• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מהדורה 4 נקודות של אור ( מהדורה 4 )

"נקודות של אור" הוא קונספט כללי שמדבר על אימפריה גדולה של העבר שהתפוררה והותירה "נקודות אור" מנותקות זו מזו שצריכות הרפתקנים שיגנו עליהן ויקשרו אותן בחזרה.

עולם המערכה של מהדורה 4 נקרא "Nerath" על שם האימפריה האנושית הגדולה האחרונה. לצערנו אין יותר מדי מידע עליו. יש כמה שמות של ארגונים בולטים (לדוגמה "טבעת הברזל" שהיא לגיון גובליני שמנסה להקים אימפריה גובלינית חדשה על חורבות נראת') או מקומות שהופיעו בהרפתקאות או בספרים (כמו עמק ננתיר שמתואר במדריך לשליט המבוך ובהרפתקה "מצודת צלמוות").

הקוסמולגיה של מהדורה 4 (כלומר, הרעיון הכללי של איך מסודרים המישורים) נקרא "עולם הציר" משום שיש מעין ציר מרכזי שמסתובב סביב עצמו (העולם הגשמי, מלכות הפרא והצלמוות) ובקצהו העליון ישנו הים האסטרלי ובקצה התחתון - התוהו היסודני.

לפי מה שאני יודע הספרים manual of the planes,
heroes of shadow, heroes of the feywild, heroes of the elemental chaos
מספרים על העולם , תקנו אותי אם אני טועה והאם הם שווים קריאה ( האנגלית שלי בינונית כך שאם אתאמץ קצת אוכל לקרוא אותם )

תודה שי

הם כולם שווים קריאה, אבל הם לא ממש מסבירים על העולם.
ליין Heroes of נותן מקצועות וגזעים חדשים שעושים שימוש באחד מהמישורים (הצלמוות, מלכות הפרא או התוהו היסודני) אבל לא מדבר כמעט על המישור עצמו: בכוונה, כי הספרים האלו לא מיועדים לעולם מערכה ספציפי אלא כתובים עך שאתה יכול לקחת את כל מה שהם מציעים או רק חלק, לפי עולם המערכה הפרטי שלך.

Manual of the Planes עושה סקירה של המישורים, אבל גם מדבר על איך לבנות את הקוסמולוגיה שמתאימה לך (ומציג את הקוסמולוגיה של שתי המהדורות הקודמות, "הגלגל הגדול", כקוסומולוגיה חלופית).

בכלל, עולם המערכה של נראת' הוא מאוד "מאחורי הקלעים". עיקר המידע עליו מגיע מההרפתקאות המוכנות של מו"ד 4, מספר המפלצות Threats of Nnathir Vale וממשחק הלוח Conquest of Nerath (שהוא המקור היחיד למפה כמעט-שלמה של העולם הגשמי בעולם המערכה הזה).

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיית הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
חזרה