• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

לא קריטי משחקי תפקידים ללא מנחה, צלילה לעומק בלא קריטי

אני רוצה להזמין אתכם לפרק החדש של לא קריטי, בו צללנו לעומק לנושא של משחקי תפקידים ללא מנחה: איזה משחקים קיימים? איך המכניקות שלהם נראות? מה חוויית המשחק?

אשמח מאוד גם להמשך השיח בנושא. זה תחום שיש בו המון משחקים מאוד נגישים שאפשר פשוט לקחת ולשחק, והתוצאות מפתיעות, מספקות, יוצאות דופן, ומאוד שונות ממה שקורה במשחקים עם מנחה.

יצא לכם לשחק? יצא לכם להסתקרן ממשחק ורוצים לשאול עליו (אני מכיר רבים, אבל בטוח לא את כולם)? רוצים המלצות למשחקים? בואו נדבר!

אני מניח שמשחקי Choose your own adventure נחשבים לצורך הדיון. אני אוהב אותם מאוד. Fighting Fantasy בדרך כלל סביר, חוץ מסדרת Sorcery הנהדרת, אבל יש הרבה טייקים אחרים על הז'אנר.
וכמובן, יצא לי להשתמש בAI Dungeon. עשיתי איתו כמה דברים נחמדים, אבל הוא דורש הרבה מאוד עבודה כדי ליצור סיפור משכנע.

אני מניח שמשחקי Choose your own adventure נחשבים לצורך הדיון.
הדיון שלנו לא ממש עסק בגבולות גזרה, אבל זה די רחוק מהדברים שעליהם דיברנו. בעיניי המשחקים האלה יותר דומים למשחק מחשב. אין פה אלמנט של סיפור סיפורים או גילום דמות, אלא רק בחירת נתיב בתוך סיפור קיים מראש.

המשחקים שדיברנו עליהם הם בעיקר משחקים קבוצתיים של סיפור סיפורים, גילום דמויות וכו'. הזכרנו גם משחקי סולו (משחקי תפקידים וסיפור ליחיד), אבל גם שם, הכיוון הוא לא משחקים בסגנון בחר את הנתיב שלך.

היה על זה נושא בפונדק לפני כמה זמן

פרק מעניין, כמה נקודות שעלו לי(עם דוגמאות משבועת הברזל כי אני מכיר אותה יותר מאת שאר המשחקים שדברתם עליהם):

1. דבר שלדעתי חשוב מאוד במשחקים ללא מנחה הוא מנגנון שיעודד את השחקנים לגרום שיקרו לדמויות שלהם גם דברים רעים. שבועת הברזל משתמשת במנוע האפוקליפסה שהוא די מוצלח בתחום הזה באופן כללי אבל הייתי שמח לשמוע על עוד מנגנונים שכאלו.

2. בקשר לצורה המובנת של המשחק, אין ספק שזה עוזר בהיעדר מנחה אבל אני חושב שלפעמים, בין אם עם המשימה בfollow או השבועות בשבועת הברזל זה יוצר משחק קצת מוגבל.
אני לא אומר שזה דבר רע אבל מעניין אותי עם יש משחקים ללא מנחה שהם פתוחים יותר גם.

אני מניח שמשחקי Choose your own adventure נחשבים לצורך הדיון. אני אוהב אותם מאוד. Fighting Fantasy בדרך כלל סביר, חוץ מסדרת Sorcery הנהדרת, אבל יש הרבה טייקים אחרים על הז'אנר.
עד כמה שאני אוהב ספרי משחק אני חושב שהם ז'אנר בפני עצמו שגם כן זכה לפיתוחים מעניינים בשנים האחרונות אבל אין לו הרבה במשותף עם המשחקים שמדובר עליהם בפרק הזה.

דבר שלדעתי חשוב מאוד במשחקים ללא מנחה הוא מנגנון שיעודד את השחקנים לגרום שיקרו לדמויות שלהם גם דברים רעים.
אני לא בטוח שצריך לעודד שיקרו לדמות דברים רעים בהכרח. רק דברים מעניינים. כרגע אני עמוק מאוד בקינגדום, ואני יכול לומר שהאופי הקונפליקטואלי של המשחק (בו הממלכה צריכה לבחור כן או לא בפרשות דרכים שונות שניצבות לפניה, ולדמויות השונות יש דרכים שונות להשפיע על ההחלטה ועל התוצאות שלה) מביא אנשים להכניס את הדמות לצרות, ולדברים שונים שאתה עושה (למשל, להדיח מישהו אחר מתפקידו) יכולות להיות תוצאות קשות לדמות שלך, אבל לא פחות חשוב: כל הדמויות יחד פועלות בממלכה, והקונפליקטים מעלים את הסיכוי ומקרבים את הממלכה למשבר. אז קינגדום הוא משחק די קונפליקטואלי. אבל אם ניקח את Cozy Town, שהוא משחק בו בונים עיר צבעונית, נחמדה ורגועה, לא רוצים שיקרו דברים רעים לדמויות, ודברים מעניינים קורים בשליפת קלפים (המשחק עובד באופן דומה לשנה השקטה).

ברוב המשחקים ממשפחת Belonging Outside Belonging (שנולדו מחלומות על הצד של אייברי אלדר) יש מנגנון (שהתפתח ממנוע האפוקליפסה) בו כדי לעשות "מהלכים חזקים" שמראים את יכולתה וכוחה של הדמות, צריך לשלם באסימון, והדרך להשיג אסימון היא או לעשות "מהלך חלש", שחושף את המגרעות של הדמות, או להיות באינטראקציה עם דמות אחרת באופן שמדגיש את התפקיד שלה (לפעול לפי ה"פיתיון" של הדמות השנייה). כך שהמכניקה מעודדת גם "דברים רעים" לדמות (או בכל אופן, הצגת מגרעותיה) וגם יצירת קשרים ומתן מקום וכבוד לדמויות אחרות והתפקיד שלהן. יש במשחקים האלה גם תחום שלם של "לשחק את העולם", כשלכל שחקנית יש, בנוסף לדמות שלה, גם אלמנט כלשהו מהעולם לשחק (בחלומות על הצד, שהוא על קהילה קווירית פוסט־אפוקליפטית, האלמנטים כוללים דברים כמו "הטבע, טכנולוגיה, "החברה השלמה" – החלקים בחברה שההתמוטטות לא הגיעה אליהם, כנופיות שודדים ועוד), וזה תפקיד שבהחלט כולל גם יצירת סיבוכים וקשיים לכולם.

בקשר לצורה המובנת של המשחק, אין ספק שזה עוזר בהיעדר מנחה אבל אני חושב שלפעמים, בין אם עם המשימה בfollow או השבועות בשבועת הברזל זה יוצר משחק קצת מוגבל.
אני לא אומר שזה דבר רע אבל מעניין אותי עם יש משחקים ללא מנחה שהם פתוחים יותר גם.
אני לא בטוח שאני מסכים להנחה שהם יותר מוגבלים ממשחקים אחרים. הם בנויים לספר סיפורים מסוימים. ככל שמתרחקים מסוג הסיפורים שהם נועדו לספר יותר דברים יחרקו, לאו דווקא לא יפעלו מיד. אני חושב שזה נכון לכל משחק תפקידים.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה