• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

משחקי לוח בלונדון

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא Dotan
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
הגעתי אתמול ללונדון לביקור של כמה ימים, ומכיוון שהיה לי זמן אחר הצהריים, יצאתי להסתובב ולחפש חנויות משחקים.

היעד שלי היה Orc's Nest שהוזכר כאן ממש לאחרונה בהקשר אחר.
IMG-20250521-WA0048.webp

IMG-20250521-WA0050.webp
שלטי הצד האלה שיש להמון חנויות כאן מאוד מוסיפים לאווירה הביניימית, ובטח כשיש שם פרצוף של אורק. שלא לדבר על שלל הפאבים עם שמות כמו The Red Lion, The White Star וכו'.

הגעתי ל-Orc's Nest כמה דקות לפני הסגירה אז עשיתי רק סיבוב מהיר לראות מה יש. לא באמת תכננתי לקנות שם משהו כי החנויות ה'מתמחות' בחו"ל בדרך כלל מאוד יקרות ואפשר להשיג לא מעט משחקים בחנויות ספרים וכאלה במחירים שפויים יותר, למעט המשחקים היותר איזוטריים. בסך הכל חנות לא גדולה, המבחר מתחלק בערך חצי-חצי בין משחקי לוח ומשחקי תפקידים, ועוד כמה מדפים של ציוד לצביעת מיניאטורות ובסיסים. הספל שלהם יכול להיות מזכרת נחמדה:
IMG-20250521-WA0046.webp

נכנסתי גם ל-Forbidden Planet שנמצאת ממש לא רחוק משם. זו חנות ענקית עם המון קומיקסים ומוצרי קומיקסים, מאנגה ואנימה, וגם ספרים ומשחקי לוח ותפקידים, אם כי המבחר לא גדול באופן יחסי. הקומה העליונה מוקדשת לבובות ו-'ציוד היקפי', והקומה התחתונה לספרים, משחקי לוח ומשחקי תפקידים. מאוד נחמד לראות שם מדורים כמו Gaming related books, שמכיל ספרי קריאה שמבוססים על משחקי מחשב כמו World of Warcraft ואחרים.
IMG-20250521-WA0057.webp

בדרך לשם נכנסתי לרשת חנויות ספרים גדולה שנקראת Waterstones. הסניפים ענקיים ומכילים ספרים מכל הסוגים וכמובן משחקי לוח, והמבחר כאן היה הרבה יותר גדול מב-Orc's Nest והמחירים סבירים ובקורלציה לגודל/כובד המשחק. אחד המשחקים שנתקלתי בהם ומצאו חן בעיניי היה Quoridor בגרסת פקמן, שלא ידעתי שקיים:
IMG-20250521-WA0026.webp

ורק כדי להמחיש את היחס האוהד של החנות למשחקים, שימו לב איך הם עוזרים ללקוח המתלבט למצוא משהו לטעמו:
IMG-20250521-WA0044.webp

מאוד מושקע.

בינתיים קניתי רק כמה דברים לילדים, אבל סביר שעוד אחזור לחנות עד שאחזור הביתה.

עריכה אחרונה:
ועוד הפתעה נחמדה: כשחזרתי למלון שלי בערב ראיתי שיש שם כמה משחקי קופסה עבור האורחים:
IMG-20250521-WA0084.webp

השניים הראשונים לא הפתיעו אותי, אבל ל-Khronos לא הייתי מצפה... זה משחק די כבד עם קונספט מגניב של מסע בזמן. יש לי אותו ושיחקתי בו רק פעם אחת מזמן אז לא יכול לכתוב עליו סקירה, אבל אני חושב שהוא מגניב ומקווה שאמצא מתישהו אנשים לשחק איתם כי זה מורכב. בכל אופן, ממש לא הייתי מצפה למצוא אותו בבית מלון...

עד כאן לבינתיים.

עריכה אחרונה:
חנויות המשחק בלונדון לא מרשימות במיוחד (למעשה כך ברוב הערים). חנות שביקרתי בה לפני שנה, שהייתה יותר מרכז אירועים בשם Rule Zero או משהו, כבר הספיקה להיסגר.

לא יודע עד מתי אתה באנגליה, אבל בעוד שבוע מתקיים שם כנס UK Games Expo שהוא מעולה בעיניי Home

כמו שפבל כתב בסקירה שלו בWIZ 80 לפני כמעט שלושים שנה, פעם היו לא מעט משחקי תפקידים גם בחנויות מדיה כללית כמו וירג'ין מגהסטור או HMV - היום החנויות האלה עצמן כבר לא קיימות נראה לי, כי מי צריך חנות בגודל סופרמרקט של שלוש קומות שמתוכן שתיים מלאות בדיסקים של מוזיקה?

שלחנו לשם את Icel Icel ואני מקווה שיחזור עם תמונות ופרומואים.
מקווים לחזור עם יותר מרק תמונות! יהודה קבע לראיין כל מיני אנשים. יהיה סיכום שורפים משחקים מסורתי.

דווקא יש באוקספורד עדיין את HMV עם שלוש קומות. באופן כללי תחיית תקליטי המוזיקה (ויניל) גרמה לכך שיש יחסית הרבה חנויות מוזיקה פיזיות ברחובות.

הסיבה שמאורת האורק קטנה היא עלות הנדל״ן הגבוהה - לכן יותר קל למצוא חנויות משחק בפרברי לונדון מאשר במרכז התיירותי.

כמובטח, היינו ב UKGE וחזרנו עם רשמים

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה