• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

נפילתו של סלבטורה/דריזט

דרקון המוות

פונדקאי ותיק
למישהו יש הסבר איך דריזט נחלש כל כך במהלך הספרים?
בשלושה הראשונים הוא קרע בלי למצמץ אלפים אפלים.
במורשת הוא נלחם שעה מול אלף, והאלף קורע אותו!
והוא צריך להילחם שעה מול אטין!
האמת, שרואים בברור השפעה של מ"ת.
"הכנסתי לו חרב בגרון, השה"מ! אתה אמרת!"
"טוב, אבל נשארו לו עוד 45 נק"פ."
"אני משסף אותו".
ובספר כתוב משהו כמו:
"והתחיל לעבוד על פניו של האטין."
למישהו יש הסבר?

לא נפילה ולא שטויות. האלף היה חזק יותר.

אין כאן שום השפעה של מ"ת, ואתה מדבר שטויות.

סלבטורה כתב ספרים שדרכם הוא העביר את החשיבה הפילוסופית שלו. מה שדריזט אומר זה מה שסלבטורה רוצה להגיד לך, אבל במעטה מעניין יותר. הדמויות מלאות, הסיפור טוב ולא שטוח, האופי של כל אחת מהדמויות משתנה בהתאם לזמן שעובר והכל בסדר.

כולם סתם מחרטטים פה.

נאמר במקום כלשהו שהשהות על פני השטח מחלישה את דריזט מהיותו אלף אפל המורגל לסביבת עולם המעמקים. גלימת הפייפאווי שלו כבר מזמן לא עובדת בדיוק בגלל זה. וכמובן, סלבטורה פשוט נהנה לכתוב קרבות - מרגישים שעודף הקרבות בספריו נובע מכך שסלבטורה אוהב את זה לצד כתיבה על תככים מרושעים בחברת האלפים האפלים. ייתכן שתחושת האורך נובעת מההתמקדות והפירוט שהוא מעניק לקרבות הללו? ניתן בקלות למתוח בקלות קרב של כמה דקות למשהו שייראה כמו שעה. חוץ מזה, קרבות נותנים לדריזט חיבור אל הסוציופת הפנימי שלו - והסוציופת הפנימי רוצה להתענג על כל רגע של אלימות. (והוא סוציופת. הוא נשבע שהוא לא יפגע בבני מינו ובסוף מפר את שבועתו ואף מתרברב בכך.)

Ashardalon אמר/ה:
סלבטורה כתב ספרים שדרכם הוא העביר את החשיבה הפילוסופית שלו. מה שדריזט אומר זה מה שסלבטורה רוצה להגיד לך, אבל במעטה מעניין יותר. הדמויות מלאות, הסיפור טוב ולא שטוח, האופי של כל אחת מהדמויות משתנה בהתאם לזמן שעובר והכל בסדר.
אתה בטוח שאתה מדבר על הספר שאני חושב שאתה מדבר עליו?

The Evil Rabbit אמר/ה:
Ashardalon אמר/ה:
אתה בטוח שאתה מדבר על הספר שאני חושב שאתה מדבר עליו?
אוי, כל כך אופייני לראביט :?

הלדין אמר/ה:
נאמר במקום כלשהו שהשהות על פני השטח מחלישה את דריזט מהיותו אלף אפל המורגל לסביבת עולם המעמקים. גלימת הפייפאווי שלו כבר מזמן לא עובדת בדיוק בגלל זה. וכמובן, סלבטורה פשוט נהנה לכתוב קרבות - מרגישים שעודף הקרבות בספריו נובע מכך שסלבטורה אוהב את זה לצד כתיבה על תככים מרושעים בחברת האלפים האפלים. ייתכן שתחושת האורך נובעת מההתמקדות והפירוט שהוא מעניק לקרבות הללו? ניתן בקלות למתוח בקלות קרב של כמה דקות למשהו שייראה כמו שעה. חוץ מזה, קרבות נותנים לדריזט חיבור אל הסוציופת הפנימי שלו - והסוציופת הפנימי רוצה להתענג על כל רגע של אלימות. (והוא סוציופת. הוא נשבע שהוא לא יפגע בבני מינו ובסוף מפר את שבועתו ואף מתרברב בכך.)
דריזט הוא סוציופת? הוא לא. הוא ממש לא. הוא בחור תמים ומשעשע שגורם לעצמו להחריב את כל מה שהוא בנה עליו קודם לכן. היחסים עם קאטי ברי? V. השבועה של ההרג? V. החיים למעלה? V.
בכל דבר שהוא נוגע הוא מפר הבטחה שהוא נתן לעצמו. הוא לא מוכן לצאת החוצה אל העולם, והוא לומד בדרך הקשה שעל תמימות משלמים.

דרקון המוות אמר/ה:
אצלי המבלך הקריאה הייתה תחושה שדריזט נחלש. נחלש מאוד.
הוא לא נחלש. זה משהו סיפורי כלשהו, וזה נשמע כאילו הפכת את הסופר המסכן למניפולטור שבעצם מקריא לנו הרפתקת מו"ד מוכנה מראש.

דרקון המוות אמר/ה:
נראה לי שסלבטורה פשוט התלהב מזה שהוא יכול לכתוב תיאורי קרבות.
מעניין למה. דריזט לומד הכל דרך קרבות. הוא נזכר באירועים קודמים, הוא מפענח את צפונות הלחימה והוא רוכש חברים חדשים. זו הדרך היחידה שלו להודיע לעולם על קיומו. לדוגמה - הוא לא הצליח לומר שלום לאיכרים ב"שהות", אבל הוא הוכיח שהוא רצה לומר להם שלום בכך שחיסל את אלה שהרגו אותם.
זהו הדרך של הסופר לבנות את התיאוריה הפילוסופית שלו. אצל ג'.ר.ר. מרטין זה מתבטא בסאדו מאזו ובתיאור קטעים מיניים ואלימים, לשיטתך. הוא מנסה להעביר את הרקע של העולם דרך תיאור של חוויות מיניות. ואל תגידו לי לא, אתם אמרתם את זה בעצמכם.

Ashardalon אמר/ה:
The Evil Rabbit אמר/ה:
Ashardalon אמר/ה:
לא נפילה ולא מעניין למה. דריזט לומד הכל דרך קרבות. הוא נזכר באירועים קודמים, הוא מפענח את צפונות הלחימה והוא רוכש חברים חדשים. זו הדרך היחידה שלו להודיע לעולם על קיומו. לדוגמה - הוא לא הצליח לומר שלום לאיכרים ב"שהות", אבל הוא הוכיח שהוא רצה לומר להם שלום בכך שחיסל את אלה שהרגו אותם.
זהו הדרך של הסופר לבנות את התיאוריה הפילוסופית שלו. אצל ג'.ר.ר. מרטין זה מתבטא בסאדו מאזו ובתיאור קטעים מיניים ואלימים, לשיטתך. הוא מנסה להעביר את הרקע של העולם דרך תיאור של חוויות מיניות. ואל תגידו לי לא, אתם אמרתם את זה בעצמכם.
על מה אתה מדבר? לזה אתה קורא קטעי סדו מזו ומיניות אלימה? תיקרא את חרב האמת, שלושה פרקים רצופים שבהם מענים את הגיבור ובדרך הוא מתאהב במענה, אז על תשמיץ סתם.

אוי נו, דה"מ, אתה פשוט מחכה שהוא הופך ל 'צייד' והוא מוריד שם את כולם, מה הסיפור?
הלדין, זה לא שהוא סתם הפר. אחרי מה שהדרו עשו לו, שבגללם וולפגר מת(אאל"ט? אוף, דווקא את זה ואת המסע אל השחר לא קראתי) זה כבר לא נראה לי שהוא 'הפר'.

Mek31 אמר/ה:
Ashardalon אמר/ה:
The Evil Rabbit אמר/ה:
Ashardalon אמר/ה:
לא נפילה ולא מעניין למה. דריזט לומד הכל דרך קרבות. הוא נזכר באירועים קודמים, הוא מפענח את צפונות הלחימה והוא רוכש חברים חדשים. זו הדרך היחידה שלו להודיע לעולם על קיומו. לדוגמה - הוא לא הצליח לומר שלום לאיכרים ב"שהות", אבל הוא הוכיח שהוא רצה לומר להם שלום בכך שחיסל את אלה שהרגו אותם.
על מה אתה מדבר? לזה אתה קורא קטעי סדו מזו ומיניות אלימה? תיקרא את חרב האמת, שלושה פרקים רצופים שבהם מענים את הגיבור ובדרך הוא מתאהב במענה, אז על תשמיץ סתם.
זה אמור לשנות איזה רמה של הנושא יש? זה קיים, גם אם בסדרה אחרת יש יותר, מה הנקודה שלך?

אשראדאלון, כל הנקודה שלשמה דריזט התמרד הייתה להיות מלוחם חסר מוח במשחקי הכח האפלים של מנזוברזן. הדוגמה שהבאת מ-"שהות" איננה מדויקת - אם דריזט היה אומר שלום לאותם איכרים, היו הורגים אותו מתוך המחשבה השגויה שהוא מקור הבעיות שלהם. דריזט ניסה להוכיח להם שהוא טוב בכך שהרג את מקור הבעיה האמיתי. החייל האלף האפל שהרג רק עמד בדרכו החוצה - לא הייתה לו סיבה טובה להרוג אותו להוציא העובדה שהייתה לו ההזדמנות להרוג אותו. כל הנקודה היא שמדובר בטיפוס צבוע ומתחסד.

הלדין אמר/ה:
אשראדאלון, כל הנקודה שלשמה דריזט התמרד הייתה להיות מלוחם חסר מוח במשחקי הכח האפלים של מנזוברזן. הדוגמה שהבאת מ-"שהות" איננה מדויקת - אם דריזט היה אומר שלום לאותם איכרים, היו הורגים אותו מתוך המחשבה השגויה שהוא מקור הבעיות שלהם. דריזט ניסה להוכיח להם שהוא טוב בכך שהרג את מקור הבעיה האמיתי. החייל האלף האפל שהרג רק עמד בדרכו החוצה - לא הייתה לו סיבה טובה להרוג אותו להוציא העובדה שהייתה לו ההזדמנות להרוג אותו. כל הנקודה היא שמדובר בטיפוס צבוע ומתחסד.
אתה יודע כמה זה קשה לדעת איזה צד הוא האויב ומה צריך לעשות בלהט הקרב, בחשיכה, כשמסביבך אין הרבה אנשים אבל אתה לא בטוח שהם רעים?

חוץ מזה, דריזט לא צבוע ולא מתחסד, לעאזאזל. דריזט בסדר גמור. כל הרעיון הוא שהוא תמים ושכחני, שבעצם עושה דברים מתוך אינסטינקטים מהירים ממחשבותיו. הוא לא רע, או צבוע, אם אתה מכוון לזה. הוא נלחם בכאלה שניסו לחסל לו את הצורה ולחברים שלו, ורק בגלל שהוא נזכר בזה שהחברים שלו בצרה, והם, למעשה, חשובים יותר מבני גזעו הרשעים, הוא הצליח לדרבן את עצמו לחיסולם של הדרו האחרים.

אני לא בטוח שהמילה שהייתי משתמש לתיאור אופיו של דריזט היא "תמים". הדרך בה הוא טיפל באיכרים מעידה שהוא רחוק מלהיות תמים במובן של חסר ניסיון בהלכות החיים. דריזט ידע איך הם יגיבו אליו. אני מניח שכוונתך לדרך בה הגאון טיפל בקנאתו של וולפגאר. כאן זו בורות שנובעת מכך שהוא בא מחברה מטריארכלית - קשה לו להבין את הרעיון שוולפגאר חושב שקטי ברי לא אמורה לנשום בלי רשות ממנו שלא לדבר על להסתובב בחברת זכרים
אחרים. הטיעון שלך היה עובד אלמלא העובדה שדריזט מבהיר ב-"פתח דבר" שלאחר מכן כמה הוא גאה בעצמו שהוא הפר את שבועתו. תראה, אני לא דורש ממנו להיות קדוש - כולנו חוטאים בחיינו במידה כזו או אחרת של צביעות. רק חשבתי באותו רגע שהיה קצת הולם יותר אם היה מרגיש רע עם עצמו אבל זכותו של דריזט להתנהג כרצונו. לי נראה שאפילו סלבטורה קצת הופתע מהמעשה הזה של דריזט. אף אחד מה-"פתח דברים" בסדרה לא עסק בניתוח מעשה של דריזט קודם לכן.

הלדין אמר/ה:
הטיעון שלך היה עובד אלמלא העובדה שדריזט מבהיר ב-"פתח דבר" שלאחר מכן כמה הוא גאה בעצמו שהוא הפר את שבועתו. תראה, אני לא דורש ממנו להיות קדוש - כולנו חוטאים בחיינו במידה כזו או אחרת של צביעות. רק חשבתי באותו רגע שהיה קצת הולם יותר אם היה מרגיש רע עם עצמו אבל זכותו של דריזט להתנהג כרצונו. לי נראה שאפילו סלבטורה קצת הופתע מהמעשה הזה של דריזט. אף אחד מה-"פתח דברים" בסדרה לא עסק בניתוח מעשה של דריזט קודם לכן.
הוא נתן סיבה די רצינית להפרת השבועה, והוא חש מצוין בגלל שהפרת השבועה הייתה למען מעשה אצילי יותר, של הצלת החברים שלו. זה העניין.

Restless אמר/ה:
אבל עדיין, אם אתה תעשה מעשה אצילי אתה תספר לכל העולם "אתה יודע? אני עשיתי מעשה אצילי"?
כולכם שרוטים.

מה לא ברור בזה -
דריזט כותב לעצמו

רגע, וזו אפילו לא כתיבה. סלבטורה עושה רק דבר אחד - הוא מעביר את תחושותיו של דריזט על הכתב.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיית הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
חזרה