• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /
  • עליית שרי הרונות מתחילה!

תמכו עכשיו בפרויקט החדש של הפונדק עם שלוש הרפתקאות בערכה אחת, הדפסה שנייה של ספר הבסיס ואוגדן המפלצות, והמון משחקי תפקידים, קסם, והרפתקאות

מסילת הרפאים (A5E) - עץ הרשמה (0/4)

אפשר להגיד הרבה על הרגע הזה, רגע שבו רעיונת רעים נרקמים, מסוג הרעיונות שאף אחד שפוי בדעתו לא יעשה, כמו לשלוח מכתב אהבה למישהי שאפילו לא חשדה בכך, או לאתגר לדו קרב חייל ותיק בעוד אתה בדיוק למדת לאן לכוון את האקדח, רעיונות שאם היינו עוצרים וחשובים עליהם, היינו צוחקים ועוברים הלאה לרעיונות טובים יותר, כמו ללכת לשתות משהו או לישון, במקרה הראשון יש מצב שאנחנו נמצא את עצמנו חוזרים לאותו רעיון אבל הפעם עם יותר אומץ.

הרגע הזה מתחיל בספסל, לפני כמה שנים הוצב הספסל הזה בתחנת הרכבת, ומיד תגרה המונית פרצה בין יושבי המקום, זו הייתה הפעם הראשנה שבה מישהו בתחנה של הטבעת השביעית יכול היה לראות בתחנת הרכבת יותר מאוזר של שוד, גניבה, עומס ואלימות, זו הייתה הפעם הראשנה שהתחנה הזו יכלה להכיל בני תרבות אשר עוצרים את מעשיהם בשביל לשבת ולדבר כמו אנשים מבוגרים, מי שיחזיק בספסל ישלוט בתחנה, או לפחות זה מה שכולם האמינו, ועם להיות כנים - זה לא היה רחוק מהאמת.

לא כי בנץ' היה כל כך שליט התחנה, זו בכל זאת התחנה הגרועה ביותר בסינטדל, אף אחד לא יורד בה מרצון, ורוב האנשים שעולים על הרכבות שמגיעות לתחנה הזו מנסים שלא להסתכל לאחור, אלא אם כן הם ממש ממש מרגישים שהארנק שלהם חסר, או שהם אמיצים.
בכל זאת, בנץ' היכה, שדד ודקר המונים בשביל להגיע לשלב שבו הוא יוכל להתיישב על הספסל (ובימים ארוכים יותר, לשכב עליו) ולהכירז עליו כשלו, זה היה כס מלכות מבחינתו לא פחות מאשר הכס של הפרעה בן האלמוות, ולעיתים רחוקות הגמד היה מסכים לארח אנשים על הספסל שלו, אורחים בלתי רצויים היו מגלים שגמד על ספסל הוא יריב מסוכן לא פחות מגמד על הרצפה.

ובכל זאת, בנץ' למד להינות משלטונו כבעליו הבלתי מעורערים (לרוב) של הספסל, הוא יכול היה להביט בכל רכבת אשר עוצרת בתחנה, וללמוד על יושביה ונוסעיה די בקלות, הייתה לו זווית טובה על כל הרציף ומקום טוב לבחור ממנו מטרות, אבל החשוב ביותר- היה קיר לבנים מאחריו שווידא שלא יהיה איש שיהיה מסוגל לנסות לדקור אותו בגב. זו עדיין הייתה הפריילויגה האישית שלו.

ולימים, בנץ' למד שידע לבדו לא יועיל לו, מה התועלת בלדעת שנהג הרכבת של השעה 8 מכור להימורים אם אתה לא מסוגל לעקוב אחריו ולרמות אותו במשחק קוביות, ומה התועלת לדעת שישנה רכבת אחת יותר מידי כל שבוע, אם אין לך מה לעשות בנדון.
ולכן ניל נכנס לעסק, הוא היה בחור מפוקפק קצת פחות מבנץ', ואולי הדבר הכי קרוב לחבר ו/או שותף שהוא יכול היה לרצות, האורק היה בחור גבוהה ומאיים, שהיה מיומן בכל עשרת מלאכות הגניבה והשוד, ויותר מכל- הוא היה פיקח ומסוכן דיו כדי להיות יעיל, אבל לא מספיק על מנת להוות אתגר על בנץ', השנים הפכו לשותפים בשלב מסוים, והיה קל לזהות אותם בתחנה, בנץ' היה יושב על הספסל ומביט ברכבות, וניל היה נשען על הקיר לצידו, מחכה לסימן מהגמד כדי ללכת לעבוד ולהחזיר לצוות את הפרנסה שהם השקיעו במקום.

וזה היה מיקרו קוסמוס מושלם, לאף אחד בטבעות הפנימיות לא היה חשוב מספיק לשלוח כוח שיטור לאיזור הזה, הם היו עסוקים גם ככה בזאבים ובדסקירים שניהלו מאבק ממושך על השליטה ברחובות הפחות טובים של הסינטדל, אף אחד לא התקרב לטבעת השביעית מספיק כדי להציק להם, והם ידעו גם מתי להוריד את הראש ולהישאר במקומם. הם יכלו שניהם להמשיך ככה עד שימותו בסיבה טובה כתוצאה מסכין בצלעות או רעל בוודקה, והם היו יכולים להיות מרוצים מזה.

בכל מקרה, אם נחזור לרגע ההוא, נתמקד בעובדה שבנץ' היה ממש טוב בלשים לב לדברים, הוא היה סופר מהר ולומד מהר עוד יותר, והוא היה יותר מדויק מלוח הזמנים של הרכבת, אם היית רוצה לדעת מתי הקו הבא ייצא, אתה היית ניגש לבנץ', ואחרי שהוא היה יורק עליך או מקלל אותך, יכול להיות שהוא היה טורח לענות לך, סביר להניח בזמן שניל לוקח את האנרק שלך ושל השותפים שלך.

לכן בנץ' היה מסוגל לשים לב לפרודקס בתחנה, או לפחות ככה הוא הניח שאומרים את זה, הוא שמע איזה מלומד שנשדד פעם מדבר על דברים כמו אוקסימורן או פרדוקס או הפכה ותריה, מילים שהוא היה מסוגל להישבע שהם לבטח לחשים באליפת עתיקה עד שגילה לפעם שהם סתם דרך לגרום לך להישמע חכם יותר.
לגופו של עניין, בנץ' שם לב שבכל בוקר יוצאת 7 רכבות מהתחנה המרכזית של הסינטדל, התפקיד שלהן היה לעבור בכל אחת ואחת מהטבעות ולאסוף את הנוסעים הראשנים או להוריד אותם, קווי האקספרס האלה היו העורקים של העיר והניעו דם חם בין הטבעות כדי לוודא שהכל מתפקד ופעיל, והרכבות האלה תמיד היו מסיימות את דרכן בתחנה הראשית של הטבעת התשיעית, בדיוק לצד הספסל של בנץ'.

אבל, וזה היה אבל גדול. אחת לשבוע היו יוצאות 8 רכבות מהתחנה הראשית, ובעוד בנץ' תמיד ראה את ה8 מגיעיות לבסוף לתחנה שלו, המקורות שלו תמיד סיפרו שרק 7 היו חוזרות בסוף היום לתחנה המרכזית בטבעת הראשנה.

"לין" הוא אמר יום אחד, וחצי האורק נראה תוהה מדוע הגמד קורא בשמו ללא שום התרעה או סימן. "אני חושב שהבנתי משהו."
הבחור הגדול נראה יותר שואל ממסוקרן, אבל בנץ' לא המתין. "הרכבת השמינית, זו שאני מדבר עליה כל הזמן. ניסתי לחשוב למה היא אף פעם לא חוזרת לתחנה הראשית בסוף היום."
הוא התעלם מלין שזרק בדיוק ביחה גסה, מה שהיה עוד אחד מהיתרונות הרבים שלו. "חשבתי לעצמי." הוא אמר והתעלם מהבדיחה הקבועה של לין, "מה לעזזאל העיר הזו יכולה להעביר אחת לשבוע והיא לא אוספת אף פעם בחזרה בסוף התהליך?". הוא התחיל לשחק בידיים שלו. "ואז שאלתי את עצמי מה מעבירים בעיר רק פעם בשבוע."
"משכורות" ענה לין, והעיד שיש לו בראש יותר מרק שרירים.
"בדיוק, אז יש לנו רכבת שעוברת ומחלקת את המזמון מהבנק לכל בעלי המפעלים כדי שיוכלו לשלם לעבדים ולעובדים שלהם את השכר שמגיע להם." הוא אמר. "אבל למה היא לא חוזרת עם השאר באותו הזמן."
לין נתן תשובה טיפשה שכמעט גרמה לבנץ' לוותר על זה, משהו בסגנון שאולי זו הרכבת האישית של מישהו חשוב והוא רוצה לשמור עליה לעצמו.
"מיסים טיפש!" ענה בנץ' בכעס, "הרכבת צריכה לחכות שהמעסיקים והבנקים שלהם ינקו את המיסים והתשלומים שהם חותכים מהמשכרות כדי להחזיר אותה לבנק ולשלם את החלק של העיר."
לין נראה מעט נעלב, היה לו ביטחון עצמי ירוד בכל הקשור לאניטלגינציה שלו. אבל הוא הבין את הכוונה די מהר.
"אנחנו הולכים לשדוד רכבת?" שאל לין.
"אנחנו הולכים לשדוד את הרכבת הזו." ענה בנץ'. "לך תאסוף צוות." הוא הורה לו. "אנשים מספיק נושאים כדי שהם יהיו מוכנים לצאת למשימה הזו בשביל הכלום שנחלק להם אחרי שהכל ייגמר"
לין נראה מעט תוהה שוב, "מה נעשה אחרי שהכל ייגמר?" שאל לבסוף.
בנץ' חייך והביט לעבר הרכבת שנשארה כרגע בתחנה. "אני אקום מהספסל."

נשמות.
ככל שחשובים על זה, המילה הזו חסרת משמעות.
תחשבו על זה, נשמה היא הכוח הרוחני שמכיל את הגוף שלך, מה שהאלים היו אמורים ליצור כדי שיתנסה בעולם החומרי והנוראי הזה כדי לבדוק האם אתה ראוי לגן העדן או לגהנום.
אומרים שלאלים הייתה היכלות ליצור נשמות חדשות, ולכן למרות שנשמות היו נשפטות וגורלם היה נקבע ברגע מותם, אף פעם לא היו חסרות נשמות חדשות בעולם, והגלגל יכול היה להתגלגל לו.
אבל אז המלחמה הגדולה הגיעה, ויצרה 2 עובדות בשטח ששינו מעט את הנוסחה.
הראשונה הייתה כמות הרוגים כזו גדולה שלשפוט את כולם היה משימה בלתי אפשרית, אפילו בשביל אלים והמלאכים שלהם. אם היינו מתחילים לספור ולמנות את המעשים של כל אחד ואחד מהמתים היינו מתים בעצמנו משיבה טובה. מה שאומר שבזמן המלחמה עצמה רוב הנשמות מצאו את עצמם תקועות בין גן העדן לגהנום עד שתורם יגיע.
וכאן מגיעים לעובדה השנייה, האלים מתים, הברונים חיסלו אותם ואין אף אחד שיהיה מסוגל לעשות משהו עם כל הנשמות האלה.

אז אם נרצה להסתכל על זה ככה, יש לנו עולם מלא בנשמות שלא הולכות לשום מקום.
חוץ מאלה אשר ניצלו את הפרצה בשערי גן העדן ונכנסו לשם בכוח, לא שהיה שם משהו מעניין במיוחד לאור העובדה שכל מי שניהל את העסק היה מת, הגופות של חלקם עוד קישטו את הכניסה.
זאת כמובן בהתסייגות של ההופעה של רזייאל והלגיון המטהר, שלפתע הבינו שגן העדן מלא בנשמות, והן הורו לנשמות לעלות על מדי א' ולצאת להכנה למלחמה הגדולה הבאה, זו שתשרוף את העולם וכו' וכו'.

וחוץ מאלה שנגבנו.
טוב אולי נגנבו זה מילה קשה במקצת, אבל אנחנו בעולם שבו יש יותר מידי כוחות שאף אחד לא פקוח עליהן עין, ונשמות יכולות להיות כלי עבודה לא רע כשמנסים לעשות איתם משהו, אז לבטח יהיו חסרי מזל שאיזה שטן או שד ישתלטו על הנשמות שלהם בשביל עצמם, או כאלה שלפתע גילו שהגופות שלהם מתעוררות לחיים בגלל קסם מוות שחור ואפל, וכמובן כל אלה שהמכשפים בשולמאנס עושים עליהם ניסויים.
כלומר הקטע הוא שאם הנשמה שלך לא בגוף שלך, מאוד מאוד כדי שתשמור עליה כי מישהו עוד עלול להחליט שהיא שלו.

וכל הקטע הוא שאם חושבים על זה, אז יש אולי יותר אנשים בעולם מאשר נשמות פנויות, כי בני תמותה עדיין מתרבים כמו נמלים. מה שאומר שאנחנו מגיעים למצב שחברה מתחילים להיוולד בעולם כשלא בטוח שיש להם נשמה פנויה בכלל, ואז משהו די מפחיד יכול להיכנס פנימה במקום הנשמה. ורחמנא לצלן להוליד זד או אססמיאר.

תשמרו על הנשמות שלכם. ואם איבדתם אותן, אז לפחות תזכרו איפה הן.
אתם לא רוצים לגלות שמישהו עשה להן משהו.

"בוווווווקר טוב סינטדל"
כאן אליטסר השדרן האוהב עליכם ממגדל הרדיו בטבעת הראשנה, השמש זורחת באור ירוק, הציפרוים לא מציתות, הפועלים כבר עובדים את השעה החמישית שלהם ואתם כאן מאיזינים לתוכנית מס' אחת ברדיו הסינטדל.
זה הולך להיום עוד יום נהדר בעיר הטובה ביותר בעולם, ואנחנו כאן בשידור ישיר עד לסוף המר חה חה חה.

ובכן ובכן בואו נתחיל מעדכון החדושת היומי כן? המשטרה בטבעת החמישית עדיין מנקה את השאריות מהתגרה בין הזאבים לדסקירים, המפעל שהם שרפו עדיין עולה באש, ואנשים מתבקשים שלא להגיע למקום.... לא שיש לנו סיבות להגיע לשם.
באמת אנשים, אני לא מסוגל להבין מדוע לשלטונות שלו כל כך קשה להתמודד עם חבורת אנרכיטסטים עם לפידים, הברון שלנו חיסל את האלים, למה לעזזאל אמדאוס והכנופיה שלו כל כך מסובכת עד שהיא מטרידה את כולנו וגוזלות מאתינו את המשכורות שאתם עובדים כל כך קשה כדי להרוויח, באמת את הילד של מי אנחנו צריכים להקריב כדי לסיים את הסיפור הזה?????
ואם לא דאי בכך, ליידי דסקרין או איך שהיא לא קוראת לעצמה וכנפיית הדרו שלה מנסים להשתלט על הטבעות שהזאבים לא נמצאים בהם? אני מעולם לא שמחתי כל כך לשדר אליכם מלב הטבעת הראשנה, וירחם כבר מישהו על חסרי המזל שחיים להם בטבעות החיצוניות.
אבל זה לא שאנחנו נפגוש בהם בזמן הקרוב, וועד הרכבת ביקש לעדכן עד שיפתרו את הסכסכוך ההוא בטבעת השישת, רק רכבות רשמיות מטעם הממשל יכולו לנוע בין הטבעות החיצוניות לפנימיות, אני מקווה שאף אחד לא חייב לכם כסף שם, כי אני לא הייתי בונה על לקבל אותו בעתיד הקרוב!

וזה הכל בנתיים חברים, אנחנו נתחיל את השעה הבאה שלנו עם השירים שכולכם אוהבים, ותמיד תזכרו.
זה עוד יום נהדר בגהנום!

ברוכים הבאים/שווים/נמצאים לסיאן, עולם המערכה שלי שחוזר לעוד סיפור אחד (לפחות, אני לא אתחייב).
אני הולך להשתמש ב"ויהי חושך" בתור נקודת מוצא לרגע, על מנת להסדיר את הדברים ולהציב את המשחק על ציר זמן הגיוני.
בקצרה, אנחנו בסיאן 1.5, או אולי 0.5 אם תרצו, בעוד שיש שיוניים מאוד מינורים שלא אמורים להשפיע כרגע על אף אחד, אנחנו נמצאים 20 שנה לפני אירועי "ויהי חושך", הסינטדל נמצאת בליבה של מלחמת כנופיות עקובה מדם בין הזאבים (הזמנים קצת זזים והם התקיימו/ייתקיימו מעט יותר זמן) לבין הדסקירים - כנופיה חדשה/ישנה בסיאן המתפקדת בתור הדבר הכי קרוב ל"מאפיה". כל הדסקירים הם דרו אשר התקבצו תחת המנהיגה שלהם וגבירת הפשע של הסידנטל, ליידי דסקרין - דרו מבוגרת ומיסתורית אשר מצילחה עד כה להיתחמק מלכידה כבר תקופה ארוכה, מאוד.

סיאן נמצאת בשיאה של המהפכה התעשייתית שלה, מגדל רדיו הוקם במרכז העיר ומשדר לרחבי כל העיר בשידור אין סופי, המפעלים נמצאים בתעשייה מתמדת וחידשוים טכנוגלים מופעים כמעט כל יום, רכבות הפחם נוסעות ללא סוף ואין זמן גרוע יותר להיות תקוע בו במעמד הפועלים. זו תקופה של הזדמנויות לאחדים וכשלונות לאחרים, וכולנו נמצאים כרגע באותה סירה- האם נצליח לתת את המכה ולחיות כמו מלכים, או שנועדנו לשרת מתחת למגף של המנהל הקרוב ביותר אלינו?

וכאן אתם נכנסים חברי הלוזרים, מסיבה כזו או אחרת אתם נמצאים כרגע בתחתית שרשרת המזון של העיר והברונות, אתם צריכים משהו שיוציא אתכם מהאשפה אליהם נזרקתם, ובשביל לעשות את זה אתם צריכים לעשות את המכה הזו, המזל מעדיף את האמיצים, ובעיר שבה אמיצים מוצאים את מותם לרוב, אתם צריכים להצליח לשבור את הסטטיסקה ולשנות את הגורל שלכם, כי אולי שנבריה אפלה וקשה, אבל דבר אחד ברור לכולנו- הגורל שלנו יכול להתהפך אם רק נשחק עם הקלפים שלנו כמו שצריך.

ולכן, נשאלת השאלה הקריטית, מה לעזזאל? איך הגעתם לפה, מה גרם לכם לקרוס לתחתית המדרגה של לחפש את ההזדמנות לתת את המכה דווקא בטבעת השביעית, ואיך מצאתם את עצמכם מסכימים להיות חלק מתוכנית שהיא לא פחות מלא שפויה, גם אם נתעלם מהעובדה שמי שהגה אותה הוא גמד אשר יש בו יותר חלקי ספסל מאשר עצמות?
אני מניח שהתשובה לשאלה הזו מתחילה בשאלה יותר קריטית, מי אתם, ומה אתם בשביל הצוות הזה?

הגדרות/קראנץ'/מכאניקה וכל מה שלא מצאתי לו מקום בהודועת בחלקים הקודמים:
1. נתחיל מהבסיס, סיאן לא ארוך במיוחד מבחינת לור ואולי זה מה שנוח לי בו, אני מצפה ממי שרוצה להיכנס למשחק להכיר אותו ברמה מספקת. אני אגדיר רמה מספקת בתור "קראתי את העץ של "הדרך לויהי חושך" ואת ההודעה הראשנה ללא הטיזירם של עץ ההרשמה של ויהי חושך" ואני אסלח לליאור אם יש שינויים בעולם שהוא לא עדכן שם עד הסוף." לאלה מכם שרוצים לקבל תעודת הצטיינות, אתם יכולים לקרוא את העץ הקראנצ'י יותר של העולם נתיבים מארצות הברונים אבל אני לא חושב שיהיה שם משהו קריטי מספיק כדי לחייב קריאה שלו.
2. שיטה וזה, אז אישית השתעממתי ממו"ד 5, ואני לכן אריץ את המשחק בשיטה של "עוד דרגה/A5E". ואני בטוח שחלקכם מרימים גבה וכועסים עלי שגררתי אתכם עד פה ואני מצפה מכם ללמוד שיטה חדשה כדי לשחק. אז לא, לאלה מכם שפחות מכירים את השיטה, מדובר במעין צד ג' שיושבת מאוד חזק על 5 והיא די זהה לה בהרבה מקמות. ולשמחתנו, יש לה SRD חינמי. אז אנא מכם לקרוא את פרקים 1-4 (בתעדוף לגזע/מקצוע שתרצו לבחור) 9-10 בשביל רק לוודא שחוקי הקרב לא השתנו לכם מתחת לרגלים, וכל פרק אחר שרלבנטי לדמות שלכם (לחשים, ציוד וכדומה). 95% מהדברים מספיק דומים כדי שזה לא יהיה עבודה ארוכה מידי.
3. על הנייר השיטות עובדות אחת עם השנייה, זה אומר שאם ממש ממש קריטי לכם לשחק סבקלאס (או אולי אפילו סבלקאס מנתיבים מארצות הברונים) מחמש שלא קיים בעוד-דרגה, אז ניתן לעשות את זה, רק תוודא מולי שזה מאושר וכו' לפני שאתם נכנסים לחתונה קתולית עם הנתיב שבחרתם.
4. כדי לסדר את העניין - בניית דמוית לפי השיטה הרגילה (חלקות נקודות/ערכים וכו'), דמוית דרגה 3, אין הגבלה על מקצועות או משהו (לשמחתי הנזיר של 5 הפך להיות ה"adpet" של עוד-דרגה והם עובדים עם הלור של סיאן כי הם לא צריכים יותר מנזירים סודיים). שימו לב לקטע עם כוהנים - אתם יכולים לשחק כוהן של הפרעה בן האלמוות, אתם יכולים לשחק כוהן של רזיאל, אבל כל כוח אחר יהיה דרך פריט קדוש שמספק לכם את הכוח ולא אלוהת ישירה.
עד כאן קראנץ
אז מה חשוב לדעת לפני בניית דמות.

1. כאמור הדמוית שלכם נמצאות בשפל המדרגה כרגע, אתם החלטתם להצטרף לצוות שבנץ' ולין מקימים בשביל שוד גדול שהם מתכננים, הסיבה שאתם הצטרפתם היא כי 1. אתם כנראה יודעים מה אתם עושים, ו2. אתם נואשים מספיק בשביל להסתכן. אני רוצה לדעת מי אתם, מה אתם, איך הגעתם למצב הזה ומה המטרה של הדמות שלכם בסופו של דבר. על הדרך תחשבו מה התפקיד של הדמות שלכם בצוות של השוד (לדוגמה שרירים, מוח, אחראי על קהל וכו' וכו')
2. בעוד אני אומר מראש שהמשחק יתרחש רק בסינטדל ואנחנו לא נצא מגובלות שנבירה, אתם יכולים לשחק דמויות מבורינות אחרות, ראו סעיף 1 בקשר לשאלות שיש לי ותוסיפו לי בבקשה את "איך הגעתי לשנבריה ולמה".
3. אני רוצה רקע של הדמות, ואני רוצה רקע שאני יכול לעבוד איתו. שחקנים שהיו אצלי בעבר יודעים שאני מנסה ב110% לשלב את הרקעים שלהם בתוך המשחק וזה קריטי לי ששחקנים יתנו לי חומר לעבוד איתו, אני לא צריך מגילה של רקע, ואני אכוון אתכם אם צריך, אבל תנו לי משהו לעבוד איתו.
4. בשלב הזה לא צריך לבנות עוד ד"ד, אבל כן תיקחו לכם קצת מחשבה על מה אתם רוצים לשחק ולמה.

מה אני מצפה מעצמי, מכם, ומכולנו.
1. אז בעוד זה לא הסכם מחייב, משחקים חיים ונושמים על קצב תגובות נורמטיבי, אין לי כוונה לעמוד עם סטופר ולצעוק עליכם להגיב, אבל אני מבקש שאם אתם יודעים שבאופן קבוע (ולא תקופות או בשל אירועים שלא בשליטה שלכם) הקצב שלכם יהיה איטי מידי (כלומר יקח לכם יותר משבוע להגיב במקרה הרע) אז אני חושב שזה פחות מתאים. תרגישו חופשי לנסות לשכנע אותי אחרת. אני כמובן מתחייב לעמוד באותו התחייבות של זמנים, ולא לתת למשחק למות כי השה"מ לא הגיב מספיק.
2. אני מקווה שזה לא מבאס אף אחד, אבל בשלב הזה אני שם על המשחק הגבלת גיל של 20 ומעלה. אני אדם בן שלושים עוד שנייה ונראה לי שבשלב הזה לשחק עם אנשים שצעירים ממני מספיק להיות אופציה ומתחיל להיות משהו פחות מתאים, לא בודק לכם תעודת זהות ואני לא הולך לעמוד על זה בצורה קפדנית, רוצים לשכנע אותי אחרת- לכו על זה.
3. תכלס, אל תהיו murder hobo כלומר אני בניתי את העלילה ככה שהיא יכולה להיות קרב אחד ארוך מההתחלה ועד הסוף, אבל אני אשמח שהדמיות שלכם יהיו יותר מחבורת פושעים אלימה שהורגת את דרכה לגדולה.

נראה לי שזה הכל, מה שאומר שבטח שחכתי משהו. אני מציע למי שמעוניין להתחיל כרגע בשלב הקונספטים ולעשות קצת Q&A איתי פה בעץ. בסופו של דבר אני אשמח לקבל רקע מסודר פה בעץ, בספויילר מטעמי נוחות אבל אלא אם כן מישהו פה מתנגד נחרצות - אני לא רואה מניעה שתקראו את הרקעים אחד של השני. אתם הולכים לעבוד יחד בצורה כזו או אחרת.

אין עדיין דדליין להגשת דמויות/רקעים. אני אתן התראה של כשבוע לפני שאני אראה שהגיע הזמן לזה.

אני פה לכל שאלה/מענה/תלונה/שאלות משפטיות.

עריכה אחרונה:
2. אני מקווה שזה לא מבאס אף אחד, אבל בשלב הזה אני שם על המשחק הגבלת גיל של 20 ומעלה. אני אדם בן שלושים עוד שנייה ונראה לי שבשלב הזה לשחק עם אנשים שצעירים ממני מספיק להיות אופציה ומתחיל להיות משהו פחות מתאים, לא בודק לכם תעודת זהות ואני לא הולך לעמוד על זה בצורה קפדנית, רוצים לשכנע אותי אחרת- לכו על זה.
ולקרוא את עץ ההרשמה.

3. על הנייר השיטות עובדות אחת עם השנייה, זה אומר שאם ממש ממש קריטי לכם לשחק סבקלאס (או אולי אפילו סבלקאס מנתיבים מארצות הברונים) מחמש שלא קיים בעוד-דרגה, אז ניתן לעשות את זה, רק תוודא מולי שזה מאושר וכו' לפני שאתם נכנסים לחתונה קתולית עם הנתיב שבחרתם.
כן, כאמור רצוי לאשר מולי לפני כן. יכול להיות שאני אנסה לכתוב גרסת עדכון לנתיב ספציפי בשביל A5E.

בעקבות כמה פניות שקיבלתי, האם יש צורך במיקוד של חומר הקריאה? אני מתחיל להבין שעצי המידע על העולם קצת כבדים ואולי יש מי שיעידף גרסאות מוקצרות או הפניות נקודתית.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

בדיוק כשאנחנו חושבים שראינו הכל באימה, מגיע סשן קת'ולהו מס' 70 - אימה באוריינט אקספרס.
מתחיל בפעם הראשונה את המסע המופלא של עולם הדיסק!
הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיים הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
חזרה