• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

הנשגבים נשגבי הירח

Dark Side Adept

פונדקאי מהשורה
אולי התשובה שאני מחפש מופיעה איפשהו בספרים, אבל לאחר סריקה זריזה בספר נשגבי הירח, לא מצאתי את התשובה שדרושה לי, ועל כן אפנה לקהל הרחב וה(בתקווה) משכיל יותר.
נשגבי הירח (בדומה אך ורק, למיטב ידיעתי, לאלכימיקלים) ייחודיים באופן שבו הם מבוססי attributes, בניגוד לabilities שמאפיינים את מרבית הנשגבים (או דמויות, בכלל.)
ובכך שהם בוחרים את הצ'ארמים שלהם בהתבסס על attributes ולא ע"פ abilities.
זה קל מאוד כשמדובר בצ'ארמים של נשגבי ירח, שכן הם מקוטלגים וממויינים כבר באופן נח למדי לפי הattribute הרלוונטי.
מה קורה כאשר נשגב ירח מעוניין ללמוד אומנויות לחימה?
הסגנון האישי של נשגבי הירח, הlunar hero style, כחלק מהפן הייחודי של הלונארים, דורש dexterity כתכונת בסיס שלו.
דמויות אחרות, אשר מעוניינות ללמוד אותו, ממירות את הdexterity בדירוג האומנויות לחימה שלהן.
אבל מה אם לונאר רוצה ללמוד אומנות לחימה אחרת?
האם הוא משתמש בdexterity שלו, או בדירוג אומנויות הלחימה?
ואם בדירוג אומנויות הלחימה, אז האם יש דרך שבה הלונאר ישלם מחיר XP מופחת, כאילו היה זה "תכונה מועדפת" (נניח, לונאר ירח מלא, או לונאר אשר סימן dexterity כfavored attribute.)
או שמה חייב הלונאר "להקריב" את הfavored ability היחיד שהותר לו לטובת אומנויות לחימה?
ואם זה המצב, האם הוא מחוייב בדירוג אומנויות לחימה כדרישת הסגנון, או שמה דירוג dexterity יספיק (במידה והאופציה הראשונה היא הנכונה.)
ואם כמובן הדבר כתוב ומפורט בחוקים, אני אשמח להכוונה.

סידבאר, עמוד 139 בספר של הלונארים.

For a Lunar, Martial Arts Charms must be used
with Martial Arts actions only. The exceptions to this
rule are the Charms in Lunar Hero Style, which are
Dexterity-based (for Lunars) and as flexible as other
Dexterity Charms. To learn any other supernatural
martial art, such as Snake Style (Exalted, p. 240),
a Lunar must meet the Martial Arts minimums for
each Charm, regardless of her Dexterity.

בקשר ליכולת מועדפת, זה מופיע בשאלות ותשובות למפתחים:
Question: Can a Lunar with Martial Arts as a favored ability buy Martial Arts Charms for the experience cost of Favorite Attributes Charms?
Answer: Yes, he or she can.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה