• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

חדשות הכרוז משחקי התפקידים של הרונין הירוק ל-2015

כריס פארמס, נשיא הרונין הירוק, פרסם לפני מספר ימים פוסט שמתאר את התוכניות של החברה לשנת 2015. למי שלא מכיר את הרונין הירוק (Green Ronin) מדובר באחת מחברות משחקי התפקידים הטובות יותר לטעמי מבחינת איכות המוצרים - למשל משחק התפקידים של שיר של אש וקרח המצוין, וכמובן גם משחק התפקידים Dragon Age.
מצד שני, הם גם אוהבים להבטיח הבטחות על מוצרים עתידיים ולא לקיים. למשל את משחק התפקידים של שיר של אש וקרח הם ייבשו כמעט לחלוטין, אז נכון שספר הבסיס הוא עב-כרס ומספיק, אבל זה באסה שאין יותר ספרים כמעט לשיטה.

בכל מקרה, להלן סיכום הדברים העיקריים (הפוסט כאן - http://greenronin.com/blog/2015/01/19/green-ronin-in-2015/)

- הדבר הגדול הבא מגיע למשחקי-תפקידים! כך לפחות כריס טוען, ומדבר על עולם מערכה ועוד דברים ל Fantasy Age, שזה בעצם המנוע של Dragon Age. החשיפה תהיה בכנס ג'נקון.

- כמו שכבר פורסם קודם, Dragon Age מקבל גרסה של ספר אחד עב-כרס שמרכז את כל שלושת הערכות שיצאו קודם לכן. תהיה גם הרפתקאה חדשה בספר, ועוד קצת תוכן חדש. מה שכן, הספר נותן יותר חופש למנחה לקבוע איפה ומתי המשחק מתנהל.
ספר הרחבה נוסף שמתוכנן הוא Inquistion, שאמור להרחיב על התוכן של משחק המחשב ולהתאים אותו למשחק השולחני. לבסוף יהיה גם ספר פיזי בשם Faces of thedas, שיאסוף קבצי PDF ויאגד לספר בתוספת תוכן נוסף.
מעניין לציין שאסופת ההרפתקאות שדובר עליה רבות, נעלמה מהתוכניות.

- משחק התפקידים של גיבורי העל, מבוסס ק20, Mutants and Masterminds, מקבל ספר גלקטי בשם The Cosmic Handbook, שמיועד ככל הנראה לחובבי שומרי הגלקסיה. ספר נוסף שיצא הוא Freedom City', לאחר פרוייקט מימון המונים מוצלח.

- התמיכה ב Pathfinder ממשיכה, כבר דיווחתי כאן על ספר חדש של פריפורט, שלאחריו יצא הרפתקה בששה חלקים בשם Return to Freeport.

- ואחרון חביב ואהוב עלי, משחק התפקידים של שיר של אש וקרח יקבל שני ספרים חדשים - אחד The Dragon Hoard, הרפתקה חדשה שכבר הייתה אמור להתפרסם ב-2014. וספר ייעודי לשחקנים, שיכיל המון קראנץ' וחוקים חדשים להעשיר את המשחק שלכם.
הזדמנות טובה להזכיר שיש התחלה מהירה בעברית - http://www.pundak.co.il/library/roleplaying/248-song-ice-fire-rpg-hebrew

נ.ב. הם גם חידשו את האתר שלהם, שבאמת הגיע הזמן, אבל זה נראה חידוש שנעשה במינימום מאמץ, הוא יותר מודרני, אבל זה לא אתר נוח לשימוש.

אני מאוד מרוצה מקו המוצרים שלהם. אני חושב שהם הולכים להרוויח המון כסף ממני השנה.

אני מקווה שהם יכתבו Erreta גדולה לחוקים של Dragon Age, כי יש הרבה דרכים שהשיטה נשברת וחבל. בעיקר עם עניין הורדת הנזק שם. זה כנראה הדבר הכי נורא.

ברגע ששמעתי שיוצא ספר ספציפי לInquistion שמחתי מאוד. המשחק הזה הציג המון תוכן על העולם, כולל פלאף חדש שלא נראה וגם הרבה אפשרויות קראנץ' שבכלל לא ידעתי שהן היו קימות. החלטה נכונה וחכמה.

וכמובן, אני שמח לראות שממשיכה התמיכה בGoT. אגב, אני חייב לציין שהם לא הרגו את קו המוצרים. ממש לא מזמן יצאו חוקים לקסם וכשפים בעולם שלו (שלפי דעתי תופסים את הקונספט בצורה מבריקה). הרפתקה זה נחמד מאוד, ספר ייעודי זה הדבר שאני מצפה לו.

אכן, יש למה לצפות השנה מגרין רונין. כולי תקווה שהם באמת יוציאו את הספרים האלה לאור :)

בכל מה שקשור להפחתת הנזק שם משריונות, לדוגמה. אפשר להגיע שם ל7 ו10 כשהלוחם הממוצע עושה בערך 10 נזק. זאת אומרת שכל מי שלובש שריון שכזה (שאפשר להשיג אחרי קווסט בערך) חסין מפני הרבה מאוד נזק במשחק.
עוד דוגמה - הם היו צריכים לערוך את החוקים של שיפור תכונות כל דרגה כי זה חיזק מדי את הדמויות.

ומה שהכי עולה לראש זה שאי אפשר לשים "מפלצת בוס" אחת, אחרת השחקנים קורעים אותה לגזרים. צריך לשים מפלצת חזקה ומפלצות צד כדי שהקרב יהיה מאתגר.

שתי הנקודות הראשונות אכן נשמעות כמו בעיה בשיטה, אבל הנקודה האחרונה קיימת גם בדי הרבה מהדורות של מבוכים ודרקונים. בארבע הם רק תיקנו את זה אחרי המגד"מ הראשון, ולא בטוח שזה באג כל-כך. לא בכל עולם מערכה חייב להיות יצור אימתני כל-כך שמסוגל להביס חבורת גיבורים לבדו.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אם נשאר לי 45 ש"ח הנחה מהשובר מנחה, יש דרך לעשות איתם משהו/להעביר אותם למישהו אחר?
אפשר להכין דמות לכל משחק בדרקוניקון שמציין באיזה דרגה הוא?
Dark sun!!! שמישהו יעלה פוסט על ההכרזות של Wizards :)
יאללה, מתחיל לראות האודיסאה. נראה איך יהיה.
אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
חזרה