קינסי הוביל את הדרך מטה אל מעמקי המבנה התת קרקעי, ידו המדממת הותירה את שובלה על הקיר המסותת בו נעזר. ארוס, אשר עקב אחריו מקרוב, הבחין בשובל נוסף, יבש יותר ועם זאת טרי, "...מישהו היה כאן לאחרונה." הוא ציין בטון מוטרד מעט.
אקטיביליוס מביט בשובל, תוהה מי עוד הגיע למקום המקולל הזה, ועוד יצא בחיים.. הוא גם הבחין באצבעותיו המגואלות בדם של הנער נקפצות לרגע לאגרוף, אבל אז זה נשם והן נרפו.
השלושה הממשיכו לרדת במורד גרם המדרגות הלולייני, עד שהגיעו אל החדר הראשון.
"אל תיגעו בכלום." ארוס מיהר להזהיר כשצעדו פנימה. באפיהם עלה מגוון רחב של ריחות לא נעימים ונעימים בצורה מטרידה, תערובת עשירה של ניחוחות מתוקים, חריפים, מלוחים, חמוצים, מצחינים ומעל הכל מעורבים באיכות המתקתקה להחליא של טחב וצחנת מוות. אינספור חפצים הוערמו בחדר, חלקם שעונים על הקירות, שכובים על הרצפה, תלויים מהתקרה ומסודרים על מדפים רעועים שהותקנו על הקירות. חלקם במצב תקין ואחרים הרוסים כל כך עד שלא נותר מהם הרבה יותר מאשר שברים ואבק. בין החפצים הם הבחינו במטות שונים, ערימות בגדים, מבחר צנצנות ובקבוקים, וכל מיני פסלונים, תיבות, שקיקים ושברי עצמים.
רוב החפצים בחדר העלו בברברי תחושת קבס של דחייה, כאילו היתה הילה של טינופת שהקיפה אותם, היו ביניהם כאלו שהכאיבו לראשו אם הביט בהם יותר מדי זמן, ובאחרים הוא פשוט לא הצליח להביט ישירות- רק מצד עיניו, וגם אז המראה העביר בו תחושת חרדה. היו גם חפצים שמשכו את מבטו, שלא נראים דוחים בכלל, אלא ממש מזמינים, מפתים את המבחין בהם להחליק אותם לכיסיו, מבטיחים שלא יצטער על כך.
"המקום הזה מקולל.." אקטיביליוס השפיל את מבטו והלך אחרי השאר, מנסה לחשוב על משהו שיסיח את דעתו מהחפצים בחדר
"מקולל? הו, בהחלט, על ידי כמה וכמה אנשים שונים." ארוס מלמל, מביט בחדר הבא, ממנו הפעימות הלא טבעיות הגיעו, מתחזקות ככל שהתקרבו.
"מה אנחנו עושים פה?" שאל קינסי בקול נוקשה.
"משיגים יתרון." הנער השיב ועצר את האלף, עוקף אותו ונכנס אל החדר הבא, "שימו לב היכן אתם צועדים."
אקטיביליוס המשיך בדרכו, בוחן את הקרקע בתשומת לב רבה יותר למשמע ההוראה
ארוס המשיך והוביל אל החדר הבא, ככל שהתקדמו אל תוך החדר, יכלו להבחין במגוון אורות מהבהבים שקרנו מהכניסה אליו, הפעימות האל טבעיות הכו חזק יותר ויותר. אפילו קינסי, שרגישותו לפעילות קסומה נמוכה מאוד, חש בהן עכשיו ונרתע לאחור, כמעט נתקל בשאמאן, "מה זה היה?" הוא שאל בבהלה.
"הגיע הזמן, באמת." ארוס מלמל, כמעט בשעשוע, לא עוצר את צעידתו.
"אני חושב שכדאי שנחזור, ארוס, אני לא אוהב את המקום הזה." האלף אמר בעודו מרים את הברדס על ראשו, מאפיל את פניו.
"שקט." הילד הסה בו, עוצר בכניסה לחדר ומביט סביבו.
קירות החדר כולם, כולל הרצפה והתקרה, היו מכוסים בחריטות שונות ומשונות, שורות על גבי שורות וטורים על גבי טורים של רונות. לא מסודרות כמקשה אחת, אלא כבלוקים של רונות המסודרים בסגנונות שונים, כאילו נוצרו בזמנים שונים ובידי ידיים בעלות מיומנות שונות. חלק מהרונות נראו ככתבי כוהנים שונים, אחרות דמו לסמלים טקסיים של שאמאנים, או הצורות הישרות והגיאומטריות המאפיינות את רונות הקוסמים, ואת רוב הסימנים האחרים אקטיביליוס אפילו לא הצליח לשייך לאמנות כלשהי. רוב החריטות זרחו במגוון אורות וצבעים, בטווח מכאיב של עוצמות- חזקות וחלשות. חלקן קרנו בעוד אחרות היו עמומות יותר, והיו גם כאלה שקסמם או אליהן מתו ממזמן.
בקצה החדר, על במת אבן צרה, שכב...משהו. ממבט רחוק זה נראה כמו גופה של בן אדם, עם אורה הצפוד והאפור, הקמוט והחבול במקומות שונים, מעוות בידי ריקבון התחלתי. עם זאת, חזהו העירום והשדוף עלה וירד בנשימות עמוקות, והעור היה לח כל כך עד שנראה רירי בצורה לא טבעית, כאילו היה תינוק שאך יולד, ראשו וכל גופו קירחים משיער ואיזור חלציו מנוון בצורה מעוררת רחמים. הפעימות החזקות פעמו מהגופה הנושמת.
"חי האלים.." מלמל קינסי בסלידה.
.
: "אני דורש הסבר כעת ארוס, מה לעזאזל מתרחש כאן? ומה ה..דבר הזה? " אקטיביליוס הצביע על מה ששכב על הכן.
"'הדבר הזה' זה תיאור די מדוייק." אמר ארוס והביט ביצור המת-חי, "אם אינני טועה, בימי חייו הוא התקרא בשם 'ארה'. ושוב, אני לא מומחה, אבל אני חושב שזו המילה בשפת בני האדם הקדומים ל'עידן'. הוא מת עכשיו. למען האמת, הוא מת כבר הרבה זמן."
"נפלא, ולמה הוא זכה להתכבד בביקורנו? "
הנער התעלם מהברברי לרגע, מביט על הקירות, "ארה...מת כבר אלפי שנים, וטוב שכך. הוא היה מכשף בזמנו, או 'המכשף של זמנו' ליתר דיוק, מבריק ועם זאת...מושחת לחלוטין. הוא הוריד את מיטב ממלכות מרידיון לרגליו, הכחיד גזעים ותרבויות שלמות, אין לדעת איך עולמנו היה נראה היום אם מעולם לא היה נולד. גיבורים עלו ונפלו כדי להפילו, חלקם מאוד מפורסמים...בזמנם, כמובן, החלק המעניין הוא שאלו שלבסוף הצליחו להביס אותו היו ונשארו אנונימיים לגמרי.."
"ואיך כל זה קשור אלינו? "
הנער פנה להביט בברברי במבט מעט מתנשא, "אקטיביליוס, אינני יודע מי לימד אותך את דרכי הארץ, אבל אני אסתכן ואעליב את מחנכך ואזכיר לך שכשאדם נדיב דיו לספר לך סיפור, הדרך הנאותה להגיב היא להמתין עד שיסיים. בסדר? הסכמנו, אם כך." הוא חייך והמשיך, "הקרב עצמו התרחש כאן, במישורי החיים-"
"מישורי החיים?" קינסי שאל בפקפוק.
הנער רגז מעט על ההפרעה, "כן, המדבר הזה שסביבנו היה בעבר אחו גדול ושוקק חיים, יבשת אבאלון לא תמיד נראתה כפי שהיא היום. בכל מקרה, הקרב התחולל כאן, וכאן נקבר ארה, בדיוק בנקודה שבה נפל. הגיבורים יצרו עבורו את הכלא הזה, מכיוון שידעו שלא היה אנושי מספיק בכדי למות. ואט אט הם עברו בכל מחוזותיו וטירותיו ברחבי מרידיון, השמידו את יצירותיו, הפילו את משמריו, ואת כל החפצים שלא הצליחו להשמיד...הם ערמו בחדר שמאחוריכם."
"באמת שהייתי רוצה לשמוע את כל זה בפרטי פרטים, אבל זמננו יקר. הבאת אותנו למקום המקולל הזה במטרה מסויימת, מהי?"
"בעוד רגע, ידידי חסר הסבלנות." הוא אומר, "הרונות האלו לא נועדו למלכד את החדר, אלא לנעול אותו, בכדי שארה- או רוחו- לא יצליחו להימלט. פעם בשנה מגיע לכאן השומר הנוכחי של הכלא, בכדי לחדש את הרונות שהוא עצמו יצר ולוודא שהכל כשורה. זו הסיבה לכך שמערכת ההגנה של הכלא קטלנית, אך לא בלתי עבירה. אם אינני טועה, השומר הנוכחי הוא גם קוסמה המלכותי של אוורגרין. רב המאגיה רואן פרדר'און." ואז הוא ניגש לגופה, "הסיבה לבואנו לכאן, אקטיביליוס, הוא החפץ היחיד שהגיבורים חסרי השם פספסו...התליון של אזבאטור."
אקטיביליוס בחן את הגופה, מנסה לחפש תליון כלשהו עליה, אך לא מצא דבר.
ארוס הביט בו לרגע וחייך, שולף את הפגיון שלו ונועץ אותו במרכז החזה של הגופה, המתכת ננעצה עמוק והשמיעה צלילים מבחילים בעודה חותכת דרך הרקמות הרקובות. הנער ביצע חיתוך אחד לאורך ואז אחד לרוחב, ועטה על ידו כפפה לפני שהחל להזיז את העור והבשר הדק לצדדים, חושף את בית הצלעות המכוסה דם. לא היה שם לב, אבל גם לא תליון. עיניו של הנער נפערו, "...איפה זה?"
"נראה שהם לא פספסו אותו למרות הכל "
"לא, זה לא יכול להיות!" הילד התעקש ולקח את הסכין שוב, חופר עמוק יותר, שובר את הצלעות ומזיז אותן, באופן די מטריד לצפייה, במיוחד מאחר חלקן עדיין עלו וירדו בתנועת נשימה.
"ארוס, זה לא כאן."
"שקט!" ארוס התפרץ עליו, ואז חייך כשניסה לחזור לשליטה עצמית, "לא, זה כאן, אני יודע שזה כאן, בטח שקע עמוק יותר." הוא עקר צלע אחר צלע בידיו, זורק אותן הצידה ומחל לחפור באיברים הפנימיים בידיו, אלו נראו כמעט טריים, אדומים כאילו רק הרגע נוצרו. הוא זרק חלקי בשר מעבר לכתפו, החיוך החל לדהות והתחלף בהבעה זועמת, "זה צריך להיות כאן! זה היה כאן! אין שום סיכוי שטעינו! זה כאן!!"
אקטיביליוס תפס בידו של הנער ומשך אותו מהגופה בעודו מביט בגועל במתרחש "הדבר הארור שאתה מחפש לא כאן, חדל להשתטות ובוא איתנו בחזרה לכרכרה" הוא אמר בטון תקיף, אך הנער דחף אותו ממנו וצעק בזעם טרוף, חוטף מקינסי את חרבו ומתחיל להכות בגופה שוב ושוב, כבר לא מחפש אלא מכלה את כעסו, מידת הזעם שלו היתה כדלי של מי קרח קפואים, מפתיע במידה מזעזעת. הוא כבר לא טרח ליצור מילים, פשוט צעק והכה בגופה המרוטשת שוב ושוב, כורת פיסות נוספות ממנה, מעט קצף נטף בפיו. לפתע- ללא סימן מטרים, הוא נזרק לאחור על הרצפה, נוחת על אחוריו ומתנשף, בוהה קדימה, "...גנב מטונף..." הוא התנשף, עיניו הפכו מצועפות, "...מכשף מדברי...עם...קעקוע צרוב על מצחו..." ידו נקפצה בכוח, הוא פנה להביט בשאמאן במבט ממוקד, "אתה יודע על מי אני מדבר, נכון?"
"בוודאי המקום שיבש את צלילות מחשבתך." אמר אקטיביליוס, "אנחנו חייבים להסתלק מכאן, נערי, אינך מדבר בהיגיון."
הנער הצר את עיניו.
"ארוס..." מלמל קינסי, "אני חושב שהגיע הזמן שנצא מפה." מבטו קובע לא בנער, אלא בגופה שעל במת האבן.
אקטיביליוס הפנה גם הוא את מבטו אל הגופה, והבחין כי החלקים שלה החלו להתאחות, פיסות הבשר הזדחלו על הרצפה ובמעלה הבמה כרימות מדממות, הצלעות השבורות החלו להתיישר והריקבון הלך ונסוג מהרקמות הריריות.
ארוס הביט בגופה בעצמו, "הוא..חוזר לעצמו." הוא אמר במבט מופתע.
"ראה מה עשית.. ברחו על נפשותיכם!" אקטיביליוס החל לרוץ לכיוון שממנו הגיעו.
הנער עמד במקום לרגע, בוהה בגופה, צליל דוחה של נביעת נוזל נשמע, דם פרץ ממרכז חזה הגופה ונשפך במפלים אל הרצפה, "אני לא חושב שהוא יחזור לחיים, הוא מת, זה לא עובד ככה-"
הדם התפשט בשלולית גדולה על הרצפה, ואז, בדיוק כפי שנבע, החל לזרום במעלה הבמה בחזרה אל תוך הגוף המעוות.
"זה לא הזמן להיות צודק, ארוס!" קינסי אמר לו ותפס אותו, מושך אותו לריצה אל היציאה, בעקבותיו של השאמאן. אלו לא הפסיקו לרוץ עד שהגיעו בחזרה אל הכרכרה, אפילו לא טרחו להחזיר את מכסה האבן למקומו.
OOC:
בהודעה הבאה אני חוזר לזמן הרגיל ואתם תוכלו להגיב