנדבקים למונחים יבשים) בעיני כול שחקן בעל דעה פתוחה לרעיונות לא חדשים, אלא פורצי דרך.
ושוב, אני מת על הסגנון הזה...

עריכה- היי אני מתכוון להישתמש בזה במשחק של פוהצ'ה!

אני באמת לא חושב שזה רעיון טוב, יש מספיק עצי "זה לחלוטין קשתות\קפא"פ\הטלה\מרפא אבל יש לי יכולת מועדפת אומנות לחימה" בעולם הזה גם בלי להפוך אומנות לחימה עם חרב לאומנות לחימה עם חרב שמשתמשת ביכולת אומנות לחימה..

ישמעאל אמר/ה:
1. אני מתעניין ואוהב מאד אומנויות לחימה, ובגלל זה קשה לי לראות את אחת מהאומנויות הכי עתיקות ומפותחות הופכת לעץ קפא"פ.
2. אני מתכוון להשתמש בה למשחק אקזלטד שעומד לרוץ בפורום, והדמות שאני מתכנן היא ללא ספק אמנית לחימה, לא לוחמת שידועת לשלוף את החרב מהר מאד.
1. לא מבין מה זה קשור. אתה מציג את עץ הקפא"פ כמשהו גס שיש להתביש בו. אומנות השימוש בחרב היא יפיפיה ואלגנטית בפני עצמה, מתוך עצמה. לא חייבים להדביק אותה לכשרון אמנות הלחימה - אין שום טאיג'יטסו באיאדו ובקנדו, למיטב ידיעתי.
2. בהתחשב בעובדה שאף אחד מהצ'ארמים שלה לא יעבוד בלי חרב, אני לא רואה איך זה הופך אותה לאמנית לחימה ולא למישהי שמשתמשת בחרב.

למרות שהרעיון עצמו הוא בעל תושיה, אני לא רואה למה להסתבך ככה. אם אתה רוצה דמות שתתמקד באיאיידו, פשוט תן לה קפא"פ במקום אומנות לחימה.

אין סיבה לשבור סתם את החוקים. זה כמו להגיד שאומנות הטלת שוריקנים היא אומנות לחימה ולא הטלה.

זו ראייה לדעתי לא נכונה. התפתחות רוחנית יכולה לבוא גם בעץ קפא"פ, הטלה, וגם בקשתות. החלוקה בנשגבים היא לא "אומנות לחימה זה אנשים שחוזרים על תרגילים שוב ושוב ומקדמים את הרוח, השאר זה יכולות של לוחם צבאי מיומן" אלא "זה מגניב שמשתמש בידיים חשופות או נשקים מבוססי מבנה גוף", "זה מישהו עם חרב תותחית שהוא מגניב ומפותח" וכו'. אפשר לעשות עץ הטלה עם לא פחות רוחניות מאשר אומנות לחימה.

לסיכום, פשוט את יוצא מנקודת הנחה שהמושג אומנות לחימה בנשגבים הוא רוחני יותר. שזה לא נכון.

פוצל מהדיון בהמרה. למרבה הצער, אבדו כמה הודעות בדרך.

אם אני זוכר נכון, הם היו משהו ברוח של
1. נתינת דוגמא של הגיבור הסולארי ופעימה ראשונה כאמנויות לחימה שאין בהן רוחניות.
2. דוקטור ארביטרשין טוען שהן דווקא כן דורשות יכולות רוחניות ושינוי גישה מחשבתי.
3. אני (פסקי טיגר) טוען שאני לא רואה את זה בצורה הזו כי אני לא מוצא שום דבר בטקסט שמצביע על זה.

אם מישהו רוצה להמשיך לדון בנושא, בבקשה.

ובהמשך לדיון:
מה שהאנשים בצד השני של המתרס ממני מתארים כהתעלות רוחנית, הוא לפי דעתי סוג של דדקציה , ריכוז ומודעות גופנית שאפשר למצוא אצל כל מומחה באמנות גופנית כלשהיא, בין אם זה משהו לוחמני כירי בקשת או סייף, או התעמלות מקבילים.
אני באמת חושב שאצל סייף ברמה אוליפית אפשר למצוא את אותה "התעלות" כמו אצל אמן איאדו. זה מה שמפריד את האלופים מהבינונים, לא מה שמפריד אמנות לחימה מכשרון קרבי.

אומנות לחימה נושאת בתוכה התעלות בסיגנון מסוים. במידה וההתמחות בחרב, הייתי מצפה לראות תעצומות המתארים את הניצב, הקת והצד הכהה של הלהב. האם התעצומות של סגנון הלחימה מכילות התעלות בסיגנון המתאים להיות אומנות לחימה?

לא. אבל בשביל זה אנחנו קיימים כאן, לא?
אם שכחו או שלא היה להם את המעוף לשים את זה בספר בסיס לא אומר שזו לא החלוקה.

החלוקה לדעתי היא לפי כלי הנשק. את הרוחניות הגיע הזמן שנוסיף. לקחתי כפרויקט אישי.

אחרי שכתבתי פה פסקה לא קצרה החלטתי למחוק אותה כי סיבכתי את עצמי אז אני אנסה שוב בפשטות :D
אל תעשה את זה מכמה סיבות :

הכוח של אומנויות הלחימה באקזולטד הוא בשילוב שלהן כאשר בסופו של דבר אם אתה חסר שריון ונשק באופן תאורטי תוכל לשלב הכל למעט דברים יוצאים מן הכלל.
דבר שני אומנות הלחימה ע"פ הראייה שלי צריכה גם לכלול את השימוש ללא נשק וזאת מכיוון שאם אתה אומן לחימה אתה צריך להיות מסוגל להשתמש בידע שלך גם כאשר אתה חסר כל (למשל אחרי שנכלאת ע"י הלטאות הארורות למשל) וברגע שאתה מכניס את החובה להשתמש בנשק זאת הגבלה מיותרת לטעמי.
דבר שלישי יש משהו שפשוט לא מסתדר לי מבחינת התפיסה שלי שאומר אם הנשגב משתמש רק בנשק אז למה הוא צריך להיות אמן לחימה ולא קפא"פיסט, אין בזה שום בושה וגם לא הגיון ובמקרה שאתה מרגיש צורך לקרב את הסגנון הזה לאומנויות לחימה מבחינה רעיונית אני לא רואה סיבה למה לא לשים סוג של צ'ארם שמסכם את הסטייל כמו שאני ופסקי שמנו בפרוייקט הקפא"פ שלנו.

וזאת דעתי :D

לפי דעתי, המשמעות של המילה אומנות לחימה היא סוג של לחימה ששוכלל כל כך, עד שהוא מגיע למצב של אומנות והתעלות חושים פיזית ונפשית כשמשתמשים בה, אני חושב שבנשגבים הרעיון באומנויות לחימה הוא שהוא מתמחה בלחימה בלי נשק, אך הנשק מהווה חלק מהותי מאווירת הלוחמים שמשתמשים באומנות לחימה כלשהי, למשל רוח הרפאים הרעבה(אני בדיוק בפרק יריבים וקורא על הוויט וולקר^^), אומנות הלחימה הזאת לא מחייבת את המשתמש להילחם עם טפרי נמר, אבל השימוש האולטימטיבי בטכניקת הלחימה הזאתי מתבטאת בשימוש בעץ הצ'ארמים שלה עם טפרי נמר מה שהופך את המשתמש לחזק באופן מיוחד בגלל שהנשק מותאם לסגנון הצ'ארמים, המטרה של שימוש בנשק טכניקות לחימה שונות היא לא דווקא להתמחות בסוג נשק ספציפי אלא להעצים את היכולת שלך הטכניקת הלחימה בעזרת נשק. והאמת אני מוצא את הטכניקות אשר כלל לא משתמשות בנשק לפעמים יותר מגניבות ממישהו עם תעצומות(השיניים שלי מתפוררות כבר) ונשק אדיר(לא במובן של גדול חבר'ה). אני האמת חושב שטכניקות לחימה עם חרבות לפעמים יוצרות קרבות מדהימים, תחשבו על אומן לחימה המתמחה בשתי חרבות מעוקלות, איזה קרב מרהיב!

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
אגב "הצד האפל של הירח" - בעוד שבוע בערך אמורה להשתגר "ארטמיס 2", משימה מאוישת שתקיף את הירח...
חזרה