• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

ננס \ בן מחצית

פנג הדרואיד

פונדקאי ותיק
הנה המצאה ראשונית, קראנץ' נטו-ננס מחצית
גודל קטן
מהירות בסיס 6 מ'
-4 כוח, +2 חוסן וזריזות
ראיית אור מועט
+4 לבדיקות האזנה
שפות:סחר, זוטונית/ננסית(לבחירה), שפות נוספות:ענקית, אורקית, גובלינית, דרקונית, אלפית, גמדית
מקצוע מועדף:זה כבר תלוי בפלאף

כבר היה דיון על למה ואם עוג ובן אדם לא יכולים להזדווג- הבעיה היא בעיה של גודל. זה פשוט הפרש גדול מדיי בין מערכות הרביה. הרחם יתפוצץ, התינוק ידרוש יותר מדיי חומרי מזון מאימו האנושית, ובמילים יפות- חדירה לא נראית לי אפשרית בהפרשי הגדלים האלה.

פנג- למה שחצי ננס חצי בן מחצית יהיה חלש משניהם?

:orc:

כשמשלבים שני דברים, לא מוסיפים את התכונות של שניהם במלואן, אלא מוצאים את הממוצע בין התכונות. לכן אורק (כוח +4, 2- לתבונה, חוכמה וכריזמה) ובנאדם (כלום; עוד מיומנויות וכשרונות) יוצא חצי אורק (+2 לכוח, 2- לתבונה וכריזמה), ולא חצי אורק (+4 לכוח, 2- תבונה, חוכמה וכריזמה, עוד מיומנויות וכשרונות).

פיצלתי.

פנג הדרואיד אמר/ה:
הנה המצאה ראשונית, קראנץ' נטו-ננס מחצית
גודל קטן
מהירות בסיס 6 מ'
-4 כוח, +2 חוסן וזריזות
ראיית אור מועט
+4 לבדיקות האזנה
שפות:סחר, זוטונית/ננסית(לבחירה), שפות נוספות:ענקית, אורקית, גובלינית, דרקונית, אלפית, גמדית
מקצוע מועדף:זה כבר תלוי בפלאף
לא, הזוועה!

2- כוח.
גודל קטן.
מהירות בסיס 6 מטרים.
2+ האזנה, 1+ טיפוס, קפיצה, תנועה שקטה ומלאכה (אלכימיה).
ראייה באור מועט.
תוסף 2+ להצלה כנגד השפעות פחד והשפעות ממסורת האשלייה.
זוטוננס ( :P ) עם כריזמה 11 לפחות מסוגל לדבר עם חיות, בדומה ללחש דיבור עם חיות בדרגת מטיל 1, אחת ליום. הוא מסוגל לדבר רק עם יונקים שוכני-מחילות.
תרבות: בחר בין תוסף 1+ לגלגולי ההתקפה בקלע ונשקי הטלה, לבין תוסף חמיקה 4+ כנגד יצורים מסוג ענק.
דם מעורב: עבור כל השפעה, הזוטוננס נחשב כננס או כבן-מחצית, לטוב או לרע. אם הוא מושפע מכוח שפוגע באחד מהגזעים אבל מועיל לשני, הוא אינו מושפע כלל.
מקצוע מועדף: טרובדור.

למה שלא נלך על משהו לא קונבנציונאלי, כמו תוסף לתכונה מחשבתית? אולי שילובים מוזרים כאלו יוצרים בתוצאה תכונות בלתי צפויות (וגם כי אני לא יכול לבחור בין חוסן או זריזות..).

פלאפי אמר/ה:
למה שלא נלך על משהו לא קונבנציונאלי, כמו תוסף לתכונה מחשבתית? אולי שילובים מוזרים כאלו יוצרים בתוצאה תכונות בלתי צפויות (וגם כי אני לא יכול לבחור בין חוסן או זריזות..).
תבונה.
כאילו, זה ננס... ובן מחצית! (זוטון! הוביט!). זה... זה דאנוביאן! (נו, ההוא ממנות החירום של דאנוביאן).

אז חוסן לא, כי לבני-מחצית אין תוסף חוסן.
תבונה או זריזות (כי אמנם לננסים אין תוסף זריזות, אבל הם קטנים).

גם לראשי עלתה תבונה כאפשרות ראשונה. אבל אני לא מבין למה לא חוסן - למה שהצאצא יירש את הזריזות של בן המחצית ולא את העמידות של הננס?

פנג - לא, תוספי תכונות הולכים ב+2. כי ככה.
טרובדור כי זה המקצוע המועדף על ננס ב3.5 (למרות שאני עדיין חושב שאשף אשליות הרבה יותר מתאים. למען האמת, אלפים צריכים להיות טרובדורים, וננסים אשפים).

פלאפי אמר/ה:
טרובדור כי זה המקצוע המועדף על ננס ב3.5 (למרות שאני עדיין חושב שאשף אשליות הרבה יותר מתאים. למען האמת, אלפים צריכים להיות טרובדורים, וננסים אשפים).
אני די מסכים, אבל את זה נשאיר לפעם אחרת.

בחרתי בטרובדור, כי הוא גם כך די דומה לנוכל (המקצוע המועדף של בן מחצית) אבל עם לחשים, ידע ומוזיקה.

אם אתם רוצים תכונה מחשבתית אז זה צריך להיות שתיים כי התכונות המחשבתיות לא שוות לפיזיות במתאמי גזע (לפי המשה"מ לפחות). אז זה צריך להיות תבונה וכריזמה או תבונה וחוכמה או חוכמה וכריזמה

חבל שאנחנו לא מסכימים עם המדריך לשה"ם.

