• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מתכוננים לדרקוניקון 2026: מרחב להתייעצויות, שאלות ודיון למנחים (והמנחים שבדרך)

היי לכולם,
הקיץ מתקרב ודרקוניקון כבר באופק. אני עומר מצוות משחקים. חלקכם פגשתם אותי בכנסים האחרונים כשעברתי בין השולחנות בתחילת הסבבים כדי לאחל לכם בהצלחה ולוודא שהכל מוכן.

כחלק מההכנות לכנס, אני פותח כאן בפוסט מרחב ייעודי להתייעצויות ודיון על התוכן שלכם בכנס - בין אם זו הפעם הראשונה שאתם שוקלים להנחות, ובין אם הייתם בכל כנס בארץ בעשור האחרון.

ההרשמה למנחים ותוכן צפויה להיפתח כבר החודש. ראיתי כבר כמה שאלות מאנשים שחששו שהם פספסו את המועד, אז אל דאגה - יש לכם זמן. לא צריך לחכות לטפסים הרשמיים כדי להתחיל לדבר על רעיונות או לשאול שאלות כלליות. עכשיו זה הזמן הכי טוב להעלות כיוונים בלי להרגיש צורך להתחייב או לכתוב הצעה סופית למשחק, אלא פשוט להתייעץ ולראות מה עובד.

בואו נעשה סדר: לא צריכים להיות מנחים "מקצועיים" כדי להגיש משחק. מגוון המנחים והסגנונות הוא מה שעושה את הכנס למעניין בעיניי. זה מה שמאפשר לכולנו להנחות ולשחק בהרפתקאות שבסבירות גבוהה לא היינו נחשפים אליהן מחוץ לכנס. צוות משחקים כאן כדי לעזור לכם להוציא את המשחק שלכם לפועל - ממשחק היכרות פשוט, דרך פרויקט רב-שולחני ועד לארפ חדר ניסיוני.

מוזמנים להתייעץ כאן בתגובות או בהודעה פרטית על:
  • רעיונות לתוכן: משוב לקדימונים (טיזרים), המלצות על שיטות שמתאימות לכנס, ליטוש של רעיון, גיוס לפרויקטים מיוחדים.
  • עצות להנחיה בכנסים: איך מלמדים שיטה לשחקנים חדשים תוך 10 דקות? איך מתאימים את קצב המשחק למסגרת זמן קשיחה? איך כותבים הרפתקה למספר שחקנים לא סופי?
  • מבנה הכנס ולוגיסטיקה: למה לצפות לפני, במהלך ואחרי הסבב? מה קורה אם שחקנים לא מגיעים? איך נראה השולחן שלי?
בנוסף, תמיד קיימים הערוצים הרשמיים של צוות משחקים:
מחכה לשמוע את השאלות והרעיונות שלכם. בואו נבנה השנה לו"ז משחקים מעולה!

אני לקראת סיום של כתיבה של חד"פ של Mage: the Awakening מה' 2. כמובן שאני אעשה הרצות ניסיון אבל כן הייתי שמח לקבל טיפים לגבי הצגת שיטה מעבר ל"הנה הפיץ', והנה איך מגלגלים קוביות" (ממילא חתכתי החוצה את כל הדברים המורכבים). אני גם אשמח להבין איך כדאי לארגן את הפסאודו-דפי דמות שאני כותב לחד"פ כדי להקל על השחקנים.

פוסט מעולה, תודה!
אני מציע אולי לשתף אותו גם מחוץ לגבולות הפונדק.

הזדמנות טובה להדביק פה שני קישורים לפוסטים בנוגע לטיפים להנחיה בכנס:

בהצלחה!

היי! כל הכבוד לך עומר ולכל הצוות על הארגון. העץ הזה הוא דבר מבורך ואני שמח שחשבו עליו.
אין לי זמן כרגע לערוך את כל השאלות שלי אז פשוט אצטט כאן את ההודעה שלי מעץ אחר שנגע בנושא שעדיין לא נענתה:
אם אני יכול 'לחטוף' את העץ, Wizard of Dice Tower Wizard of Dice Tower גם לי יש כמה שאלות. אמנם הנחתי כמעט בכל שנה בדרקוניקון בשנים האחרונות, אבל השנה זה פעם ראשונה שאני רוצה להריץ לארפ - מה שכמובן ידרוש יותר ממשחק שולחני.
אז קודם כל: כמה אנשים אמורים להיות בלארפ מבחינת הכנס? האם הכנס מארח לארפים קטנים (5-7) או רק לארפים גדולים (15+)?
האם כל לארפ מקבל חדר משלו? מה גודל החדר? האם ללארפ יש אפשרות לקבל כמה חדרים או לחלק את החדר שהוא מקבל לכמה חלקים?
האם הכנס יכול לארח לארפים שלא בהכרח מתאימים לכל אדם? אני משער שרוב הלארפים יכללו אזהרת טריגר כזה או אחר, אבל מה הטווח שבו זה נהיה פחות מקובל? אני חושב על להריץ לארפ שיש לו אזהרת מערכות יחסים רומנטיות מרובות.
זה השאלות שאני חושב עליהן כרגע אבל משער שיהיו עוד בהמשך :)
תודה ענקית לצוות משחקי התפקידים ולצוות דרקוניקון בכלל על הארגון של הכנס המדהים הזה בכל שנה מחדש.
תודה רבה!

אני לקראת סיום של כתיבה של חד"פ של Mage: the Awakening מה' 2. כמובן שאני אעשה הרצות ניסיון אבל כן הייתי שמח לקבל טיפים לגבי הצגת שיטה מעבר ל"הנה הפיץ', והנה איך מגלגלים קוביות" (ממילא חתכתי החוצה את כל הדברים המורכבים). אני גם אשמח להבין איך כדאי לארגן את הפסאודו-דפי דמות שאני כותב לחד"פ כדי להקל על השחקנים.
אתה מוזמן לשלוח לי בפרטי את הפסאודו-דפי-דמות ואנסה לחשוב כיצד לעצב אותם.

לגבי הצגת השיטה, אני אוהב להציג ממש בכללי ואז תוך כדי הסצנה הראשונה להביא אלמנט נוסף לקדמת הבמה כדי שהשחקנים יקלטו את המכאניקה.
מה הנקודות העיקריות שחשוב לך להעביר?

אתה מוזמן לשלוח לי בפרטי את הפסאודו-דפי-דמות ואנסה לחשוב כיצד לעצב אותם.

לגבי הצגת השיטה, אני אוהב להציג ממש בכללי ואז תוך כדי הסצנה הראשונה להביא אלמנט נוסף לקדמת הבמה כדי שהשחקנים יקלטו את המכאניקה.
מה הנקודות העיקריות שחשוב לך להעביר?
שלחתי בה"פ.

אני די חתכתי החוצה את רוב המכניקה המסובכת - חלק כי זה באמת מורכב (התקציר של מערכת הטלת הלחשים הוא ארבעה עמודים, למשל) וחלק כי זה פשוט לא רלוונטי לחד"פ (מכניקת קרב). אז אני מניח שהשאלה שלי היא "האם מלבד הפיץ' וההסבר המכני הבסיסי (מגלגלים כמות של ק10 השווה לתכונה + מיומנות, לרוב) אני צריך להציג משהו מעבר למה שהשחקנים יחוו בחד"פ בעצמו?"

הנה זה קרה:

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
הבן מכין את השולחן לחברים שלו - איזה אושר 😁
חזרה