• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

מישהו שיחק פעם חצי עוג?

לגזע המטריד הזה נחשפתי לראשונה בסביבות 1991 בכתבה מWIZ (גליון 3) שהייתה בעצם תרגום חצצי-משהו של כתבה מDRAGON (גליון 24) - כמה חצצי? תרגמו את זה כ"חצי עוגר". תתרשמו בעצמכם.

1688202208670.webp

למרות שבזכות הכתבה הזו הכרנו את האופציה לשחק חצי עוג(ר), אף אחד לא עשה את זה - בין היתר כי הכתבה התייחסה למשחק במוד"מ1 ואנחנו שיחקנו מו"ד בקופסאות, ככה שכל המושגים שם נראו לנו מוכרים-אבל-שונים ולא רק בגלל התרגום העקום-משהו. כמו כן, אם תקראו את הכתבה בעצמכם תשימו לב שבערך שליש ממנה מתאר כמה חצי עוג הוא גרוע כמעט בהכל מכל גזע דמות אחר.

גם כשעברנו לשחק מוד"מ2, אף אחד לא רצה לשחק חצי עוג. בין היתר כי כללי מוד"מ2 (ומוד"מ1 לפניה) הגדירו שהרבה כלי נשק גורמים ליותר נזק ליצורים גדולים. להשוואה - חרב דו-ידנית גרמה לנזק של 1ק10 נגד אויבים בינוניים ומטה אבל 3ק6 (!) נגד יריבים גדולים ומעלה.

מישהו כן טרח לשחק את הזוועה המגושמת הזו? איך היה?

במו"ד 3 ואילך על הנישה של "גדול, חזק, דביל" יושב חצי האורק. כמו כן יש את הטיפוסים הספק-ענקיים ההם (גוליית) שיושבים על הנישה "יותר גדול, ממש חזק, לא דביל".

תכלס, מי רוצה לשחק דמות שהpremise שלה הוא "מרסקי דלתות" ו... זהו בערך?

לגזע המטריד הזה נחשפתי לראשונה בסביבות 1991 בכתבה מWIZ (גליון 3) שהייתה בעצם תרגום חצצי-משהו של כתבה מDRAGON (גליון 24) - כמה חצצי? תרגמו את זה כ"חצי עוגר". תתרשמו בעצמכם.

צפייה בקובץ מצורף 6548

למרות שבזכות הכתבה הזו הכרנו את האופציה לשחק חצי עוג(ר), אף אחד לא עשה את זה - בין היתר כי הכתבה התייחסה למשחק במוד"מ1 ואנחנו שיחקנו מו"ד בקופסאות, ככה שכל המושגים שם נראו לנו מוכרים-אבל-שונים ולא רק בגלל התרגום העקום-משהו. כמו כן, אם תקראו את הכתבה בעצמכם תשימו לב שבערך שליש ממנה מתאר כמה חצי עוג הוא גרוע כמעט בהכל מכל גזע דמות אחר.

גם כשעברנו לשחק מוד"מ2, אף אחד לא רצה לשחק חצי עוג. בין היתר כי כללי מוד"מ2 (ומוד"מ1 לפניה) הגדירו שהרבה כלי נשק גורמים ליותר נזק ליצורים גדולים. להשוואה - חרב דו-ידנית גרמה לנזק של 1ק10 נגד אויבים בינוניים ומטה אבל 3ק6 (!) נגד יריבים גדולים ומעלה.

מישהו כן טרח לשחק את הזוועה המגושמת הזו? איך היה?
אני לא שיחקתי חצי-עוג, אלא עוג אמיתי (יאל קללת-להבה, הקוסם/לוחם) בסוג-של-3.5 (טונות של הומברו). מאוד נהניתי.

כיצור גדול, להחזיק בנשקים כבדים מאוד היה מגניב, והבונוסים לנק"פ שקיבלתי היו שימושיים בתור דמות קפא"פ.

במו"ד 3 ואילך על הנישה של "גדול, חזק, דביל" יושב חצי האורק. כמו כן יש את הטיפוסים הספק-ענקיים ההם (גוליית) שיושבים על הנישה "יותר גדול, ממש חזק, לא דביל".

תכלס, מי רוצה לשחק דמות שהpremise שלה הוא "מרסקי דלתות" ו... זהו בערך?
אני.

ולא רק מרסק דלתות, גם מרסק גולגלות, לחשים, מטילי לחשים אחרים, גבולות תרבותיים, ציפיות...

בכללי, לפעמים יש אנשים שרוצים לשחק מישהו גדול וטיפש.

רוצה משהו יותר מטריד ?

באחד הספרים הטובים של רומח הדרקון ( אל תחפשו אותם בשרשור ההוא, הם לא תורגמו לעיברית) הייתה דמות כזו - יותר דמות של נבל- חצי עוג חצי אלף ( אל תשאלו), עכשיו, אנחנו רואים אותם כחצאי עוגים, אבל בשביל הדמות שלו הוא היה חצי אלף - קטן יותר מהעוג הממוצע, גמיש יותר והרבה הרבה יותר חכם ומתורבת. עכשיו - בחברה האנושית/ אלפית הוא ממש לא יכל להשתלב, אבל בין העוגים ? הוא היה גאון טקטיקן. השאלה היא כמובן, איזו חבורה אפשר לבנות עם דמות כזו.

רוצה משהו יותר מטריד ?

באחד הספרים הטובים של רומח הדרקון ( אל תחפשו אותם בשרשור ההוא, הם לא תורגמו לעיברית) הייתה דמות כזו - יותר דמות של נבל- חצי עוג חצי אלף ( אל תשאלו), עכשיו, אנחנו רואים אותם כחצאי עוגים, אבל בשביל הדמות שלו הוא היה חצי אלף - קטן יותר מהעוג הממוצע, גמיש יותר והרבה הרבה יותר חכם ומתורבת. עכשיו - בחברה האנושית/ אלפית הוא ממש לא יכל להשתלב, אבל בין העוגים ? הוא היה גאון טקטיקן. השאלה היא כמובן, איזו חבורה אפשר לבנות עם דמות כזו.
מזכיר לי את החצי-עוג שלי. זו הסיבה למה בניתי אותו כאשף/לוחם.

רוצה משהו יותר מטריד ?

איזה ספר אם זה בסדר לשאול?
אנגלית זה לא קיר בשבילי..

האמת שאני די בטוח שזה היה גזע שחקן בהמרה של רומח הדרקון למהדורה 3.5. אבל אנחנו מדברים על השיטה עם חצי דרקון, חצי מינטואר, חצי גולם וחצי מצליף מוח...
חצי דרקון נשמע מעניין.

חצי מינוטאור זה פשוט פרה או בן אדם רגיל (קיבל גוף מאבא בן אדם ורגליים מאמא מינוטאור)?

ואיך לעזאזל יש חצי גולם?

חצי דרקון נשמע מעניין.

חצי מינוטאור זה פשוט פרה או בן אדם רגיל (קיבל גוף מאבא בן אדם ורגליים מאמא מינוטאור)?

ואיך לעזאזל יש חצי גולם?
אני די בטוח ש liorgonen3 liorgonen3 ליצור אחד שהוא רבע דרקון, רבע מינוטאור, רבע גולם ורבע מצליף מוח.
לשאלתך איך יש מישהו שהוא צאצא של גולם, כעיקרון אין מניעה שגולם יוכל לקיים יחסי מין עם יצורים אחרים, צריך רק להוסיף לו את החומרה הנדרשת ביצירה, ואם שור קדוש של פוסידון יכול לעבר נימפה / אישה (מה שלא הייתה המלכה של מינוס), גם גולם יכול.

אגב, אני חושב שאסור לשכוח את חצי ענק, שמשום מה החליטו שאתה בהכרח מגיע עם כוחות פסיונים אם אתה משחק אחד כזה.

חצי גולם זו פעולה מאגית שבמסגרתה אתה מחליף חלק מהגוף שלך בחלק מהגולם שרצית, ואז אתה מתאחד איתו והופך לחצי גולם, כל פעם שאתה משתיל איבר כזה אתה צריך להציל או לאבד את התודעה שלך ולהפוך ליציר כפיים. בתקופה שבה השתעשתי בלשבור דמוית, יצא לי לבנות מוכשל מלחמה חצי גולם, השה"מ ואני הסכמנו מראש שהוא אחד וחצי גולם, והיה צחוקים.

@ liorgonen3 ליצור אחד שהוא רבע דרקון, רבע מינוטאור, רבע גולם ורבע מצליף מוח.
כעיקרון באותה תקופה יצא לי לבנות דמות של חצי דרקון, חצי מינטואור, לוחם מינראלי (מעין גזע של יצורים תת קרקעיים עשויים קרסיטח) נגוע לולת' (כשמו כן הוא, נבחר על ידי האלה לולת')
כל הדברים האלה היו תבניות, ב3.5 מלבד גזע היה תבנית שבעצם היית אומרת שאתה "הגזע שלך, + משהו נוסף עליו", חצי דרקון לא היה גזע בפני עצמו, אלא תבנית שאתה מלביש על כל גזע אחר (ולכן חצי דרקון שהיה גדול ומעלה גם יכול היה לקבל כנפיים). רוב התבניות היו עם מתאם דרגה- קריא אם אתה רוצה לשחק חצי דרקון (מתאם דרגה 2) אתה חייב להיות דמות דרגה 3 ואז אתה מתחיל את המשחק כשאתה בפועל דרגה 1 (ואתה צריך את הכמות נק"נ של דרגה 4 כדי להגיע לדרגה 2), התוצא הסופית הייתה שיכולת לבנות איזה תפלץ של גזעים אם היית בדרגה גבוהה מספיק, בדיעבד אני די בטוח שחצי עוג גם היה תבנית. זו הייתה מכאניקה ספק מעניינת וספק מוזרה שנועדה לאפשר לך קצת להשתגע אם בא לך. מצד שני שוב זה היה 3.5, אפשר לעשות שם דברים קצת יותר הזויים

חצי דרקון נשמע מעניין.

ואיך לעזאזל יש חצי גולם?

במהדורה 3.5 היו Templates, שהן מעין "תוספות" על הנתונים הבסיסיים של יצור, או של דמות (במקרים מסויימים).
לכל אחת יש חוקיות לגבי למי ניתן להוסיף, מהן השינויים, כולל שינוי דירוג אתגר (במקרה של מפלצות).
חלקן היו מולדות, וחלקן היו "נרכשות" במהלך החיים (לא בכסף, אלא באירוע/ מאורע). מרבית האלמתים היו כאלו (שלדים וזומבים, רוחות, ליץ').

לגבי חצי גולם- זה בדר"כ מישהוא שנפגע קשה/ עבר ניסויים קשים/ התנדב כדי להחליף חלקים ממנו (או מהתמצית שלו) לחלקי גולם. זו לא הייתה תבנית מולדת, אלא נרכשת.
זה בדר"כ יצר יצור שחלקו היצור המקומי, וחלקו יצור גולם.

באחד מהממים והנסיונות לייצג דמויות מספרות וקולנוע באותו זמן, השתמשו בתבנית כדי לבנות את... דארת' ויידר לדוגמא.

אגב, אני חושב שאסור לשכוח את חצי ענק, שמשום מה החליטו שאתה בהכרח מגיע עם כוחות פסיונים אם אתה משחק אחד כזה.

חצי גולם זו פעולה מאגית שבמסגרתה אתה מחליף חלק מהגוף שלך בחלק מהגולם שרצית, ואז אתה מתאחד איתו והופך לחצי גולם, כל פעם שאתה משתיל איבר כזה אתה צריך להציל או לאבד את התודעה שלך ולהפוך ליציר כפיים. בתקופה שבה השתעשתי בלשבור דמוית, יצא לי לבנות מוכשל מלחמה חצי גולם, השה"מ ואני הסכמנו מראש שהוא אחד וחצי גולם, והיה צחוקים.

כעיקרון באותה תקופה יצא לי לבנות דמות של חצי דרקון, חצי מינטואור, לוחם מינראלי (מעין גזע של יצורים תת קרקעיים עשויים קרסיטח) נגוע לולת' (כשמו כן הוא, נבחר על ידי האלה לולת')
כל הדברים האלה היו תבניות, ב3.5 מלבד גזע היה תבנית שבעצם היית אומרת שאתה "הגזע שלך, + משהו נוסף עליו", חצי דרקון לא היה גזע בפני עצמו, אלא תבנית שאתה מלביש על כל גזע אחר (ולכן חצי דרקון שהיה גדול ומעלה גם יכול היה לקבל כנפיים). רוב התבניות היו עם מתאם דרגה- קריא אם אתה רוצה לשחק חצי דרקון (מתאם דרגה 2) אתה חייב להיות דמות דרגה 3 ואז אתה מתחיל את המשחק כשאתה בפועל דרגה 1 (ואתה צריך את הכמות נק"נ של דרגה 4 כדי להגיע לדרגה 2), התוצא הסופית הייתה שיכולת לבנות איזה תפלץ של גזעים אם היית בדרגה גבוהה מספיק, בדיעבד אני די בטוח שחצי עוג גם היה תבנית. זו הייתה מכאניקה ספק מעניינת וספק מוזרה שנועדה לאפשר לך קצת להשתגע אם בא לך. מצד שני שוב זה היה 3.5, אפשר לעשות שם דברים קצת יותר הזויים
אהבתי את החצי-יציר כפיים, נשמע כמו רעיון מגניב ללוחם/ארטיפיסר/נזיר שמחליף חלקים בגוף שלו בחלקים מכניים. "לגוף יש חלקי חילוף".

כללי, לפעמים יש אנשים שרוצים לשחק מישהו גדול וטיפש.
אם קוראים את חצי העוג הרשמי (פרסומים ב"דרגון" זה רשמי) אז זה לא סתם שהוא טיפש - בשיקלול סופי הוא גם לא ממש טוב בלחימה, בהשוואה לגזעים הקאנוניים.

נושא ישן: שלום . לא היו תגובות חדשות בנושא זה במעל 60 ימים.
אין לפרסם תגובות אלא אם התגובה עדיין רלוונטית, אלא לפתוח נושא חדש.

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

תוכן מומלץ

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

הרגע שמתי לב, אתמול בדיוק, לפני שנתיית הצטרפתי לפורום!
לאחר דחיות רבות, הצלחנו תחת מטר הטילים, לקיים עוד סשן מטלטל של קת'ולהו: אימה על האוריינט אקספרס.
עולמות השנה, פיזי או בזום?
רכבת האוריינט אקספרס עוצרת בקונסטנטינופול אבל האימה ממשיכה לדהור.
זוועות על האוריינט אקספרס מסשן קת'ולהו האחרון שלנו.
חזרה