אולי זה מה שכתוב במדריך לשה"ם, אבל:
- הספר כולו הוא אוסף המלצות.
- מדובר על מחסרים, לא על תוספים- הספר מציע לתת מחסר לשתי תכונות מנטליות, עבור תוסף 2+ בכוח או בזריזות (שהן כביכול חשובות יותר).
- עיין ערך "גמד".

א. דבר בלשון יחיד - כל אחד מזלזל בספר אחר ומצד שני מצטט בלהיטות מהאהוב עליו
ב. מדובר על איזון תוספים או מחסרים ומה שווה למה. הטענה היא ש +2 או -2 כוח לא שווה למתאם ההפוך בתכונה מחשבתית אחת

עריכה: אה ויש שם הרבה המלצות (מה שהגיוני לספר שנועד לשה"ם - בעיקר אם בפתיחה שלו כתוב שכל החוקים הם המלצות לשה"ם) אבל מה שאנחנו מדברים עליו שם לא מתוות כהמלצה.

שוב, זו טבלה של "תוסף בתכונה X מתאזן עם המחסרים הבאים:". תוספים בשתי תכונות מנטליות אינם שווי-ערך למחסר בתכונה מנטלית אחת.
הספר מציע לך לאזן תוסף כוח על ידי מחסר בשתי תכונות מנטליות, אבל מציע לאזן תוסף לתכונה מנטלית על ידי מחסר בתכונה מנטלית אחרת.

לוא דווקא. הקטע של "תכונה פיזיזת אחת שווה שתי תכונות מנטאליות" תקף רק בתכונת הכוח, שהיא נחשבת כ"תכונה הכי חשובה" (למרות שהיא ממש לו, אבל זה לפעם אחרת). ע"ע חצי אורק לעומת גמד - תוסף לחוסן מאוזן על ידי מחסר בכריזמה.
אבל לא רק. שים לב שתכונות זה לא כל מה שאפשר לאזן אצל גזע, לגזעים יש גם תכונות רבות אחרות. אצל גמד, לדוגמא, התוסף לחוסן ש"נחשב" יותר מהמחסר לכריזמה מתאזן גם עם עובדת היות הגמדים איטיים יחסית ליצורים בינוניים אחרים (מהירות 6 מ').
בדוגמא שלהלן, המחסר 2- לכוח יכול להיות מאוזן על ידי תוסף +2 לתכונה מנטאלית כלשהי (חוכמה ותבונה נחשבות יותר, כריזמה נחשבת פחות), וגם על ידי עוד תוספים ותכונות גזע אחרות.

Darkness אמר/ה:
כבר היה דיון על למה ואם עוג ובן אדם לא יכולים להזדווג- הבעיה היא בעיה של גודל. זה פשוט הפרש גדול מדיי בין מערכות הרביה. הרחם יתפוצץ, התינוק ידרוש יותר מדיי חומרי מזון מאימו האנושית, ובמילים יפות- חדירה לא נראית לי אפשרית בהפרשי הגדלים האלה.

פנג- למה שחצי ננס חצי בן מחצית יהיה חלש משניהם?

ומה ? אי אפשר אדם זכר להזדווג עם עוגית נקבה?

גובה ממוצע של עוג זה 2.7 מטר - בערך מטר גבוה מאדם ממוצע - בת אדם גבוהה (1.90 מ') ועוג נמוך (2.2 מ') - יתאימו אחד לשני כמו כפפה ליד.

כפפת כוח עוג?
---------

חשבתי על משהו, לפי ההיגיון, אם יש בן כלאיים (חצי אורק, חצי אלף, חצי X, וכו'), אז הוא צריך להיות, חסר יכולת היתרבות! כמו פרד- אם יש חמור מעבר סוסה (זה לא יכול להיות ההפך, בגלל גודל הרחם, וכובד הסוס),אז הפפרד שנולד לא יכול להביא ילדים! לא עם סוסים, לא עם חמורים, ולא עם פרדות אחרות!, אז חצי אלף לא יוכל להביא ילדים, לא עם אלפים, לא עם בני אדם ולא עם שום דבר אחר! ככה גם חצי אורק! וכול החצאים למינהם!

HASTOR אמר/ה:
חשבתי על משהו, לפי ההיגיון, אם יש בן כלאיים (חצי אורק, חצי אלף, חצי X, וכו'), אז הוא צריך להיות, חסר יכולת היתרבות! כמו פרד- אם יש חמור מעבר סוסה (זה לא יכול להיות ההפך, בגלל גודל הרחם, וכובד הסוס),אז הפפרד שנולד לא יכול להביא ילדים! לא עם סוסים, לא עם חמורים, ולא עם פרדות אחרות!, אז חצי אלף לא יוכל להביא ילדים, לא עם אלפים, לא עם בני אדם ולא עם שום דבר אחר! ככה גם חצי אורק! וכול החצאים למינהם!

בעיקרון - אתה צודק.
בני כלאיים כחוק כללי לא יכולים להתרבות בפני עצמם.
אבל חצי-אלפים חצי-אורקים ולמיניהם נחשבים לגזע בפני עצמם - גזע שמקים קהילות ויכול להתרבות עם אחרים מבני אותו גזע.

ב darksun למשל, המאלים (חצי גמדים) הם עקרים כולם - והדרך היחידה ליצר עוד מאלים היא ע"י זיווג של אדם וגמד.

עוד דבר חביב ב darksun, הוא שענקים אמיתיים, הרבה יותר גדולים מענקים של ממלכות נשכחות, הם בגודל עצום-כביר - ובעזרת קסמים המלכים המכשפים איפשרו יצירת ענקים למחצה - שהם מקבילים מבחינת גודל לענקי גבעות רגילים - ומהווים גזע בפני עצמו שיכול להתרבות.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה