דבר שלדעתי חשוב מאוד במשחקים ללא מנחה הוא מנגנון שיעודד את השחקנים לגרום שיקרו לדמויות שלהם גם דברים רעים.
אני לא בטוח שצריך לעודד שיקרו לדמות דברים
רעים בהכרח. רק דברים מעניינים. כרגע אני עמוק מאוד ב
קינגדום, ואני יכול לומר שהאופי הקונפליקטואלי של המשחק (בו הממלכה צריכה לבחור כן או לא בפרשות דרכים שונות שניצבות לפניה, ולדמויות השונות יש דרכים שונות להשפיע על ההחלטה ועל התוצאות שלה) מביא אנשים להכניס את הדמות לצרות, ולדברים שונים שאתה עושה (למשל, להדיח מישהו אחר מתפקידו) יכולות להיות תוצאות קשות לדמות שלך, אבל לא פחות חשוב: כל הדמויות יחד פועלות בממלכה, והקונפליקטים מעלים את הסיכוי ומקרבים את הממלכה למשבר. אז קינגדום הוא משחק די קונפליקטואלי. אבל אם ניקח את
Cozy Town, שהוא משחק בו בונים עיר צבעונית, נחמדה ורגועה, לא רוצים שיקרו דברים רעים לדמויות, ודברים מעניינים קורים בשליפת קלפים (המשחק עובד באופן דומה ל
שנה השקטה).
ברוב המשחקים ממשפחת Belonging Outside Belonging (שנולדו מ
חלומות על הצד של אייברי אלדר) יש מנגנון (שהתפתח ממנוע האפוקליפסה) בו כדי לעשות "מהלכים חזקים" שמראים את יכולתה וכוחה של הדמות, צריך לשלם באסימון, והדרך להשיג אסימון היא או לעשות "מהלך חלש", שחושף את המגרעות של הדמות, או להיות באינטראקציה עם דמות אחרת באופן שמדגיש את התפקיד שלה (לפעול לפי ה"פיתיון" של הדמות השנייה). כך שהמכניקה מעודדת גם "דברים רעים" לדמות (או בכל אופן, הצגת מגרעותיה) וגם יצירת קשרים ומתן מקום וכבוד לדמויות אחרות והתפקיד שלהן. יש במשחקים האלה גם תחום שלם של "לשחק את העולם", כשלכל שחקנית יש, בנוסף לדמות שלה, גם אלמנט כלשהו מהעולם לשחק (בחלומות על הצד, שהוא על קהילה קווירית פוסט־אפוקליפטית, האלמנטים כוללים דברים כמו "הטבע, טכנולוגיה, "החברה השלמה" – החלקים בחברה שההתמוטטות לא הגיעה אליהם, כנופיות שודדים ועוד), וזה תפקיד שבהחלט כולל גם יצירת סיבוכים וקשיים לכולם.
בקשר לצורה המובנת של המשחק, אין ספק שזה עוזר בהיעדר מנחה אבל אני חושב שלפעמים, בין אם עם המשימה בfollow או השבועות בשבועת הברזל זה יוצר משחק קצת מוגבל.
אני לא אומר שזה דבר רע אבל מעניין אותי עם יש משחקים ללא מנחה שהם פתוחים יותר גם.
אני לא בטוח שאני מסכים להנחה שהם יותר מוגבלים ממשחקים אחרים. הם בנויים לספר סיפורים מסוימים. ככל שמתרחקים מסוג הסיפורים שהם נועדו לספר יותר דברים יחרקו, לאו דווקא לא יפעלו מיד. אני חושב שזה נכון לכל משחק תפקידים.