• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

משחק התפקידים האחרון שקניתם?

בין אם זה ספר בסיס, הרחבה, הרפתקה או סתם עזר משחק מגניב, מה המשחק האחרון שקניתם?

דיגיטלית זה ספר גיבורי העל פוגשים את קתולהו Doom Guard של עולמות פראיים, שקיבלתי את התמיכה שלי מהקמפיין.
פיזית אצלי זה משחק התפקידים של חולית, שמבוסס על מנוע 2ק20. בגלל שהיה מבצע רכשתי מעבר לספר הבסיס גם הרחבה על אריאקס וספר מערכה:
IMG_4451.webp
(למרבה הבושה עוד לא סיימתי לקרוא את ספרי ממלכות נשכחות שרכשתי 😰)

האחרון שקניתי הייתה הרפתקה צד שלישי לקריאתו של קת'ולהו משנות השמונים. נראה מעניין מספיק והיה במחיר סביר ממוכר ב-eBay שממילא קניתי ממנו עוד כמה דברים. מכיל תרחיש גדול שמביא מארקהאם דרך בוסטון, וניו יורק דרך אירופה לטורקיה, ועוד תרחיש קטן שמתרחש בטורקיה.

Pursuit to Kadath photo of cover.webp

יש ערך בלהחזיק כמה ספרי דרקונים ממהדורות שונות?
אני משער שהפלאף לא באמת משתנה, אלא בעיקר סטאטבלוקים ואיורים.
סגנון כתיבה שונה והתמקדות על חלקים שונים בפלאפ. אבל יש גם שינויים (לדוגמה ספר הדרקונים במהדורה חמישית הוסיף שכל דרקון קיים בכל עולם מערכה וככל שהם מזדקנים הם יותר מודעים למקבילים שלהם)

בנוסף לכך לפעמים בספרים ישנים יותר יש רעיונות מוזרים שהוחלט להוריד במהדורות חדשות. לפעמים זה לטובה, אבל אני מוצא שרעיונות מוזרים ולא מלוטשים מעוררים אצלי יותר את הדמיון. (אותה סיבה שאני אוהב לקנות ספרים צד שלישי)

זו הרכישה האחרונה שלי - ספר השיטה + ההרחבות שיצאו אליו עד כה, של Heart: the city beneath.

כפי שאמרתי, שיטה גאונית בעיניי, זוכה 7 פרסי Ennie שאני לא מבין איך היא לא הרבה יותר פופלארית בתחביב.
לא יכול להמליץ עליה מספיק, נכנסתי חזק לקריאה שלה ובהזדמנות הראשונה שתהיה לי (לא נראה באופק הקרוב לצערי), אני אנסה להרים בה מיני קמפיין.

* פרט בונוס - את ההרחבות רכשתי ממישהו כאן בפורום הפונדק, שבמקרה מכר לפני מספר שנים ללא דורש והם עדיין נשארו.

1766908385417.webp 1766908407561.webp

דיגיטלית, באנדל של משחקי FitD ואת CHEW שנשמע מטורלל לחלוטין, מבוסס על קומיקס שלא קראתי ומרגיש קצת יותר מדי edgy for edge's sake, אבל לדעתי לעולם יש פוטנציאל לקמפיין כיפי וover the top עם תוספות מעניינות לgame loop של FitD.

פיזית, Daggerheart. בדיעבד, כנראה הייתי רוכש דיגיטלית בלבד. לא מעט תלונות על איכות הbinding.

קניתי באיחור אופנתי של 20+ שנה את הספר של אברון למו"ד 3.
אחלה ספר! אם כי הוא נופל בטעות של "להסתיר מידע סודי למנחה" בחלק מפרקי העולם. הספר של מו"ד 5 מוביל בקטע הזה כספר תוכן לשחקן.

קניתי באיחור אופנתי של 20+ שנה את הספר של אברון למו"ד 3. בזמנו לא נכנסתי לעולם הזה, אבל החלטתי קצת לחקור אותו לאחרונה אז רכשתי את ה-PDF.
למה בחרת דווקא בזה של מהדורה 3? סתם מסקרנות

למה בחרת דווקא בזה של מהדורה 3? סתם מסקרנות
אינני מכיר את שני הספרים אז הלכתי למקור. אם אוהב מה שאקרא ארכוש גם את זה של מהדורה 5.

לפני כמה ימים הגיעה הערכה למנחה של פאת'יינדר פראי שהזמנתי מהפונדק. הdm screen ממש שימושי ומאוד עוזר לי אם המכאניקה. אם זאת, עוד לא הסתכלתי על ההרפתקה הנלוות

לא יודע אם קניתי זאת בדיוק המילה. תמכתי בקיקטסרטר למשחק שחלק ממטרותיו הייתה ליצור משחק שיופץ בחינם. וגם שיחקתי במשחק, והוא מעולה, אז שווה!

1767190669348.webp

המשחק הוא Going for Broke של אייברי אלדר (היוצרת של השנה השקטה האהוב, ומשחקים מגניבים אחרים).
הרעיון הוא פשוט: אתם שותפים לדירה בסיטקום. הנוסחה של כל פרק בסיטקום – כלומר, סשן של המשחק – זהה: מתחילים בישיבת שותפים בה מסתברת הוצאה כספית גדולה ודחופה שעל השותפים להתמודד איתה. במהלך השיחה מוצעים שני נתיבים להתמודדות עם הבעיה. לאחר מכן עוברים לסירוגין בין ההתמודדויות של הדמויות בניסיון להצליח בשני הפתרונות השונים, כשבסופו של דבר, פיתרון אחד מצליח והשני נכשל. הפתרון שמצליח מצליח לפתור הבעיה הכספית המיידית (ואולי גם לכסות על הנזקים של כישלון הפיתרון השני) והשותפים מוצאים את עצמם בסוף הפרק בדיוק באותה נקודה: בלי גרוש על התחת.
המשחק מאוד פשוט, ונועד לאפשר לשחק במהירות גדולה סשן קצר (כן, זה משחק שבאמת ירוץ בלי בעיה ב־40 דקות). הדמויות מוכנות וצבעוניות, ולפחות בלא קריטי זה הפך להיות משחק שאנחנו נהנים לשחק בהתראה קצרה כשמתחשק לשחק משהו בלי לחשוב יותר מדי.
קישור למשחק: Going For Broke - Buried Without Ceremony

קבצים מצורפים

• 1767190638976.webp
    1767190638976.webp
    163.5 KB · צפיות: 0
נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

לפני שנה וארבעה ימים התחלנו את משחק הפורום המצוין של פרגרין השני -הצד האפל של הירח
בבקשה בבקשה לא שוב.
בדיוק כשאנחנו חושבים שראינו הכל באימה, מגיע סשן קת'ולהו מס' 70 - אימה באוריינט אקספרס.
מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
חזרה