דורש חבורת חברים ותיקה, זה דורש מכולם יכולות אילתור די משמעותיות,
זה ששמעת אימפרוברים מנוסים משחקים (ואני מניח שאנחנו כאלה) לא אומר שלא אימפרוברים חסרי ניסיון ייתקשו לשחק. בקדרה באופן ספציפי שיחקתי עם מספר קבוצות של ילדים ומבוגרים בלי ניסיון קודם במשחקי תפקידים, לא כל שכן אימפרוב, בהצלחה רבה. כולל כאלה שלקחו את המשחק והריצו לאחרים בהצלחה... תוהה מה החלק שאתה חושב שלא יעבוד (שוב, פרקטית יכול לומר לך מראש שעובד, אבל אני מנסה להבין מה הדבר פה שמעורר אצלך סקפטיות ולמה).
נגיד, השחקן של באובב רצה לשחק איש עץ, והובהר שזה לא באווירה של העולם.
למען הסר ספק, גם במשחקים בלי מנחה
1. כשמשחקים במשחק לא מוכר מי שהביא אותו לרוב מוביל את המשחק, כי הוא מכיר את החוקים.
2. לא פעם יש אנשים עם יותר השפעה מאחרים על המשחק ממגוון סיבות. כל הדינמיקות החברתיות שקיימות בקבוצות אנשים בכל מקום אחר עדיין מתקיימות...
ספציפית, הדבר שאתה מדבר עליו אם אני לא טועה, הוא דיון (קצר) שבו אני אומר שאני מעדיף שלא יהיה לנו אנשי עץ בקמפיין, רק אנשים עם מאפיינים עציים (המשחק הוא חלק מקמפיין מתמשך רחב יותר). אין לי סמכות מיוחדת, אבל אני בהחלט יכול לומר את העדפותיי על הקמפיין המשותף שלנו (זאת לא סמכות מיוחדת, אבל עדיין סמכות).
קצת מרגיש שאנחנו ב"חשיפת התרמית של משחקי התפקידים בלי המנחה"... למה הסקפטיות הזאת?
גם, בגדול זה היה בעיקר שיחות- שזה נחמד, אבל לא ראיתי את המשחק הזה מתמודד עם קונפליקטים- נגיד אפילו איך מחליטים אם הצליחו לתקן משהו או לא.
הקדרה לא מתעסק בהכרעה של קונפליקטים, ובטח שלא בהכרעה מכנית בין רצונות סותרים. הוא מתעסק בחיים, המחשבות, והתקוות של עובדי מסעדה, כפי שהם משתקפים במפגש עם הלקוחות שלהם. המכניקה מתעסקת בהעלאת השאלות ויצירת המפגשים עם הלקוחות. מה פתרון הקונפליקטים אמור לעשות? נשמע לי שאתה מחפש קצת מכניקות מוכרות. אבל המכניקה של הרבה משחקים בלי מנחה מתעסקת בשאלות אחרות מאוד מבמו"ד.
ספציפית, בקדרה השאלה אם משהו שדמות עשתה הצליח או לא היא לא שאלה של מתח מכני. פשוט משהו שצריך להחליט לפי מה שמעניין לספר. אין פה אתגרים להתגבר עליהם ואין פה מצבי הצלחה.
בכל מקרה, זאת לא קריאה להמרת דת או משהו. רק הזמנה להכיר תחום חדש. לגבי מידת נגישותם – תנסה לשחק ותראה. אני יכול לספר עד מחר על הניסיון שלי. אולי שלך יהיה אחר לחלוטין.