• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מהדורה 3/3.5 נק"נ - איך ומתי ? /3.5

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא lhilas
  • תאריך התחלה תאריך התחלה

lhilas

פונדקאי מהשורה
אני מודע לעובדה שנפתחו כבר הרבה דיונים על הנושא הנ"ל, אך למרות זאת רציתי לפתוח את האשכול הזה בפאן אחר של נק"נ - לא מה הם מייצגות, או מה ההיגיון בשימוש בהם, אלא כיצד ניתן להביא אותם, לאיזה פעולות ומדוע?

כרגע כאשר אני משמש כשה"מ אני נותן לכל מסע/מבוך נק"נ בסיסי, ומוסיף תוספי נק"נ על חשיבה חכמה, פתירת חידות, ושיתוף פעולה.
אני אף פעם לא מעניק נק"נ ניסיון על כמות הנזק בשדה הקרב או מספר המפלצות שהדמות הרגה, מכיוון שלהרוג מפלצות זה תלוי מזל.
לאחר סיום המסע השחקן שקיבל את מספר נק"נ הגבוה ביותר מקבל בונוס כולל של 50% לנק"נ שהוא מרוויח, השחקן במקום השני מקבל בונוס של 25% השלישי 10% והאחרים מקבלים את נקודות הניסיון הבסיסיות עם התוספים שהרוויחו ותו לא.
לדוגמא, מסע עם נק"נ בסיסיות של 2000, השחקן הרוויח 500 נק"נ נוספות, מה שהביא אותו למקום הראשון בכמות נק"נ, מקבל העלאה של 50% כוללים (2500*1.5 = 3750)
למרות שזאת נראית לי כשיטה מתפקדת ומעודדת חשיבה יצירתית ותחרותיות, שמתי לב שרוב השה"מים מעניקים נק"נ על פי מספר ההריגות, ועל פי אחוזי ההצלחה בשדה הקרב? אשמח להסבר ולרעיונות חדשים על הענקת נק"נ לשחקניי :mrgreen:

יש חוקים ברורים מאוד לנק"נ במדריך לשליט המבוך. אבל אם לא רוצים להשתמש בהם לא חייבים, והשיטה שאתה משתמש בה נשמעת לי מאוד חיובית ויעילה. בסה"כ המטרה של נק"נ זה לקבוע את קצב ההתקדמות בדרגות של הדמויות, ולתת צ'ופרים על-משחקיים לשחקנים, מלבד אוצרות וחפצים. הדבר החשוב ביותר זה לדאוג שלא יהיו שחקנים שמפגרים יותר מדי מאחורה. זה טוב שאתה נותן נק"נ על פי יצירתיות והשתתפות, אבל תנסה לא להגיע למצב שיש שתי דמויות בחבורה שההפרש בין הדרגות שלהן הוא יותר מ-1. זה סתם יבאס את השחקנים.

אני מנסה לא להגיע למצב שכזה, אך כאשר השחקן רואה אישה שרוצה לדבר איתו על גנב שפרץ לביתה באותו הלילה (הוק למסע) והוא מחליט לשלוף את החרב האדירה ולבקע אותה ל-2 כי מתחשק לו... -___-
מתחילים להיווצר פערים...

להרוג מפלצות זה לא תלוי מזל, זה תלוי סטטיסטיקה ברורה וידועה מראש. קרב מול מפלצת מד"א X כלשהו, יסתיים באופן צפוי. רק במקרים נדירים למזל באמת יש משמעות. המפלצת *תיהרג*, או שהיא *לא תיהרג*, ואתה יודע את זה עוד לפני הקרב - בעצם השאלה היא האם *אתה* שמת אותה, או לא. זאת בכלל לא שאלה שמופנית לשחקנים.

סטטיסטיקה או לא, בסופו של דבר אפשרי שלוחם רמה 1 יהרוג דרקון בוגר לבדו, מאוד לא סביר, אך אפשרי...
למרות זאת העובדה שהוא הרג את הדרקון לא מעידה אף לא דבר על יכולותיו שלו...

הפתרון לזה הוא לדבר עם השחקנים. שום דבר בתוך המשחק לא יפתור את זה, צריך להסביר לשחקנים שלהרוג דב"שים חשובים הורס להם את המשחק

מלבד זאת, אם יש דמויות שנמוכות בשתיים או יותר דרגות משאר החבורה, פשוט תתן להן מספיק נק"נ בשביל להיות דרגה אחת פחות מהדמות הכי חזקה, ואם יש קבוצה של דמויות בדרגה מסויימת ודמות\יות אחר\ות בדרגה נמוכה יותר, תעלה אותן אוטומטית לדרגה של כולם. זה מבאס להיות חלש יותר משאר השחקנים, והמטרה היא להנות.

עריכה:

lhilas אמר/ה:
סטטיסטיקה או לא, בסופו של דבר אפשרי שלוחם רמה 1 יהרוג דרקון בוגר לבדו, מאוד לא סביר, אך אפשרי...

אם זה קרה לך, קנה כרטיס לוטו. אתה עומד להיות מליונר. ברצינות, למרות יוצאי דופן נדירים להחריד (פגיעה קריטית מתומנת עם גרזן זה הדבר הכי לא סביר שאני הצלחתי להשיג) הסטטיסטיקה משקפת יפה מאוד את המציאות. לוחם בדרגה 1 לא ינצח דרקון אדום כי הדרקון ינצח ביוזמה כמעט תמיד (ואז ישמיד את הלוחם בנשק נשיפה, כי גם נזק מינימלי יהרוג את הלוחם) וגם כשהוא לא הנזק המקסימלי של הלוחם מעצבן לכל היותר בשביל הדרקון. הקטע עם יוצאים מן הכלל הוא, מן הסתם, שהם לא קורים לעיתים כל כך תכופות (אלא אם מדובר בחוקים בלשון כמובן)

lhilas אמר/ה:

למעשה בלתי אפשרי, אבל זה לא משנה - מקרי קצה הם לא מה שחשוב כאן. קרבות קורים לעיתים תכופות מאוד, ויש טעם להתסכל בעיקר על מרכז העקומה, לא על הקצוות שלה.

לא שזה משנה, בעיני - גם לדעתי לא צריך לתת נק"נ על קרבות, אני רק מתקן את עניין המזל. לדעתי אין טעם לתת נק"נ בכלל, אבל הרחבתי על זה בעץ אחר, שנראה לי שקראת.

אני לא מבין למה לתת תוספת נק"נ למי שכבר בכל מקרה השיג את הכי הרבה נק"נ. איך זה הוגן?

המטרה היא לא להשיג הוגנות, המטרה היא לעורר תחרותיות בין חברי הקבוצה, סוג של מירוץ נק"נ אשר יגרום להם לחשוב מעבר לקופסא בו בזמן בו הם נלחמים על חייהם.
בנוסף זה גם מעודד אותם לבצע בדיקות דיפלומטיה, ידע, וכ'ו במקום סתם לרצוח עוד ועוד אנשים...

אני אבהיר:
ברורה לי המטרה שלך, אבל לא זה מה ששאלתי. שיטת הנק"נ הבסיסית שלך אומרת שמי שפועל באופן יצירתי וכו' יקבל יותר נק"נ מהאחרים. שאלתי, למה *להגדיל עוד יותר* את הנק"נ שלו, מעבר לכך? הוא כבר כך מקבל יותר נק"נ מכולם, וכולם יודעים שזה בזכות היצירתיות שלו וכו'. אז אתה כבר משיג את מה שאתה רוצה - מצוינות. למה להגדיל עוד יותר את תגמול הנק"נ, באופן לא פרופורציונלי לגמרי?

בעניין הלחימה, אם הגישה שלך לקרבות היא "לרצוח הרבה אנשים", אציע לשנות גישה. קרב לעולם לא צריך להיות חלק מההרפתקה סתם כך, תמיד צריכה להיות לו סיבה. בנוסף, תמיד כדאי שיהיה מעניין, עם טוויסט סיפורי או טקטי כלשהו. ראוי לתגמל אנשים גם על ביצוע חכם של טקטיקות ושימוש נבון ביכולות בזמן לחימה, לא?

גם בלי זה יש לך תחרותיות בין השחקנים, כי ידוע שהשחקנים לא מקבלים תגמול שווה בנק"נ.

נק"נ על הריגה הוא דרוש, אבל כשההריגה היא פתרון למכשול, כמו שאתה מביא נק"נ על שיכנוע שר הצבא של הממלכה השכנה שלך לעזור לממלכה שלך (זהו מכשול שהשכנוע הוא הפתרון לו), ככה אתה צריך להביא נק"נ על זה שהדמויות הצליחו להתמודד עם מפלצת מאתגרת שהיתה מכשול- לכן גם לא נותנים נק"נ על הריגה של סתם יצורים, כמו אנשים פשוטים או נמלים.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה