• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

נציג פריק לתחום המיניאטורות.

סטטוס
נעול לתגובות.
שלום, כולם.

קודם כל, רק רציתי לומר תודה, Comandos, על העצה הראשונה שמישהו טרח ונתן לי בפורום הזה. אני מעריך את זה. גם בהחלט מתכוון לבדוק פה לפחות פעם בשבוע.
עדיין, אני חייב לבקש מכם סבלנות מסויימת. Silver Helmet, Sha5525, כפי שודאי תגלו לאחר שתכירו אותי אישית, אני בן-אדם מאוד עסוק ובשעה שאני נהנה לבקר באתרי מיניאטורות, זה תמיד חייב לבוא על חשבון משהו אחר. לכן, אנא, המתינו בסבלנות לתגובות שלי, שעד כמה שאוכל, תמיד יגיעו. ספציפית, ביקשתי שתעבירו את השאלות לעץ הזה כדי להקל עלי לראות את כולן באופן מסודר ולשפר את התגובה שלי. תודה על העזרה.

ובאמת, זה נחוץ או הגיוני לדרוש ממני תגובה מיידית? דווקא המתנה בתגובות, לדעתי, ובדיקה מקיפה של המצב תיצור בינינו דיונים יותר מועילים. בבקשה, המנעו מלרדת לפסים אישיים ולכנות אותי פחדן. אני אפילו לא פה שבוע, אז אל נא נקפוץ מיד לכזו נימה שלילית. בכלל, אני לא בטיפוס להגיב ברמות כאלו, או להתייחס להודעות עולבות. אשמח אם נשמור על נימוס מסוים בינינו. יהיה יותר נעים בפורומים ויותר קל להבין אחד את השני.

בקשר לשאלה על WM ו-PP. פריק, בזמנו, הביאו את המיניאטורות לארץ, אבל נתקלו בחוסר היענות. מכיוון ש-PP מתנהגים שיווקית שונה מ-GW, לא יכולנו להתחרות במחירים שלהם. לכן, באופן טבעי, לא יכולנו למכור את המיניאטורות. שחקנים העדיפו להזמין מחו"ל.

עכשיו, למרות שהשקעה בקהילה ונסיון להביא קצת כיף תמים לחנות זה דבר נהדר שדי נותן את הטעם לחיים, יש גבול לכמות המשאבים, המאמץ, כוח האדם והזמן שברשות פריק. לכן לא נרצה להשקיע מאמץ וזמן בתחומים שלא רק יניבו לנו רווח אלא גם יכולים אולי לגרום להפסד. אני מקווה שתבינו ללבנו אם לא נקיים טורנירים ל-WM, דבר שיוצר הפרעה בשגרת החנות ועולה לה כסף, ללא כל אפשרות להחזיר אותו.

בקיצור, אם מישהו מעדיף להזמין מחו"ל מיניאטורות, בשמחה. אבל בבקשה שלא יצפה ממני להשקיע בתחביב ותחום שרק יהיה כאבן ריחיים על צווארי.

בקשר להתנצלות, אני עדיין לא מסוגל לספק אחת, מסיבה פשוטה. אני לא יודע מה קרה, מנקודת מבטם של כל הצדדים או כל כיוון אחר. עד שתהיה לי הזדמנות להבין הכל ולכולנו הזדמנות ללבן את העניין, כל התנצלות שאני אתן תהיה אוסף של מילים ריקות מתוכן, שקר נבוב וחסר כנות. אני אל מתכוון להתחיל את מערכת היחסים שלנו בלחפף שיחה, להתנצל כדי להשתיק אתכם ולהמשיך הלאה בלי לפתור כלום.

בקשר לכל מני דברים ששמעתי בקשר לכך שמתייחסים לפריק כחמדנים ותאבי בצע, יש לי כמה הערות. ניסיתם פעם להחזיק עסק במדינת ישראל? לפרנס בית? לעזור לילד שלכם לשלם שכר לימוד? לחסוך לפרישה? לשלם שכר דירה? נתקעתם פעם בלי כסף לאוכל?
עכשיו, אני מדבר מנסיון אישי ומעיד על עצמי - פרנסה זה לא דבר פשוט. התנאים בארץ קשים. כל מי שבוחר לחיות בארץ צריך לחיות במציאות שלה. יש סיבה למה זה בלתי מנומס לשאול בן אדם לפרנסה שלו או להכנס לו לכיס - אי אפשר באמת להפיק מזה כלום אלא אם כן מנהלים לו כבר את הכיס, ובן-אדם לא באמת יכול לסמוך על אף אחד שינהל לו את הכיס והחיים שלו. תסתכלו על רוסיה הקומוניסטית.
בבקשה, אל תתעסקו עם פרנסה של אחרים. אנחנו נותנים את המיניאטורות במחיר הזול ביותר שאנחנו יכולים ומורידים עוד כשאפשר. רק תדעו, שכלכלית, בהחלט יכול להיות מצב שבו המחיר הנמוך ביותר האפשרי גבוה ממחיר המכירה ההגיוני. במצב כזה פשוט לא מייבאים.

בנושא השאלה השניה - אני כרגע לא יכול להרשות לעצמי לאסוף צבא. לאון פה מכיר את החלום שלי - צבא של אלדר. אני קורא את הספרים ועובד על הנושא בראש מנקודת המבט של תיאוריות אסטרטגיות סתם מתוך הנאה, מכיוון שזה תחום שמעניין אותי.
למרבה המזל, יש בחנות צבא IG שמגיע לסביבות ה-1800 נק'. יגיע לסביבות ה-2000 כשהכל יהיה צבוע.
כרגע אני משחק 40K סתם מכיוון שזו המערכת שאני הכי נהנה ממנה. אני אפילו מודה בגאווה שאני נהנה מהפלאף שלהם ושיש לי שישה מהספרים של Gaunt's Ghosts, בנוסף לכמה אחרים של 40K. יש למישהו את Sabbat Martyr או ספרים מהסדרה השניה? יש לי גם את השניים הראשונים של Commisar Cain והייתי שמח לקרוא את השלישי.
בתחילת דרכי, לפני תשע שנים, התחלתי לשחק דווקא WHF. התאהבתי בברטונים, כן כן, למרות כל הצבעים העליזים. אני וידידה בשם אפרת אספנו מינאטורות ככל שהשיגה ידנו. למרבה הצער, זה לא היה הרבה. וצבענו ממש גרוע. באמת.

הייתי די מופתע לגלות מיניאטורות כשבאתי לעבוד בפריק ודי מהר נכנסתי לתחביב שוב. לימדתי את עצמי לצבוע בשביל הסדנה שלנו, ואני עדיין מפנטז למצוא דרך חיים שתאפשר לי להעביר שבועות שלמים עם המיניאטורות בצביעה ומשחק. בינתיים, זה לא נראה סביר לקרות.

ולאון, אחי, דווקא השבוע ישבתי לעדכן את האתר, במס הדמים הרגיל של שעות השינה. כל קטגוריות ה-WH סודרו בצורה יותר נוחה והעלנו מוצרים חדשים דווקא לאלדר. טוב, נו, זה אני מעדכן - עם מי עוד אני אתחיל אם לא עם המיניאטורות האהובות עלי?

דבר אחרון, תודה על קבלת הפנים, כולם - טל, לאון, ינאי, Lone Wolf, Molejo, Comandos... לפני תשע, שמונה שנים, כשקניתי את המיניאטורות הראשונות שלי, לא דמיינתי לעצמי שתהיה בישראל יום אחד קהילה בכזו רמה בארץ. למעשה, אחרי שפלאדין נסגר, לא באמת ציפיתי לראות וורהמר בארץ. באמת שאני שמח שהעניין הסתדר בשונה משחשבתי.

שבוע טוב לכם בינתיים. נדבר.
יהונתן.

אני עם ננסק בעניין, ובתכלס לא מזיז לי מה המניעים של פריק, אני רק רוצה לראות תוצאות חיוביות לגבי הקהילה.

לאיל- צבוע לגמרי מצידך לנתק כל קשר לקהילה בטוענה שנמאס לך מהויכוחים המכוערים, ואז לקפוץ חזרה פנימה ולהתערב בדיוק בסוג דיון כזה. ובוא ונגיד לרגע שההתערבות שלך איכשהוא תומכת(לפחות בצד שלי), העקיצות שהכנסת להודעתך לא טובות לשום דבר, ולדעתי היה עדיף אם היית חושב עוד פעם לפני הכתיבה.

סוף סוף עידכון רציני לאתר :D :D :lol:
אני אישית לא מבין מה יש לקהילת WH נגד פריק...
הם חנות שמספקת לנו מיניאטורות בארץ ורק על זה צריך לתת כבוד...
בגלל שזאת לא משהו קהילה עד כדי כך גדולה, ואין הרבה חנויות בארץ שמספקות לנו מיניז ויש כאלה שלא יכולים להזמין...
אני חושב שפריק תורמים ממש המון ועם הם לא היו רק השנה הייתי מתחיל ואולי גם זה לא...

ליונתן-אולי יום אחד כשאני אגמור את המיניז שלי ולך לא היה צבא אלדר (לא נראה לי שזה הולך ליקרות) אני אתן לך לשחק עם 2000-1500 נק' של אלדר...
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Wolf's Bite אמר/ה:
לאיל- צבוע לגמרי מצידך לנתק כל קשר לקהילה בטוענה שנמאס לך מהויכוחים המכוערים, ואז לקפוץ חזרה פנימה ולהתערב בדיוק בסוג דיון כזה. ובוא ונגיד לרגע שההתערבות שלך איכשהוא תומכת(לפחות בצד שלי), העקיצות שהכנסת להודעתך לא טובות לשום דבר, ולדעתי היה עדיף אם היית חושב עוד פעם לפני הכתיבה.

לא נמאס לי מהויכוחים המכוערים, נמאס לי מהאנשים המוגבלים, יש הבדל

אני מתערב בדיון הזה כי כמו שאמרתי אני מכיר את יונתן, אני מעורה מעט בקהילה הזו של פריק, וחבל לי לראות שבגלל התבטאויות לא במקום של אלמנט אחד שם (מסתורי ולא ידוע ככל שיהיה), יהיו כאן אנשים שחס וחלילה יקראו להחרים אותם (ואני מדבר נטו מניסיון מר, סטייל מקרה כ"כ)

doctor attrition אמר/ה:
Wolf's Bite אמר/ה:

לא נמאס לי מהויכוחים המכוערים, נמאס לי מהאנשים המוגבלים, יש הבדל

אני מתערב בדיון הזה כי כמו שאמרתי אני מכיר את יונתן, אני מעורה מעט בקהילה הזו של פריק, וחבל לי לראות שבגלל התבטאויות לא במקום של אלמנט אחד שם (מסתורי ולא ידוע ככל שיהיה), יהיו כאן אנשים שחס וחלילה יקראו להחרים אותם (ואני מדבר נטו מניסיון מר, סטייל מקרה כ"כ)

תגיד אתה באמת חושב שאנחנו מטומטמים אה? בוא נקרא לילד בשמו בסדר.
מי שפתח את הפה כלפי הקהילייה או אלמנטים מסויימים בה היה בעל החנות אז מה אתה מצפה מאיתנו שמגיע עובד חדש שמייצג את החנות אז נשב בשקט כמו ילדים טובים כי הוא רק "עובד" שם?
ואתה ממשיך בהעלבות אישיות כמו "אנשים מוגבלים" חוץ מזה שממש לא ראיתי אותך פעיל בקהילייה חוץ מהעתרבות הזו אז למי אתה בא להטיף מוסר בדיוק?.

תשים לב, שמאז שהגיע לכאן איזשהו שם מיסתורי ופרסם את קמפיין מדוזה 5 צצו עוד מספר לא מבוטל של עצים על כל מיני פעילויות פריק, כל אחד דרך אגב בעץ נפרד, כמובן.
וכשבעץ אחד בפורום של פריק הופיע איזשהו קישור לאחד הפורומים כאן הוא נעלם ללא הותיר עקבות ועוד ברוב חוצפתו של המנהל של הפורום שמחק את הקישור נכתב "שאם אנחנו רוצים להגיב בפורום אז שנעשה זאת שם"
מה לעשות אנחנו לא "מוגבלים" כל כך כמו שאתה חושב ומה שנאמר שם לא משתמע לשתי פנים!.

Prince Ycarus אמר/ה:
שלום, כולם.

בקשר לכל מני דברים ששמעתי בקשר לכך שמתייחסים לפריק כחמדנים ותאבי בצע, יש לי כמה הערות. ניסיתם פעם להחזיק עסק במדינת ישראל? לפרנס בית? לעזור לילד שלכם לשלם שכר לימוד? לחסוך לפרישה? לשלם שכר דירה? נתקעתם פעם בלי כסף לאוכל?
עכשיו, אני מדבר מנסיון אישי ומעיד על עצמי - פרנסה זה לא דבר פשוט. התנאים בארץ קשים. כל מי שבוחר לחיות בארץ צריך לחיות במציאות שלה. יש סיבה למה זה בלתי מנומס לשאול בן אדם לפרנסה שלו או להכנס לו לכיס - אי אפשר באמת להפיק מזה כלום אלא אם כן מנהלים לו כבר את הכיס, ובן-אדם לא באמת יכול לסמוך על אף אחד שינהל לו את הכיס והחיים שלו. תסתכלו על רוסיה הקומוניסטית.
בבקשה, אל תתעסקו עם פרנסה של אחרים. אנחנו נותנים את המיניאטורות במחיר הזול ביותר שאנחנו יכולים ומורידים עוד כשאפשר. רק תדעו, שכלכלית, בהחלט יכול להיות מצב שבו המחיר הנמוך ביותר האפשרי גבוה ממחיר המכירה ההגיוני. במצב כזה פשוט לא מייבאים.
הייתי די מופתע לגלות מיניאטורות כשבאתי לעבוד בפריק ודי מהר נכנסתי לתחביב שוב. לימדתי את עצמי לצבוע בשביל הסדנה שלנו, ואני עדיין מפנטז למצוא דרך חיים שתאפשר לי להעביר שבועות שלמים עם המיניאטורות בצביעה ומשחק. בינתיים, זה לא נראה סביר לקרות.

יהונתן.

חתכתי קצת את ההודעה שלך כדי להתיחס ל2 הנקודות:
היית מופתע לגלות מיניאטורות בפריק? ובכן המיניאטורות של פריק הם סוף המאמץ המשולב של כולנו פה בקהילה להעלות את המיניאטורות לסדר יום, העבודה הקשה של אירגון תצוגות בכנסים, אירגון כנסים עצמיים, כתבות בעיתונים, הודעות בפורומים השונים, נסיעות ברחבי הארץ למצוא אנשים, לתלות מודעות בחנויות להחזיק 2 פורומים ועוד...

הפרנסה של פריק מענינת אותי, אני איש קהילת המיניאטורות שמעוניין לראות את התחום פורח פה בארץ ועשה המון בשביל זה, כולנו פה השקענו שעות על גבי שעות כדי שפריק יוכל למכור את המיניאטורות, אנחנו השקענו שעות כדי שיהיה בסיס ליבואן להביא מיניאטורות לארץ, כאשר כוכבי כסף חשב שיש פה קהל של מקסימום 20 איש אנשים פה האמינו שיש יותר ועבדו קשה כדי לקדם את הקהילה, אם פריק רוצה להרוס את היבוא ע"י מכירה בסכומים גבוהים אז כן זה ענייני, איך אפשר להיות חיוביים כאשר הורסים משהו שבנינו?
בצע כסף? לא יודע, חוסר ראיית העתיד? בטוח, היינו פה הרבה לפני פריק וסביר להניח שאנחנו ניהיה פה הרבה אחריו, אנחנו אלו שבנו את השוק בארץ כדי שפריק יוכל למכור מוצרים ואנחנו לא יכולים לעמוד מנגד ולראות אותו נהרס רק כדי שפריק יוכל לראות מתח רווחים גבוה לתקופה קצרה במקום מתח רוויחים נמוך לתקופה ארוכה הרבה יותר.

בוקר טוב לכולם. אני אתחיל בהרהורי לב, ואעבור לשאלה.

הרהורי לב: שקלתי רבות אם יש טעם לכתוב כאן. הרי את דעתם של מאיר ועמרי, ואולי עוד כמה, לגבי המצב בארץ והיותם של גורמים מסחריים זרע השטן וניציגיו עלי אדמות - אני כנראה כבר לא אשנה. שויין. ומי שממילא לא מעניין אותו הוויכוח - אז לא נעניין אותו. אבל, ברוב איוולת החלטתי כן לכתוב כמה משפטים. איוולת, אני יודע. כנראה יצר התאבדותי.

שאלה- לאור הצהרות אחדות של חברי קהילה שלאנשים כאלו ואחרים אין "זכות" לכתוב בפורום, הריני לשאול אם לי מותר. אז, מותר לי גם? כי אם לא, אז פשוט תדלגו.

ולתוכן מעורר הסערות (או שערות, לפי הטעם):
פריק לא קובעים מחירים. מחירים, לרוב, נקבעים ע"י היבואן. היבואן מוכר לחנות במה שמוגדר "מחיר קטלוגי" שנקבע על ידיו, והחנות מקבלת הנחה ממחיר זה. החנות יכולה, אם היא רוצה, לתת למוצר מחיר נמוך מהמחיר הקטלוגי, אבל זאת על חשבונה.
למה זה דומה? תחשבו שאתם מקבלים 20 ש"ח לשעת עבודה, אבל מרוב אהבה למקום העבודה, אתם מוכנים לקבל ממנו רק 18 ש"ח לשעה, כדי "להיות בסדר". אף אחד מכם לא יעשה זאת, וכך חנות לא תוריד מחיר על חשבונה.
מחירי WM בארץ נקבעו ע"י היבואן, חברת ספורטל (הידועה גם כקארד פוינט, PMI ועוד כמה שמות). יבואן זה ספציפית, נוקט מדיניות מחירים כזו, שלרוב מייקרת את המוצרים בארץ בהשוואה למוצרים בחו"ל. אם נשתמש בדוגמה מתחום אחר - אותו יבואן מוכר גם ספרי "מבוכים ודרקונים" באנגלית והוא קובע את מחירם. יבואן זה קבע את מחיר הספר COMPLETE WARRIOR ב-170 ש"ח, וספר אחר בסדרה COMPLETE ARCANE ב-180 ש"ח, למרות שמחירם הדולרי זהה.
למה? ככה. ככה בא לו, ככה מתאים לו, ככה הוא מחשב את הוצאות היבוא שלו מול מכירות, עלויות תפעול וכל מיני. לחנות (פריק, או כל חנות אחרת) יש 2 אפשרויות: א. לשמור על המחיר שהיבואן קבע, ולהנות מכל ההנחה המסחרית שהיא מקבלת (נניח 40% הנחה מהמחיר הקטלוגי). ב. להוריד את מחיר הספר ל-170 ש"ח, כמו הספר הראשון בסדרה, על חשבונה, תוך פגיעה ברווח שלה עצמה.
ושוב, אתם הייתם מוותרים על 5% מהמשכורת שלכם? לא נראה לי. באותו הגיון, זה מוזר לדרוש מפריק להוריד מחירים.
למעשה, התלונות צריכות לפנות ליבואן הקובע את המחיר הקטלוגי.

וכן אני מכניס את ראשו ההזוי למיטה חולנית לגמרי - אני עצמי יבואן של מיניאטורות. כן כן, תתפלאו לשמוע. ואני זה הקובע את מחירי GW לפריק. אז תבואו אלי בתלונות.
אבל שניה לפני שאתם באים אלי בתלונות (אני מחכה עם נבוט מכושף +800), תמשיכו לקרוא:

כבר נאמר ונכתב רבות שכוכבי כסף יקרנים, גנבים, שקרנים/רמאים/אונסי כבשים ומה לא. כבר היה דיון מאד, מאד מאד, מאד מאד מאד ארוך לגבי השוואת מחירים בין רכישה בחו"ל לרכישה בארץ.
צר לילומר לאחדים מכם, שככל, הדיון הטראומטי הזה הראה שהרכישה בארץ זהה בעלותה, אם לא זולה יותר, מביצוע רכישות בחו"ל. כן, אני יודע שאתם לא מאמינים לי (אנשים מסויימים שלא אנקוב בשמם - לנשום עמוק, ולחשוב לפני שאתם מתחילים להגיב בהתלהמות הקוראת להחרמת כל גורם מסחרי ישראלי מעתה ועד עולם).
אני מודה לחלוטין - יש מוצרים ונקודות שהמחירים בארץ גבוהים. אתם רוצים לדעת היכן עיקר הבעיה - ספרי צבא. מסיבה תמוהה כלשהיא (ואני עוסק בדפוס כבר 5 שנים) תנאי המכירה של GW בכל הנוגע לספרי קריאה פשוט דביליים. לא ברור לי איך - אבל דווקא ספרים יוצאים אצלם הכי יקרים. פשוט לא ברור הנושא.
אבל במיניאטורות עצמן, אנחנו דווקא די בסדר במחיר. יחידת בסיס שעולה 18 ליש"ט (ותפסיקו להגיד פאונד, זו לא עברית) עולה בפריק 170 ש"ח, כולל מע"מ. יחידת Ogre Bulls Regiment שעולה 20 ליש"ט, עולה בארץ 170 ש"ח גם. יחידת Sisters of Twilight on Forest Dragon עולה 30 ליש"ט, ובארץ 240 ש"ח (8 ש"ח לליש"ט, מתחת לשער היציג הנורמלי והממוצע).
כלומר - היבואן הזה (כוכבי כסף, למי ששכח כבר איזו הודעה הוא קורא) עושה כל מאמץ אפשרי להביא את היחידות השונות לחנות ואליכם הלקוחות - במחיר הזול ביותר האפשרי. אולי זה לא מספיק, אולי זה לא מוצא חן בעינייכם, אולי עבור אנשים מסויימים זה כבר לא ישנה את השנאה העיוורת וההתנגדות העקרונית לתמיכה בעסקים מקומיים - אבל זה המצב.
אנחנו יודעים שיש חולשות - מוצרים שעולים קצת יותר. אנחנו גם יודעים שיש הצלחות - מוצרים שעולים הרבה פחות.
אנחנו אבל גם יודעים משהו שלא זוכה לתשומת לב ראויה - הדרך הנכונה לקדם את הפעילות בארץ, היא ע"י יותר מקומות שמוכרים כאן, ברחוב, בחנות אמיתית לאנשים, יותר מקומות שמאפשרים לראות את המשחק, יותר מקומות שנותנים הדרכה בצביעה, בהרכבה, בחוקים, יותר מקומות בהם ילד יכול לראות מיניאטורה צבועה ולהחזיק אותה בידיים, יותר מקומות בהם יש חשיפה אמיתית למשחק, לתחביב ולתחום. ואת זה לעולם לעולם לעולם לא תשיגו ע"י האינטרנט. NEVER. ולא, אייקון וביגור לא מספיקים כמושכי קהל. לפריק נכנסים אנשים שבאו לוורדינון לידם לקנות מצעים, או באו לקופה לשלם כרטיס חניה ו"נתפסו" בזווית העין למשהו צבעוני ומעניין. אף חנות אינטרנטית לא תשיג אפקט כזה, לעולם.

אגב, הערה - היקף ההנחה והמחירים ש-GW נותנת למדינה מסויימת, נמדד לפי כמות המכירות של אותה מדינה. למעשה, כל המעודדים לקנות בחו"ל פוגעים בכם, ה"חברים" שלהם. אם נפח המכירות בארץ היה גדל, הייתי יכול ללחוץ על GW להעלות את ההנחה שלנו ב-2% (וזה המון) - הנחה שהייתה מגיעה למוצרים עצמם.
אבל מה לעשות - מי שהולך עם הראש בקיר, מרוב דם ודמעות בעיניים לא יכול לראות את התמונה הרחבה.

עוד דבר - בשבועיים האחרונים אנחנו במו"מ עם GW על הפקת חומר שלהם בעברית. כן, מה שקראתם. דבר כזה מעולם לא קרה כאן קודם לכן, ע"י אף יבואן. וזה דבר שלעולם לא יקרה בזכות אף חנות אינטרנט שתלקקו לה את הביצים עד סוף העולם. זה קורה אף ורק בזכות היבואן (כן - אני!). זה קורה רק בזכות היבואן - תזכרו את זה.
קורטקס לעולם לא יפיקו לכם חומר מקורי של GW בעברית, גם אם תקנו שם במיליונים. כי אתם לא מעניינים אותם. לא אכפת להם מישראל. בשבילם - קהילת ISRAEL היא זבוב על הקיר.
רק גורמים מסחריים מקומיים מסוגלים לתת לתחום את הדחיפה שהוא צריך ומתחנן אליה. רק גורמים מסחריים יכולים לעשות את הצעדים הנחוצים לקדם את התחום בצורה מקצועית ורצינית.

אז תעשו לי טובה גדולה - רדו מהגב שלנו. תפסיקו עם הרעל, הארס, השנאה כלפי פריק וכ"כ. די, נמאס. אתם מדברים שטויות, תוקפים בלי סיבה. לכו, תשתו משהו ותחזרו רגועים. ואז נשמח כולנו לשבת לדבר איתכם, לראות נקודתית, מוצר מוצר, מה הבעיה ואיפה אפשר לשפר. נתכנן יחד פעילויות, נשב יחד על תרגומים, על פרסום, על כנסים (אגב, מי אתם חושבים הולך לשלם על השולחן הדגמה שלככם באייקון? סנטה קלאוס? לא. זה במסגרת החסות של כוכבי כסף. אחרת - אתם לא ברחבה המרכזית).
באמת באמת - אל תגיבו. תקראו. תתקשרו, תשלחו לי מיילים. הדרך היחידה להתקדם - היא להתקדם. לא תקבלו התנצלות, אולי כי גם הצד השני נעלב. אז יאללה - תשכחו מזה. מה קרה, לא נעלבתם אף פעם? אבל יש אינטרס משותף אדיר, ענק, יפה חיובי ומדהים - ואתם נותנים לאנשים ספציפיים, אכולי רגשות כאלו ואחרים לגרור אתכם פעם אחר פעם אחר פעם לכיוון הלא נכון.
יש כיוון נכון, והצבעתי עליו בשלט נאון מהבהב וזוהר עם תרועת חצוצרה. עכשיו הבחירה שלכם - ללכת בכיוון, או שוב לחרבן על הכל.

שלכם,
בתסכול אמיתי
יונתן
יבואן GW בישראל, שהולך לעשות מהפכה - ולתרגם חוברת של WHF.

מכיוון שגם מאיר, גם הדוקטור וגם יונתן מכ"כ לחלוטין לא מבינים על מה אנחנו מדברים כאן ופשוט מנגנים את המנגינות שמוקלטות להם, אני אתמצת את שורש העימות הנוכחי לטובת אלו שאיבדו את הידיים והרגליים:
1. אחרי שהעזתי לטעון שהמחירים של WM בפריק הם הכי יקרים בעולם, אליק מפריק התעצבן, דיבר לא יפה אל אנשים שלא פגעו בו מעולם, והודיע שהוא מפסיק למכור מוצרי WM
2. אצל פריק יש מדיניות שלמיטב ידיעתי הם עד היום לא התנערו ממנה באופן רשמי לפיה הם מוחקים קישורים לפורומי האורק והפונדק אבל אין להם בעיה לכתוב בפורומים האלו.

זהו. זה כל הסיפור הנוכחי לא "הקהילה המאוחדת" הקדושה ולא "היבואן הקורבן" הנצחי, אלא גסות רוח ויהירות של איש אחד. אני, אגב, חושב שאפשר לפתוח דף חדש עם יונתן מפריק, אבל זה רק אני.

אני רק רוצה לומר שבעקבות שיתוף הפעולה עם כ"כ יהיה דוכן שלהם בכנס בכ"ס
ואנחנו מקווים (כ"כ אלון{ששייך לשני הצדדים} ואני) לראות אותכם :mrgreen:

אם המחיר אצלך נמוך זה נהדר, למה לא? נהפוכו נפנה אליך אנשים שמעוניינים לקנות מוצרים (למה לא, אולי את ההזמנה הבאה נעשה אצלך, מי יודע?), אך לא בך עוסק העץ, השאלה היא הרבה יותר מעניינת:
האם חנות תוריד מחיר על חשבונה כדי לקדם את כמות המכירות? זאת השאלה הנכונה, ובמילים אחרות כמה רצינית פריק? האם הם רואים במיניאטורות עסק קצר מועד או ארוך טווח? אם הם היו רואים בזה עסק ארוך טווח אזי הם היו מורידים את המחיר כדי לאפשר:
1. מכירה מוגברת למתחילים- אחד הבעיות הראשיות של התחום הוא המחיר הגבוה שהוא דורש.
2. כדאיות הקניה לאנשים בעלי האמצעים לרכוש את המוצר בחוץ, כמוני שיכולים להוציא 500-900 שקל לחודש (או חודשיים) על התחום.
3. הגברת כמות המכירות הכללית של היבואן כדי להשיג הנחות גבוהות יותר מהיצרן שיתגלגלו חזרה אליהם ובכך יאפשרו לשמור על מחיר נמוך אך ברווח גבוה יותר.
או לחילופין רואים בזה עסק קצר טווח שבו יש להוציא את הרווח המקסימלי מכל מוצר נמכר מתוך הבנה שמחר המוצר כבר לא יהיה קיים ולכן לא ישתלם כלכלית למכור ברווח נמוך.

עמרי אמר/ה:
מכיוון שגם מאיר, גם הדוקטור וגם יונתן מכ"כ לחלוטין לא מבינים על מה אנחנו מדברים כאן ופשוט מנגנים את המנגינות שמוקלטות להם, אני אתמצת את שורש העימות הנוכחי לטובת אלו שאיבדו את הידיים והרגליים:
1. אחרי שהעזתי לטעון שהמחירים של WM בפריק הם הכי יקרים בעולם, אליק מפריק התעצבן, דיבר לא יפה אל אנשים שלא פגעו בו מעולם, והודיע שהוא מפסיק למכור מוצרי WM
2. אצל פריק יש מדיניות שלמיטב ידיעתי הם עד היום לא התנערו ממנה באופן רשמי לפיה הם מוחקים קישורים לפורומי האורק והפונדק אבל אין להם בעיה לכתוב בפורומים האלו.

זהו. זה כל הסיפור הנוכחי לא "הקהילה המאוחדת" הקדושה ולא "היבואן הקורבן" הנצחי, אלא גסות רוח ויהירות של איש אחד. אני, אגב, חושב שאפשר לפתוח דף חדש עם יונתן מפריק, אבל זה רק אני.

גם אני וזו בעצם הייתה הנקודה העיקרית של ההודעה שלי (וסליחה אם זה לא היה ברור, מכיוון שהיה מדובר בהודעה שנכתבה באישון לילה אחרי יום עבודה ופרזנטציות די מפרך): שגם אם אליק היה פוץ, אין שום קשר לדעתי בינו ובין העובדה שאפשר לנהל מערכת יחסים מצויינת עם פריק, מערכת יחסים שרק תתרום לקהילה.

ואתה ממשיך בהעלבות אישיות כמו "אנשים מוגבלים" חוץ מזה שממש לא ראיתי אותך פעיל בקהילייה חוץ מהעתרבות הזו אז למי אתה בא להטיף מוסר בדיוק

אני אומר את האמת. אדם שמביט בחישוב אריתמטי בסיסי המציג מציאות X וטוען למציאות Y הוא אדם מוגבל. פעיל בקהילה? אני גורם חיצוני שמונע מאינטרסים כלכליים, עוד לא הבנת?

ומאיר - תפסיק, אתה עושה בושות.

shadowfax אמר/ה:
שוב, אפשר לשאול "מי אתה?"

האמת אני לא חושב שזה רלוונטי אבל לאור הבקשה שנראית מאד חשובה אני אענה, קוראים לי אילי ואני עובד בפריק כבר 3.5 שנים אם לא יותר (עזבתי וחזרתי כך שלמעשה זה יותר).

קראתי את כל העץ ולשם שינוי אני רואה יחס יותר חיובי וחייב להגיד שאני מגבה את Prince Ycarus (יונתן מחנות פריק) בכל מילה... עכשיו אני רואה גם שנכתבו פה מילים מיונתן מכוכבי כסף ואני מוריד את הכובע לפני הניסוח והססבר המתומצת, האמת יונתן חסך לי הרבה מילים והסברים. ואכן אחזור ואדגיש שהמחירים בהם אנו מוכרים הם המחירים המינימליים שדרושים להתקיימותה של החנות, אם נוריד מחירים מעבר לכך אנחנו יכולים באותה מידה לסגור את הדלתות וללכת הביתה.

האמת יש הרבה דברים שכוכבי כסף רשמו שכלל לא ידעתי כגון כמות מכירות = להנחה שמקבלים מחו"ל וכו'.

גם אני לא בקיא בכל מה שנאמר בין הקהילה לבין פריק במרוצת החודשים/שנים האחרונות, והרשו לי להבהיר לכם כאן ועכשיו שאין לי שום כוונה לקחת חלק בסיכסוך זה, העלבות היו הדדיות וכמו שאתם מרגישים פגועים גם הצד השני מרגיש. אם ניקח לדוגמה אותי שאחראי להקמת הפרוייקט של מדוזה כאן בפריק, אתם יודעים איזו הרגשה קיבלתי כשנכנסתי לפורומים אחרי שהרמתי את הדף והפירסומות אליו? השקעתי בדף הזה שעות, עבדתי עליו גרפית שידמה למקור ואפילו חיפשתי ניסוחים שלא יקלקלו את הניסוח האנגלי המדהים ומה קיבלתי בפורומים? אפילו לא מילה טובה אחת, יחס מזלזל, יחס מעליב, בקיצור מאדם שמח וטוב לבב, בשניה אחת אבד לי כל החשק להשקיע עוד מרץ במשהו שאמרו לי שמראש נדון לכישלון, עקב האנטי של הקהילה, לא האמנתי לדברי רואי השחורות, והמשכתי במרץ רק כדי לגלות שגם כאשר לא מבקשים כסף ועושים משהו בשביל הכיף, ההיענות שואפת לאפס והכל בגלל אותה צרות עין. האמת לא התכוונתי כלל להזכיר זאת ולכן אפסיק כאן, בעוד יש לי דחף למחוק את החלק הזה של ההודעה אשאיר אותו להתרשמותכם מתוך מטרה שאולי תבינו גם אותי ולא רק את הצד הכלכלי עליו אתם מתעקשים כל כך כל הזמן.

shadowfax אמר/ה:
בצע כסף? לא יודע, חוסר ראיית העתיד? בטוח, היינו פה הרבה לפני פריק וסביר להניח שאנחנו ניהיה פה הרבה אחריו, אנחנו אלו שבנו את השוק בארץ כדי שפריק יוכל למכור מוצרים ואנחנו לא יכולים לעמוד מנגד ולראות אותו נהרס רק כדי שפריק יוכל לראות מתח רווחים גבוה לתקופה קצרה במקום מתח רוויחים נמוך לתקופה ארוכה הרבה יותר.

התשובה הזו מיועדת גם לך (עכשיו ראיתי שהגבת). אחרי כל שקראת אני מקווה עכשיו שאתה מבין שלא מדובר בבצע כסף אלה בצורך קיומי שבלעדיו אין חנות! לאחרונה היתה ירידה של מחירים הן בצבעים והן ביחידות שונות, מדוע? כי קמנו בבוקר ובא לנו? כמו שאני טורח להסביר כל כך הרבה, יש לנו מתח רווחים קבוע שחל על כל מוצר שהוא בחנות (לא רק מיניאטורות), זהו מתח רווחים מינימלי שהכרחי לקיום החנות כדי לשלם על השכירות, על העובדים, על החשמל ועל כל דבר נוסף שעולה בדעתך וירידת המחירים האחרונה הגיעה מכיוון היבואן.
חוסר ראיית העתיד? האמת שאני יכול להאשים את הקהילייה בכך הרבה יותר, בעוד אנחנו כאן בפריק כל הזמן מנסים לבנות את התחום מי שלמעשה עוצר אותנו זה אתם! מי מפנה אנשים לקנות בחו"ל? כל אדם שמגיע לפה הוא לקוח אבוד כצרכן לשוק המקומי, כי כל מיני חברה משכנעים אותו פה לקנות בחו"ל, התוצאה? GW לא סופרים אותנו, אנחנו קטנים מסכנים וחסרי חשיבות, המשלוחים שמגיעים לארץ מכילים 40% מההזמנה והמחירים (כפי שלמדתי עכשיו) יותר גבוהים ממה שהיו יכולים להיות. תחשוב מה היה קורה אם את כל הכספים הללו הייתם משקיעים במלאי שבארץ! תחשוב איך ההזמנות מחו"ל היו גודלות, המחירים היו יורדים עוד קצת ... טוב קיצר הבנת ואני מקווה שהפנמת.

נ.ב.
ואם במחיר עסקינן על תישכח שבהשקעה של 30 ש"ח לשנה (חברות בפריק) אתה מקבל עוד 5% הנחה על כל המוצרים בפריק לרבות GW מה שעושה את הרכישה בארץ ובפריק בפרט עוד יותר כדאית.

בזמן שכתבתי עלה לי רעיון :orc?: בנוגע לעץ שפורסם כאן, אם אתם רוצים לבצע פעילויות בפריק שכוללות פרסים שחלקם מכיסה של פריק או במימונה או כל דבר אחר, לדבר בפורום זה לא המקום! אלו הם נושאים לדבר פנים אל פנים, איפה שאפשר להגיב אחד לשני במיידי, מקום שבו לא כל אחד דוחף את האף וניתן גם לחוש את האדם שאיתו מדברים, לשמוע אותו, את הטון שלו ולהבין עד כמה הוא רציני. אני בטוח שאם הייתם עושים ככה מלכתחילה הייתם מגלים עד כמה אליק (הבעלים של החנות) אוהב את תחום המיניאטורות ומעוניין לפתח אותו (ושוב לא רק מהכיוון הכלכלי) ולא היינו בבוץ הזה של התלהמויות ומריבות מיותרות ועל כן הרשו לי להציע לפתוח דף חדש. שנציג של הקהילה (מישהו שמן הסתם מוסכם על רוב חברי הקהילה כמייצג שלהם, משהו בסיגנון "האיש שלכם בקונגרס" :mrgreen: ) שלח לנו מייל, תאם איתנו, נשב ונדבר, נסביר לך כל מה שתשאל ויחדיו נטכס עצה איך מפתחים את התחום ואיך מושכים קהל לחנות עם תמיכה של הקהילה. מי שרוצה לדבר איתי אישית יכול להתקשר לפריק בטלפון 03-6961826, אני תמיד פתוח להצעות ותמיד אופטימי (התגובות על מדוזה חמש דיכאו אותי לכמה שעות אבל אני שוב חייכני ואופטימי).

שלכם,
אילי - צוות פריק

שלום יונתן (הכוונה ליונתן מכ"כ ולא הנציג ה"עכשווי" של פריק)

אני חושב שלמען האמת במקרה זה לא היית צריך להתערב או לפחות לא לייצג צד אחד בצורה עיוורת, מה לעשות כנראה שגם לי יש נטיות התאבדתויות :)
אבל אתה עומד מנגד כאשר מכנים אנשים של הקהילייה "מוגבלים" ועוד כינויים נפלאים מצד אנשים שפתאום "צצו" לפורום.
מה שאני מנסה להגיד זה, שלא, אין בעיה שאנשים נכנסים לפורום ומביעים את דעתם אבל כן יש בעיה כאשר אלו מכנים את אנשי הקהילייה בשמות מעליבים.
אני יכול לדבר רק בשמי במקרה זה, אבל אני די בטוח שגם האחרים רוצים לקנות בארץ ולראות יבואן בארץ, ולראיה אני קונה אצלך!
אני לא חושב שלא אתה ולא פריק אשמים בתחלואות העולם וכו' וכו' אבל אני כן חושב שיש מקום להתנצלות מצד פריק.

ולדעתי האישית הגעתך לכנס בכ"ס יכולה להיות הזדמנות טובה מאד לשבת ולשוחח על כל הנושא, הרבה פעמים מאד קשה להבהיר את הכוונה דרך כתיבה.

קבל את זה כביקורת בונה ולא כתחילת מאבק חדש. :D

נ.ב.
יש לי חרב קסומה +20 נגד יבואני מיניאטורות אז תזהר! :twisted:

עכשיו רק ראיתי את תגובתו של "פריק" אז אני יערוך את ההודעה ולא יצור חדשה. אני צועק? אני מדבר לא יפה? איפה בדיוק הצעקה שלי ואיפה הדיבור הלא יפה שלי צטט בבקשה. לכתוב סתם דברים בפורום זה לא חוכמה לפחות תן ציתות אחד שתומך בעמדתך.
אני להבדיל ממך לא יתעלם מהערותיך.

Zvi אמר/ה:
עכשיו רק ראיתי את תגובתו של "פריק" אז אני יערוך את ההודעה ולא יצור חדשה. אני צועק? אני מדבר לא יפה? איפה בדיוק הצעקה שלי ואיפה הדיבור הלא יפה שלי צטט בבקשה. לכתוב סתם דברים בפורום זה לא חוכמה לפחות תן ציתות אחד שתומך בעמדתך.
אני להבדיל ממך לא יתעלם מהערותיך.

כיוון שכבר אמרתי שפותחים דף חדש, ושאין לי כל כוונה לקחת חלק במסכת ההעלבות ההדדיות שהיתה פה (שוב, אני לא מעורב ואין לי עניין להיות מעורב במריבות העבר) ,הקטע הנ"ל שמראש התלבטתי אם לכלול אותו, נמחק :bones:

אילי

צבי, אין לי מושג על מה אתה מדבר, אבל לא פתאום "צצתי" לפורום. אני כאן מההתחלה, הייתי בין המשתמשים הראשונים כאן בפורום מיניאטורות ובהחלט אחד הפעילים. עוד לפני שהוקמה הקהילה, בניתי במו ידי קבוצת שחקנים די רצינית באזור חיפה.

שנית, בבקשה תבדיל בין ההערות שלי (שמה לעשות, כמה שהן אולי מעליבות הן נכונות) ובין פריק. אין לי קשר לפריק, אני כולה אוהב את המקום.

freak אמר/ה:
כיוון שכבר אמרתי שפותחים דף חדש, ושאין לי כל כוונה לקחת חלק במסכת ההעלבות ההדדיות שהיתה פה (שוב, אני לא מעורב ואין לי עניין להיות מעורב במריבות העבר) ,הקטע הנ"ל שמראש התלבטתי אם לכלול אותו, נמחק :bones:

אילי

מסתבר שאתה חלק במסכת ההעלבות, אותם קריאות מענינות שיצאו מהמשתמש שלך, איך אני אמור להתיחס לעניין? לסמוך עליך?

אני מצתרף אל צבי ועומד במילתי:
אני יערוך השוואה ואם אכן המחירים הגיוניים אצל כוכבי כסף אני יחזור לקנות אצלו ומבחינתי מפסיק את הקריאה לחרם צרכנים.

shadowfax אמר/ה:
מסתבר שאתה חלק במסכת ההעלבות, אותם קריאות מענינות שיצאו מהמשתמש שלך

מהמשתמש שלי? מה? בכל אופן, אני אישית, אילי, אותו אדם שביקשת שיזדהה (וכן אתה ביקשת) לא השתתפתי ולא אשתתף במסכת העלבות, זה לא תורם לכלום! אם אתה בעד ביטול החרם נהדר, כמו שאמרתי קודם, סוף סוף מנשבת רוח חיובית במסדרונות הפורום, מי ייתן וכולם יהנו.

בנוסף לנאמר, לאור רוח חיובית זו בו אני אגיד לך ככה, תגיד לנו נקודתית אילו יחידות יותר יקרות ואנחנו נפעל יחדיו לתיקון העניין, כך שלכל הקהילה יהיה כדאי לקנות מפריק ולא מחו"ל.

אילי

shadowfax אמר/ה:
אם לא אתה כתבת את הדברים בפורום האורק אז מי כן?

הבנתי... תראה ממה שהבנתי אתה מכיר טוב מאד את הנפשות הפועלות אז אל תבקש תשובות לדברים שאתה יודע, אמרתי לך כבר שאני לא אשתתף בכל העניין אז אל תנסה לגרור אותי. אני לא מצפה שתסמוך עלי או על אף אחד, אלא רק על השכל הישר שלך, ואם ההסבר של יונתן מאיפה מגיעה ירידת המחירים ולמה, לא הסביר לך למה המחירים בפריק הם כמו שהם, אז שיהיה, לפחות אף אחד לא יכול להגיד שלא עשינו כל מה שאפשר בשביל לקדם את האינטרסים של הקהילה. אם אתה חושב שמאחורי התשובה הזו מסתתר פרצוף אחר אתה מוזמן להגיע לחנות ולבדוק, ובתהליך גם להכיר אותי, וגם לפגוש את אליק שוב.

בכל מקרה ההצעה בעינה עומדת לכל חברי הקהילה, הכדור במגרש שלכם.

בברכה,
אילי

סטטוס
נעול לתגובות.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

רוצים לעזור לי לסיים את התואר?
אשמח אם תמלאו את השאלון הזה, שימו לב שהוא כולל הקשבה להקלטה :)
לפני שנה וארבעה ימים התחלנו את משחק הפורום המצוין של פרגרין השני -הצד האפל של הירח
בבקשה בבקשה לא שוב.
בדיוק כשאנחנו חושבים שראינו הכל באימה, מגיע סשן קת'ולהו מס' 70 - אימה באוריינט אקספרס.
מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
חזרה