• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

נק"פ - מכאניקה

או'ריילי

פונדקאי מהשורה
עוד מישהו חוץ ממני חושב שהמכאניקה של הנק"פ פגומה?
זאת אומרת בכל מהדורה ומהדורה נקודות פגיעה מייצגות כמה אפשר לחבוט בך עד שאתה נופל וזה לא אמור להיות ככה.
אני לא רואה שום סיבה שאם תקשור לכיסא דרואיד ומכשף ותכה אותם, הדרואיד יחזיק יותר זמן. אולי מכשף היה ילד מוכה ופיתח סף גבוה לכאב ולעומת זאת הדרואיד הוא סתם סיסי שמתעלף אחרי אגרוף אחד רציני.

לכן החלטתי שהגיע הזמן שנדון במכאניקה הכל כך בעייתית של נק"פ ונשים סוף לתיאוריית "אני ברברי אז לא איכפת לי אם תשפדו אותי ותשרפו אותי" :gah:

הדיון הזה נטחן המון-המון פעמים בעבר.

כן, נק"פ זה ייצוג אבסטרקטי של מספר גורמים שונים, שרק אחד מהם זה בריאות. בדרך כלל מתייחסים לנק"פ כאל "כשירות קרבית". במו"ד 5, באופן מוצהר, עד חצי הנק"פ המרבי שלך אתה בסך הכל מעט עייף ולא באמת נפגעת (נק"פ ככשירות קרבית, מרץ). מחצי הנק"פ עד אפס אתה כבר חבול וניתן לראות שאתה פצוע (נק"פ כיכולת התמודדות עם כאב, פצעים פיזיים).
לא, זה לא מתאים לכולם, אבל כן, יש כאלו שזה מתאים להם. רוצה חלופות? לך תקרא שיטות משחק אחרות ותראה איך הן עושות את זה (בגדול, בכולן זה אבסטרקטי, השאלה היא עד כמה). רוצה חלופות במסגרת מו"ד? יש איזה אלף, אבל אפשר גם ללכת על משהו פשוט יותר - אם זה לא הגיוני לך, תעשה משהו אחר. אם קושרים מכשף או דרואיד לכיסא ומרביצים להם, זה לא נק"פ. זה בדיקת סיבולת, או חוסן, או וואטאבר.

לגמרי לא. קפיצה מהירח לתוך החלל גורמת טונה נזק כפור (מעלה אחת מעל האפס המוחלט) וחנק. וגם אם מתעלמים מהקטע של החלל ושאר דברים ספציפיים לעולם מערכה זה איזה 100ק6 נזק שהורג כל אחד. לוחם דרגה 20, סליחה, ברברי בדרגה 20 אולי רק יגסוס מזה במקום להפוך למאפה שחולק את השם שלו עם דמות ממשחקי הרעב.

שכחת נזק כניסה מחדש לאטמוספירה ופגיעה בקרקע.

חוץ מזה, מכאניקה באה כדי לתמוך במשחק. אם משהו לא הגיוני בתוך המשחק, שום כמות של מכאניקה לא תעזור לך.

ועדיין הנק"פ לא מייצג את כמות החבטות שאתה יכול לספוג אלא איך אתה סופג אותן. נשיפת דרקון שתהפוך את אירלנד למכרה פחם ענק.... אף אחד לא ישרוד פגיעה ישירה של זה! לוחם דרגה ראשונה יושמד בעוד שלוחם דרגה עשרים יקפוץ הצידה ויישרפו לו השרוכים! לא איכפת לי אם אתה ברברי ברמה שש מאות שלושים ושתיים, אם עורפים לך את הראש, משפדים אותך מאוזן לאוזן ומטפטפים לך טבסקו לעיניים אתה מת! מת! :bones:

הנקודה היא שכל התקפה מחץ ועד נשיפת דרקון לעולם לא תיענה בCOME AT ME BRO! ואם כן כנראה שזה יהיה הדבר האחרון שתעשה... חץ בעין הוא חץ בעין אירלנד מפוחמת היא אירלנד מפוחמת. חטפת חץ בעין? גם אם לא מתת במקום אתה במצב קשה לכול הפחות. יצאת לשחייה לילית בהר געש? אתה מת! לא אולי, לא חצי, לא כמעט... אתה נהרג תוך שניות אם אתה חזק ודקות אם אתה יצור עוצמתי בקנה מידה קוסמי (דוגמת אנאקין סקייווקר) .

הצלת תגובה לחצי מכדור אש: אם היא מוצלחת זה כי הצלחת לקפוץ החוצה ממנו או להשתטח מהר מספיק מהר בשביל שרק רגל שמאל והטורסו התחתון שלך יפגעו ם היא לא מוצלחת סימן שקפצת לאט מדי וספגת את הנזק בהתאם אבל אם אתה עומד שם ומבקש את זה אתה צריך לספוג נזק כפול מהמקסימום לפי דעתי :flame: :flame:

ננסק הגזמות הן מוגזמות מטבען!

מה שמפריע לי זה שכל אחד בטוח שהוא המציא את הגלגל והוא הראשון שהבחין שיש משהו לא ריאלי בנק"פ...

כמה אופציות:

1. תעבור לחיוניות ופציעה: http://www.wizards.com/default.asp?x=dn ... 06a&page=3

2. משחק בדרגה ראשונה בלבד. במקום לעלות דרגות, הדמויות פשוט צוברות נקודות פעולה/גורל כמו באברון, תומכים, ועוברות לציוד מעשה אומן או קסום (עד דרגת מטיל 4). זה אם לא אכפת לך מערכה בעצימות נמוכה. רק צריך לתמוך איכשהו במטילי הלחשים. אולי לבטל את עלות הנק"ן על מגילות ושיקויים לטובת עלות בנקודת פעולה וכן יחידת לחש אחת בדרג 2 בלי תוסף יחידות על ערך תכונה גבוה.

3. לעבור שיטה.

או'ריילי אמר/ה:
הנקודה היא שכל התקפה מחץ ועד נשיפת דרקון לעולם לא תיענה בCOME AT ME BRO! ואם כן כנראה שזה יהיה הדבר האחרון שתעשה... חץ בעין הוא חץ בעין אירלנד מפוחמת היא אירלנד מפוחמת. חטפת חץ בעין? גם אם לא מתת במקום אתה במצב קשה לכול הפחות. יצאת לשחייה לילית בהר געש? אתה מת! לא אולי, לא חצי, לא כמעט... אתה נהרג תוך שניות אם אתה חזק ודקות אם אתה יצור עוצמתי בקנה מידה קוסמי (דוגמת אנאקין סקייווקר) .

הצלת תגובה לחצי מכדור אש: אם היא מוצלחת זה כי הצלחת לקפוץ החוצה ממנו או להשתטח מהר מספיק מהר בשביל שרק רגל שמאל והטורסו התחתון שלך יפגעו ם היא לא מוצלחת סימן שקפצת לאט מדי וספגת את הנזק בהתאם אבל אם אתה עומד שם ומבקש את זה אתה צריך לספוג נזק כפול מהמקסימום לפי דעתי :flame: :flame:

ננסק הגזמות הן מוגזמות מטבען!

אז מה אתה רוצה שנעשה? פשוט תמציא לך הסבר שנוח לך.

אף פעם לא טענתי שאני הראשון ששם לב לזה, להפך, אם תסתכל בהודעה הראשונה בעץ אתה תראה שאני אומר שכולנו שמנו לזה לב. מה שרציתי מהעץ הזה הוא שננסה להבין ביחד איך נק"פ עובד פחות או יותר...
אני וחברים שלי פיתחנו שיטה שיותר מתאימה בעיני גם לנק"פ וגם לדרג"ש. השה"מ הקודם שלי פיתח שיטה שבנויה על מהדורה 2 עם כמה שינויים מהותיים, שבעיני הייתה השיטה הכי טובה שנתקלתי בה עד היום למו"ד. אני מנסה להגיע למצב שבו אנחנו מגיעים לאיזושהי הסכמה על איך לעשות ריאליזציה לנק"פ. אני יודע איך אני מדמיין ואני משוכנע שננסק וגאלאן ושאר החברים בפורום מדמיינים בצורהשונה ואינדיבידואלית, אני מנסה ליצור דיון שבו כולנו מביאים את המבט שלנו על נק"פ ככה שכולנו נשכיל ונלמד משהו אחד מהשני.

אבל למה?

למה צריך להסכים על זה?

למי אכפת?

אגב, "השיטה הכי טובה שנתקלתי בה למו"ד" זה אבסורד.
מו"ד היא שיטה בפני עצמה עבור משחקי תפקידים. יש לה מהדורות שונות. יש לאנשים חוקי בית שונים.
אז לא הבנתי מה בדיוק רצית להגיד בזה.

למרות שאני חובב ראליסטיות במקרה הזה אני אומר כמו שגאלן כתב בנושא אחר (במילים קצת שונות ) שאם וויזארד היו כותבים חוקים מסובכים לדבר הזה ספציפית (במקומות אחרים כן מתאים ראליסטיות לדעתי) אז המשחק היה מסובך מדי ופחות מהנה

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיית הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
חזרה