• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

הנשגבים נשק מגניב

כן, הנחתי ככה
-------
הגרסא היותר אגדתית של הנשק- הסער הכפול-

מספרים כי מעט לפני המלחמה להשמדת הסולארים, קם סומרו-סולאר אדיר, והנפח הטוב ביותר שהיה אי פעם, וחישל שתיי חרבות אדירות, אשר כגודלן האדיר היתאזן בצורה מושלמת אם תהועתם הקלה, והיה לפלא.
מספרים, שבעית פרוץ המהפכה, היסתער סומרו אל חיילי האויב, משמיד בזעמו המטורף עשרות בני דרקון בכול מהלומה, אך בשיא הקרב, דמי דרקון רבים מספור הקיפוהו מאבדם את חיים בניסיון לחסל את המשוגע המנוף בחרבותיו, ככול שתקף, כך נפגע, ככל שהשמיד מהם יותר, כך פגעו, התקפותיהם היו בעקיצות דבורים על גופו שחושל במהות השמש, אך כדברי הפתגם העתיק, אלף דבורים יוכלו אפילו לאריה. וכך היה, לאט לאט היתחוור לו שלא יוכל להמשיך כך עוד זמן רב, באקט של פקץ השראה בחיפוש אחר נשק טוב יותר משתיי חרבתויו שנעשו חסרות תועלת כנגד ערב רב שכזה, בפרץ אדיר של מהות אשר שרף בעצם קיומו כמה עשרות מדמי הדרקון המקיפים אותו, בעוד עננן ברקים אדיר נאסף מעליו כאשר האנימה שלו היתממשה סביב, חיבר סומרו את שתיי חרבותיו ליצירת הפאר אשר כינה- הסער הכפול.
ואכן שמה הולם אותה, מהירה ברוח, קטלנית כברק, חמוש בנשקו האמתני נעשה סומרו לאויב מרטיט לבב עוד יותר! עשרות דמי דרקון ברחו, מרבית השאר נקטלו, בפרץ מדהים של מהירות סחרר סומרו את להביו אל מולו, משמיד ומשסף באויביו, סערת הברקים נאספה סביבו כאשר הבזקי המהות ששיחרר סביבו היו אדירים מעבר לכול דמיון.
בשדה הקטל עמד לבדו, מאות דמי דרקון מתים שסביבו, להבו אשר ספג ממהות אדונו היתעוות לצורת הברק של האנימה שלו, לבסוף, נפל סמורו על ברכיו, מרוקן לחלוטין מאנרגיה, בעוד שאריות היחידה הדרקונית מתקרבים אליו בזהירות.
הוא נקטל בידי מוגי הלב, אשר קפצו עליו כמו קוםים כאשר היה מרוקן לחלוטין.
---
הסער הכפול היתגלגל מידי סולאר לסולאר במרוצת השנים, כרוח הסערה היה שייך לאלו אשר הסכימו לנדוד איתו, ולעולם לא נשאר זמן רב אצל אדם אשר הישתקע במקום אחד, ממש כבמעשה קסם...

הסער הכפול
זהו דייקלהב כפול אשר להביו נראים בשני ברקים העשויים אורכילקום בהיר.
מהירות: 3 (כמו הברק המבליח מן השמיים כך נע הסער הכפול)
דיוק:+3
נזק: 15/8 ק (עוצמתי כמו רעם מתפרץ, מפליא הסער הכפול מכות אימתניות)
הגנה: 3
קצב:5 (כמערבולת נוראה, כמו רוח סערה מכול כיוון מיעים להביו, מהירים יותר מכול עין בת תמותה, ממטירים מוות)
מינימום:זריזות +4 כוח +4 (מהיר כמו הברק, ועוצמתי כמו הרעם, רק אדם בעל תכונות כשלו מסוגל להיתמש בסער הכפול)
כוונון:13
מחיר:5
סימון:2, מ, נכ
מיוחד:
שניים כאחד- בעלות של 3 מאנות ניתן לפרק את הסער הכפול לשני דייקלהבים מפלחים אשר אין נותנים מחסר ליד החלשה, בעלות של מאנה אחת נוספת ניתן לחברם חזרה
סערת הברק- בעת יאושו והשראתו נעשה סומרו ללוחם רב עוצמה בעת שתיעל את מהותו להתקפה קטלנית אשר חיסלה במהרה את יריביו.
כאשר יצור המכוונן ללהב מפצל פעולות לכדי חמש התקפות רצופות אשר כול אחת מהן מכוונת ליריב אחר, הוא יכול לשלם 8 מאנות ונק' כוח רצון כדי שלמשך הסצינה הבאה הוא יכול לבצע מספר כפול של התקפות כאשר הוא מבצע שתיי התקפות בכול אחד מהמחסרים. כאשר הוא עושה זאת, נוצרת מסביב מערבות אוויר גדולה, אשר מכסה את סביבתו, ולהביו הופכים להיו עשווי מברקים של ממש העשויים מהות. למראה זה, חייבים כול נלחמים בו לעמוד במבחן גבורה ברמת קושי 2 או לברוח מיד, ובעת היתפרצות כול בני התמותה הנלחמים בו לעמוד מבחן חוסן נפשי+סיבולת בדרוג קושי 4 או להתיפחם, במידה והצליחו עליהם לברוח, במידה והצליחו בצורה יוצאת דופן הם יכולים להמשיך להילחם,אך במחסר -1 לכול גלגולי הקרב שלהם. (ניצבים מתפחמים אלא אם הצליחו בצורה יוצאת דופן ואש עליהם לברוח)

זה נראה לי יותר חזק מכיוונון 14. 3 מהירות, 5 קצב עם דיוק והגנה רק במחיר 4 וכיוונון 14? נראה לי יותר כמו כיוונון 20. מצדי שרק סולארים עם מהות גבוהה ישתמשו בו בגלל זה. הוא ממש ממש חזק. אולי אפשר במקום להגביל אותו לדרג מסוים של מהות במקום, אבל אני לא מכיר מספיק את השיטה של האיזון בנשגבים כדי למצוא משהו מדויק.

18 כוונון זה הרבה יותר מידי, לדעתי. מקסימום 12, וגם זה גבוה. ב18 מוטס אני שם חרב טובה+שריון מצויין+צארם סצנה ששווה לי יותר מהחרב.

הסיפור נחמד, אבל ברקים לא ממש מתחבר לי עם סולארים. הכוח הסולארי בא מהרעיון של everything you can do -we can do better. סולארים מאופיינים ביכולות על אנושיות , בדרך כלל. אפקטים יסודניים נשמרים לבני הדרקון.

את מבחן הגבורה הייתי שם על רמה של לא יותר מ2. נשגבים נלחמים נגד זוועות כדבר שבשגרה, סופת ברקים זה לא מה שיבריח אותם. את בדיקת ההתפחמות הייתי עושה stamina+resistance , מול מספר מטרה של 3 עד 5, תלוי איזה אפקט אתה רוצה להציג , ומפריד אותה מפדיקת הפחד - תן לבני תמותה לעשות את שתיהן.
אני מבין נכון שבדיקת ההתפחמות היא חד פעמית? הייתי נותן לעשות אותה לכל מי שבטווח מהות מטרים בעת הפעלת הכוח של החרב, ולא גם לאנשים שמגיעים מאוחר יותר, כדי לתאר את ההתפרצות הראשונית של הכוח.

כמו כן, כדאי לציין שתכונות האורצ'לקום מחושבות כבר לתוך הנתונים.

ההגנה היא מכייון שנשק כזה (בהנחה שאתה טוב בו) אתה יכול לסובב סביבך, הוא נראה מתאים לזה כזה... מה גם שבאופן עקרוני, לפי הנתונים המקוריים שלו יש לו יכולת דומה למה שאני עשיתי... לא דע, נראה לי הכי מתאים...
וגם, הנתונים ש'ך דון נראים לי מפלצתיים מדי, דיוק מטורף, נזק מטורף, מהירות נורא מטורפת והרבה יותר מדי קצב והגנה? והכל ביחד? קצת... לא מתאים...

הסער הכפול
מספרים כי מעט לפני המלחמה להשמדת הסולארים, קם סומרו-סולאר אדיר, והנפח הטוב ביותר שהיה אי פעם, וחישל שתיי חרבות אדירות, אשר כגודלן האדיר היתאזן בצורה מושלמת אם תהועתם הקלה, והיה לפלא שם היה "ברק" ו"רעם".
מספרים, שבעת פרוץ המהפכה, היסתער סומרו אל חיילי האויב, משמיד בזעמו המטורף עשרות בני דרקון בכול מהלומה, אך בשיא הקרב, דמי דרקון רבים מספור הקיפוהו מאבדם את חיים בניסיון לחסל את המשוגע המנוף בחרבותיו, ככול שתקף, כך נפגע, ככל שהשמיד מהם יותר, כך פגעו, התקפותיהם היו בעקיצות דבורים על גופו שחושל במהות השמש, אך כדברי הפתגם העתיק, אלף דבורים יוכלו אפילו לאריה. וכך היה, לאט לאט היתחוור לו שלא יוכל להמשיך כך עוד זמן רב, ואז, לאחר שהיה מותש ומטונף בדם אויבו זינקו לעברו 5 דמי דרקון לוחמניים קטלניים, הוא ראה שלא יוכל לעצור את כול ואז באקט של פרץ השראה בחיפוש אחר נשק טוב יותר משתיי חרבתויו שנעשו חסרות תועלת כנגד ערב רב שכזה, בפרץ אדיר של מהות אשר שרף בעצם קיומו את חמשת בני הדרקון התוקפים, בעוד עננן ברקים אדיר נאסף מעליו כאשר האנימה שלו היתממשה סביב, חיבר סומרו את שתיי חרבותיו ליצירת הפאר אשר כינה- הסער הכפול.
ואכן שמה הולם אותה, מהירה ברוח, קטלנית כברק, חמוש בנשקו האמתני נעשה סומרו לאויב מרטיט לבב עוד יותר! עשרות דמי דרקון ברחו על נשותיהם, מרבית השאר נקטלו, בפרץ מדהים של מהירות סחרר סומרו את להביו אל מולו, משמיד ומשסף באויביו, סערת הברקים נאספה סביבו כאשר הבזקי המהות ששיחרר סביבו היו אדירים מעבר לכול דמיון.
בשדה הקטל עמד לבדו, מאות דמי דרקון מתים שסביבו, להבו אשר ספג ממהות אדונו היתעוות לצורת הברק של האנימה שלו, לבסוף, נפל סמורו על ברכיו, מרוקן לחלוטין מאנרגיה, בעוד שאריות היחידה הדרקונית מתקרבים אליו בזהירות.
הוא נקטל בידי מוגי הלב, אשר קפצו עליו כמו קופים כאשר היה מרוקן לחלוטין ולא מסוגל למלחמה שארה.
-
הסער הכפול היתגלגל מידי סולאר לסולאר במרוצת השנים, כרוח הסערה היה שייך לאלו אשר הסכימו לנדוד איתו, ולעולם לא נשאר זמן רב אצל אדם אשר הישתקע במקום אחד, ממש כבמעשה קסם...
---
הסער הכפול
זהו דייקלהב כפול אשר להביו נראים בשני ברקים העשויים אורכילקום בהיר, שתיי ידיותיו עשוייות שסגסוגת של ברקת כחולה ולבנה כאשר הכחולה היא הצבע השולט, הגרד המגן על היד מהתחלתו של כול להב מעוצב בצורת קו לבן ומתעל של מתכת כוכבים לבנה כמעט, המכירה בצורתה ענון נוצה ארוך וצר.
מהירות: 3 (כמו הברק המבליח מן השמיים כך נע הסער הכפול)
דיוק:+1
נזק: 15/8 ק (עוצמתי כמו רעם מתפרץ, מפליא הסער הכפול מכות אימתניות)
הגנה: 1
קצב:4* (כמערבולת נוראה, כמו רוח סערה מכול כיוון מיעים להביו, מהירים יותר מכול עין בת תמותה, ממטירים מוות)
מינימום:זריזות +4 כוח +4 (מהיר כמו הברק, ועוצמתי כמו הרעם, רק אדם בעל תכונות כשלו מסוגל להיתמש בסער הכפול)
כוונון:13
מחיר:5
סימון:2, מ, נכ
מיוחד:
*הקצב של הסער הכפול נובע ממהירותו של בעליו, הקצב הבסיסי הוא 4, אך למספר זה מתווספת המהות של של המכוונן לנשק
שניים כאחד- בעלות של 3 מאנות ניתן לפרק את הסער הכפול לשני דייקלהבים מפלחים אשר אין נותנים מחסר ליד החלשה, בעלות של מאנה אחת נוספת ניתן לחברם חזרה, אלו הם ברק ורעם נשקים מרתיעים בפני עצמם.
סערת הברק- בעת יאושו והשראתו נעשה סומרו ללוחם רב עוצמה בעת שתיעל את מהותו להתקפה קטלנית אשר חיסלה במהרה את יריביו.
כאשר יצור המכוונן ללהב מפצל פעולות לכדי 5 התקפות רצופות אשר כול אחת מהן מכוונת ליריב אחר, הוא יכול לשלם 8 מאנות ונק' כוח רצון כדי שלמשך הסצינה הבאה הוא יכול לבצע מספר כפול של התקפות כאשר הוא מבצע שתיי התקפות בכול אחד מהמחסרים. כאשר הוא עושה זאת, נוצרת מסביב מערבות אוויר גדולה, אשר מכסה את סביבתו, ולהביו הופכים להיו עשווי מברקים של ממש העשויים מהות. למראה זה, חייבים כול נלחמים בו לעמוד במבחן גבורה ברמת קושי 2 או לברוח מיד, אותם חמש שאליהם כוונו ההתקפות וכול בני התמותה הנלחמים בו ברגע ההתפרצות חייבים לעמוד מבחן חוסן נפשי+סיבולת בדרוג קושי 4 או להתיפחם, במידה והצליחו עליהם לברוח, במידה והצליחו בצורה יוצאת דופן הם יכולים להמשיך להילחם, אך במחסר -1 לכול גלגולי הקרב שלהם. (ניצבים מתפחמים אלא אם הצליחו בצורה יוצאת דופן ואז עליהם לברוח)
---
הערה- לא מחושבים לתוך הנשק מתאמי אורכילקום

כמה הערות...
stream אמר/ה:
ההגנה היא מכייון שנשק כזה (בהנחה שאתה טוב בו) אתה יכול לסובב סביבך
ההגנה של הנשק לא קשורה ממש לכמה את טוב בו... בשביל זה הכשרון משוקלל לתוך חישוב ד"מ שלך אחרת היית צריך לחשב את תוספת ההגנה של הנשק ע"פ הכשרון.

כמו שפסקי אמר , סולארים עושים הכל יותר טוב ובדר"כ יכולות יסודניות שמורות ללטאות אבל שיהיה.
הייתי מצפה מעתק כל כך חזק שאם תהיה לו "אישיות" (לא נשאר עם נשגב שהשתקע... האמת אני חושב שאולי זה היה מתאים למתכת כוכבים יותר) אז שלפחות האישיות תהייה דומה לזו של הנפח שיצר אותו שהרי בעתק שכזה הוא השקיע יותר מסתם זמן לתכנן ולבנות אותו, אם זה ככה אז אולי תכתוב קצת על הנפח מעבר ל"חישל שתי חרבות" ו"הסתער על הלטאות"...

חסר לי משהו מאחורי הרעיון של פיצול ההתקפות ותשלום המאנות וכוח הרצון... משהו שיסביר למה 5 ואיך בדיוק זה מסתדר עם התוספת שהוא נותן.. כרגע זה נראה לי כמו משהו שרירותי ... קצת הסבר ופלאפ טוב יכולים להיות פה במקום.

לא מסתדר לי גם הרעיון של יצירת הברקים לבין גלגול של חוסן נפשי (Integrity?) ,כמו שאני מבין הברקים הם מהות מכאן שהבדיקה צריכה להיות בדיקה פיזית ,התנגדות+סיבולת יותר מתאים.

שוב נושא המהירות, אני מבין שהנשק "מהיר כסופה" אבל 3 זה קצת מוגזם לטעמי ... נשקים גדולים כאלה מגיעים למהירות של 5 , בו נגיד 4 אם הוא מהיר וכמו שנאמר מקודם, הנתונים הם עם התוספת של האוריצ'אלקום? אם לא אז שוב אני אומר, ההגנה גבוהה מדי , אבל זה רק אני... כמו שאני מבין את זה (ופסקי מבין יותר בחרבות אז אני אשמח להערה אם אני טועה) ,תוספת ההגנה אמורה לגדול כאשר הנשק בנוי בצורה שתאפשר לך להגן יותר טוב (סאי למשל בנוי להגנה), נשק דו ידני בגודל כזה ,למרות הכוונון, הוא עדיין מסורבל מנשקים אחרים ולא רואים את זה בנתונים.

בכלל, נשק כזה צריך לדעתי להוריד מההגנה ולא להעלות אליה. מי שמנסה להדוף מכה איתו צריך לחשוב על הלהב שיופנה כלפיו כשהוא הודף את המכה, ולתמרן את עצמו כך שהוא יוכל להמשיך להלחם עם הנשק ושמרכז הכובד שלו ישאר. הדבר היחידי שצריך להיות גבוה יותר בנשק הזה מדייקלייב רגילה הוא הrate, למרות שהוא מגניב ברמה מסויימת.

מהירות- לא, זה חשוב שיהי היר וז ממש מתאים, אם תשים לב בגרסאה ה"רגילה" של הנזק (הדייקלהב הכפול), המהירות היא 6! אבל אני אוריד ל4 אם זה נראה לכם בכול זאת אני דיי נוב באקזלטד...
5 יריבים- הקטע הוא שזה המקסימום של פיצול ההתקפת בנשק כזה, אז הרעיון שלי הוא שברגע שהוא משיקיע את כול יכולתו במספר האוביבים המקיף אותו... אבל למרות זאת עלה לי עכשיו רעיון ממש ממש מגניב.
חוסן נפשי- אם תשים לב תראה שזה חוסן נפשי+סיבולת, ככה שזה שילוב של הפן פיזי (ברקי המהות), ושל המראה עצמו על הנפש של המביט (וז ממש מטורף מה שהולך שם)

זריקת stamina + integrity כדי לדמות את הפן הפזי והנפשי הגיונית בערך כמו זריקת lore + dexterity כדי לחבוט במישהו עם ספר (מזכיר נשכחות , אה tale?). כל אחד בנפרד נראה נכון, אבל לחיבור בניהם אין ממש הגיון. :)

תחליט אם האפקט הוא פיזי, מנטלי , או שניהם. למכאניקה יש דרך סטנדרטית להתמודד עם כל אחד מהנ"ל, לא צריך להמציא את זה מחדש. למה שמישהו עם willpower + resistance גבוה לא יצליח? זה גם מדמה את הצד הפיזי והנפשי.

עריכה : פסקי ... בדיוק התחלתי לכתוב איתך.. נו מילא..

עדיין לא קיבלתי הסבר מספק לגבי החוסן נפשי... אם אתה טוען שזה בגלל "מה שהולך שם" ,נו אז בשביל זה יש בדיקת "אומץ" (Valor) .
אם הברקים עושים נזק פיזי אז הבדיקה צריכה להיות בדיקה פיזית. אתה רוצה לומר שזה גם מפחיד אז תוסיף בדיקה , מה שכבר יש.. ככה שאין טעם לזרוק חוסן נפשי.
באותה המידה אתה יכול לומר שאם אני סולאר שתוקף לטאה עם ואני לובש שריון מטורף ,עם נשק ענקי ויורה ברקים לכל כיוון אז ד"מ חסימה של הלטאה יהיה זריזות+חוסן נפשי כי אני גם מפחיד והוא גם צריך להתחמק מהמכה..
בקיצור זה לא עובד ככה.. בדיקה לא מחלקים לשתיים...
שאלה נוספת שקפצה לי לראש, מה זה בדיוק "בני תמותה"? נשגבים, אנשים רגילים? חיילים? הסבר קצת יותר מפורט יהיה נחמד, תודה.

מהירות 4 זה כבר יותר סביר.

לגבי פיצול הפעולות ,סבבה .. 5 זה המקסימום, אבל מה קורה אם אני משתמש בתעצומות ומתקיף יותר מ-5? אני עדיין צריך לממש את כל פוטנציאל ההתקפה שלי או ש5 מספיקים לי בכל מקרה? ד"א המקס' של הנשק הוא 4 ולא 5 אלא אם אתה אומר שהנתונים הם "יבשים", כלומר ללא תוספת של מתכת קסומה (ואז אני שוב מפנה אותך לפוסט הקודם שלי)
עריכה: לא שמתי לב שעידכנת את נתוני הדיוק וההגנה...

גם הרעיון של אם הוא משקיע את כל כולו (האמת ,בסה"כ פיצל פעולות... זה לא חדש לסולארים) אז עכשיו הוא צריך להשקיע עוד מהות וכ"ר בשביל לקבל פיצול פעולות קסום לכל הסצינה?
לדעתי זה קצת מפספס מכל המהות של להיות סולאר. מה שאני מתכוון זה שהם לא מוגבלים ע"י איזה רעיון פשוט כזה של "פיצול פעולות" ,הם סולארים, אם הם רוצים הם ישקיעו את זה מלכתחילה ולא יצטרכו לפצל פעולות, ואם הם לא רוצים אז כנראה שהם יקרעו להם את התחת גם בלי הברקים.

הוספתי פסקאה ברקע למה 5 יריבים, זה טיפה צולע ולכן אני אשמח לרעיון יותר טוב...

הבנתי את הרעיון שלכם, אני אנשה את זה להיתנגדות + סיבולת וזה יהיה פיזי לגמרי (שאו ניתן לנפגע לבחור איך הוא רוצה להיתנגד? בחוסן נפשי+סבולת או בהיתנגדות + סיבולת?)

אגב בני תמותה = כול יצור בעל מהות 1 ומטה? (יש דמי דרקון עם מהות 1?)

אין סיבה לתת לו לבחור כי הבעייה היתה שחוסן נפשי פשוט לא מתאים ,כמו שאמרתי יש כבר בדיקת "אומץ" כי הפעולה מפחידה

עוד שאלה שעלתה מקודם, הנתונים הם "יבשים"? כלומר ללא התוספת הקסומה? כי כמו שאמרתי קודם, אתה יכול לפצל רק 4 התקפות וזה לא מסתדר עם ה"5" שהעלת.

בכל מקרה אני אנסה לחשוב על משהו לרעיון שלך, זה עדיין נראה לי מאולץ מדי, כמו שאמרתי, בסה"כ לפצל פעולות זה לא משהו שמצריך מסולארים יותר מדי, זה דבר שבשגרה. זה כמו שתגיד שאקסטרות הולכים, או ישנים.
זה לא מה שצריך לאפשר לו "לממש את הפוטנציאל של ההתקפה".

PeskyTiger אמר/ה:
כן, זו הגדרה טובה לבני תמותה, השאלה אם אתה רוצה שגיבור בן תמותה גם יושפע ככה. ולא, אין נשגבים משום סוג עם מהות 1.

ויש בני תמותה עם מהות 2? (שמגיעים לזה בלי להישתגב?)

וכן, חשבתי על זה וגיבורים יושפעו, אחרי הכול זה נשק ברמת עתק 5 ברמות עוצמה כאלה נדירים בני התמותה שמסוגלים לשרוד קרבות בנשגבים.

בנוגע לפיצול- הם יבשים כן, וזה כתוב בתיאור שלו... (למטה)

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה