• ברוכים הבאים לפורום הפונדק
    הפונדק הוא הקהילה הוותיקה והמובילה של מבוכים ודרקונים, משחקי תפקידים ומשחקי לוח בישראל.
    ההרשמה היא בחינם ולאחר מכן תוכלו לפרסם הודעות, למכור ולקנות משחקים, לחפש קבוצה למשחק ועוד!

הרשמה /

חדשות הכרוז מימון ההמון של Deathbringer עלה היום!

מימון ההמון של Deathbringer עלה היום!
אחד ממשחקי התפקידים ששחקנים הכי ציפו לו השנה (2026) מהמנחה והיוטיובר הידוע Professor Dungeon Master.

סיכום קצר על סמך דף התמיכה (נעשה בAI):

Deathbringer​

Deathbringer הוא משחק תפקידים של פנטזיה אפלה בסגנון OSR, שנבנה להיות מהיר, אכזרי וקטלני. הוא תואם באופן מלא לShadowdark ולרוב משחקי הOSR, אך מוסיף חוקים משלו שמגבירים את תחושת הסכנה וההישרדות.

עיקרי השיטה​

⚔️ חוקים פשוטים ומהירים – מגלגלים d20, מוסיפים את ערך התכונה ומנסים לעבור את דרגת הקושי.
☠️ קרבות קטלניים – כל קרב מסוכן, והמוות הוא חלק בלתי נפרד מהמשחק.
🩸 למוות יש מחיר – דמויות יכולות לצבור צלקות, לאבד איברים ולשרוד בקושי. לאחר מספר פעמים שבהן "רימו את המוות", הסוף הוא בלתי נמנע.
🎲 Death Dice – מנגנון ייחודי המאפשר לשנות את הגורל, אך המשאב מוגבל ונגמר.
🗺️ תמיכה ב־Ultimate Dungeon Terrain – חוקים לקרבות על מפת שלושה אזורים, ללא צורך ברשת משבצות.
🌍 עולם מערכה אפל – אימפריה מתפוררת, מפלצות רבות ואווירה של סוף העולם.
📚 ספר מלא למנחה – כולל מפלצות, נבלים, כלים לבניית הרפתקאות והנחיה.
🔄 תואם Shadowdark ו־OSR – ניתן לשלב בקלות בקמפיינים קיימים.

למי המשחק מתאים?​

• חובבי Shadowdark, Old School Essentials ו־OSR.
  • שחקנים שאוהבים קרבות מהירים עם סיכון אמיתי.
  • קבוצות שמעדיפות הישרדות, אווירה אפלה והשלכות משמעותיות על פני גיבורים בלתי מנוצחים.

במה הוא שונה מ־Shadowdark?​

אם Shadowdark הוא משחק של חקר מבוכים מסוכן אך מאוזן יחסית, Deathbringer לוקח את אותה הפשטות ומקצין אותה: הקרבות קטלניים יותר, למוות יש השלכות מכניות, והתחושה הכללית היא של עולם אכזרי שבו כל הרפתקה עלולה להיות האחרונה.

עוד כמה הבדלים (ממה שזכור לי משיחות שלו ושל המו"ל בנושא, יש לי את 1e שהרבה יותר קצרה):
אאל"ט דמויות יכולות להגיע עד רמה 20, ניתן למות 3 פעמים, בכל פעם חוזרים (אולי) חזקים יותר, בפעם השלישית מתים סופית אבל יכולים לעשות משהו משמעותי.
יש קוביות שניתן לאגור ומהוות מעין משאב מטא המשמש כמקביל לmighty deeds בDCC.
אם זה לא השתנה, קסמים הם דבר מסוכן, לא מקובל בעולם ויכולים להתפוצץ לטוב ולרע.

אני זוכר שהמשחק הזה היה כמה שנים בפיתוח אצל Runehammer, לאחר זמן מה דן החליט לנטוש את הבסיס העצמאי ולפרסם את הגרסה החדשה על השלד של Shadowdark, כי משחק עצמאי יזכה לפחות חשיפה וSD כבר מאוד דומה לגרסה שהיתה לו. בנוסף, לSD יש קהל מובנה שמכיר אותו. כ"כ, הוא החליט להחליף מו"ל ועבר ל Roll for Combat (לדעתי, צעד נכון- יש להם יותר reach, רגליים בקהילות שדן לא מוכר בהן וproduction value שקשה למצוא אצל מו"ל עצמאיים. ברצינות, דפדפו פעם בספר שלהם או בדקו אחד מהחומרים שהם מפרסמים בחינם- זה פחות הטעם שלי אבל האיכות שם. הם גם מנוסים בaddons פיזיים כגון plushies ועזרים דומים. לכן אני מצפה ל*המון* ארט ולכן היא בצבע ולא שחור לבן)

מקווה שהוא יצליח, בטח אחרי הסרטן וכעת כשהוא כבר פורש מהוראה. הוא מכוון די גבוה במחיר של רמות תמיכה, אבל UDT הוא אכן עזר יעיל (יצא לי לשחק בגרסה דיגיטלית שלו לא מעט). הוא גם מאוד passionate לגבי המשחק שלו, לא אחת קורה שהוא נשאר עד חצות בcons כי הוא מבטיח לכל מי שרוצה לנסות שתהיה לו הזדמנות לשחק.
יש בערוץ הYT שלו מעין campaign recaps ממש מושקעים שמדגימים מעולה את הסטייל של המשחק ושל סגנון ההנחיה וממש מהנים לצפיה.

ריאלית, אם אתם לא אוהבים S&S אין הרבה מה לחפש כאן ואם יש לכם את SD, ניתן להמשיך איתו ולהוסיף מה שבא לכם. אני מאוד אוהב את הז'אנר, בהחלט סביר שאריץ מתישהו בשנה הבאה.

הפרופסור תרם המון לקהילה ופעמים רבות הוא לא פחד לצעוק "המלך הוא ערום" אל מול החברות המסחריות הגדולות ועל כך אני מעריך אותו מאד!
חלק מהיצירות שהכנתי היו לגמרי בהשראה שלו (לדוגמא בריכת החומצה).
פעם הייתי עוקב אחריו יותר, הוא אפילו רפרר אליי באחד הסרטונים! 😅 אבל לאחרונה יש לי פחות זמן.
יש שם חבילות קצת מוגזמות, אבל אני מניח שאם שולחן שלם משתתף ברכישה שלהם זה עוד איכשהו יכול להיות הגיוני.
יש לי כבר 2-3 חברים שכבר תמכו, אני עדיין מתלבט בגלל שעם השילוח זה כנראה חוצה כבר את ה100$ ובפן האישי - אני בתקופה עם לא מעט הוצאות.
אבל אני בהחלט מתכוון לעקוב ואולי לרכוש את הספר דיגיטלית.

וואו, מרשים!
מניח שזה היה קשור לאחד הדברים שבנית

אני לגמרי מתכוון לרכוש רק דיגיטלי, והאקסטרה עבור הרמה הדיגיטלית הגבוהה לא ממש מפתה עבורי, יש overlay של UDT (בסה"כ 2 מגלים קונצנטריים) שאפשר להלביש על כל מפה...

אני מעוניין רק בספר (ואם יהיה מודול שווה לVTT, אולי גם בו. אני יודע שRFC עובדים חזק עם פאונדרי והמע' עבור SD שם כבר מעולה.)

הגעתי למצב בו קופסאות גדולות הן לא יתרון עבורי, אני גם כך מאותגר מרחבית...

וואו, מרשים!
מניח שזה היה קשור לאחד הדברים שבנית
תודה, זה דווקא היה בהקשר של הצדדים הפחות טובים של 5E, עדיין לא הצלחתי למצוא את הקישור...

עדיין בדילמה לגבי הספר הפיזי ושואל את עצמי אם השתתפות בשילוח אם אנשים שהזמינו/מזמינים הייתה עוזרת או שגם מחיר השילוח היה גודל בהתאם.

* אגב מימו ההמון כבר כמעט על 700K$ תוך יממה וזה מטורף! *

אני חושב שהיה גדל בהתאם, בטח אם מדובר בקופסאות (בגלל הנפח, מבנה המיסוי עבור ספרים מול קופסאות משחק וכו') אבל שווה לשאול אותם. קשה לי להאמין שתקבל עלויות מדויקות (כי מדברים על כמעט שנה קדימה והעולם משוגע לחלוטין, בטח בתחום השילוח), אבל סביר להניח שלפחות סדר גודל הם יוכלו לתת.

הקיק חצה את ה900K$ :whistle:

שמתם לב שבכריכת הספר האורקים בעלי ראש של חזיר? כמו בתקופות הישנות והטובות של הD&D :)
אני תוהה אם זה אומר שגם מכניקות "בעיתיות" כמו ניקוז אנרגיה ואחרות עדיין קיימות.
אהבתי שכל הגלגולים ביוזמה של אחד הצדדים נעשים סימולטנית, זה חוסך זמן, קוביות מתפוצצות ועוד יכולות מעניינות.

הכל נראה טוב ויפה, כנראה שהשיטה הזו תהיה מאד מהנה עבור חקירת מבוכים, אבל אני תוהה איך היא תעבוד בחלק של הרולפליי מחוץ לזחילת המבוכים... בשאדודארק זה היה חלק בעייתי ואני לא רואה שיש מענה לאספקט הזה כאן.

שמתם לב שבכריכת הספר האורקים בעלי ראש של חזיר? כמו בתקופות הישנות והטובות של הD&D :)
ברור! זה אפילו ד
גאג קבוע שלו עם אחת הדמויות שהוא רוצה לגלם: למשל פה
אני תוהה אם זה אומר שגם מכניקות "בעיתיות" כמו ניקוז אנרגיה ואחרות עדיין קיימות.
יש לי את Deathbringer Deluxe (הגרסה הרגילה היתה פמפלט, דלוקס כ40 עמ') ויש שם מפלצות עם level drain- לא xp אלא פשוט מאבדים level שלם, ללא save.
אהבתי שכל הגלגולים ביוזמה של אחד הצדדים נעשים סימולטנית, זה חוסך זמן, קוביות מתפוצצות ועוד יכולות מעניינות.
כן, זה הסטייל שלו כבר שנים ואתה יכול להניח בסיס חזק *מאוד* של B/X מבחינת תפישה ופילוסופיה
הכל נראה טוב ויפה, כנראה שהשיטה הזו תהיה מאד מהנה עבור חקירת מבוכים, אבל אני תוהה איך היא תעבוד בחלק של הרולפליי מחוץ לזחילת המבוכים... בשאדודארק זה היה חלק בעייתי ואני לא רואה שיש מענה לאספקט הזה כאן.
בגרסה שיש לי, הבונוס לstat משמש גם כ proficiency bonus במובן של רמת כישורים בתחום מסוים, אז בונוס לכריזמה כנראה יכסה את הבסיס (אם לא שינו משהו)

בגדול, יש 2 גישות כמעט סותרות: אלו שרוצים מכניקה קשיחה עבור RP ואלו שלא.
הרצתי קמפיין בן שנתיים וחצי בICRPG (בן דוד של SD), סופר כבד מבחינת אינטריגות וRP- ליטרלי כלל פוליטיקה, מו"מ על נתיבי סחר ימיים, ריגול, המרות דת, מו"מ עם אלים, לפעמים דברים ממש סבוכים שתלויים זה בזה ומוגבלים בזמן ומס' נסיונות- בלי אף מכניקה ספציפית עבורם. השתמשתי בטיימרים והקונספט של effort וזה כיסה כ"כ הרבה...

לא מאד קשה להלביש משהו סטייל ToR או Draw Steel על השלד הזה אם תרצה, כי הוא גם כך ממש גמיש וקליל, אבל אישית לא מצפה לראות משהו מאוד קשיח בתחום הזה

התחילו לשחק עם פאת'פיינדר בעולמות פראיים

נושאים לוהטים

פוסטי פרופיל אחרונים

אשרו לי משחק אחד לדרקוניקון ועל השני עדיין לא הוחלט כבר כמה ימים.
מה זה אומר?
כמעט 3 שנים שאנחנו משחקים מו"ד על בסיס שבועי, ופעם ראשונה שדמות נהרגה לנו, זו הדמות שלי.. אני מאושר
לפני שנה וארבעה ימים התחלנו את משחק הפורום המצוין של פרגרין השני -הצד האפל של הירח
בבקשה בבקשה לא שוב.
בדיוק כשאנחנו חושבים שראינו הכל באימה, מגיע סשן קת'ולהו מס' 70 - אימה באוריינט אקספרס.
חזרה