• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

פאת'פיינדר פראי מפלצות אתריות מול דמויות ללא קסם

• מחבר/ת הנושא מחבר/ת הנושא Fanan
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
אני מנחה למשפחה שלי משחק ואני רוצה לגרום להם להתמודד עם מפלצת שכתוב שרק מתקפות קסומות יכולות לפגוע בה. הבעיה היא שהם משחקים נוכל, נזיר וברברית, ללא מקורות עוצמה וללא חפצים קסומים. איך הם יוכלו להתמודד עם המפלצת?

התשובה הטובה ביותר
1- פתרון בתוך עולם המשחק:
  • חולשה/ מגבלה של המפלצת: מפלצת שונאת אור (חלק מהמפלצות האתריות הן אל מתים ששונאים אור) והקבוצה נסוגה לאיזור עם אור, או מים קדושים, או שהיא לא יכולה לעבור גדר צמחים, או שפעמוני כסף מכאיבים לה, וכו'.
  • ניתן לפתור את הסיבה שגורמת לה להיות אתרית (תפילה במקדש שחולל, קבירת חלקי הגופה, גניבת אבן החלומות, וכו')
  • המטרה אינה להביס אותה, אלא להשיג משהוא שהיא מחסום אליו. הקבוצה צריכה להגיע לצד השני של העיר הרדופה, הקבוצה צריכה להשיג את החפץ החשוב מתוך החדר עליו היא מגנה, וכדומה. אז לא צריכים להביס אותה, אלא למצוא דרך חכמה להשיג את המטרה.
2- מתן יכולת קסומה זמנית- שמן (עם מספר מוגבל של שימושים) שנותן יכולת קסם זמנית, חצים העשויים מתכת מיוחדת הפוגעת ביצורים אתריים, גלימת כוכבים שהלובש אותה יכול להטיל כקליעים...
1- פתרון בתוך עולם המשחק:
  • חולשה/ מגבלה של המפלצת: מפלצת שונאת אור (חלק מהמפלצות האתריות הן אל מתים ששונאים אור) והקבוצה נסוגה לאיזור עם אור, או מים קדושים, או שהיא לא יכולה לעבור גדר צמחים, או שפעמוני כסף מכאיבים לה, וכו'.
  • ניתן לפתור את הסיבה שגורמת לה להיות אתרית (תפילה במקדש שחולל, קבירת חלקי הגופה, גניבת אבן החלומות, וכו')
  • המטרה אינה להביס אותה, אלא להשיג משהוא שהיא מחסום אליו. הקבוצה צריכה להגיע לצד השני של העיר הרדופה, הקבוצה צריכה להשיג את החפץ החשוב מתוך החדר עליו היא מגנה, וכדומה. אז לא צריכים להביס אותה, אלא למצוא דרך חכמה להשיג את המטרה.
2- מתן יכולת קסומה זמנית- שמן (עם מספר מוגבל של שימושים) שנותן יכולת קסם זמנית, חצים העשויים מתכת מיוחדת הפוגעת ביצורים אתריים, גלימת כוכבים שהלובש אותה יכול להטיל כקליעים קסומים, אך כל כוכב שנתלש, לא חוזר, וכדומה

התשובה הטובה ביותר
אציין שאתה גם יכול פשוט לשנות את החוקים. אולי להחליף את היכולת הזו של המפלצת ביכולת הגנתית אחרת, או בכלל להוריד אותה.

אם כי אני מחבב את הרעיון של לתת חולשה אחרת פשוט, כמו שקולקורן ציין

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

רוצים לעזור לי לסיים את התואר?
אשמח אם תמלאו את השאלון הזה, שימו לב שהוא כולל הקשבה להקלטה :)
לפני שנה וארבעה ימים התחלנו את משחק הפורום המצוין של פרגרין השני -הצד האפל של הירח
בבקשה בבקשה לא שוב.
בדיוק כשאנחנו חושבים שראינו הכל באימה, מגיע סשן קת'ולהו מס' 70 - אימה באוריינט אקספרס.
מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
חזרה