• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

הנשגבים נשיכה

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא daniel12b
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
אני שוב מעלה את נושא שתי האגרופים, אני בטוח שקראתי איפשהו ששתי אגרופים הם לא פיצול פעולות או לא מורידות מחסרים..יכול להיות שאני טועה אבל אני זוכר שקראתי את זה איפשהו.

לגבי העניין עם עיוותי הפראא:
אבל המכאניקה שלהם נלקחה לבניית צורות קרב. ולכן המארה של הניבים הגדולים יותר צריכה לתת יתרון ללונאר שלוקח אותה לצורת קרב על הנגע. חוק בית מישהו?

אני אתן את הצעתי, ראיתי כמה חיות בספרים אחרים ואני הייתי נותן לטפרים של נגעים +0ק
ושל מארה +1ק לא ראיתי חיות עם יותר מ+1ק לטפרים מעבר לכוח שלהם, לגבי נשיכה אני עוד לא סגור על עצמי.. מה דעתכם?
ערכיה: טוב לגבי נשיכה אותו דבר: נגעים +0ק מארות +1ק.

נקודת עיוות פראא בעד +1ק? אני לא בטוח שזה שווה את זה. אתה צריך לזכור שאנחנו מדברים לתוסף התקפה רק כשמדובר בצורת קרב לונארית, ולכן אפשר לתכנן את זה שיתאם את הצרכים האיזוניים והמגניבים כאחד.

לא רקע, נקודות מענק. אל תסתמך במאה אחוז עליי אבל סביר להניח שזה ככה.

אייס: לא כל כך הבנתי מה אתה מנסה להגיד, שזה לא מספיק לך ואתה רוצה עוד? אני אישית לא מצאתי חיות עם יותר מפלוס אחד לטפרים וגם זה בקושי, למרות שחיות עם נשיכה +1 יש הרבה. בכל מקרה, תן סיבה לזה שהטפרים שלך יהיו יותר גדולים. חדים משל חתול גדול(נמר או משהו כזה).

אני לא בטוח שצריך חוק בית לזה. העיוות הזול יותר מחליף את הנזק של אחת הגפיים לקטלני. העיוות היקר יותר, אם משתמשים בצארם כמו OASB, מוסיף לך התקפה נוספת... ככה שהוא יכול להיות שווה את המחיר הנוסף.

מה שאתה אומר זה שהעוות הגדוליותר חזק יותר רק בזכות הצ'ארם? לי זה לא נראה הגיוני.
אני לא כל כ ידע מזה סייברטוט', אבל אני משאל שזה יצור כלשהו, קודםכל גודל הטפרים של הלונאר לא גדול יותר משל חיה גדולה, וחוץ מזה זה שנשגב על טבעי גורם לטפריו להיות חזקים יותר? באיזה דרך?

daniel12b אמר/ה:
מה שאתה אומר זה שהעוות הגדוליותר חזק יותר רק בזכות הצ'ארם? לי זה לא נראה הגיוני.
אני לא כל כ ידע מזה סייברטוט', אבל אני משאל שזה יצור כלשהו, קודםכל גודל הטפרים של הלונאר לא גדול יותר משל חיה גדולה, וחוץ מזה זה שנשגב על טבעי גורם לטפריו להיות חזקים יותר? באיזה דרך?
סייברטוט'=חתול גדול צפוני בעל שיניים מאוד ארוכות. גובה של כמעט גובה בנאדם(לא בטוח בעצם איך עשו את זה בנשגבים, אבל זה עדיין גדול) עם אורך פרופורציונלי לפי המבנה של טיגריס בערך.
לונאר בצורת קרב מגיע לגודל של ידי בערך, לפי מה שהבנתי, והוא בנוי לקרב. אין שום סיבה שהטפרים שלו לא יהיו יותר גדולים מאלה של חיה בגודל סייברטוט', כי הוא נועד לקרב, והמאפיינים החייתיים שלו גדלים פרופורציונלית איתו.
והתשובה לשאלה האחרונה: מאפיינים חזקים יותר, צ'ארמים ופשוט העובדה שהוא מחזיק בכוחות תלויי מהות. צורת הקרב היא מעצם היותה תלוית נאקים(ובכך מהות) חיזוק, ולכן אני טוען שצריך לאזן מכאנית את הכוח של המארה לאלה של שאר המארות.

ההצעה של פסקי מעניינת, אבל נראה לי שהיא דורשת המצאת עיוות חדש של טפרים וכאלה שמחליפים לך ידיים, ואז במקום התקפה נוספת אתה מקבל נזק גדול יותר, רק כדי לתת את ההשפעה הרצויה.

אתה טוען שזה חזק יחסית לשאר המארות או חלש יחסית?
ולדעתי זה לא חלש יחסית, איזה מארות כבר יש?לשון צבפרדע, זיקית, זנב אחיזה, רעל?
אלו לא דברים שונים בהרבה בכוחם מאשר הטפרים.ול הבנתי מזה ידי אם אתה מתכווןלידים אז נראה לי שאתה טועה ידיים זו חיה ענקית, צורת מלחמה היא בגודל של הדמות שלך פלוס מינוס. אם זה יעשה אותך יותר מרוצה אפשר לקבוע +2ק אבל אני חושב שיותר מזה זה כבר מוגזם.

יש לך טעות. צורת הקרב גדולה בהרבה מהדמות שלך. אתה צריך לקחת עיוות של 'קטן' רק כדי להביא אותה חזרה לגודל אנושי כדי שתשתמש בנשקים.
וזנב אחיזה נראה לי יותר יעיל מאשר שההתקפה שלך תהיה עם +0ק. +2ק זה נראה כבר בכיוון, לדעתי.

את בטוח לגבי צורת קרב? איזה גודל זה? וחוץ מזה בכל התמונות שרואים צורות מחמה ביחס אם דמויות רגילות הן אותו גודל פחות או יותר

אייס: אני לא רואה על מה התלונה. הדמות מקבלת תוספת לכוח בצורת מלחמה, ולכן גם הנזק עולה. לדרוש עוד נזק כי הטפרים גדלים זו כבר קטנוניות שאני לא חושב שיש לה מקום במשחק. סהכ ההבדל בנזק בין פגיון לחרב משספת הוא 1.

ובכלל, אין טעם להתמזמז יותר מידי עם ה"איזון" של עיוותי הפראא לדעתי. הם לא הכוח האמיתי שמאחורי צורת המלחמה בכל מקרה.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה