• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מ"ת עתידני - למה אין כמעט?

doctor wang אמר/ה:
Atkinson אמר/ה:
doctor wang אמר/ה:
אולי רק אצלך, אצלי גם בפנטזיה הפיזיקה חיה ובועטת כמו שצריך
גם בכל הקשור לטירות מעופפות וממטרי גופרית מהשמים?

למען האמת כן, זה לא סותר שום חוק פיזיקלי
אוי נו, אל תתחכם. אם לטירות שלך אין מדחפי רוטור ענקיים מעל כל צריח, אין סיבה פיזיקלית שהן ירחפו.
הקסם שגורם להן לעוף הוא דרך הגיונית מבחינת עולם המערכה להתגבר על חוקי הפיזיקה וזה חלק מהרעיון של הפנטזיה.

ופה הטעות שלך. אם מתייחסים לקוסמים כאנשים שיכולים לתעל אנרגיה ממקום למקום (ונגדיר בשבילם מימד שממנו הם מתעלים את האנרגיה שלהם, כדי לא לסתור את חוק שימור האנרגיה), אז אין בעיה לתת לטירה אנרגיה קינטית שמתבטאת במהירות V0 בזווית טתא.

פרנהייט, התכוונה ללא מדעי הרדקור, לא ללא מדעי בכלל. שאני כותב אני לא מכריח את עצמי לחשוב על המצאות הגיוניות- להיפך. אתה מוזמן לקרוא את ריק האנושות, עולם מד"ב שכתבתי בזמנו ובו מערכת טכנולוגית שמבוססת על עקרונות מדעיים פרי המצאתי.

בקשר לרעיון ההשמדה ההמונית, עדין יש כאן בעיה ליצור התפתחות אמינה והגיונית של שארית הפליטה לעבר העתיד אותו משחקים. אלא אם מדובר במשחק פוסט-אפוקליפסי (אחד הז'אנרים האהובים עלי) בו אתה חי בעידן שלאחר האסון, אתה צריך לחשוב על ההיסטוריה מאז ועד העתיד. כן, זה יותר דומה לכתיבת עולם פנטזיה, אבל גם במקרה זה יש צורך להתיחס להיסטוריה קודמת. בעולם הפנטזיה שלי אני יכול להחליט שקיימים דפוסי התנהגות שונים ממה שידוע לנו. בעולם מד"בי בו יש בני אדם זה יותר קשה, אך נהיה יותר קל ככה שמתקדמים קדימה אל העתיד.

doctor wang אמר/ה:
ופה הטעות שלך. אם מתייחסים לקוסמים כאנשים שיכולים לתעל אנרגיה ממקום למקום (ונגדיר בשבילם מימד שממנו הם מתעלים את האנרגיה שלהם, כדי לא לסתור את חוק שימור האנרגיה), אז אין בעיה לתת לטירה אנרגיה קינטית שמתבטאת במהירות V0 בזווית טתא.
אתה מבטל את הפרדיגמה של עיקרון הסיבתיות.
איך הקוסמים מתעלים אנרגיה? מה ההגיון הפיזיקלי שמאפשר לבן אדם לתעל אנרגיה? מה ההגיון הביולוגי שגורם לבן אדם להיוולד עם היכולת הזו?
בסופו של דבר, ברגע שמעורב קסם, עיקרון הסיבתיות אינו מוחלט. באיזשהו שלב לאורך הדרך ההסבר הוא "ככה". לעולמות מערכה נוטים להיות חוקי פיזיקה שונים, וזה בסדר, אבל זה לא "מדע" מאחר והעיקרון הבסיסי ביותר של המדע נשבר בשלב זה או אחר.

קראתי (לא ביסודיות, מפאת קוצר הזמן, ואגב קוצר זמן - יש לנו משהו לסיים) ונהנתי, אבל אני לא מסכים עם הקביעה שלך. יצרת הגיון חלופי, או תוספת לחוקים ההגיוניים והעקביים של המדע המוכר לנו. אם הייתי צריך לבקר את הקובץ שלך הייתי אומר רק שההיסטוריה מרווחת מדי - הרבה יותר דברים משפיעים על הרבה יותר אירועים מאלה שצוינו בסקופ של עשרות השנים (כבר בתחילת הרצף) שלא לדבר על מאות שנים (בהמשכו). מד"ב קשה יותר, במיוחד לשחקנים מתחילים.

יצרתי מערכת הגיונית בהתבסס על העקרונות המדעים המעטים שהכרתי. זה לא מדע הרדקור, ולזה התכוונה.
הקובץ גם מוכיח את הטענה השניה שלי- קשה לי לבנות היסטוריה רציפה ואמינה.

ישנה תמיד האפשרות של ליצור מערכת מד"ב ללא קשר לעולם שלנו.
תקראו לזה יקום-מקביל, גלקסיה רחוקה מאוד או כל צורה אחרת שתבחרו, אבל זהו פתרון שקיים במקומות רבים ונעשה בו שימוש לא קטן. הוא משחרר את כותב העולם בדיוק מאותן סוגיות שהועלו כאן. הדוגמה הברורה מאליה היא מלחמת הכוכבים אך לא חסרים מקרים אחרים.
יש לזה יתרונות גדולים אך לפעמים גם חסרונות מסוימים, שהגדול מביניהם הוא הרגשת הניתוק והזרות שעלולה להיווצר אצל שחקנים כאשר בעולם עתידני אין בכלל את כדור הארץ.

Atkinson אמר/ה:
doctor wang אמר/ה:
אתה מבטל את הפרדיגמה של עיקרון הסיבתיות.
איך הקוסמים מתעלים אנרגיה? מה ההגיון הפיזיקלי שמאפשר לבן אדם לתעל אנרגיה? מה ההגיון הביולוגי שגורם לבן אדם להיוולד עם היכולת הזו?
בסופו של דבר, ברגע שמעורב קסם, עיקרון הסיבתיות אינו מוחלט. באיזשהו שלב לאורך הדרך ההסבר הוא "ככה". לעולמות מערכה נוטים להיות חוקי פיזיקה שונים, וזה בסדר, אבל זה לא "מדע" מאחר והעיקרון הבסיסי ביותר של המדע נשבר בשלב זה או אחר.

תמיד אפשר למצוא הסבר ביולוגי, גנים רצסיביים למיניהם או השפעה סביבתית. השאלה היא כמה אכפת לך לעשות לזה foolproofing

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה