• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מקוון: צללים- רשומות השוטה [נסגר]

'אם אתה רוצה לשמור על המכנס שלך יבש, הייתי מציע שלא תחזור לשם עד שהכרכרה תעזוב.' מעיר התליון בעוד טרלוול מכסה את הראש, ואז נאנח, 'דרכי האבל של בני התמותה כל כך משוממים.'
'למה אדוני?' חושב טרלוול לכיוון התליון, מתכוון לכרכרה, אבל גם תוהה.. מה כל כך משמים במנהגי האבל של הנבאטים? האין הוא האל של המנהגים האלה?
'אני אחד האלים, וכפי שאתה כל כך מוצלח בלהבין את המהות שלי, כך גם מצליחים מוריך ומורי מוריך. מתמיה, אתה לא חושב? מעניין אם מישהו מהכוהנים הרבים שלכם אי פעם הצליח לתרגם היטב את רצון אלוהיכם.' הקול אומר בשעשוע.
'ובכל מה שנוגע ליושבי הכרכרה הזו. הם מסריחים. אם תתרחק מהם, איכות החיים שלך תשתפר פלאים.'
טרלוול קם, חש צמרמורת כשהו חושב על כמה שהוא השחית את קול האל במהותו.
'כן אדוני'
הוא מביט אל המקום בו כולם מתגודדים, ומבין שהם קרובים לנווה, נזכר בתיק הסיירים, שולף ממנו נאד מים, שותה כמה לגימות וחוזר אל הראש.
טרלוול מהנהן אל התלולית הבולטת קלות בגבעה, כורע בחול, הוגה תפילה קצרה, וקם, שותה עוד כמה לגימות ועוזב את המקום.
נותן לו להישכח לנצח.

דלנארק מישיר מבטו אל עיניה של אלכסנדרה, פניו מביעות כנות ופשטות "אלכסנדרה פאסיל, כולנו נודה לך מאד אם תסכימי לסייע לנו בדרכנו אל אחיך, רואן. אין לנו שום דרך להחזיר לך על הטובה הזו אך אני בטוח שאת ואנג'לו תוכלו לסכם ביניכם מחיר שיביע את עומק הכרת התודה שלנו מאוחר יותר."

"דודן מחוצף!" לוסידה נוזפת בקינסי בטון ומבע תיאטראלי, "אמך לא לימדה אותך לכבד את המבוגרים ממך?"
לא נראה שהיא מגיבה לעוינות של האלף ביתר רצינות.
פרדר'און? היא אמרה פרדר'און?
עיניה של הכסופות של לוסידה נפערות לרגע בתמיה, אך היא מתעשתת במהרה.
"כן, אנחנו מאוד נודה! נודה עד מאוד!" לוסידה מסכימה בהינהון ראש מוגזם מדי, "לא סתם קוראים למדבר הזה מדבר המוות. אנחנו עשויים למות! וחבל."

אחרי הלצתה של לוסידה אני מזדקף לפתע.
עדיין לא!
"בבקשה" אני אומר בכניעות אשר כלל לא אופיינית לי וקד קלות כלפי אלכסנדרה.
בבקשה... עוד לא סיימתי את משימתי

"אני לא יודע מה איתכם, אבל המוות כרגע נשמע עדיף מכל הבלאגן שהנוכחים מציעים לנו", אמר דאז'יראל בטון שהיה מפחיד ברצינותו..
"לא יפריע לי לשוטט בעולם שאחריי- אחר כל מי שאני אוהב במקום לשקוע במדבר איתכם.."
הוא הרים מבטו מהחולות והסתכל אל אנג'לו, לאחר מכן אל אלכסנדרה, ולבסוף אל עבר אריאל וחבורתו ה.."מעניינת"- במבט שנראה כמבקש תשובה לייסורים שתקפו אותו מבפנים- ייסורים על היסטוריה עתיקה, או על המצב שאליו נקלע- תסכול ההווה.
"בבקשה מכם, תחליטו לאן אנחנו הולכים, אחרת אני מאמין שכולנו נמות פה רק מהציפיה".

טרלוול מביט מאחורי אחת גבעות החול באנשים הרבים המשוחחים, תוהה מתי הכרכרה תסתלק... אם בכלל.
אדוני.. כמה מסוכן יהיה לפגוש את רוכבי הכרכרה הזו? הוא חושב לכיוון התליון, ומוסיף מחשבה דחופה קצת פחות, יודע שהיא תגיע ממילא- מנהגי הקבורה מיותרים בגלל שאין להם משמעותת אמיתית? או שאלו מנהגי הקבורה הלא נכונים? כלומר.. מהם החיים שלאחר המוות באמת?

אלכסנדרה חייכה, בעוד אנשיה החלו לחזור מהחאן, עמוסי שקים ומימיות מלאות, הם טיפסו על הקרולואים. "בסדר גמור, שכל אחד מכם יעלה על קרולוי, רק שני אנשים על קרולוי, הם לא יכולים לשאת יותר מזה." היא הביטה לעבר אנג'לו בחיוך, "אני בטוחה שתוכל להשיב לי טובה במועד מאוחר יותר."

הנער משך בכתפיו ופנה לעבר הקרולואים.

קולו של התליון פיהק, 'בני תמותה...בכל מקרה, לא נראה לי שהכרכרה הזו הולכת לעזוב, הייתי מציע שתסתכן, אחרת תישאר כאן לבדך.'

טרלוול מהנהן.
כן אדוני.
הוא מוריד את הברדס על ראשו, ומתחיל ללכת במהירות לכיוון החבורה, תוהה מי לעזאזל כל האנשים האלה.
לעזאזל.. מה הבעיה בעצם באנשים האלה? איך אני אמור להסתכן אם אני לא יודע מה הסכנה? הוא מאיץ את צעדיו, עובר לריצה קלה.

אני סורק בעיני בחיפוש אחר האדם אשר נראה בעל הסמכות לאחר אלכסנדרה. מתחיל באדם העומד קרוב ביותר אליה ולאחר מכן מחפש את זה אשר נותן פקודות לשאר האנשים. כאשר אני מאתר אדם אשר אני מאמין שעשוי ליהיות סגנה של אלכסנדרה אני ניגש אליו.
"אוכל לרכב אתך?" אני שואל וסורק אותו מרגל ועד ראש. "אני מבטיח שלא אציק לך יותר מידי" אני ממשיך ואומר בצחוק קל.

האדם שפיליפ פנה אליו הביט בו במבט בוחן, מראש עד כף רגל ובחזרה, לבסוף הנהן.
דלנארק הביט לעבר הקרולואים, ואז החל לצעוד, תרמילו הרעוע על כתף אחת, תיק המסע הנבאטי על כתפו השניה, עוקף את אנג'לו בצעדים מהירים.
הנער הצעיר הזעיף את פניו ודחף את כתפו של הנווד.

'עכשיו, כהן! מהר!' צעק קולו של התליון בראשו של טרלוול, 'תרים את הרגליים, נבאט עצלן שכמותך! חיים ומוות תלויים בתירוץ העלוב הזה לשרירים!'

ברגע הדחיפה בדיוק, דלנארק קפא על מקומו, עיניו נפערו לרווחה, מעט ריר אדום טפטף מצד פיו ומרקתו בקע חוד שחור וארוך, עשוי עץ, פוער פצע מכוער בצד העליון של ראשו. עיניו החלו להקהות בעוד חייו מיהרו לעזוב את גופו. בסיסו של החוד בקע מתוך תרמילו, ופילח את ראשו מכיוון העורף. הנווד נפל אל ברכיו.

אנג'לו קפא במקומו, בוהה בהלם בגבר הגוסס, שפתיו נפערו, אך שום קול לא נשמע.
"אלים אדירים.." מלמל אריאל בזעזוע,
קינסי הביט בנער המשרת במבט שואל, וזה הניד את ראשו לשלילה.

טרלוול החל לרוץ, מהר כפי שלא רץ בחייו, אבל הפעם לא חשש מזעמה של גופה מטורפת.
'עשה זאת, כהן!' קרא התליון כאשר הכהן הגיע אל הנווד הגוסס, אלכסנדרה ואנשיה נותרו במקומם, מביטים בדלנארק בזעזוע, בעוד זה נפל עם פניו אל החול, חוד העץ נמשך לאחור והתכווץ- נבלע מחדש בתרמיל התמים למראה. 'השנה הרביעית' אמר התליון, 'נתקלת במגילה בטעות, כמעט כרתו את ידך, אתה זוכר?'

הכהן מצמץ בהלם, מגילה? על מה לעזאזל הוא מדבר?, חשב וניסה להיזכר, אז ריחפה תמונת המגילה ממעמקי ראשו, היישר אל תודעתו, המגילה לא היתה אמורה להתגלגל לארגז ההוא, מצד שני- הוא לא היה אמור להיכנס לאוהל ללא אחד המורים. 'היזכר, כהן' לחש קולו של התליון, ואז דקלם- ' "לפי ציווי אלי המדבר, חול לא ירקום גידים, בשר רקוב לא יתאחה, נשמה חופשיה לא תוחזר אל גוף שהשאירה מאחור. עם זאת מדברים הזקנים על טקס עתיק הקובל נשמה בדם ועצם, לפני שזו תספיק להצטרף אל אבותיה. עצם, דם, חול ובשר יכבלו את הנשמה בין חיים ומוות, למשך לא יותר משעות החסד שבין ילודה לדעיכה"'

טרלוול כרע לצדו של דלנארק אבל מה צריך ~לעשות~?
'עצם מהנשמה, דמו שלל הכובל, חול המדבר ובשר האלים, הצג את אלו ותן לי לעשות את השאר' לחש התליון.
טרלוול נפל על ברכיו מול הנווד המת, דוקר את פרק ידו על העוקץ מבלי לחשוב, ובעודו עוצר את זרימת הדם- הוא השתמש בידו השניה בכדי לקלף את קצוות העור מהפצע האנוש, חושף קצווה לבנה ושטופת דם של גולגולת. אדוני, אין לי בשר אלים!
'יש לך אותי, אוויל, הנח אותי על העצם, טפטף את הדם והחול על התליון! תמלמל איזה קשקוש כדי שהם יחשבו שאתה עדיין יודע מה לעזאזל אתה עושה.' קולו של התליון לחש, כאילו השתדל שלא להתאמץ.

טרלוול שלף את התליון, תליון בעל שרשרת ארוכה וקמיע רחב ועגול, עשוי כסף ישן ועטור כל מיני חריטות, במרכז הקמיע החרוט שובצה אבן שחורה וחסרת ברק, כאילו הושחרה באש, בקועה במרכזה. את התליון הניח על העצם החשופה, ולו הוסיף מעט מהחול שעל הקרקע והדם שמפצעו שלו. "ויקום הבשר ותיפול העצם, ויראו וייראו כל אנשי תבל." הוא קורא, בוהה במעשה ידיו בחרדה, מה קורה כאן לעזאזל?!

לאחר שאמר את המילה הראשונה, בהקה האבן באור אדום, ועם כל מילה נוספת התחזק האור, עד שהפך מסנוור. התערובת של הדם והחול השחירה וביעבעה כזפת, ואז התרבתה והחלה לזרום על עורו של דלנארק, עוטפת את גופו ובגדיו, סמיכה ומבעבעת בעודה ממשיכה, עד שהוא היה עטוף כגולם. לאחר רגע נשמעו קולות יניקה מכוערים, הנוזל השחור נספג אל עורו וצבע אותו בגוון שחור כדיו, שחור אף יותר מעורה של הליצנית. 'הרם אותי...' לחש התליון בחולשה, 'מהר..הוא קיבל השהייה עד השקיעה הבאה...קח אותו למרפא...אם מישהו שואל...זה תליון כהונה שמחלקים לכל ה...דבילים. לילה טוב.' הקול דעך עד שהתפוגג.
טרלוול מיהר להרים את התליון והניח אותו חזרה על צווארו, עורו היה חיוור לגמרי, נדמה כאילו שנים של שהיה במקום הכי חם עלי אדמות פשוט נעלמו.

"התליון הזה!" קרא הנער המשרת לאחר רגע של הלם, אז הוא רץ אל הכוהן, ריצתו דעכה מעט לצעידה מהירה, "...די מעניין, אוכל לדעת מניין השגת אותו?"
הכהן הכניס את התליון לתוך הגלימות והביט בנער המוזר במבט זועם, "זה תליון כהונה, אם אתה חייב לדעת." הוא אמר בטון שרמה ששאלות לגבי חפצי כהונה יתקבלו בברכה בערך כמו אונס.
"האמנם? זה לא נראה כמו שום תליון כהונה שאני אי פעם ראיתי." הנער אמר וצעד צעד נסף קדימה, חיוך ידידותי התנוסס על פניו, "תהיתי, האוכל להביט בו מקרוב?"
טרלוול, מצידו, התכופף אל הגופה המושחרת בכדי לבדוק את הדופק.
הנער העווה את פניו נוכח גסות הרוח והביט לאחור, ניקולאס וקינסי מיהרו לעברו.

"גבירתי." אמר אחד הגברים שעל הקרולואים, שהיה גם זה שאליו פנה פיליפ, "עלינו להתקדם, לא נוכל להרשות לעצמנו עיכובים נוספים."
"הראה קצת התחשבות!" נזפה בו אלכסנדרה, "החבר שלהם נפצע!"

אנג'לו, מצידו, נותר נטוע במקומו, בוהה בדלנארק במבט מוכה הלם.

אני לוקח צעד אחורה בעת שגל ממלמל את הכישוף העוצמתי אך לאחר רגע עוצר. לא הפעם. יש דברים מסוכנים יותר.
אני מביט אל התיק של דלנארק ורץ אליו במהירות. אני מוציא מתיקי פגיון מבריק בעל כת מעוצבת כגל שחור ( ~ ). אני מביט לרגע בלהב הפגיון ולאחר מכן נועץ אותו בתיק של דלנארק. נועץ ונרתע לאחור. אם דבר לא קורה אני פותח את התיק ביד אחת המרוחקת מגופי ומביט לתוכו.

במבט ראשון, אל תוך התיק הקרוע, לא נראה שום דבר יוצא דופן- בסך הכל ערימה של בגדים מגולגלים ומלוכלכים, כדור סחבות מעופש, מימייה ריקה וכמה חפצים קטנים אחרים שהתגלגלו להם אל תחתית התרמיל, מתחת לכל פריטי הלבוש הקרועים.

ממקום עומדו ליד דלנארק, ובחברת נהגו החמוש ואחיו הגדול, אריאל המשיך להביט בגל, "אני באמת אהיה אסיר תודה אם תרשה לי להביט מקרוב בתליון הזה."

שתוק כבר!
אני לוקח שתי נשימות עמוקות. הוא לא מבין שיש דברים חשובים יותר כרגע מהתליון המטופש שלו?
אני מרים את התיק עם קצה הפגיון ומנער אותו כך שכל תכולתו תשפך על החול שלרגלי. בוחן כל דבר שנופל. מחפש את השחור החלק אשר אפיין את החוד אשר פגע בדלנארק.

גל מרים את ראשו מהגופה, מסתובב אל אריאל "זהו תליון כהונה נבאטי, מי שלא תהיה. אתה יודע מה היחס שלנו לסודות הכהונה? סודות. אלמלא החאן שלי היה נטבח על ידי אלוהים יודע אילו מפלצות סביר להניח שהייתי מגורש בגלל שניסיתי להציל את המסכן הזה כאן בפומבי עם טקס שסביר שלא הבנתם ממנו חצי דבר בכל מקרה, להראות לך אותו מקרוב? רק כשאתה תתחיל להסתובב בלי בגדים. יש דברים שלא עושים." הוא פונה אל פיליפ "אדוני, אני לא יודע מה קרה כאן ומי כל האנשים האלה, אבל צריך להביא את הנווד לרופא במהירות. מנעתי ממנו למות, אבל יש לו זמן רק עד השקיעה."
אם נעוף מכאן על הלטאות המכונפות האלה אולי יש לו סיכוי...
רגע, מה הלטאות האלה בכלל?

בין מגוון החפצים המלוכלכים נפל משהו שחור, נוחת לו בשלום על ערימת הבדים. זה היה פסלון קטן ושחור, עשוי עץ חלק, הפסלון גולף לצורת שועל שזנבו הארוך מתפצל לשלושה קצוות חדים.
אריאל הפנה בפתאומיות את מבטו אל הערימה, "תתרחקו." הוא אמר לצמד המלווים הבוגרים שלו, "יש שם משהו." הוא בעצמו צעד כמה צעדים לאחור, שוכח מהתליון כפי הנראה.

"אדוני?", מי הוא חושב שאני לעזאזל?
"אז תתחיל להעמיס אותו!" אני אומר כפקודה. "תן לי רק לטפל בזה ואצטרף"

אני סוקר את השועל.
"תתרחק מזה" אני אומר לאריאל בקור רוח.
"אני אטפל בזה בעצמי" אני ממשיך ואומר בלי להוריד את עיני מן השועל.
ז... זה מסתכל עלי? זה תבוני? אחרי הראש המדבר אני כבר לא יכול להמר כנגד זה
בהטיית היד אני שומט את התיק הריק מקצה הפגיון כך שיפול ויכסה את השועל ולאחר מכן בזריזות מתפרצת אני יורד על ברכי ומנחית את להב הפגיון כקצב במקום המדוייק בו היה לפני רגע גרון השועל. כרגע לאחר מכן אני כבר עומד, שני צעדים אחורה. מביט בתיק השוכב על החול.
"אתם חושבים שזה עבד?" אני שואל לאוויר.

"לא." אמר אריאל בקלילות, "קדימה, אני חושב שנסיכנו עשה את החלטתו, ניאלץ לחזור ולדווח על כך." הוא אמר לצמד מלוויו, ואז החל לצעוד לעבר הכרכרה.

חודו של הפגיון פגע במשהו קשה שגרם לו לסטות ולהינעץ בחול.

"רק קסם יוכל להרוס קסם. " השיב אקטיביליוס שעד כה צפה במתרחש בדממה. "תנו לי לנסות.." הוא הוציא חופן אבקה מן שקיק קטן שאותו הוא שלף, ובן רגע שפך את החופן על הפסלון.
הוא החל לקרוא בלחש לרוחות הגדולות שיבעירו את הדבר, יהפכו אותו לאבק שינשא ברוחות המדבר, ויטהרו את הקללה הרובצת עליו.

בדרכו אל הכרכרה, אריאל עצר לצדו של אקטיביליוס המתקרב, "במקומך לא הייתי עושה את זה, נראה שמישהו היה שובב מאוד וביקר אתה-יודע-איפה. אתה רוצה לנסות להרוס חפץ שנוצר בידי המכשף המבריק ביותר בכל הזמנים?" הוא לחש בחיוך, "חשבתי שלא. האם תצטרף אלינו?"
"איתך? לאן בדיוק? מקומי הוא עם הנסיך." השאמאן הביט בארוס במבט תמוה.
הנער חייך ומשך בכתפיו, "להתראות בקרוב." אמר ופנה לעבר הכרכרה, בינתיים ניקולאס וקינסי הגיעו אליה, ניקולאס טיפס עם הכלבה שלו אל תוך הכרכרה, ואילו קינסי טיפס על הדופן אל עבר מושב הרכב.
"הייתי מעדיף שה'בקרוב' הזה יתרחש מאוחר ככל שניתן. היה שלום." אמר הברברי ועמד במקומו, צופה בסבלנות.

"אני מצטערת על חברכם." אלכסנדרה אמרה, "אבל אנשיי ואני צריכים לצאת. יש לנו לוח זמנים לעמוד בו והעזרה שלכם תעכב אותנו די והותר."
אנג'לו עדיין עמד במקומו, בוהה בדלנארק הדומם, מבטו המום ריקנות, ואז התיישב באיטיות על החול, רגליו פשוקות כילד קטן, לא נראה שהוא רוצה או מסוגל להגיב לכל מה ומי שמתרחש בסביבתו.

גל מביט אל הכרכרה, אל הלטאות, ואל אנג'לו.
בשם אלוהים, אין למסכן הזה זמן לכל השטויות האלה... אם יוצאים על הדרקונים אז על הדרקונים.
הוא תופס את אנג'לו בכתף, מושך אותו לעמידה, ומביט לו בעיניים "אדוני, אני מצטער מאוד, אבל אין לגופה האומללה הזאת זמן לזה."
הנסיך לא מגיב, ממשיך לבהות קדימה בריקנות.
גל חורק בשיניו, מצייב את הנסיך בעמידה, ונותן לו סתירה בפנים... שלא מקבלת שום תגובה.
אלכסנדרה ניגשת אליך, "תפסיק, אני חושבת שהוא בהלם, אתה לא יכול להוציא אותו מזה בכוח."
טרלוול מהנהן ותומך בנסיך כך שיחזור לשבת בזהירות, נראה מודאג.
"לאן את לוקחת אותנו גברתי?"
"הבחור הצעיר כאן ביקש להגיע אל סילברוואלי, אני מניחה שאתה איתו?" היא שואלת ומביטה בגל בסקרנות.
"כן. שכר אותנו להביא אותו לקוסם."
OOC
ההודעה חוברה בשיתוף עם השוטה, מן הסתם.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

לפני שנה וארבעה ימים התחלנו את משחק הפורום המצוין של פרגרין השני -הצד האפל של הירח
בבקשה בבקשה לא שוב.
בדיוק כשאנחנו חושבים שראינו הכל באימה, מגיע סשן קת'ולהו מס' 70 - אימה באוריינט אקספרס.
מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
חזרה