• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

משחקי תפקידים ללא מנחה: מה הניסיון שלכם?

שיחקתי במשחקים רבים ללא מנחה שהם פשוטים ביותר ויש בהם סדר משחק בהיר מאוד. למעשה, הניסיון שלי הפוך ממה שאתה מתאר. במשחקים מסודרים ופשוטים המשחק והמסגרת סוחבים הרבה מהמשחק בקלות, במשחקים מורכבים מישהו חייב לשלוט בחיבור של כל המערכות. יכול לתת דוגמאות ממשחקים רבים. באופן כללי "סדר תורות" ברור שבו כל שחקנית בתורה צריכה לבחור אחת ממספר אפשרויות מכניות מוגבלות, היא מסגרת חוקים פשוטה להפליא ואפקטיבית מאוד, שמשמשת במשחקי תפקידים בלי מנחה מאוד שונים זה מזה.
זה יותר מסדר משחק, זו מסגרת בתוכה יש חופש שמאפשרת לפעול בצורה קלה יותר דווקא מתוך הגבלות ברורות.
אבל כאמור, יש לי נסיון מועט יחסית.

לגבי המשקל המכני, אני חושב אחרת אבל כעת אין לי את הפנאי להרחיב בנושא, אולי בהזדמנות :)

נראה, יש לי משחק ללא מנחה בקנה (rom com drama bomb) וכשיהיה זמן אשמח לשחק בו, אבל אני יודע שאבחר שחקנים ממש בקפידה, אז מראש אני מנסה להעלות את סיכויי ההצלחה.

ואשמח לקרוא על עוד משחקים כאלו ולכלול אותם בקמפיינים, זה נשמע כמו רעיון ממש מגניב :)

זה יותר מסדר משחק, זו מסגרת בתוכה יש חופש שמאפשרת לפעול בצורה קלה יותר דווקא מתוך הגבלות ברורות.
אבל כאמור, יש לי נסיון מועט יחסית.
מסכים עם החידוד.
לגבי המשקל המכני, אני חושב אחרת אבל כעת אין לי את הפנאי להרחיב בנושא, אולי בהזדמנות :)
בשמחה. מאוד נהנה לדבר על הנושא (ולעודד אנשים לשחק בעוד משחקים בלי מנחה!)

נראה, יש לי משחק ללא מנחה בקנה (rom com drama bomb) וכשיהיה זמן אשמח לשחק בו, אבל אני יודע שאבחר שחקנים ממש בקפידה, אז מראש אני מנסה להעלות את סיכויי ההצלחה.
Heck yeah!

ואשמח לקרוא על עוד משחקים כאלו ולכלול אותם בקמפיינים, זה נשמע כמו רעיון ממש מגניב :)
זה דבר שאני אוהב במיוחד, ועשיתי בכמעט כל קמפיין מונחה שלי. אשמח לחפור גם על זה עוד 😁
הודעה חדשה מוזגה אוטומטית ב:

אפשר הדגמה לאיך זה עןבד?
אם מעניין אותך להקשיב למשחקים כאלה משוחקים, יש כמה וכמה פרקים בהם שיחקנו משחקי תפקידים בלי מנחה ב"לא קריטי", ואנחנו לרוב מסבירים את החוקים, לפחות במידה.

נניח:

עריכה אחרונה:
כמו שאלעד כתב יש סוגים שונים של משחקים.
השמות נלקחים מדיונים באנגלית.

יש את משחקי דימוי המנחה - דוג' שבועי הברזל.
יש משחקים חסרי מנחה, כדוג' למען המלכה ומשחקים מבוססי פרומפטים אחרים.
ויש משחקים מלאי מנחים כמו הקדרה ופיאסקו.

אישית האהובים עליי הם מלאי המנחים, משחקים בהם לכולם יש השפעה נרטיבית והאחריות של המנחה מחולקת בין השחקנים.

כמו שאלעד כתב יש סוגים שונים של משחקים.
השמות נלקחים מדיונים באנגלית.

יש את משחקי דימוי המנחה - דוג' שבועי הברזל.
יש משחקים חסרי מנחה, כדוג' למען המלכה ומשחקים מבוססי פרומפטים אחרים.
ויש משחקים מלאי מנחים כמו הקדרה ופיאסקו.

אישית האהובים עליי הם מלאי המנחים, משחקים בהם לכולם יש השפעה נרטיבית והאחריות של המנחה מחולקת בין השחקנים.
אני חושב שהחיתוך "מלאי מנחה/חסרי מנחה" מעניין ככלי רעיוני לחשיבה על משחקים ולא הגדרה חותכת שמשחק נופל או לא נופל בתוכה.

נניח, לא יודע אם פולו הוא "מלא מנחה" כי משחקים דמויות ומביימים סצנות בתורות, או "נטול מנחה" כי מה שסוחב את המשחק זאת פרוצדורה מאוד מהודקת של תורות, וגם הסנות נבנות בצורה נוסחאתית?

יש משחקים יותר מובהקים בהם יש הרבה "ניהול משותף" שנדרש, והם מתאימים באמת יותר להגדרה "מלאי מנחה". גם ב־wanderhome וגם במלון של יאזבה, ששיחקתי בהם משחקים ארוכים, ההובלה של תחומים שונים נלקחה ע"י שחקנים שונים באופן טבעי.

עריכה אחרונה:
טוב, האזנתי לפרק של הקדירה. זה באמת חמוד, אבל לדעתי דורש חבורת חברים ותיקה, זה דורש מכולם יכולות אילתור די משמעותיות, וגם בעצם כן יש מנחה במובן כלשהו-
נגיד, השחקן של באובב רצה לשחק איש עץ, והובהר שזה לא באווירה של העולם.
גם, בגדול זה היה בעיקר שיחות- שזה נחמד, אבל לא ראיתי את המשחק הזה מתמודד עם קונפליקטים- נגיד אפילו איך מחליטים אם הצליחו לתקן משהו או לא.

אני יכול לראות את עצמי משתתף במשהו כזה כוואנשוט, אבל בכללי לא השתכנעתי שזה הכי נגיש או משהו כזה.
אבל אולי לא מספיק נחשפתי עדיין לז'אנר, ואני כן שמחתי להכיר שזה קיים

דורש חבורת חברים ותיקה, זה דורש מכולם יכולות אילתור די משמעותיות,
זה ששמעת אימפרוברים מנוסים משחקים (ואני מניח שאנחנו כאלה) לא אומר שלא אימפרוברים חסרי ניסיון ייתקשו לשחק. בקדרה באופן ספציפי שיחקתי עם מספר קבוצות של ילדים ומבוגרים בלי ניסיון קודם במשחקי תפקידים, לא כל שכן אימפרוב, בהצלחה רבה. כולל כאלה שלקחו את המשחק והריצו לאחרים בהצלחה... תוהה מה החלק שאתה חושב שלא יעבוד (שוב, פרקטית יכול לומר לך מראש שעובד, אבל אני מנסה להבין מה הדבר פה שמעורר אצלך סקפטיות ולמה).

נגיד, השחקן של באובב רצה לשחק איש עץ, והובהר שזה לא באווירה של העולם.
למען הסר ספק, גם במשחקים בלי מנחה
1. כשמשחקים במשחק לא מוכר מי שהביא אותו לרוב מוביל את המשחק, כי הוא מכיר את החוקים.
2. לא פעם יש אנשים עם יותר השפעה מאחרים על המשחק ממגוון סיבות. כל הדינמיקות החברתיות שקיימות בקבוצות אנשים בכל מקום אחר עדיין מתקיימות...

ספציפית, הדבר שאתה מדבר עליו אם אני לא טועה, הוא דיון (קצר) שבו אני אומר שאני מעדיף שלא יהיה לנו אנשי עץ בקמפיין, רק אנשים עם מאפיינים עציים (המשחק הוא חלק מקמפיין מתמשך רחב יותר). אין לי סמכות מיוחדת, אבל אני בהחלט יכול לומר את העדפותיי על הקמפיין המשותף שלנו (זאת לא סמכות מיוחדת, אבל עדיין סמכות).
קצת מרגיש שאנחנו ב"חשיפת התרמית של משחקי התפקידים בלי המנחה"... למה הסקפטיות הזאת?
גם, בגדול זה היה בעיקר שיחות- שזה נחמד, אבל לא ראיתי את המשחק הזה מתמודד עם קונפליקטים- נגיד אפילו איך מחליטים אם הצליחו לתקן משהו או לא.
הקדרה לא מתעסק בהכרעה של קונפליקטים, ובטח שלא בהכרעה מכנית בין רצונות סותרים. הוא מתעסק בחיים, המחשבות, והתקוות של עובדי מסעדה, כפי שהם משתקפים במפגש עם הלקוחות שלהם. המכניקה מתעסקת בהעלאת השאלות ויצירת המפגשים עם הלקוחות. מה פתרון הקונפליקטים אמור לעשות? נשמע לי שאתה מחפש קצת מכניקות מוכרות. אבל המכניקה של הרבה משחקים בלי מנחה מתעסקת בשאלות אחרות מאוד מבמו"ד.

ספציפית, בקדרה השאלה אם משהו שדמות עשתה הצליח או לא היא לא שאלה של מתח מכני. פשוט משהו שצריך להחליט לפי מה שמעניין לספר. אין פה אתגרים להתגבר עליהם ואין פה מצבי הצלחה.

בכל מקרה, זאת לא קריאה להמרת דת או משהו. רק הזמנה להכיר תחום חדש. לגבי מידת נגישותם – תנסה לשחק ותראה. אני יכול לספר עד מחר על הניסיון שלי. אולי שלך יהיה אחר לחלוטין.

עריכה אחרונה:
חלילה, לא חושד ב"תרמית".
זה באמת חמוד ומקסים ולא באירוניה!

פשוט אני חושב איך *אני* יכול לישם את זה.
וחושב איזה מצבים יעלו אם אנסה להביא את זה לחבר היחיד שלי שכרגע שותף לי למ"ת.
(אותו אני מדמיין שותק במבוכה במצב כזה...)

או הילדים שלי שאני מחפש איך להציג להם את התחביב.

אז נגיד אומרים בלי מנחה, ואני מדמיין את הילדים שלי רבים על איזה פרט. אז זה דוקא *עודד* אותי שיש איזושהי מילה למישהו ואפשר להכניס איזה סדר בסיפור.

כי נגיד, מהשחקנים שאני מכיר ברמה אישית, גם במשהו כמו קדירה הם יחפשו קונפליקטים
"אני הופכת את כוהן הפעמון המעצבן לקרפדה"!

אז אני מצטער אם זה היה נשמע שאני מנסה לרדת על זה או משהו, הכיוון שלי היה ממש הפוך!
אני מתנצל, אולי הייתי צריך להתנסח אחרת.

אולי אני חרדתי מדי ויותר מדי מדמיין מצבים של בלאגן במשהו שאני לא כל כך מכיר

חלילה, לא חושד ב"תרמית".
זה באמת חמוד ומקסים ולא באירוניה!

פשוט אני חושב איך *אני* יכול לישם את זה.
וחושב איזה מצבים יעלו אם אנסה להביא את זה לחבר היחיד שלי שכרגע שותף לי למ"ת.
(אותו אני מדמיין שותק במבוכה במצב כזה...)

או הילדים שלי שאני מחפש איך להציג להם את התחביב.

אז נגיד אומרים בלי מנחה, ואני מדמיין את הילדים שלי רבים על איזה פרט. אז זה דוקא *עודד* אותי שיש איזושהי מילה למישהו ואפשר להכניס איזה סדר בסיפור.

כי נגיד, מהשחקנים שאני מכיר ברמה אישית, גם במשהו כמו קדירה הם יחפשו קונפליקטים

אז אני מצטער אם זה היה נשמע שאני מנסה לרדת על זה או משהו, הכיוון שלי היה ממש הפוך!
אני מתנצל, אולי הייתי צריך להתנסח אחרת.

אולי אני חרדתי מדי ויותר מדי מדמיין מצבים של בלאגן במשהו שאני לא כל כך מכיר
אולי אני קצת רגיש לעניין הזה בעצמי...

הכל בסדר גמור.

בסוף, משחק תפקידים בלי מנחה, במיטבו, עובד לרוב כמו שלשבת לכל משחק אחר עובד. יש לנו חוקים למשחק שאומרים מה האפשרויות. בהרבה משחקים יש סדר תורות ובחירות ספציפיות אותן כל שחקן צריך לעשות בתורו.

באופן כללי, אני חושב שאנחנו נתלים בסמכות המנחה למרות שהיא כלי עזר מאוד גס ולא אפקטיבי לניהול חברתי, פשוט כי אנחנו רגילים שהיא שם.

קבוצה שמתכנסת למשחק היא סוג של חוזה חברתי בין כל השותפים "לגרום למשחק לפעול". זה קורה בכל התכנסות של אנשים למשחק לוח או לכל תחביב אחר וזה נראה לנו טבעי.

במשחקי תפקידים יש מסורת כל כך ארוכה סביב "ניהול המנחה" שאימצנו בתחום איזה הסתכלות קצת מוזרה, כאילו במשחקי תפקידים, אם לא יהיה מנחה תהיה מלחמת הכל בכל...

אבל האמת היא שבקבוצת משחק מונחה שיש בה באמת מלחמת הכל בכל (ואני לא אומר שזה לא קורה) מנחה שתסתמך בעיקר על הסמכות שלה "להחליט" בלי שיהיו לה מגוון כישורי ניהול חברתי "רכים" בהרבה, לא תצליח להגיע רחוק (ואולי גם אז לא. לא כל קבוצה יכולה לפעול). במילים אחרות, גם כשאני מנחה, מניסיוני, "החזקת הסמכות" היא לא כלי שימושי במיוחד.
הודעה חדשה מוזגה אוטומטית ב:

אבל למה לעצור את זה? שתהפוך אותו לקרפדה. נשמע מאוד מצחיק.
היה משחק של הקדרה ששיחקתי בו קוסם עבריין נמלט, והמסעדה שלנו הייתה ממוקמת ב"ביצת השכחה" שמי שטובל במימיה מאבד את זכרונו. הגיע איזה איש חוק לחפש אותי, ו... סיים בשחייה בביצה... 🤣

עריכה אחרונה:
אני מכיר היכרות שטחית יחסית משחקי consent based מקוונים (בדיסקורד, מייל, וכו') חסרי מנחה ולרוב חופשיטה, שבהם אינטראקציה בין דמויות היא בהסכמת שני הצדדים, והכל הוא סוג של כתיבה יוצרת משותפת. למשל, במשחק גיבורי על, אם הגיבור שלי נלחם בגיבור שלך, אנחנו מחליטים ביחד מה קורה - לרוב לפי מה שיהיה מגניב בסיפור. זה דורש שחקנים בוגרים ומכבדים שיודעים גם לשים את האגו בצד כשצריך, אחרת כל העסק לא יעבוד.

אני מכיר היכרות שטחית יחסית משחקי consent based מקוונים (בדיסקורד, מייל, וכו') חסרי מנחה ולרוב חופשיטה, שבהם אינטראקציה בין דמויות היא בהסכמת שני הצדדים, והכל הוא סוג של כתיבה יוצרת משותפת. למשל, במשחק גיבורי על, אם הגיבור שלי נלחם בגיבור שלך, אנחנו מחליטים ביחד מה קורה - לרוב לפי מה שיהיה מגניב בסיפור. זה דורש שחקנים בוגרים ומכבדים שיודעים גם לשים את האגו בצד כשצריך, אחרת כל העסק לא יעבוד.
אחד הדברים המעניינים באמת, כשמתחילים לחקור את נבכי עולם משחקי התפקידים באופן רחב, זה לגלות שהצמיחה מתרחשת באופן ספונטני בכל מקום.
נשמע שזאת מסורת נוספת של משחק ללא מנחה. מניח שזה קשור גם למה שלפעמים נקרא באנגלית OC Play (משחק תפקידים חופשי בפורומים סביב דמויות אישיות שהשחקנים מפתחים).

יש צמיחה מעניינת מאוד של משחק תפקידים או פעילויות משיקות למשחקי תפקידים בקהילות המודים של משחקי אונליין כמו GTA, וכמובן מיינקראפט.

משחקי תפקידים לא קורים רק מתחת לפנס של מו"ד.

אחד הדברים המעניינים באמת, כשמתחילים לחקור את נבכי עולם משחקי התפקידים באופן רחב, זה לגלות שהצמיחה מתרחשת באופן ספונטני בכל מקום.
נשמע שזאת מסורת נוספת של משחק ללא מנחה. מניח שזה קשור גם למה שלפעמים נקרא באנגלית OC Play (משחק תפקידים חופשי בפורומים סביב דמויות אישיות שהשחקנים מפתחים).

יש צמיחה מעניינת מאוד של משחק תפקידים או פעילויות משיקות למשחקי תפקידים בקהילות המודים של משחקי אונליין כמו GTA, וכמובן מיינקראפט.

משחקי תפקידים לא קורים רק מתחת לפנס של מו"ד.
בעבר (ניינטיז) הייתי משחק הרבה בחופשיטה עם "מנחה" במייל. קראו לזה sim וזה היה לעתים קרובות בעולמות של פרנצ'ייזי מד"ב מוכרים (בבילון 5, מסע בין כוכבים, מלחמת הכוכבים, וכו'). בעיקרון - לא ממש מנחה כמו במשחקי תפקידים קלאסיים אלא זה סוג של consent based שבו אם יש מחלוקת יש למי לפנות שישפוט, והוא גם מקדם את העלילה "הראשית". אבל זה הרבה פחות "מהודק" ממשחקים קלאסיים והדמות שלך יכולה לעשות המון דברים לפי החלטתך כל עוד זו עלילת-משנה שלך, בהסכמה עם שחקן אחר, או בהסכמה עם המנחה אם זה נוגע לעלילה "הראשית".

וכן, אכן הרבה קורה מחוץ לאור הפנס של מו"ד, כיום במיוחד בסצנת הסולו והקו-אופ שאני יותר מעורה בה. מאז הקורונה הרבה אנשים למדו לשחק לבד, או בקו-אופ ללא מנחה, הרבה יותר מאשר לפני כן בגלל זמינות של מנחים וחוסר רצון לשחק משחק קלאסי בפלטפורמות מקוונות (VTT למיניהם).

בעבר (ניינטיז) הייתי משחק הרבה בחופשיטה עם "מנחה" במייל. קראו לזה sim וזה היה לעתים קרובות בעולמות של פרנצ'ייזי מד"ב מוכרים (בבילון 5, מסע בין כוכבים, מלחמת הכוכבים, וכו'). בעיקרון - לא ממש מנחה כמו במשחקי תפקידים קלאסיים אלא זה סוג של consent based שבו אם יש מחלוקת יש למי לפנות שישפוט, והוא גם מקדם את העלילה "הראשית". אבל זה הרבה פחות "מהודק" ממשחקים קלאסיים והדמות שלך יכולה לעשות המון דברים לפי החלטתך כל עוד זו עלילת-משנה שלך, בהסכמה עם שחקן אחר, או בהסכמה עם המנחה אם זה נוגע לעלילה "הראשית".
משחקי OC עובדים דומה, ממה שאני מבין. שמעתי על זה רק מכלי שני...

וכן, אכן הרבה קורה מחוץ לאור הפנס של מו"ד, כיום במיוחד בסצנת הסולו והקו-אופ שאני יותר מעורה בה. מאז הקורונה הרבה אנשים למדו לשחק לבד, או בקו-אופ ללא מנחה, הרבה יותר מאשר לפני כן בגלל זמינות של מנחים וחוסר רצון לשחק משחק קלאסי בפלטפורמות מקוונות (VTT למיניהם).
אני מרגיש שהגודל והצל של מו"ד כל כך גדולים שלפעמים יותר קל לגדול החוצה מאשר פנימה – לתוך אור הפנס.

אין לי כמעט ניסיון במשחקים ללא מנחה, ואני רוצה לנסות אותם יותר. אבל שמתי לב שה-premise של הרבה מהם פשוט לא מושך אותי. בניית קהילה, כתיבת היסטוריה, ניהול מסעדה או מלון... אלה לא דברים שמלהיבים אותי. גיבורים שצריכים להתגבר על סכנות בעזרת מיומנות ותושיה - כן.

האם יש משחקים חסרי מנחה שנשארים בסוגת ההרפתקאות והפעולה?

אין לי כמעט ניסיון במשחקים ללא מנחה, ואני רוצה לנסות אותם יותר. אבל שמתי לב שה-premise של הרבה מהם פשוט לא מושך אותי. בניית קהילה, כתיבת היסטוריה, ניהול מסעדה או מלון... אלה לא דברים שמלהיבים אותי. גיבורים שצריכים להתגבר על סכנות בעזרת מיומנות ותושיה - כן.

אני בטוח שיש רשימה ארוכה, אבל כאלו שעולים לי לראש בשלוף:

Ironsworn/ starforged: יכולים להיות סולו, ללא מנחה או עם מנחה. פנטזיה אפלה או מד"ב

Galactic & Going Rogue: משחקים שמבצעים אמולציה לstar wars וסיפורים כמו andor/ rogue one בהתאמה

Stealing the throne: האנושות בנתה 12 mechas לפני אלף שנים, עבור מלחמה אפית. אתם הולכים לגנוב אחד.

עדיין לא שיחקתי את השניים האחרונים (אבל יש לי אותם)

יש!
ההמלצה הראשונה שלי היא שוד חלל של רכבת חלל, שהוא משחק שוד חלל משוגע למדיי, והמכניקה באמצעותה פותרים קונפליקטים גאונית לדעתי.
שיחקנו אותו גם בלא קריטי:

עוד המלצה שהיא פחות אקשן אבל בהחלט פרועה ויכולה לכלול מיתות משונות זה פיאסקו, שזה משחק שהפיטץ' שלו הוא "משחק על שאיפות גדולות ושליטה גרועה בדחפים". במשחק משחקים חבורת אנשים שהולכים להסתבך בפשע עד מעל לראש ואז, דרך סדרת טעויות ובחירות רעות, להפוך את מצבם לגרוע יותר ויותר עד הסוף המר. קומדיית פשע / סרט האחים כהן.
'

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

לפני שנה וארבעה ימים התחלנו את משחק הפורום המצוין של פרגרין השני -הצד האפל של הירח
בבקשה בבקשה לא שוב.
בדיוק כשאנחנו חושבים שראינו הכל באימה, מגיע סשן קת'ולהו מס' 70 - אימה באוריינט אקספרס.
מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
חזרה