[מוקדם יותר..]
"ואם אני ארד למטה? אני עדיין בגוף בן תמותה כך שההשפעה שלו לבטח תהיה מוגבלת במידה ואני אפגע על ידו."
"אתה לא יכול, אח אהוב, זמנך בגוף האדם עומד להסתיים." אמר דמיאל, מביט כרגע על הנר הדולק שאייזיס השאירה אחריה.
"אם כך תנו לי עוד זמן! תנו לי עוד ידע! תנו לי משהו שאני אוכל להתחיל לעבוד איתו! מה תסכנו בכך שתשלחו אותי חזרה לעולם? שום דבר. אני אנסה ואם אצליח - טוב ויפה, וגם אם איכשל עדיין תוכלו להרוס את העולם לאחר מכן."
גילאיל הניע את ראשו לשלילה, "אתה מבקש מאיתנו לבטל את המוות, את זה לא נוכל לעשות, אפילו לא אנחנו."
"במיוחד לא אנחנו." אמרה טרה.
"ישנה דרך." דמיאל אמר פתאום, "אולי הוא לא יוכל לרדת לשם לעזור להם למצוא את האבנים, אבל מדוע שלא ישלח עבורם הודעה? ברגע שימות, נשמתו של קצר הזמן תהדהד בעולם, הוא יוכל..בעיקרון, לשלוח את הודעתו על כנפייה." הנבחר עצמו נראה מבועת מהעובדה שהרעיון הגיע ממנו.
דלנארק היסס לשניה וכאשר הוא חזר לדבר קולו שוב אינו בוטח כמקודם, "כמובן שאם אין דרך אחרת אעשה זאת, אך האם אין אפשרות אחרת?"
"אני לא חושבת שיש אחת." אמרה טרה.
[עכשיו]
הנבחרים העליונים פשוט נעלמו להם. דמיאל עף למעלה, כל ששת כנפיו הכו באוויר בעוצמה כדי להטיס אותם לשם, דרך תקרת העננים, והיישר אל תוך אור בוהק אחר, שלא סינוור.
לאחר כמה רגעים הם נחתו על רצפה עשויה עננים, מוצקה לגמרי ועם זאת רכה. מולו ראה דלנארק באר פשוטה למראה, עם סככת קש מעליה וקורה אשר שימשה לליפוף חבל, בסופו נתלה דלי. מתוך הבאר בקעו להן בועות חצי שקופות, כל צבעי העולם השתקפו בהן ונזלו זה לתוך זה, חלקם יצרו אף תמונות.
דמיאל הביט באדום השיער בסקרנות, "מה אתה רואה עכשיו?"
"אני רואה.. באר. באר עם דלי ומהבאר בוקעות בועות בצבעים שונים.. והבועות יוצרות תמונות."
"מעניין..." הוא אמר וניגש אל הבאר, "זו הנביעה, אנחנו לא בטוחים מה היא בדיוק, אנחנו כן יודעים שהיא מציעה אמת. אנחנו משתמשים בה בכדי לראות את בני החסות שלנו. לכל נבחר, כפי שאתה יודע, בן חסות משלו. התפקיד שלך הוא לצפות בחייו ולשמור עליהן...בצורה עקיפה, באמצעות השראה ולא התערבות בוטה, לרמוז לו לעבר הדרך הנכונה ולקוות שיבחר בה.
"מכיוון שאתה חוזר עכשיו...לאן שאתה שייך, בן חסותך חוזר אליך. אבל כדאי שאזהיר אותך, לראות את בן החסות שלך בפעם הראשונה, תהיה לזה השפעה...עמוקה, החיבור העתיק שקיים ביניכם יתעורר בתוכך באופן מיידי, ההלם עלול להיות...מעט כבד מדי." הוא חייך, "אני מקווה שתבכה, זה תמיד מזל טוב."
"אני בטוח שיהיה בסדר." ענה דלנארק.
הנבחר הנהן והחווה לעבר הבאר, "כל מה שאתה צריך לעשות זה לבקש."
"לבקש?"
"לראות את בן החסות שלך, כמובן." דמיאל ענה ואז זז הצידה, מפנה את דרכו של דלנארק אל הבאר. "הנביעה תעניק לך את האמת שאתה מחפש, כך תמיד פעלה."
בכך דלנארק התקרב אל הבאר והביט פנימה במבוכה, "אני מבקש לראות את בן חסותי."
פני בן החסות הופיעו.
דלנארק גרד את ראשו במבוכה, "הוא..?"
ופתאום הוא זכר. הוא זכר והבין שכן, הוא. איך יכול להיות מישהו אחר חוץ ממנו?
הוא חייך אל דמיאל והנהן בראשו, "מוכן למות עכשיו."
[סילברוואלי, פונדק השחם השיכור]
בחדרו של דלנארק, הנווד שכב על המיטה הנמוכה, הפצע שבראשו היה חבוש כהלכה, ועורו נראה שחור פחות ממקודם. עצמים ריחפו באוויר, בוהקים באורות מגוונים, בעוד הגמד הכהן באזאל עמד בפינה ויצר נוספים- הוא צייר רונה אחר רונה באצבעו, וקרא מתוך ספר שהיה קשור בשלשלאות לחגורתו, הסימנייה של הספר היתה עשויה מצמה של עור ושיער שנראה כמו שיער זקנו. באזאל מלמל מתחת לשפמו והרונה שצייר בהקה באור תכול, ואז נעה באיטיות לרחף מעל מיטתו של דלנארק. כל כמה רגעים אחת הרונות צללה אל תוך גופו של הפצוע, וכשעלתה ממנו היתה עכורה ומכוסה כתמים שמנוניים של חומר שחור. אותה הרונה שקעה לה באיטיות אל הרצפה והתפוגגה כך שלא נותר ממנה יותר מכתם שחור דוחה.
"באזאל?" רואן שאל.
"חסר תקווה, זה ששם." רטן הגמד, "הוא ככה מת כבר, רק שהכישוף שהוטל עליו גרם לו לשכוח את זה, ועכשיו צריך להוריד אותו."
"להוריד אותו? אבל הוא מחזיק אותו חי.." אמר רואן בדאגה.
"אתה פה לא מקשיב מה שאני אומר לך?" שאל הכוהן בכעס, "הוא שם לא חי! הוא בין לבין. הכישוף הזה...שחור משחור, עוצר ואז הורס, עשה את העבודה שלו אני מניח, אבל עכשיו צריך להוציא אותו מהמערכת, אחרת גם הנשמה שלו תירקב בפנים."