• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

משחקי תפקידים אקטואלים

האמת? אם זה משוה"מ טוב, אז כן.
מה, אין פאתוס בלי פנטזיה? אין מתח בלי לערב אל-טבעי? אין דרמה בלי קסם?
בוודאי שיש.

יכול להיות שזה לא לטעמך. לגיטימי. אבל כנראה שיש מספיק אנשים שחושבים שזה מעניין.

MiNd ReaDeR אמר/ה:
שוב אתה מעוות את דברי......לא אמרתי שצריך קסם......אמרתי שצריך משהו שיעסיק את הדמויות......ולא משא ומתן
משא ומתן זה לא משהו להעסיק את הדמויות? בחיאת.
תזכור - אנחנו מדברים על משחק תפקידים. החלקים הבאמת מעניינים במשחקים כאלה הם הדמויות, והאינטראקציה ביניהן ובינן לבין העולם. וכן, מו"מ זה בהחלט חלק מזה.

MiNd ReaDeR אמר/ה:
נכון מאוד.....אבל אני מתכוון שלא תהיה הרפתקאה שלמשל דמות אחת היא בוש והשניה היא פאוול, ואז האינטראקציה שלהם היא מאוד ישרה ופוליטית אפשר לומר
אני לא חושב שאף אחד הציע משהו כזה...
(אגב, "ישרה" ו"פוליטית" הם מילים נגדיות, לרוב)

בוא אני אפשט לך את זה בדוגמא:
הדמויות (במשחק הריאליסטי מודרני פוסט פנטסטי ומחוסר לחלוטין מדרקונים שלהן) מתמודדות מול בעיית בני ערובה בהודו. בני הערובה שבויים בתוך שרידי הפצצה של מה שהיה בניין משרדים מרובה קומות. החוטפים הלחוצים מאיימים שיירצחו את בני הערובה ובכלל לא מציבים תנאים לשיחרורם (הם כל כך היסטריים שהם ילחצו על ההדק למשמע כל ג'ירפה). החבורה, המהווה יחידת עילית בצבא הבריטי, מורכבת מחבלן, צלף ושני חיילי כומתות ירוקות אשר אחד מהם עבר הכשרה מקיפה במשא ומתן עם טרוריסטים.
החבורה מחליטה להתפצל כאשר הצלף מתמקם על הגג ואחד מהכומתות הירוקות יחד עם החבלן מנסים לחדור אל תוך המתחם ולחסל את החוטפים (המהווים כמובן חלק מהמחתרת המוסלמית) בזמן שזה בעל ההכשרה במשא ומתן מנסה להרוויח זמן.
שה"ם טוב יכול ליצור כאן משא ומתן מלחיץ ביותר במירוץ נגד השעון בזמן ששאר החבורה נאלצת להתמודד עםמכשול לא צפוי בצורה של דלת ממולכדת המהווה את הכניסה היחידה למתחם השבויים.

והרי לך משחק תפקידים אקטואלי מהערבב בתוכו אקשן מורט עצבים יחד עם משא ומתן מחושב. (ונראה לי שבניתי לי עכשיו וואן טיימר לחבורה שלי 8) )

ניטפוק: אם כבר ריאליזם אז כומתות ירוקות הם חיילים אמריקאים ולא בריטים, ומאוד לא סביר שילמדו מיומנויות מו"מ. ההתמחות שלהם היא לוחמה זעירה בשטח צפוף, לא יחידת פריצה נגד טרוריסטים.

יש סרטים טובים אשר דומים למשחק אקטואלי-שעת שיא 2-1 ,bad boys וכמעט כל סרט אקשן אחר שבו נלחמים מול טרוריסטים ואם אוהבים את הסרטים אז למה לא לאהוב את המשחק?
אני אישית אוהב את הרעיון לשחק לוחם או שוטר שנלחם בטורוריסטים(לא המתאבדים)כמו בסרטים הנ"ל ובמיוחד כמו בסרט bad boys .

Ferenheit אמר/ה:
ניטפוק: אם כבר ריאליזם אז כומתות ירוקות הם חיילים אמריקאים ולא בריטים, ומאוד לא סביר שילמדו מיומנויות מו"מ. ההתמחות שלהם היא לוחמה זעירה בשטח צפוף, לא יחידת פריצה נגד טרוריסטים.

צודק - אמריקאיים. אבל מאחר ובמשחק תפקידים עשקינן אני יוצא מנקודת הנחה שישנן מיומנויות וכשרונות וכמו שלוחם יכול לבחור במיומויות שאינן בהכרח מתיישבות ישירות עם מקצועו, גם חייל "כומתות ירוקות" במשחק תפקידים יוכל להחליט להתמחות במו"מ. אל בתכל'ס ממילא זה ויכוח ברומו של חמצן.

אם אתה רוצה רעיונות למשחק מודרני וריאלסטי, תקרא את הספרים של אנדי מקנאב "פעולה מיידית" ו"בראבו שתיים אפס".
אם אתה רוצה רעיונות למשחק מודרני וקצת פחות ריאלסטי, לך על ג'יימס בונד.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה